Şimdi Ara

KANUNİ RS 125 BEYAZ DUMAN ATIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HERKESE MRB ARKADASLAR 2013 MODEL 10 BİN KM KANUNİ RS 125 SCOOTER MOTORUM AŞIRI ŞEKİLDE BEYAZ DUMAN ATIYORDU VE BUGÜNDE HİÇ CALISMADI ACİL YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM

• motor bitmiş
  • Beyaz duman yağ yakma işaretidir. Yağları yaka yaka bujide pislik toplanmış olabilir. Bujiyi temizlemek çözüm sağlamaz. Sana üç vakitte hayırlısıyla bir segman takımı görünüyor, ama genellikle bu kadar ucuza kurtaramazsın, motor açılmışken fabrika içine ne koyduysa hepsinin değiştirilmesi gündeme gelebilir.

İleride mesajlarını küçük harfle ve diğer imla kurallarına uyarak yazarsan yardım beklediğin insanlara da saygı göstermiş olursun.
  • bu akşam bujiyi sökerken beyaz tarafı kırıldı iceri düştü alamadım bir problem olur mu birde yenisini takınca çalıstı ama yine ısınana kadar beyaz duman atıyor ısınınca bir sey yok
  • "İçeri düştü"yü açıklaman lazım. Buji deliğinden içeri mi düştü, yoksa motorun dışına ama motor teşkilatının içerisinde bir yere mi düştü.

Yine de ben, buji deliğinden içeri düştüğünü varsayarak cevap vereyim.

Önce, bu soruyu sorduğuna göre o motora elinde herhangi bir alet ile yaklaşmanı yasaklamakta yarar gördüğümü belirtmeliyim.

Bujinin o parçası yakında motorun bir yerinden dışarı çıkar. Çıkarken fabrikanın fazla koyduğu birtakım malzemeyi de beraberinde götürür. O sırada buji parçasının yolu üzerinde bulunmazsan iyi olur. Yine de moralini bozmuş olmayayım, zaten motor açılacaktı, bu arada o parçayı da bulunduğu yerden alır tamirci. Yalnız, değişecek parça listesine muhtemelen sibopları da eklemen lazım. Motoru tamirciye sürerek değil de iterek götürmen, herhalde masrafı azaltacaktır.

Yok eğer şansın vardı da motor blokunun dışında bir yere düştüyse, o zaman gördüğü ilk dişli, kasnak, volan, kayış, v.b. hareketli parçanın bir yerlerini kırmak için dayanılmaz bir arzu duyacaktır. Hele fren pedalının altına üstüne bir yere sıkışıp onu hareketsiz hale getirirse seyreyle sen o zaman komediyi...

• buji deliğinden aşağıya düştü görünüyor ama alamıyorum düştüğü yer çok dar parmak girmiyor mıknatıs yardımıyla çekebilirmiyim acaba
  • Yorum yok!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bir sorum daha olacak a2 otomatik ehliyeti diye birsey var mı ???
  • İçine parça düştükten sonra çalıştırdın mı? Nasıl sıkışmadı? Baya masraf açacak gibi duruyor. Acilen bir tamirciye gidip motoru açtırmalısın.
  • Olmayacak işler konulu sorularının sayısı ikiye ulaştı. Aman dikkatli ol, bundan daha az sayıda abuk soruyla bile trol ilan edilenler olur burada...
  • hayırdır birader senden izin mi alacagız ne soralım diye herseye muhalefetsin
  • tttgs kullanıcısına yanıt
    Aman sultanım, estağfurullah, izin ne kelime, zatıaliniz her türlü izinden müstesnasınız. Ancak, biz kulunuza da küçücük bir izin verin, gördüğümüz saçmalıkları işaret edelim, olmaz mı?
  • entarhan E kullanıcısına yanıt
    Şu konuda yazdıklarını baştan bir oku ve egonu tatminden başka kim ne faydan dokunmuş bir daha gözden geçir bence. Burasının bir forum olduğunu unutma.
  • cormen kullanıcısına yanıt
    Düğün değil bayram değil sen neden ve nereden çıktın ortaya pırt diye?
  • birader sen hiçbirseye isaret falan etme senin boş boş yazdıklarını mı okuyacagız burda işene bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: entarhan

Düğün değil bayram değil sen neden ve nereden çıktın ortaya pırt diye?

Hayırdır birader kiminle muhatap oluyoruz ne bu havalar ???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boşver kardesim ben ona gereken cevabi verdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.