Şimdi Ara

KANOLA YAĞI İLE DİZEL MOTOR ÇALIŞIRMI (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
9
Favori
24.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ppzrg

pardon ben yanlış anlamışım. ama çok güzel seyahat edilebiliyor uygun motora sahip aracı bulursanız ve uzun kmler de yapılabiliyor yıllarca.
    Sorun yok yani :)
    quote:

Orijinalden alıntı: bm34
    Yanmaz demiyorum. özellikle yakıtı tırnak içine aldım.Bir yakıtın taşıyacağı özellikler yoktur. mevcut motorlara uygun bir yakıt değil. Sürekli yakıt kaynklı arızalar verir araç.
    Çünkü doğrudan püskürmez o kıvamda değildir. Biodizel kıvamının ayarlanmış şeklidir. Kışında donar yağ.

:) evet aynen öyle birçokları kullanıyor dediğiniz gibi bende şahit oldum hem yağa hemde biyodizele;)
  • İlla gece gece uğraştıracaksınız adamı :)

KANOLA YAĞI İLE DİZEL MOTOR ÇALIŞIRMI
  • Tip kanola yağı :) geçen sene litresi 2.5 liradan bulmuştum ve hepsini almıştım. Bu sene yağ rekora koşuyor resmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bountr -- 17 Mart 2012; 2:32:24 >
  • ben yağ işini bıraktım ve 1 senedir de uğraşmıyorum.
    bir teneke 5ltlik fındık yağı olmuş 55 lira carrefourda. bimde satılan en ucuz kanola yağı bile 20 lira sanırını zorluyor (yanlış hatırlamıyorsam). dediğin gibi yağ almış yürümüş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bountr

Tip kanola yağı :) geçen sene litresi 2.5 liradan bulmuştum ve hepsini almıştım. Bu sene yağ rekora koşuyor resmen.

bir iki foto daha koysana hocam o bagajı çekiver. araç ne bu arada?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bountr

Uzun vade derken adamlar bir minibüsle sırf atık yağ kullanarak dünya turu atmışlar sorunsuz bir şekilde. Benim daha 10000 km falan oldu yağ kulandığım herhangi bir sorun yok, tıkır tıkır çalışıyor maaşallah :D

araç model ve motoru nedir?
  • Bagajda depo var sadece, ısıtıcı ve diğer parçalar motor bölmesinde. Araç citroen saxo 1,5 D 2000 model.
  • Bu başlıktan sonra yağ fiyatları acayip fırlamış büyük başlar bu konuyumu gördü nedir

Bugün bim den 5 lt kanola yağı aldım litresi 3,70 tl

Opet euro diesel litresi 3,69 tl

Milletin ocağına göz diktiler resmen yakıt işi ne büyük bir ranttır böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: pegai17

quote:

Orijinalden alıntı: güllaççı

su ile de çalışır mı acaba ya da nar ekşisiyle ya da üzüm sirkesiyle ?

Bir filmde vardı adam yakıtı bitmek üzere olan cessna( benzinle çalışır kendisi ) yı viski ile takviye ediyordu . Şimdi nar ekşisini bilemem ama üzüm sirkesi şarabın bir önceki hali olduğuna göre işe yarıyabilir . Hatta köpek öldüren tarzı birşeyler uygun olursa memlekette tabağa koymaya üzüm bulamayız

hocam sirke oluşurken alkol asetik asite dönüştürüldügünden sirke işe yaramaz, ayrıca şarabın alkolü % 12 oda işe yaramaz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werty_tr -- 4 Temmuz 2012; 21:44:20 >

• Commonrail dizel araca koyunda gorun sonra kanolayi enjektor uclari cok ince oldugundan tikanma yapar sonra komple motoru elden gecirirsiniz. mk2 golf ve 80 model 190D ler bu is icin bicilmis kaftan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 aydır fluence araçta kullanıyorum kanola yağını %50-50 karışımla.. problem yok..işin tuhaf tarafı performans ta arttı..
  • ucuza gelmiyor alem buğday mısır yerine bunu ekiyor gıda fiyatları uçuyor bu sebepten engelleniyor
  • cesaretinize hayranım :)
    litresini kaçtan alıyorsunuz kanolanın?
    quote:

Orijinalden alıntı: Cela Soylu
    2 aydır fluence araçta kullanıyorum kanola yağını %50-50 karışımla.. problem yok..işin tuhaf tarafı performans ta arttı..
  • Patates kızarttım. Artan yağ ziyan olmasın diye kamyoncunun birisinin deposuna süzüp boşalttım. Adam hala beni arıyor.
  • daha yağ var mı diye aramıyordur herhalde :)
    şaka bir yana kamyonda problem olmaması lazım.
    Saygılarımla
    quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil
    Patates kızarttım. Artan yağ ziyan olmasın diye kamyoncunun birisinin deposuna süzüp boşalttım. Adam hala beni arıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

cesaretinize hayranım :)
    litresini kaçtan alıyorsunuz kanolanın?
    quote:

2 aydır fluence araçta kullanıyorum kanola yağını %50-50 karışımla.. problem yok..işin tuhaf tarafı performans ta arttı..

Bim de 5 lt si 16,90 dı
  • Mazot olarak genellikle uzun yola gittigim için ucuz mazot alıyorum.. Şu ana kadarda bir zararını görmedim genellikle fiyatlar 3.30 - 3.50 arasında değişiyor.
  • quote:

Mazot olarak genellikle uzun yola gittigim için ucuz mazot alıyorum.. Şu ana kadarda bir zararını görmedim genellikle fiyatlar 3.30 - 3.50 arasında değişiyor.

common rail motorda ucuz mazot ve yağ kullanmanızı tavsiye etmem :) bimden aldığınız yağ temizdir ama ucuz mazot için aynısını söylemek zor. Performans olarak da normal mazot ile eurodizel arasında çok fark var.
  • geçtim kanolayı fulsave bile koyduğumda araç bir hissizleşiyorki sormayın ötesini.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.