Şimdi Ara

Kanallarda mozaiklenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar günün bazı saatlerinde bazı kanallarda mozaiklenme sorunu yaşıyorum bazen de sinyal yok alıyorum. Beyaz tv, 24, 360, bein sports haber, fox, tv8, tgrt haber kanallarında oluyor sadece bu sıkıntı. Diğer kanallarda sorun yok. Akşam saatlerinde ve gece düzeliyor sıkıntısız izleniyor. Ancak gündüz saatleri bozuluyor.

Nasıl bir çözüm bulabilirim? Kabloda sıkıntı olsa diğer kanallarda da sorun olur diye düşünüyorum. LNB falan mı değiştirmek gerek?

Samsung Smart TV dahili uydu alıcısı kullanıyorum.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Lnb yi değiştiriniz...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ulusalonur kullanıcısına yanıt
    Peki hocam LNB öneriniz var mı? Merkezi sistem var bu arada.
  • Bina yöneticisi ile görüş durumu belirt çanağa ince ayar yapılması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler.
  • Bende tivibu ramazan sd mozaiklenme yapıyor bi tek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de sadece salondaki tvde tv 8 de oluyordu ben pek izlemem de eşim yemek program ını izliyor😰

Neyse mutfak taki tv yi getirdim ondada yaptı anladım ki sorun tv de değil.

İlk prizden başladım priz içinde iki kabloyu f connektör ek kullanmadan ek yapmış elektrikçi söktüm f connektör kullanarak ara ek aparatıyla bağladım düzeldi ay ı şekilde alt katta ananemin de böyleydi onuda aparatla birleştirdim düzeldi.

nedendir bilmiyorum uydu kabloları öyle düz uc uca bağlama ile sıkıntı çıkarabiliyor.

siz de de ek varsa aparat ile birleştirin derim.

merkezi sistem kullanıyorsanız multiswitcten kablonuzun portunu değiştirin.

şahsi antense ince ayar gerekebilir kendiniz lnb yi milimetrik çevirerek deneyebilirsiniz düzelmezse anten ayarı şart olabilir.

ara kabloları değiştirip deneyebilirsiniz f connektör uçları oksitlenmiş ya da şase ile kısa devre yapıyor olabilir.Şase denilen kabloyu saran incecik teller istemeden bakır uç ile temas edebiliyor.

bunları kontrol etmenizde fayda vardır diyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.