Şimdi Ara

KANOLA YAĞI İLE DİZEL MOTOR ÇALIŞIRMI (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
9
Favori
24.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • teşekkür ederim hocam ilginiz için. o dediğiniz yerin adresine baktım biraz dışarıda bana göre. ama turkuaz petrolü deneyeceğim..
    Saygılarımla
    quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-
    Üstad fişte ki adres şu:selahattin Kaleli Akaryakıt A.ş. mimar sinan mah.ankara yolu bulvarı No:31

aynı yer mi bilemiyorum.Saygılarımla...
  • evet Bosch marka
  • quote:

Orijinalden alıntı: @hmet43

quote:

Orijinalden alıntı: memoseler

quote:

Orijinalden alıntı: @hmet43

ÇALIŞIR

nemo'da mı?

nemo ların motorları nasıldır bilemiyorum ama ben arada kanola yağıyla berlingoyu çalıştırıyorum

evet bosch marka
  • yolda şıkıştığım zaman depoya salıyorum hiç sorun yok şu ana kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

teşekkür ederim hocam ilginiz için. o dediğiniz yerin adresine baktım biraz dışarıda bana göre. ama turkuaz petrolü deneyeceğim..
    Saygılarımla
    quote:

Üstad fişte ki adres şu:selahattin Kaleli Akaryakıt A.ş. mimar sinan mah.ankara yolu bulvarı No:31

aynı yer mi bilemiyorum.Saygılarımla...

rica ederim arkadaşım,geçte olsa kesin noktada anlaştık,yakınınızda bulunan istasyonu deneyebilirsiniz,daha merkezi yerde sonuçta,fiyatlarıda uygundur diye düşünüyorum.

• quote:

rica ederim arkadaşım,geçte olsa kesin noktada anlaştık,yakınınızda bulunan istasyonu deneyebilirsiniz,daha merkezi yerde sonuçta,fiyatlarıda uygundur diye düşünüyorum.
  • "Yiyecek miyiz, yakacak mıyız?"

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım ürünlerinin, gıda yerine biyoyakıt üretiminde kullanılmasına ilişkin “Gıda fiyatlarının fevkalade yükseldiği ve 1 milyar insanın aç olduğu bir ortamda, artık gıda mı, biyoyakıt mı karar vermemiz lazım. İnsanlar yakıtsız yaşayabilir ama gıdasız yaşayamaz” dedi.

Birçok ülkenin biyoyakıt kullanmaya başladığını ve ABD, Çin, Brezilya gibi bir çok ülkede önemli yatırımlar yapıldığını belirten Bayraktar, biyoyakıtın ham maddesinin de tarım ürünleri olduğunu söyledi.

Türkiye'de biyoyakıt üretimi

Türkiye'nin önümüzdeki yıldan itibaren kademeli olarak biyoyakıt üretimine geçeceğini hatırlatan Bayraktar, Türkiye'nin mevcut durumda kendi kendini doyurabilen bir ülke olduğunu ve açlık sıkıntısı olmadığını söyledi.

Türkiye'nin özellikle yağlı tohumlarda ithalatçı olduğunu, biyodizel üretiminin bu açığı daha da arttırabileceğini ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti:

“Kanola, aspir gibi ürünlere de çeşitli destekler var. Bazı bölgelerde bu ürünlerin üretimine başlandı ancak kanola ve aspir ektiğiniz yerlerde soyadan ayçiceğinden çekiliyorsunuz. Türkiye'de 3,1 milyon hektar araziyi sulamaya açamadığınız takdirde, bir ürüne üretici rağbet gösterdiğinde başka bir üründe açık olacaktır. Biyoetanol üretiminde mısırın kullanılması da hayvancılıkta önemli yem ham maddesi olan mısır üretimini tehlikeye sokar, hayvancılık bundan zarar görebilir. Bu süreçte Türkiye olarak biz de bir tercih yapmalıyız,
    biyoyakıt mı gıda mı diye? Tercihimizi de gıdadan yana koymalıyız. Buna ilişkin tedbirlerimizi almalıyız”

Bir litre biyoetanol için 2,5-3 kilogram mısır gerekiyor

Hesaplamalara göre; bir litre biyoetanolün üretilmesi için 14,3 kilogram şeker kamışı, 9,1 kilogram şeker pancarı ve 2,5-3 kilogram mısır; 1 kilogram biyodizelin üretilmesi için 4,8 kilogram soya, 4,3 kilogram palm yağı ve 2,2 kilogram kanola yağı kullanılması gerekiyor.

Biyoyakıtta 2008 yılında ulaştıkları üretim miktarını karşılayabilmek için, ABD, Çin ve Kanada'nın 117 milyon ton mısır, Hindistan ve Brezilya'nın 322 milyon ton şeker kamışı, AB'nin 40 milyon ton şeker pancarı, AB ve Avustralya'nın 17 milyon ton kanola, ABD ve Brezilya'nın 14 milyon ton soya fasulyesi, Endonezya ve Malezya'nın 5 milyon ton palm yağı kullanması gerektiği belirtiliyor.

demiş.

• S.a arkadaslar,bende common rail araç var 2006 fiesta, sizce yağ ile çalışabilecek en iyi araba modelleri ve yılları nelerdir?belkide bunu satıp eski bir model alabilirim,fakat forumda yazanlara göre yağ fiyatlarıda epey artmış sizce yinede kar edermiyim??yılda tahmini 18000 km ortalama yol yapıyorum.cevap verirseniz şimdiden teşekkür ederim,saygılar sevgiler.
  • http://www.vegetableoildiesel.co.uk/fuelsdatabase/database/allentries.php
    buradaki linkteki araçlar kaçkmdir bitki yağında gittiklerini yazmışlar. yurtdışında genelde kirli atık yağı arıtarak kullanıyorlar. biz ise genelde bunla uğraşmak istemediğimizden temizyağ alıyoruz.
    Saygılarımla
    quote:

Orijinalden alıntı: partytime1963
    S.a arkadaslar,bende common rail araç var 2006 fiesta, sizce yağ ile çalışabilecek en iyi araba modelleri ve yılları nelerdir?belkide bunu satıp eski bir model alabilirim,fakat forumda yazanlara göre yağ fiyatlarıda epey artmış sizce yinede kar edermiyim??yılda tahmini 18000 km ortalama yol yapıyorum.cevap verirseniz şimdiden teşekkür ederim,saygılar sevgiler.

• ben 1,4 tdi cordobama gwnelde sehir ici prodizel aliyorum.gecen ankaradan erzuruma gelirken kirikkaleye gelmedwn çekoil diye biyerden 3,35 e aldim litresini bide ankara polatli arasi almistim ucuz mazot.valla arac cayir cayir gidiyo.nasilolsa her onbinde bir mazot ****tresinide degistiriyorum.bsnr arkadasimizla gecen sene twlden konusmustuk.halen numarasi vardir.seneye batiya donucem erzurumdan o zaman abimizi arayip akil danismayi dusunuyorum.cunku anladimki bu islerde cok profesyonel kendisi...

• aracınız eski nesil düşük basınçlı enjektör dizel sistemlerden. o yüzden çok fazla yakıt seçmez. yağ ile çalıştıranları bile duydum.
    ikincisi aldığınız PO prodizel zaten tüm yeni nesil dizel araçlarda da çalışması beklenen eurodizel bir yakıttır ve EN590 standardını sağlamaktadır.
    aldığınız mazotun kendisinde hile belki yoktur ama pompada filan kandırma olabilir. bildiğim kadarıyla motorinin rafineri çıkış maliyeti bile bahsedilen rakamın üzerinde.
    dikkatli olmakta fayda var.
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit
    ben 1,4 tdi cordobama gwnelde sehir ici prodizel aliyorum.gecen ankaradan erzuruma gelirken kirikkaleye gelmedwn çekoil diye biyerden 3,35 e aldim litresini bide ankara polatli arasi almistim ucuz mazot.valla arac cayir cayir gidiyo.nasilolsa her onbinde bir mazot ****tresinide degistiriyorum.bsnr arkadasimizla gecen sene twlden konusmustuk.halen numarasi vardir.seneye batiya donucem erzurumdan o zaman abimizi arayip akil danismayi dusunuyorum.cunku anladimki bu islerde cok profesyonel kendisi...

• quote:

aracınız eski nesil düşük basınçlı enjektör dizel sistemlerden. o yüzden çok fazla yakıt seçmez. yağ ile çalıştıranları bile duydum.
    ikincisi aldığınız PO prodizel zaten tüm yeni nesil dizel araçlarda da çalışması beklenen eurodizel bir yakıttır ve EN590 standardını sağlamaktadır.
    aldığınız mazotun kendisinde hile belki yoktur ama pompada filan kandırma olabilir. bildiğim kadarıyla motorinin rafineri çıkış maliyeti bile bahsedilen rakamın üzerinde.
    dikkatli olmakta fayda var.
    Saygılarımla

quote:

ben 1,4 tdi cordobama gwnelde sehir ici prodizel aliyorum.gecen ankaradan erzuruma gelirken kirikkaleye gelmedwn çekoil diye biyerden 3,35 e aldim litresini bide ankara polatli arasi almistim ucuz mazot.valla arac cayir cayir gidiyo.nasilolsa her onbinde bir mazot ****tresinide degistiriyorum.bsnr arkadasimizla gecen sene twlden konusmustuk.halen numarasi vardir.seneye batiya donucem erzurumdan o zaman abimizi arayip akil danismayi dusunuyorum.cunku anladimki bu islerde cok profesyonel kendisi...

Sağolun hanımı aradım biraz önce kızartma yağlarını dökme diye arabaya koyacaksan biriktirmem valla dedi..Bu birkaç litre miktarı süzgeçten geçirdikten sonra direk depoya boşaltırsam sorun olurmu.Bu arada bu konunun inanılmaz ekonomi sağlaması sebebiyle üst konu olması taraftarıyım..

• aman hocam, önce bir okuyun. hem mesajımı hem de ilgili yabancı forumları.
    benim 89 model dizel jettaya süzüp koyuyordum ama benim hem risk hem de risk sonucu oluşabilecek masraflar çok çok düşüktü. şöyle söyleyeyim, 1 takım enjektör 100 lira idi. sizin aracın enjektörler de pahalı, eski sistem olmasına rağmen. temiz yağ koymayı denemeden kirli yağ denemek riski katlamak olur.
    eğer illa da deneyeceğim derseniz temiz yağı dışarıda bir bidonda %25-30 yağ, kalanı mazot olacak şekilde güzelce karıştırıp depoya öyle boca edin. duruma göre ister aynı şekilde isterseniz de yeniden mazota dönerek devam edersiniz.
    eski nesil dizeller mesela mercedes 190d,200d, 1 ve 2 kasa golf, jettalar, audi80ler, citroen saxoların bazı modelleri ve eski corsalarda deneyebilrisiniz. ama sizin araç turbo dizel ve direct injection. sıkıntı olabilir. gözardı etmeyin.
    Saygılarımla

quote:

Sağolun hanımı aradım biraz önce kızartma yağlarını dökme diye arabaya koyacaksan biriktirmem valla dedi..Bu birkaç litre miktarı süzgeçten geçirdikten sonra direk depoya boşaltırsam sorun olurmu.Bu arada bu konunun inanılmaz ekonomi sağlaması sebebiyle üst konu olması taraftarıyım..

• dacia logan 1.5 dizel motorda yağ kullanılır mı acaba ayrıca kırsal motor litresi ucuz oluyor motora ondan almadım hiç alsam sorun yaşar mıyım sagolun arkadaslar
  • artık kırsal (yüksek kükürtlü) motorin kara taşımacılığı için satılmıyor. istasyonlardan aldığınız tüm motorinler (ucuz ve pahalı versiyonların ikisi de) euro dizel.
    aradaki tek fark katkı. Mesela PO VMax'da euro dizel PO ProDizel de... Shell VPower da Shell Fuel Save de hepsi euro dizel. ama firmalar insanların eski alışkanlıklarını fırsata çevirmek için aynı mazotun içine katkı katıp daha pahalı satıyorlar. o kadar. ikisini de gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
    diğer sorunuza gelirsek. forumda bir 1.5 fluence sahibi kanola yağı kullandığını yazmıştı. ama ben olsam common rail yeni nesil bir sistem araçta bu maceraya atılmazdım
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi
    dacia logan 1.5 dizel motorda yağ kullanılır mı acaba ayrıca kırsal motor litresi ucuz oluyor motora ondan almadım hiç alsam sorun yaşar mıyım sagolun arkadaslar

• GENŞLER KANOLA YAĞI ZEYTİNYAĞINDAN ÜSTÜN BİR YAĞDIR TABİ Kİ İKİSİNİNDE EN İYİ KALİTEDE SÜZME YAĞ OLDUĞU ŞARTLARDA. KANOLA ASLINDA ZEHİRLİ BİR ÇİÇEKTEN RAFİNE EDİLİP SORALARA GELMEKTEDİR.ZEYTİNYAĞI İLE HEMEN HEMEN AYNI SAĞLIKLI ŞARTLARDADIR İNSAN İÇİN.LAKİN Bİ ZARARI VAR SADE BİR ŞEKİLDE BİR SU BARDAĞI İÇİLDİĞİNDE KUSTURUR.GENELLİKLE ALKOL KOMASI GİRENLERE EVDE ZORLA İÇİRİP KUSTURABİLİRSİNİZ.ARABAYADA GELİNCE SAF KANOLA ZEYTİNYAĞI MISIR YAĞI KOYUNCA ÇALIŞMAYABİLİR.DEPODAKİ YAKITLA KARIŞTIRIRSANIZ BELKİ OLABİLİR MESELA 2 LT MAZOT+1 LT YAĞ BELKİ . AMA ŞU VAR KULLANILMIŞ YAĞ VE TRANS YAĞLAR SADE BİR ŞEKİLDE ARACI GÖTÜREBİLECEK DÜZEYE ULAŞABİLİR.
  • yağ ile sürmeninde artık bir esprisi anlamı kalmadı.. ucuza sürmüyorsunuz çünkü yağın fiyatı dizele yetişdi hatta kaliteli yağın fiyatı dizelden yüksek.. dizel almak daha mantıklı..
  • quote:

artık kırsal (yüksek kükürtlü) motorin kara taşımacılığı için satılmıyor. istasyonlardan aldığınız tüm motorinler (ucuz ve pahalı versiyonların ikisi de) euro dizel.
    aradaki tek fark katkı. Mesela PO VMax'da euro dizel PO ProDizel de... Shell VPower da Shell Fuel Save de hepsi euro dizel. ama firmalar insanların eski alışkanlıklarını fırsata çevirmek için aynı mazotun içine katkı katıp daha pahalı satıyorlar. o kadar. ikisini de gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.
    diğer sorunuza gelirsek. forumda bir 1.5 fluence sahibi kanola yağı kullandığını yazmıştı. ama ben olsam common rail yeni nesil bir sistem araçta bu maceraya atılmazdım
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi
    dacia logan 1.5 dizel motorda yağ kullanılır mı acaba ayrıca kırsal motor litresi ucuz oluyor motora ondan almadım hiç alsam sorun yaşar mıyım sagolun arkadaslar

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

yağ ile sürmeninde artık bir esprisi anlamı kalmadı.. ucuza sürmüyorsunuz çünkü yağın fiyatı dizele yetişdi hatta kaliteli yağın fiyatı dizelden yüksek.. dizel almak daha mantıklı..

Kanola yağı bimde 5 litre 16,95 tl, litresi 3,4 lira
    Mazot 4,35 liraoldu son ötv zammından sonra, neredeyse 1 lira fark var litrede, yani hala karlı ;)
  • en son 4 tl diye görmüşdüm kanolayı biminde kanola getirtimediğini artık duymuşdum bizim burdaki bimlerdede yok kanola yağı ayçiçek mısır falan var onlarında fiyatları zaten baya bir tuzlu..

bu kanola yağı alınıcaksa tekirdağ ve babaeski taraflarında direk yağ üreten tesisler ve ufak çapda üretim yapan çiftçiler var 1000 litre olarak minumum varil satışı yapıyorlar ama litresi çok makul fiyata geliyor baya bir ucuza geliyor marketlerin fiyatlarınında misli misli altına geliyor..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.