Şimdi Ara

KANOLA YAĞI İLE DİZEL MOTOR ÇALIŞIRMI (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
9
Favori
24.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

230.000 Km'de fluence i sattım testlerde ve bakımda araç mükemmel çıktı.. Her neyse büyük araç ihtiyacından dolayı minibüs ve panelvanları araçtırdım oldukça uygun fiyata 12.000 tl 2006 model Hyundai Starex TCI uzun şase buldum araç 100.000 km'de idi aldıgımda. Aracın bakımlarını yaptırdım ilk 3.000 km sadece mazot kullandım araç şehiriçinde 40-43 kuruş bandında mazot yaktı daha sonra yavaş yavaş BİM'den kanola yağı denemelerime başladım 1.000 km kadar %50-50 karışım .. sonraki 1.000 km %80 kanola %20 mazot bandında kullandıktan sonra son 2 depoyu full kanola yağı ile doldurdum. Şu an en son ölçümlerimde araç 200 tl lik kanola yağı ile şehiriçinde 600 km civarı gidiyor buda km de 34 kuruş civarında tüketime sebep oluyor. Fakat gece soguk geçmişse sabahları çalışmada sıkıntı var. Bunuda ısıtmalı yağ sistemi ile çözecegim. Starex TCI lar bence bu iş için ideal.

Bugün 1 adette kısa şase 2004 starex tci buldum 9.000 tl ye onuda alıp bakımlarını yapıp aynı şekilde kullanacagım. Şimdi tek sorun kaldı daha ucuz yağ nereden bulabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cela Soylu -- 5 Mayıs 2013; 18:06:16 >

• Yurtdışı forumlarda buldum yağ çıkarıcılar araştırdım..

ve bunu buldum

http://www.dikmaksan.com/

şimdi kafamdaki projeyi oturtabilirsem 2.300 gr kanoladan 920 gr yani 1 lt yağ çıkarabilecegim bu makina ile ... kanola bitkisinin fiyatı kg bazında 1.20 tl buda demektirki 3 tl - litre maliyetle yağ elde edebilecegiz.Burada maliyetleri düşürmek için oluşan küspe satılabilir.
  • arkadaşlar

kanola yağı ile çalıştırabileceğimiz araçlar hangileri

ben berlingo 1.9 düşünüyorum ama bunun dışında önerileriniz nelerdir.

saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

arkadaşlar

saygılar

Saxo 1.5D
    VW Caddy 1.9 SDI vb.
    Common-Rail sistemine sahip olmayan dizel motorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

quote:

arkadaşlar

saygılar

Saxo 1.5D
    VW Caddy 1.9 SDI vb.

peugeot partner 1 9 d işe yarar mı?

Common-Rai sistemivar mı acaba

örnek moadel;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-peugeot-ilk-sahibinden-hatasiz-kazasiz-boyasiz-2003-pejo-patner-129511875/detay

• quote:

Orijinalden alıntı: xmonte

quote:

quote:

arkadaşlar

saygılar

Saxo 1.5D
    VW Caddy 1.9 SDI vb.

örnek moadel;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-peugeot-ilk-sahibinden-hatasiz-kazasiz-boyasiz-2003-pejo-patner-129511875/detay

Evet işe yarar. Common-rail değil 1.9 Partnerler.

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar

saygılar

Saxo 1.5D
    VW Caddy 1.9 SDI vb.

örnek moadel;

Common rail yok standart turbosuz di motor. Olur veya olmaz demiyorum sorumluluk almıyorum.

• Euro kanola yağı var mı?
  • Konuyu gorunce aklima geldi. Bir baslik vardi. Arkadasin yabanci ulkedeki tanidigi mercedes e yag mi ne koyuyomus. Bulamadim simdi

• quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar

saygılar

Saxo 1.5D
    VW Caddy 1.9 SDI vb.

örnek moadel;

Evet işe yarar. Common-rail değil 1.9 Partnerler.

tşk ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: mertdo2

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar

saygılar

Saxo 1.5D
    VW Caddy 1.9 SDI vb.

örnek moadel;

Common rail yok standart turbosuz di motor. Olur veya olmaz demiyorum sorumluluk almıyorum.

Yanıt inin tşk ederim.

Sorumluluk ayrı bir konu ama büyük bir zararı olacağımı düşünüyorsunuz?

Sorun anlamında en fazla ne olabilir?

• %100 yağ koyarsanız kısa vadede; performansı düşürür, araç duman atar.
    Uzun vadede; pompa, enjektörler, yakıt hatları zarar görebilir, araca tekrar mazot alsanız bile eski performansı yakalayamazsınız.

@xmonte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doorbay -- 27 Haziran 2013; 21:47:52 >
  • bu motorlar 100-150 bin km de biten motorlar ona göre hesap yapın derim

bana bu bilgiyi bi taksici verdi

750bin km bir albea ve şimdiki albeası 200bin km de
  • sırf kanola ile nasıl çalışıyor ki? mazotun içeriği ile aynımı bu yağın içeriği?
  • O kadar sayfalarca yazmışız, bilgi vermişiz, okumadan son sayfadan konuya dalma huyundan vazgeçmiyor memleketimin insanı :)
  • gerçekten helal olsun...

konuyu baştan sona okudum, araçlarla uğraşmaktan zevk alırım ama bunlar başka çalışmalar, denemeler çok keyifli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 30 Temmuz 2013; 9:40:38 >
  • konuyu baştan sona okudum gerçekten zevk aldım bizde kimya müh. bir arkadaşla küçük çapta biyodizel üretmek için beyin fırtınası yapıyorduk .Zamanında alternatif yakıt olayları üzerine çok kafa yormuştum (bor hidrür-su-hava vb) hatta bir iki proje düşünmüştüm,üniversitede bir doç'lada projemi tartışmıştık verim yönünden anlaşamamıştık ama nasıl olurda bu yağ işini görmedim duymadım şaşırdım açıkçası Evet eski tip düz dizel motorlarda helede mercedes'in SDI motorlarında sıkıntısız kullanabilecegini ögrenmiş oldum ki bende zaten bu aralar w124 kasa (1985-1993) 250d-300d almayı düşünüyordum. 300d'ler güç -çekiş ve donanım yönünden daha alınabilir ama yakıt durumları beni düşündürüyordu fakat bu yağ olayı işi çözer bence.kısa bir araştırmadan sonra dizel motorlarda yağ kullanımı için 2 tür sistem geliştirildiğini gördüm..birisi düz-tek depo direkt yağ ile,ikincisi ek depo yağ ile ve sıralı sistem lpg gibi mazotla motor ısınınca yağa geçiş yapıyor.her ikisinde de yağın vizkositesini düşürmek için ısıtma sistemi mevcut.yeni nesil motorlarda da ek enjektör uygulaması vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Şehir içinde ikinci sistemin pek avantajı yok.kısa mesafede motor ısınıp yağa geçene kadar gideceğiniz yere varmış olabiliyorsunuz.ve motoru kapamadan öncede yağdan mazota geçmesi lazım ki motor soğuduktan sonra ilk çalıştırmada zorluk yaşanmasın.

Eski tip düz dizellerde (benim almak istediğim merdeces 1987 e300d gibi ) tek ayrıntı kışın cold start (soğuk çalıştırmada) problemi olmaması için bir miktar mazot ilave edilmesi...

edindiğim bilgiler bu yönde...

Böylesine güzel bir paylaşımla bilgime bilgi eklediğiniz için teşekkür ederim

Bu arada son durum nedir,konunun babalarından daha çok bilgi almak istiyorum Bilgiye aç birisiyimdir,ilim ilim derim başkada bişi demem

• kimseden ses seda yok herhalde :)
  • konu takip edilmiyor mu kimse birşey yazmıyor
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.