Şimdi Ara

Kanarya evcileştirme çalışmalarım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Daha önce "Kanarya ele alıştırma eğitimim paylaşım ve sorularım" adlı konu oluşturmuş, kanaryamızın kafeni kedinin düşürmesi sonucu konuyu sonlandırmıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_99955399/tm.htm

Tatil dönüşü oğlumun ve benim yeni kuş sahiplenme isteği ile bugün yeni bir kanarya sahiplendik.

Bu sefer yerli(malta) değil, malinua kırması beğendi oğlum.

2015 bilezikli bu senenin yavrusu erkek bir kanarya aldık.

İlk bir hafta eve uyum sağlaması sebebiyle pek kuşu rahatsız etmeyeceğim.

Evcilleştirme çalışmalarımı zaman zaman burada paylaşacağım.

Kafesi düzenlerken farkettim malinua, eski yerli kuşuma göre daha cesur, pek ürkek değil. Kafese soktuğum elimden pek korkmuyor.

Kafesi düzenlerken, açık kapıdan hemen kaçtı. Eski kuşum kafesten zorla çıkmıştı ilk denememde. Fakat bizimki kaçınca duvarlara, cama bam güm girdi, çok korkuttu beni. Umarım biraz daha büyüyüp, odayı tanıdıkça normalleşir. Yoksa salmak çok tehlikeli olacak.

Cesurluk hususu, ya daha yavru olduğu için ya da cins ile alakalı. Bana cinsle alakalı gibi geldi. Kanıtlanmış gerçekliği olmasada, Kanarya alıp ele alıştıracaklar bunu bir düşünsünler.

İnternette ele gelen kanaryalar gelende malinua, başka bir petshopa gittim satıcı elini yemliğe koyunca kuş hemen yemliğe geliyordu. 2014 doğumlu olması sebebiyle vazgeçtik ondan.

Eski kuşum ilk günlerde elimi içeri sokunca deli gibi kendini kafes tellerine vururdu.

Neyse, bunlarda resimleri. İlerleyen günlerde görüşmek üzere.

Kanarya evcileştirme çalışmalarım. Kanarya evcileştirme çalışmalarım. Kanarya evcileştirme çalışmalarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 5 Ekim 2015; 18:23:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayirli olsun, ilk konunuzuda takip etme firsatim olmustu; keyif almistim.

umarim bu yaramazla alakali bol paylasimlarda bulunursunuz, bana ozellikle ilk resimde pek sevimli pek cekici geldi ki normalde pek kuslara duskunlugum yoktur.. genelde ben kopeklere karsi ilgiliyim.

Maceralarin ve paylasimlarin devami bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim @memeti.

Sizin gibi takip edenler oldukça, insan paylaşım yapmaya üşenmiyor.

Elimden geldiğince doğru bildiklerimi paylaşmaya çalışacağım.

Şimdiden ufak ufak ciklemeye başladı. Umarım iyi bir ötücüdür.

Aldığım yerde kuş maalesef salma denilen, bir çok ile beraber aynı kafeste idi. Ötücü mü değil mi bilmiyorum.

Yakında videolarını eklerim.

• Adını yine fıstık koyduğumuz kanaryamız gerçekten çok cesur çıktı.

Daha eve geleli bir gün olmadan çok cana yakın.

Normalde 2 gün yanına yanaşmayacaktım ama nedense suluk akıtmış kağıt havlu sırılsıklam olmuş.

Elimi kapıdan soktum havluyu değiştirdim.

Sen hiç tüneğinden kalkma :D

Bende yasladım elimi kafese başladım seslenmeye. Her ismini söylediğimde cevap cik. Ardından bana doğru zıplayıp tekrar tüneğe. Bu döngü uzun süre devam etti.

Dayanamadım bende taktım pipete elma uzattım. Hem ödüllendirdim, hem yavaş yavaş kendime alıştırdım.

Kanarya evcileştirme çalışmalarım. Kanarya evcileştirme çalışmalarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 5 Ekim 2015; 18:21:26 >

• KANARYA CİNSİYET TAYİNİ

Alırken satıcı erkek demişti ama ben tekrar kontrol etmek istedim.

Kanaryalarda cinsiyet tayini için birkaç madde var.

1. Cinsel organları
    2. Erkekler yuvarlak, dişiler daha elips göz.
    3. Göz, gaga çizgisi ile aynı hizada ise erkek. Gaga çizgisinin üstünde ise dişi.
    4. Resimdeki gibi kuş avuca alındığında kuyruk aşağı inik ise erkek, yukarı kalkıksa(kırmızı ok yönü) dişi olmakta imiş.

3. ve 4. maddeleri resmetmeye çalıştım. Kuş bizim fıstık.

3. madde tam olarak çizgiyi ortalamıyor ama fotoğraf açısı ile alakalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 5 Ekim 2015; 18:18:40 >

• Bu sefer bayağı hızlı gidiyoruz. Ama bizim kuş çok uyumlu. 2 gün önce çubukla meyve ikramını denemiştim.

Bugün ıslıklarıma, konuşmama öterek karşılık verince elma ile ödüllendirmek istedim. Ve direk elimle tuttuğum elmadan yedi.

Bu sefer koşullama yoluna gittim.

Elimi kafesten çıkardım, her öttüğünde elma ikramında bulundum. Böylece hem elmayı hem elimi çağırmış oldu. Bir ara açık kapıdan kaçtı uyanık.

Büyük merakla odada tur attı. Kapı ve dolaplara vurmadan, kontrollü bir şekilde paspasa kondu.

Sanırım paspası çok sevecek. İşime gelir. Temizlemesi kolay oluyor. Önceki kuşum ilk koltuğa konmuştu, hep oraya konuyordu ve haliyle oraya pisletiyordu.

Aslında kafesine pislemeyi öğretmek üzereydim ama nasip olmadı, malum hikaye.

Elma yediğinde yaklaşık 10 dk bir kaka yapıyor. Kaka yapacağı dakikalar gelmeye yakın parmağıma bindirip kafesin tepesine bırakıyor, kakasını yapınca tekrar alıyordum.

Neyse bu fıstığa öğreteceğim.

Çömeldim yanına. Bir müddet bakıştık. İlk defa kafes dışında ikramı mı kabul etti.

Kanarya evcileştirme çalışmalarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 7 Ekim 2015; 18:17:05 >

• Merhaba efendim nasıl gidiyor eğitim sıkı takipçilerinizdenim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim takibiniz için. Ama çok iyi gittiği söyleyemem. Kafes içinde bazen parmağıma konuyor o kadar.

Kuşum çok ötücü çıkmadı, üstelik çok tüy döküyor. Daha çok yolma şeklinde. Onu çok sıkmıyorum, çok karışık yemle beslemiyorum, saat 20.00 dan sonra odasında ışık açmıyorum.

Neyi yanlış yaptığımı anlayamadım.

Şu an için rahat bırakıyorum. Konuşmak ve kafes bakımları hariç yanaşmıyorum. İlgilendiğim zamanlarda kafes içinde veya dışında gelip elimle tuttuğum yiyecekleri yiyiyor ama bağ kuramadık, yaklaşımları çok ürkekçe. Aslında elime gelmesi için çok çabalamadım desem yeridir.

Bunda çok ötücü olmamasında etkisi var. Biraz hayal kırıklığı yarattı bende.

Keşke biraz daha çabalayıp cins bir kuş edinseydim diyorum bazen.

Gidip bu ötmüyor diye aldığım yere geri vermeye de gönlüm razı olmadı. Öyle ya da böyle uzun yıllar bizimle yaşayacak.

Radyo, davlumbaz vb seslere tepki veriyor ama sesi çok kısık. Şakımaya çalışıyor yani. Dişi kuşlar gibi cik demiyor sadece. Kendince nağme yapmaya çalışıyor. Sesler dinletiyorum ama pek işe yaramıyor. Kafesinde canlı aslında yemek yemeyi seviyor.

Neyi stres yapıyor neden tüy döküyor anlamak mümkün değil, tüy dökümü azalsın tekrar ilgilenmeye başlayacağım.

Diğer kuşum içinde aynı cümleleri kurmuştum, o kuşum da 4-5 aydır tüy dökümünde idi.

Bende yabancı bir evde yalnız olsam farklı olmazdı sanırım, belki en büyük yanlış bu. Ama çevremizde çok yalnız kuş var ve böyle problemi olan pek yok.

Bir şeyler yanlış ama ...

Anlamadım gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 14 Kasım 2015; 13:17:06 >

• Kanaryayı evcilleştirmek gerçekten çok zor bir uğraş. Eğer bu kadar bile ilerleme kaydettiyseniz tebrik ederim sizi.

2015'in hangi ayında doğmuş acaba? Nisan civarında doğanlar yavaş yavaş ötmeye başlıyorlar bu aylarda. Sizinki de daha ötmeyi öğrenecektir merak etmeyin. İleride daha güzel nağmelerini duyacağınıza emin olabilirsiniz :)

Çok güzel kuşunuz var, maşallah :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: GorunmezBKZ

Kanaryayı evcilleştirmek gerçekten çok zor bir uğraş. Eğer bu kadar bile ilerleme kaydettiyseniz tebrik ederim sizi.

2015'in hangi ayında doğmuş acaba? Nisan civarında doğanlar yavaş yavaş ötmeye başlıyorlar bu aylarda. Sizinki de daha ötmeyi öğrenecektir merak etmeyin. İleride daha güzel nağmelerini duyacağınıza emin olabilirsiniz :)

Çok güzel kuşunuz var, maşallah :)

Ay olarak bilgim yok, ama bileziğinde üreticinin 450. Kuşu olduğu yazıyor. Muhtemelen son üretimleridir. 450 kuş almak kolay olmasa gerek.

Ya içime su serptiniz, umarım nağmelerini duymaya başlarız.

Ben serinofil derneğini sormak için girdim, orası kapandı başkanı bendim deyince güvenip aldım Denizli'de.

Aldığım yer muhtemelen yuvadan ayrıldıktan sonra almış getirmiş. Ötüm eğitimi almamış hiç, salma kafesten çıkardık aldık. Kuşlar baya yavruydu.

O sebeple günde 3 kez 30dk kaset dinleteme önerilse de, 3 günde bir dinletiyorum anca. Bazen daha sık.

Sabah ötümünü yarın videoya alıp ekleyeyim bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 14 Kasım 2015; 13:09:02 >

• GorunmezBKZ kullanıcısına yanıt

Bizim kanaryanın nağmeleri, anca bu kadar. Umarım zamanla geliştirir kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 15 Kasım 2015; 13:54:51 >
  • Kanarya Elden yeme.

Kafes temizliği yaptığım bugün, tüm kafes ekipmanları temizlik amaçlı çıkarılmış, kanarya aç bırakılmamıştır.

Fondaki ses bilgisayardan gelmektedir. Açık kalmış :D Arkadada radyo çalıyor.

Siz kuşunuza, kanarya sesi dinletirken dikkat dağıtıcı her şeyi engelleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 15 Kasım 2015; 13:44:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.