Şimdi Ara

KANOLA YAĞI İLE DİZEL MOTOR ÇALIŞIRMI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
9
Favori
24.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    11.75 aldigi kanola yaginin fiyati 14 kusur oldu. su an piyasada da ondan ucuza yag yok. yani neredeyse litresi 3tlye yaklasti yagin da.

ben mi??? ben biraktim o isleri, baslamam ile birakmam bir oldu. o aralar bir kaynak buldum, euro dizeli rafineri cikisina aliyorum. :))))
    niye yakayim ki yag dedim sonra.

ama bu bountr yi takdir etmedigim manasina gelmesin. Iyi is cikariyor.
    Saygilar
  • aslında kanola bim den migrosdan değilde toptancısından ve toptan perakende fiyatına alınırsa tonajının yani bir tonunun piyasada 1300 dolarda olduğunu duydum
  • yaklaşık 2tlye geliyo litresi
    Hocam alabileceğimiz yeri de bir duy . canını yirim.
    Saygılar

quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

aslında kanola bim den migrosdan değilde toptancısından ve toptan perakende fiyatına alınırsa tonajının yani bir tonunun piyasada 1300 dolarda olduğunu duydum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppzrg -- 13 Mart 2011; 10:55:40 >
  • Hocam bende var öyle bir araba (VW jetta). yağ kullanmadım ama gerek turbosuz, gerekse de IDI olması sebebiyle yağa en uygun motordur.
    istersen satayım sana..... bozulursa da 1 tk enjektörü 100-120tl. ve her yerde bulunuyor yürür parçası (kaporta sıkıntılı biraz).

quote:

Orijinalden alıntı: bjklee18

on numara olmuşta böyle arabalarda cok azaldı
  • Evet yağa zam geldi her yerde. Daha geçen haftaya kadar realde 12 tl ye vardı 5 lt kanola yağı ama hemen kaldırmışlar raftan fırsatçılar zam gelecek diye. Şu an biraz zorlanıyorum ucuz yağ bulmakta. Varsa bildiğiniz yer söyleyin oradan toptan alalım :)
  • üstat kristal yağ var duydunmu hiç onların fiyatı makul
  • darkmoon hani diyodun toptancida varmis tonu 1300 dolarmis filan diye....:)))))
    nerde birader soylesene :)))))) bak adam bulamamis
    Saka bir yana hakikaten yag cidden pahalandi. Zam gelmeden once dediginiz gibi marketlerde raflardan kaldirdilar.

Aslinda firsatcilik degil. Tamam o adam onu onceden almis ama o mali sattigi zaman yerine yenisini koyabilmeli. dolayisi ile yaptiklari seye hak veriyorum.Ticaret kar etmek icindir.

Bitkisel yaglarla otomobillerini yuruten tum yagseverleri saygiyla selamliyorum. Durmak yok arkadaslar. Alternatif yaglar bulmamiz lazim.
    Hocam benim cilgin fikirler var, yakinda paylasicam. Biraz pasakli bir is ama karli.

-bu arada bunlari konusurken bir yandan da burnuma yag kokusu geliyo :)))))
    kafayi yemisim galiba
    saygilarimla
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

darkmoon hani diyodun toptancida varmis tonu 1300 dolarmis filan diye....:)))))
    nerde birader soylesene :)))))) bak adam bulamamis
    Saka bir yana hakikaten yag cidden pahalandi. Zam gelmeden once dediginiz gibi marketlerde raflardan kaldirdilar.

Aslinda firsatcilik degil. Tamam o adam onu onceden almis ama o mali sattigi zaman yerine yenisini koyabilmeli. dolayisi ile yaptiklari seye hak veriyorum.Ticaret kar etmek icindir.

Bitkisel yaglarla otomobillerini yuruten tum yagseverleri saygiyla selamliyorum. Durmak yok arkadaslar. Alternatif yaglar bulmamiz lazim.
    Hocam benim cilgin fikirler var, yakinda paylasicam. Biraz pasakli bir is ama karli.

-bu arada bunlari konusurken bir yandan da burnuma yag kokusu geliyo :)))))
    kafayi yemisim galiba
    saygilarimla

hayla diyorum fabrika dan alırsan tonajı 1300 dolar ama bir ton alabilicekmiyiz.. bu gün hangi fabrika gidersen git yağ yokmu diyor yağ var bountr arkadaşın bulamadığı makul fiyata litrelik teneke yağ.. bende düşünüyorum ondan araştırıyorum.. esas bir iş varda bedava yakıt ama işde bunu yapabilicek kafa adamlar lazım burdan yazılmaz..

• eski dizel binek araçlarda ve kamyonlarda sıkça kullanılmakta ama yeni nesil araçlarda kullanmak biraz riskli olabilir kullananlarada pes diyorum...sanırım onlarda deli cesareti var 3 kuruş mazottan kar edeyim derken araba tümden elinde kalacak...

Eğer şehirlerarası yollarda bir kamyonun arkasında seyrederseniz kızartma kokularını alabilirsiniz
  • Darkmoon34 hocam sana kisaca Darkmoon diyebilir miyim?? :))))

Hocam benim de kafamda fikirler var. Hatta ben bu konuda techizat hususunda arastirmalar da yaptim. fiyat filan aldim.
    Bizim fakultedeki kimyaci arkadaslara da danistim onlardan da fikir aldim.
    Sistemi bir kere kurucan, ara sarf malzemelerini degistirip alican yakiti, mis gibi
    Ama acik soyliym ugrastirici is. ugrasacak adam lazim. ben kendim amatorce calistigimdan kac tane kiyafet harcadim... :s
    annemle hanim beni bir gun sokaga atacaklar diye korkuyorum.
    Saygilar
  • quote:

Darkmoon34 hocam sana kisaca Darkmoon diyebilir miyim?? :))))

Hocam benim de kafamda fikirler var. Hatta ben bu konuda techizat hususunda arastirmalar da yaptim. fiyat filan aldim.
    Bizim fakultedeki kimyaci arkadaslara da danistim onlardan da fikir aldim.
    Sistemi bir kere kurucan, ara sarf malzemelerini degistirip alican yakiti, mis gibi
    Ama acik soyliym ugrastirici is. ugrasacak adam lazim. ben kendim amatorce calistigimdan kac tane kiyafet harcadim... :s
    annemle hanim beni bir gun sokaga atacaklar diye korkuyorum.
    Saygilar

kimya falan diyorsan aynı şeylerden konuşuyoruz herhalde aman fazla dillendirme biliyorsun en son o işi yapan adamı vurdular :) o yüzden bende fazla dillendirmek istemiyorum.. :)
  • Ok konu kapanmistir :))))
  • neymiş o konu bana da özelden yazın :)
  • bountr hocam konuyu kapattik....
    Gec kaldin:)))
    Dunyayi degistirecegiz... :)))
    yazicam sana bir ara ozelden, sonra epdkcilar ensemize yapismasin. :))
  • konu hortlıyıcak ama ben de corsa 1.7 dtı var uygunmudur yağ koymaya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Animals -- 16 Mart 2012; 23:25:25 >
  • Bu zamlardan sonra buna benzer konular çok hortlar...
  • Doğru bilinen yanlışlar...
    Yağ doğrudan "yakıt" olarak kulanılmaz. Yakıt özelliği olarak işlev görmez. Viskozitesinin düşürülmesi ve püskürmesinin sağlanması için
    yağlar kimyasal prosesle tranesterifikasyon yöntemiyle "Biyodizel" haline getirilir. İşte bu yakıt özelliği taşır.
    Ama biyodizelinde doğrudan kullanılması önerilmez. En ideali 1 e 1 mazot karışımı.%50-%50
    Birçok yerde kullanılmış yğların toplanıp biyodizele çevrilip yakıt olarak kullanıldığı biliniyor....
  • Siz yanlış biliyor olmayasınız :)
    hem de nasıl yanıyor.... hem de yaz günlerinde %100 yağ ile. :)
    Tecrübe konuşuyor... :)

bu arada The Animals dostum 1.7 dti aracın eğer common-rail değilse ve gözünü de kararttıysan şu kış günlerinde bir miktar karıştırarak kullanmak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. opelin 1.7 motorları isuzu'dur. ve dayanıklı motorlardır. ben sadece turbodan ve enjektörlerden çekiniyorum. ama common rail değilse 1 tk enjektör max 200tl filandır heralde...

Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: bm34
    Doğru bilinen yanlışlar...
    Yağ doğrudan "yakıt" olarak kulanılmaz. Yakıt özelliği olarak işlev görmez. Viskozitesinin düşürülmesi ve püskürmesinin sağlanması için
    yağlar kimyasal prosesle tranesterifikasyon yöntemiyle "Biyodizel" haline getirilir. İşte bu yakıt özelliği taşır.
    Ama biyodizelinde doğrudan kullanılması önerilmez. En ideali 1 e 1 mazot karışımı.%50-%50
    Birçok yerde kullanılmış yğların toplanıp biyodizele çevrilip yakıt olarak kullanıldığı biliniyor....

• quote:

Siz yanlış biliyor olmayasınız :)
    hem de nasıl yanıyor.... hem de yaz günlerinde %100 yağ ile. :)
    Tecrübe konuşuyor... :)

bu arada The Animals dostum 1.7 dti aracın eğer common-rail değilse ve gözünü de kararttıysan şu kış günlerinde bir miktar karıştırarak kullanmak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. opelin 1.7 motorları isuzu'dur. ve dayanıklı motorlardır. ben sadece turbodan ve enjektörlerden çekiniyorum. ama common rail değilse 1 tk enjektör max 200tl filandır heralde...

Saygılarımla

quote:

Doğru bilinen yanlışlar...

Yanmaz demiyorum. özellikle yakıtı tırnak içine aldım.Bir yakıtın taşıyacağı özellikler yoktur. mevcut motorlara uygun bir yakıt değil. Sürekli yakıt kaynklı arızalar verir araç.
    Çünkü doğrudan püskürmez o kıvamda değildir. Biodizel kıvamının ayarlanmış şeklidir. Kışında donar yağ.

• pardon ben yanlış anlamışım. ama çok güzel seyahat edilebiliyor uygun motora sahip aracı bulursanız ve uzun kmler de yapılabiliyor yıllarca.
    Sorun yok yani :)
    quote:

Yanmaz demiyorum. özellikle yakıtı tırnak içine aldım.Bir yakıtın taşıyacağı özellikler yoktur. mevcut motorlara uygun bir yakıt değil. Sürekli yakıt kaynklı arızalar verir araç.
    Çünkü doğrudan püskürmez o kıvamda değildir. Biodizel kıvamının ayarlanmış şeklidir. Kışında donar yağ.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.