Şimdi Ara

KANOLA YAĞI İLE DİZEL MOTOR ÇALIŞIRMI (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
9
Favori
24.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: darkmoon34

en son 4 tl diye görmüşdüm kanolayı biminde kanola getirtimediğini artık duymuşdum bizim burdaki bimlerdede yok kanola yağı ayçiçek mısır falan var onlarında fiyatları zaten baya bir tuzlu..

bu kanola yağı alınıcaksa tekirdağ ve babaeski taraflarında direk yağ üreten tesisler ve ufak çapda üretim yapan çiftçiler var 1000 litre olarak minumum varil satışı yapıyorlar ama litresi çok makul fiyata geliyor baya bir ucuza geliyor marketlerin fiyatlarınında misli misli altına geliyor..

Hocam var mı öyle irtibata geçebileceğimiz birileri?
  • 2007 model 1.5 dizel motor var dacia loganda.bu arac commonrail mi bilmiyorum ki :) eger degilse ucuza yag bulma sansım var.direk yağa geçerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bountr

quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

en son 4 tl diye görmüşdüm kanolayı biminde kanola getirtimediğini artık duymuşdum bizim burdaki bimlerdede yok kanola yağı ayçiçek mısır falan var onlarında fiyatları zaten baya bir tuzlu..

bu kanola yağı alınıcaksa tekirdağ ve babaeski taraflarında direk yağ üreten tesisler ve ufak çapda üretim yapan çiftçiler var 1000 litre olarak minumum varil satışı yapıyorlar ama litresi çok makul fiyata geliyor baya bir ucuza geliyor marketlerin fiyatlarınında misli misli altına geliyor..

Hocam var mı öyle irtibata geçebileceğimiz birileri?

tekirdağ civarlarında işim oluyor gittiğimde denk gelmişdim zaten kanola tarlalarını görürsün elimde belli bir adres yok ama kanola ekimi yapan çiftçiler satıyordu kulağımıza geliyordu.. biraz araştırırsan bulman zor olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Kanola yağı susam yağı sıvı yağ hepsinle çalışır
    Hatta içerisinede yarım şişede zeytinyağı boşaltınca katkılı olur araba tırbo keyfi verir
    Millet ucuz yakıt için yakında yağ ocaklarını basacak

:)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün aracın yakıtı bitti - çocuklar mazot almamışlar- yolda kaldım bagajda 5 lt kanola yagını direk boşalttım depoya pompayla havasını aldım yağ geldi borulara borular şeffaf olduğu için görünüyor . Marşa bastım direk çalıştı .. Saf kanola yağı ile araba çalıştı yani 25 km kadar gittim ve 30 tl lik mazot alıp üzerine yola devam ettim. Buda demekki saf kanola yağı ilede motor problemsiz çalışıyor ama ben hala %50 - 50 kullanmaya devam edeceğim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cela Soylu

Aslında avrupa'da atık solventlerdende dizel araçlar için yakıt yapılabiliyor -geri dönüşüm teknolojisi ile- işim gereği her çeşit solvent le içiçeyim ve türkiyede her ay onbinlerce litre atık solvent kanalizayonlara dökülerek çevre kirliliğine yol açıyor.. 1lt atık solvent yaklaşık 50 tondan fazla temiz suyun kullanılamaz hale gelmesine sebep oluyor... Birileri bu işe yatırım yaparsa bence oldukça iyi kazanır..Ayrıca çevrede kazanır..

Hocam bu bahsettiğiniz solventler neler acaba.Bu alanda bilgim sıfır hiç olmazsa araştırılacak somut birşeyler söylerseniz alanımız daralmış olur.

Merak ettim bu işi...
  • quote:

Dün aracın yakıtı bitti - çocuklar mazot almamışlar- yolda kaldım bagajda 5 lt kanola yagını direk boşalttım depoya pompayla havasını aldım yağ geldi borulara borular şeffaf olduğu için görünüyor . Marşa bastım direk çalıştı .. Saf kanola yağı ile araba çalıştı yani 25 km kadar gittim ve 30 tl lik mazot alıp üzerine yola devam ettim. Buda demekki saf kanola yağı ilede motor problemsiz çalışıyor ama ben hala %50 - 50 kullanmaya devam edeceğim..

Sıcak motora sadece kanola yağı ile gidebilirsiniz elbet, bir de motor soğukken çalıştırmayı deneyin :). Isıtma sistemi olmadan sadece yağ kullanmak aşırı kurumlanmaya sebep olur, motor vuruntulu çalışır, çok duman atar.
  • Cela Soylu hocam saygı duyuyorum size. tüm samimiyetimle söylüyorum. cesaretinize hayranım. ben yapamam açıkçası. eski aracımda canına okuyordum yağların ama bunda kesinlikle kesinlikle cesaret edemem.
    Saygılarımla
  • Arkadaşlar bir borç yüzünden arabamı satıyorum, zaten biliyorsunuz aracı :) piyasanın en az yakanı. Bu işi bilen, ilgilenen kişilerin aracı alması tercihimdir. İletişim için beni profilimde yazan telefondan arayabilir ya da buradan mesaj yollayabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-bitkisel-yag-sistemli-saxo-km-de-13-kurus-yakiyor-104377719/detay/
  • üzüldüm hocam. sonra gelecekte başka araçlarda benzer bir sistem kurmayı düşünüyor musunuz? mesela bir 190D fena olmaz hani :)
    keşke sistemi söktürseydiniz..
    Saygılarımla
    quote:

Arkadaşlar bir borç yüzünden arabamı satıyorum, zaten biliyorsunuz aracı :) piyasanın en az yakanı. Bu işi bilen, ilgilenen kişilerin aracı alması tercihimdir. İletişim için beni profilimde yazan telefondan arayabilir ya da buradan mesaj yollayabilirsiniz.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-bitkisel-yag-sistemli-saxo-km-de-13-kurus-yakiyor-104377719/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

üzüldüm hocam. sonra gelecekte başka araçlarda benzer bir sistem kurmayı düşünüyor musunuz? mesela bir 190D fena olmaz hani :)
    keşke sistemi söktürseydiniz..
    Saygılarımla
    quote:

Arkadaşlar bir borç yüzünden arabamı satıyorum, zaten biliyorsunuz aracı :) piyasanın en az yakanı. Bu işi bilen, ilgilenen kişilerin aracı alması tercihimdir. İletişim için beni profilimde yazan telefondan arayabilir ya da buradan mesaj yollayabilirsiniz.

Nasıl olsa işi öğrendik tecrübe ettik, ileride inşallah başka bir araçta da denemek isterim, çünkü gerçekten çok ekonomik diğer araçlara göre. Ucuza gezmenin tadını alınca benzinli araç kullanamam herhalde :) Komşunun 1.0 motor yarisi var o bile 25 kuruşdan fazla yakıyormuş.

• quote:

Dün aracın yakıtı bitti - çocuklar mazot almamışlar- yolda kaldım bagajda 5 lt kanola yagını direk boşalttım depoya pompayla havasını aldım yağ geldi borulara borular şeffaf olduğu için görünüyor . Marşa bastım direk çalıştı .. Saf kanola yağı ile araba çalıştı yani 25 km kadar gittim ve 30 tl lik mazot alıp üzerine yola devam ettim. Buda demekki saf kanola yağı ilede motor problemsiz çalışıyor ama ben hala %50 - 50 kullanmaya devam edeceğim..

Aracınız fluance idi galiba? valla cesaretinize hayran kalmamak elde değil.

quote:

Hocam birşey soracağım ama samimi cevap beklerim; aracı bayağı uzun bir süre kanola yağı ile kullandınız sanırım. bu kanola yağı ile performans illaki biraz daha düşüyordur. ama sormak istediğim; sizin araca şimdi full motorin koysanız, yağ falan eklemeden dahi; motoru biraz öldürmüş olabilir misiniz?

• Samimi olarak söylüyorum ki performans düşüşü gözlemlemedim, yağda iken 5. viteste araçta 2 kişi varken sefaköy ve avcılar yokuşlarını 90 km ile gayet rahat çıkıyorum ki bu zaten 57 beygir düz, turbosuz dizel bir araç. İstediğim zaman zaten tek bir düğmeye basarak mazotta da kullanabiliyorum. Yağda iken daha sessiz çalışıyor araç. Motora da bir zararını görmedim şimdiye kadar. Sadece senede 1 defa enjektör temizliği yaptırmak gerekebiliyor, o da zaten 100 tl. Benim de hep aklımda bir ''acaba'' vardı bu sistemi kullanırken ama artık eminim ki bu sistem motora bir zarar vermiyor. Aksine motoru ve mazot pompasını yağladığı için koruduğunu düşünüyorum.
  • arkadaşlar aracı bugün egzost muayenesine götürdüm 170.000 km de araç için değerler mükemmel çıktı... Bunun üzerine aracı en yakın BIM önüne çekip 20 lt kanola yağı aldım.
  • quote:

Samimi olarak söylüyorum ki performans düşüşü gözlemlemedim, yağda iken 5. viteste araçta 2 kişi varken sefaköy ve avcılar yokuşlarını 90 km ile gayet rahat çıkıyorum ki bu zaten 57 beygir düz, turbosuz dizel bir araç. İstediğim zaman zaten tek bir düğmeye basarak mazotta da kullanabiliyorum. Yağda iken daha sessiz çalışıyor araç. Motora da bir zararını görmedim şimdiye kadar. Sadece senede 1 defa enjektör temizliği yaptırmak gerekebiliyor, o da zaten 100 tl. Benim de hep aklımda bir ''acaba'' vardı bu sistemi kullanırken ama artık eminim ki bu sistem motora bir zarar vermiyor. Aksine motoru ve mazot pompasını yağladığı için koruduğunu düşünüyorum.

hocam bu sistemin parçalarının neler oldugunu belirtir misiniz mahzuru yoksa.. . sedan temiz bir dizel araç alıp uygulamayı düşünüyorum..

• quote:

arkadaşlar aracı bugün egzost muayenesine götürdüm 170.000 km de araç için değerler mükemmel çıktı... Bunun üzerine aracı en yakın BIM önüne çekip 20 lt kanola yağı aldım.

Konudaki bütün mesajları okudum ve ağzım açık kaldı Gerçekten iyi iş çıkarmışsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: university

quote:

Samimi olarak söylüyorum ki performans düşüşü gözlemlemedim, yağda iken 5. viteste araçta 2 kişi varken sefaköy ve avcılar yokuşlarını 90 km ile gayet rahat çıkıyorum ki bu zaten 57 beygir düz, turbosuz dizel bir araç. İstediğim zaman zaten tek bir düğmeye basarak mazotta da kullanabiliyorum. Yağda iken daha sessiz çalışıyor araç. Motora da bir zararını görmedim şimdiye kadar. Sadece senede 1 defa enjektör temizliği yaptırmak gerekebiliyor, o da zaten 100 tl. Benim de hep aklımda bir ''acaba'' vardı bu sistemi kullanırken ama artık eminim ki bu sistem motora bir zarar vermiyor. Aksine motoru ve mazot pompasını yağladığı için koruduğunu düşünüyorum.

hocam bu sistemin parçalarının neler oldugunu belirtir misiniz mahzuru yoksa.. . sedan temiz bir dizel araç alıp uygulamayı düşünüyorum..

http://www.diesel-therm.com/vegetable-oil-kit.htm

• http://karaerler.com/atg_kurulum.htm
    türkiye'de yapan firmada var atg yetkilisi haberiniz olsun
  • quote:

Kanolanın kalorisi genel olarak 800 civarında, yokuş çıkarken güçten düşüyor araba. Ben yağ alırken tenekenin üzerindeki değerlere bakıyorum öyle alıyorum. Soya, ayçiçek, mısır yağı, bunlar genelde 900 kalori oluyorlar ve daha fazla güç sağlıyorlar :D. Dalga geçmiyorum çünkü arabamda bitkisel yağ kullanıyorum. Genelde bimden soya yağı alıyorum, fiyat-performans olarak en uygunu o.

Selamlar bu araçta bitkisel yağ kullanma olayında biraz daha detaylı bilgilere ihtiyacım var ,öncelikle aracınızın modelini ve markasını ogrenebılırmıyım, araçta dizel ve yağ olarak nasıl karısım yapıyorsunuz, bunu kullanmak ıcın aracınızda ozel bır tertıbat var mı? bu sıstemı kullanırken enjektorlerde problem oluyor mu paylasırsanız cok sevınırım, saygılar...

• Bu konuyu ve şunu:http://forum.donanimhaber.com/m_5552947/mpage_7//tm.htm#69479074 incelerseniz orada anlattık.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.