Şimdi Ara

Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
176
Favori
63.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gizayinanç

quote:

Orijinalden alıntı: Purenite

Bir kaç ay önce gitmiştim,fakat fotoğraf çektirmediler açıkcası...Askerle baya bir tartışmamız olmuştu ... İçeriye girmek yasaktı,zaten girersenizde 1-2 gün tutacaklarını zannetmiyorum,başınız çok ağrıyabilir...Bildiğim kadarı ile içerde bankaların kasaları hala duruyormuş...Bir ara görmek için gelmiş sahipleri ,izin alınmış(Yoksa girilmiyor).İçerdeki parayı almak istemişler fakat çok büyük bir gerginlik yaşanmış...İlerleyen zamanda ne olur bilemem... Fotoğrafları çekeni tebrik ederim çünkü ben en fazla dıştan çekebildim fotoğraf... (Belkide öğrenci olduğum için olabilir :) )

Her cuma günü kapılardaki mühürler kontrol ediliyor. Her ayda sayım yapılıyor. Bankaların kasalarında hem para hemde altınlar var.

Evet öyle olduğunu biliyorum...

• Yıl 2013 olmuş birde şuan ki halini düşünün, güncel resimler 5,6 yıllık..
    Google map koordinatları verebilecek varmı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 23 Şubat 2013; 15:26:32 >
  • Orda yasamak isterdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GörkemAvcı1985

Bizim çalışmamamızın bir sebebi varsa o da sizsiniz.Sana beleş para bassalar çalışır mısın?Hükümet kurmak derken zaten Harekattan önce de KKTC vardı.Bu arada evet kendi malınız gibi görüyorsunuz sadece bizi değil tüm Türk devletlerini Kazakistan Tacikistan falan fiLan işte.Derin devleti Kurtlar Vadisi sanmadım izlemem zaten..Eğer devam etmek istiyorsan özele gel konuyu kirletmeyelim.

Hocam kusura bakma ama uçmuşsun gerçi senin gibi uçan sayısı da pek azda değil ama neyse cevaplara gelirsek;

-Göç doğru heryerde olduğu gibi orada da sıkıntı.Ama bu sıkıntıyı sadece sen yaşamıyorsun Türkiyedede birçok kent insanı göç sorunları ile boğuşuyor.Ama bunun çareside yok,tarih boyunca göç ve göçün doğurduğu sorunlar hep olmuştur.En basitinden Türkler 1571den sonra Kıbrısa gitti sanıyormusun ki oradaki yerli halk bu göçten dolayı etkilenmedi.

- Çalışmamanın sebebini başka ülkeye bağlamak kadar saçma birşey yok.Dünyada bunu iddia eden sadece Yunanistan var.Bu konuda Rumlar sizi etkilemiş sanırım.Bilimde,sanatta ilerlemenin önündeki engelde mi Türkiye.Ne güzel işte beleş para,bana birisi bedava para varsa bilime,sanata adarım kendimi.Para eğer tembelliğe sebep oluyorsa bu parayı verenin değil parayı alanın sorunu.

- Harekattan önce KKTC diye birşey yoktu.Tek devlet yani Kıbrıs vardı.Rumlar Türkleri azınlık olarak görmek istiyorlar ama Türkler Kıbrıs devletinin kurucu halkı olduklarını söylüyorlardı.Zaten sorunda burdan çıktı.Eğer azınlık olmayı kabul etselerdi dedelerin savaş filan olmayacaktı.

-Biz Kıbrıslıyız deyimi kendinizi adaya göçen Türklerden farklılaştırma adına bulunan bir kelime.Ama şu var sen kendini birilerinden farklılaştırırsan başkaları da birilerinden farklılaştırmayı hak olarak görür.Kıbrıslı Rumlarda bi Kıbrısın gerçek sahipleriyiz( teoride doğru Türklerden eskiler) yani Kıbrıslıyız Türkler sonradan geldi diyorlar.Şimdi sen sonradan geleni dışlıyorsun.Senin mantığına göre Rumların seni dışlaması normal o zaman.

-Son olarak kendi malın olarak görme değil,eğer bir yer için bedel ödemişsen orada belli de olsa hak iddia edersin.12 adalar yani Rodos merkezli Adalar Kıbrıs olayına çok benzer.2.Dünya savaşı sonunda adalardaki hakim halk Rum diye Yunan devletine verildi.Peki Yunalılar oradaki Türklere ne yaptı tam bir asimilasyon.Rodostaki Türklerle konuş Türkiye bize ilgi göstermedi der.Hayır ilgi gösterirsin(Kıbrıs) sen suçlu olursun ilgi göstermezsin(Rodos)sen suçlu olursun.Peki sen söyle ne yapsın Türkiye? Ordusunu tabiki çekmeyecek,barış harekatı öncesi şartlarda Kıbrıs devleti kurulma sözü verildimi deki Türkler askerlerini çekecek? Siz Annan planına evet dediniz de Rumlar demedi? Niye? Çünkü siz kabul etmesenizde sizi Kıbrıs Cumhuriyetinin kurucu halkı olarak kabul etmiyorlar,azınlık onlar diyorlar ve azınlık olmayı kabul etmediğiniz müddetçe de Kıbrıs birleşmez.

-Son olarak Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

• cevapları falan okumadım ama resimlere bakınca çok iyi flm seti olur bu şehirden. felaket sonrası yaşam tarzında bir filmde
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Bizim çalışmamamızın bir sebebi varsa o da sizsiniz.Sana beleş para bassalar çalışır mısın?Hükümet kurmak derken zaten Harekattan önce de KKTC vardı.Bu arada evet kendi malınız gibi görüyorsunuz sadece bizi değil tüm Türk devletlerini Kazakistan Tacikistan falan fiLan işte.Derin devleti Kurtlar Vadisi sanmadım izlemem zaten..Eğer devam etmek istiyorsan özele gel konuyu kirletmeyelim.

Hocam kusura bakma ama uçmuşsun gerçi senin gibi uçan sayısı da pek azda değil ama neyse cevaplara gelirsek;

-Göç doğru heryerde olduğu gibi orada da sıkıntı.Ama bu sıkıntıyı sadece sen yaşamıyorsun Türkiyedede birçok kent insanı göç sorunları ile boğuşuyor.Ama bunun çareside yok,tarih boyunca göç ve göçün doğurduğu sorunlar hep olmuştur.En basitinden Türkler 1571den sonra Kıbrısa gitti sanıyormusun ki oradaki yerli halk bu göçten dolayı etkilenmedi.

- Çalışmamanın sebebini başka ülkeye bağlamak kadar saçma birşey yok.Dünyada bunu iddia eden sadece Yunanistan var.Bu konuda Rumlar sizi etkilemiş sanırım.Bilimde,sanatta ilerlemenin önündeki engelde mi Türkiye.Ne güzel işte beleş para,bana birisi bedava para varsa bilime,sanata adarım kendimi.Para eğer tembelliğe sebep oluyorsa bu parayı verenin değil parayı alanın sorunu.

- Harekattan önce KKTC diye birşey yoktu.Tek devlet yani Kıbrıs vardı.Rumlar Türkleri azınlık olarak görmek istiyorlar ama Türkler Kıbrıs devletinin kurucu halkı olduklarını söylüyorlardı.Zaten sorunda burdan çıktı.Eğer azınlık olmayı kabul etselerdi dedelerin savaş filan olmayacaktı.

-Biz Kıbrıslıyız deyimi kendinizi adaya göçen Türklerden farklılaştırma adına bulunan bir kelime.Ama şu var sen kendini birilerinden farklılaştırırsan başkaları da birilerinden farklılaştırmayı hak olarak görür.Kıbrıslı Rumlarda bi Kıbrısın gerçek sahipleriyiz( teoride doğru Türklerden eskiler) yani Kıbrıslıyız Türkler sonradan geldi diyorlar.Şimdi sen sonradan geleni dışlıyorsun.Senin mantığına göre Rumların seni dışlaması normal o zaman.

-Son olarak kendi malın olarak görme değil,eğer bir yer için bedel ödemişsen orada belli de olsa hak iddia edersin.12 adalar yani Rodos merkezli Adalar Kıbrıs olayına çok benzer.2.Dünya savaşı sonunda adalardaki hakim halk Rum diye Yunan devletine verildi.Peki Yunalılar oradaki Türklere ne yaptı tam bir asimilasyon.Rodostaki Türklerle konuş Türkiye bize ilgi göstermedi der.Hayır ilgi gösterirsin(Kıbrıs) sen suçlu olursun ilgi göstermezsin(Rodos)sen suçlu olursun.Peki sen söyle ne yapsın Türkiye? Ordusunu tabiki çekmeyecek,barış harekatı öncesi şartlarda Kıbrıs devleti kurulma sözü verildimi deki Türkler askerlerini çekecek? Siz Annan planına evet dediniz de Rumlar demedi? Niye? Çünkü siz kabul etmesenizde sizi Kıbrıs Cumhuriyetinin kurucu halkı olarak kabul etmiyorlar,azınlık onlar diyorlar ve azınlık olmayı kabul etmediğiniz müddetçe de Kıbrıs birleşmez.

-Son olarak Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

1.KKTC yoktu haklısın uçmuş kafa
    2.Madem biz bağımsız bir devletiz TR göç ettirme hakkını nasıl kendisinde buluyor.
    3.Bunu söyleyen ben değilim Kıbrısın büyük bölümü.Ben İstanbulda okuyorum.
    4.Şu ana kadar hiç kimseye ayrımcılık yapmadım.Aklı başında bir insansın yapmazsın zaten.
    5.Harekatın anlaşmasında çekileceğini iddaa etmişti ama çekilmedi.Ve hak iddaa edemezsin nasıl ediyorsun.Bak burda beni insanlar çoook yanlış anlamış.Bizi Rumlardan kurtardınız Allah razı olsun başımın üstünde yeriniz var.Benim karşı çıktığım şey şu anda burada üsler bulundurması ve burayı askeri bölgesiymiş gibi kullanması.Artı olarak doğudan insan göçü yapması.Ve TC vatandaşlarının burayı sanki kendi toprağıymış gibi görmeleri.
    6.Merak etme yeterince vermiş

• eksi'den yapilan alintida dedigi gibi 90 milyarlik bir dava acilabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: gfbekir

eksi'den yapilan alintida dedigi gibi 90 milyarlik bir dava acilabilir mi?

Açılamaz.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Le7els

Bize geçtiyse bu şehir niye gidip orda yaşayamıyoruz. Orayı ele geçirmek için tekrar savaşmı çıkması gerekiyor mis gibi turizm cenneti boşa duruyor orda.

Seni de alacaklardı zaten hemen KKTC vatandaşlığına.Bir de dostum orası Türklerin veya Türkiye'nin değil KKTCnin Kıbrıslılarındır.Bir baktım konuya herkes sahiplenmiş şunu yapalım bunu yapalım diye.Doğma büyüme Magosalıyım bu arada

Kardeşim tabi sahiplenecem osmanlı zamanında kimindi orası ? Gerekirse tekrar savaş çıksın

• Güzel paylaşım. Resimlerin hepsine baktım atmosfer çok güzel . Çok güzel bir şehirmiş hakikaten. Buradan iyi COD haritası çıkar.
    Yalnız herkes içeride araba , para falan kalmış diyorlar da o zaman cesetleri de kaldırmamışlardır. Kemikler falan vardır diye düşünüyorum.
    Yeni resimler bekliyorum.
  • Tıpkı Pripyat gibi herşey dokunma kaldırma imkanı olmadan olduğu gibi bırakılmış bu nedenle orada bir tarih var..Sanki zaman kapsülü bu resimler veya bu tarz mekanlar..
  • quote:

quote:

quote:

Bize geçtiyse bu şehir niye gidip orda yaşayamıyoruz. Orayı ele geçirmek için tekrar savaşmı çıkması gerekiyor mis gibi turizm cenneti boşa duruyor orda.

Seni de alacaklardı zaten hemen KKTC vatandaşlığına.Bir de dostum orası Türklerin veya Türkiye'nin değil KKTCnin Kıbrıslılarındır.Bir baktım konuya herkes sahiplenmiş şunu yapalım bunu yapalım diye.Doğma büyüme Magosalıyım bu arada

Kardeşim tabi sahiplenecem osmanlı zamanında kimindi orası ? Gerekirse tekrar savaş çıksın

Az araştır da gel.Osmanlı Ruslarla savaşı kaybedeceğini anlayınca Mısır ve Kıbrısı İngiltereye vermiştir yardım karşılığında.
    Siz adamı öldürürsünüz gülmekten

• quote:

quote:

quote:

quote:

Az araştır da gel.Osmanlı Ruslarla savaşı kaybedeceğini anlayınca Mısır ve Kıbrısı İngiltereye vermiştir yardım karşılığında.
    Siz adamı öldürürsünüz gülmekten

verdiği zamanı demiyorum öncesini diyorum.

• Vay ya valla hiç tarihe bile bakmaya gerek yok,bi devleti yıkmak istiyorsan kendisini birbirinden üstün görmeye çalışan kendi halkı kendi içinde bunu yapar zaten.Al konuya bak nerden nereye geldi töbe ya,en üstün biziz yada sizsiniz tamam bitti kapatın,ayrıca biz kimiz siz kimsiniz yani?ne gerek var böyle lakaplara.
  • Ab hayranlığının somut göstergesi olan arkadaşa birşeyler derdim ama uygun olmaz. Emperyalistlerle savaşı bile göze alıp o imkansızlıklar içinde girip canlarını kurtarmışız, onlara güven vermişiz adam defolun burdan diyor. Türk olmasanız bi tarafımızda olmaz kurtarmazdık bile ama senin ırkından bir ordu gelmiş seni koruyor orda sen halen gidin burdan. Bir iyiliği devamlı yaparsan senin görevin sanarlar demişler ama biz o görev meselesini çoktan geçip, g* kaldırmaya gitmişiz.
  • Mesajım bulunsun

• quote:

5.Harekatın anlaşmasında çekileceğini iddaa etmişti ama çekilmedi.Ve hak iddaa edemezsin nasıl ediyorsun.Bak burda beni insanlar çoook yanlış anlamış.Bizi Rumlardan kurtardınız Allah razı olsun başımın üstünde yeriniz var.Benim karşı çıktığım şey şu anda burada üsler bulundurması ve burayı askeri bölgesiymiş gibi kullanması.Artı olarak doğudan insan göçü yapması.Ve TC vatandaşlarının burayı sanki kendi toprağıymış gibi görmeleri.

Hayır çekileceğini iddia etmedi,Kıbrıs halkı kurucu halk olursa çekiliriz dedi.Hatta KKTC hemen kurulmadı,baya bir süre sonra kuruldu harekettan sonra.Eğer işgal hedefi olsa idi hemen devlet kurulur veya hemen bağlardı.Bunu Annan Planında belirtti evet dendiği anda Türkiye askerlerini çekiyordu.Yanlışın var,tekrar bak kaynaklara.

TC vatandaşı kendi toprağı gibi görür tabi Kıbrıslılar Türkiyeyi kendi toprağı gibi görmüyor mu? Çevremde 2-3 tane aile var ne yani onlara çek git mi diyelim? Hatta eskiden gelmişler yani o zor zamanlarda kimse dışlamamış onları.

Kıbrıs ayrı bir devlet olur,uluslararası arenada tanınır(AB iki yüzlülük yapmasa olacaktı Annan Planına hayırı Rumlar dedi) merak etme o zaman o göç edenler geri dönerler.Rahat ol yani,yemediler toprağı ne diyeyim başka için rahat edecekse söyliyeyim bunu.

Ayrıca İstanbulda olupta şu anda bu kadar keskin çıkışlar yapmanda enteresan.Gerçi sana göre İstanbulda olmanın suçlusu da Türkiyedir herhalde.Bir mağdur edebiyatıdır ülkemizde aldı gidiyor,hadi hayırlısı ne diyelim.

• Gayet güzel konu.
  • Arkadaşlar ben tam anlşamadım.Bu şehir kimin denetiminde şimdi.Türkiyeninmi kıbrısınmı?
    Bura niye böyle olmuş biri samimi cevap yazarsa çok sevinirim
  • bu güzel paylaşım için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.