Şimdi Ara

Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
583
Cevap
176
Favori
63.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biz sömürmedik kıbrısı işte ana nedeni bu çünkü ingilizler gibi rumlar gibi yapıp bütün kültürlerimizi dikte edip, etlerinden sularından yararlanılsaydı böyle olmayacaktı. Deveyi diken ..... hesabı, Türkiye devleti o zamanlar sömürge devleti olamadı insanların katliamlarına engel oldu hak verdi hukuk verdi ama şimdiki kıbrıslı nesil bunları bilmeyerek rum ve ingiliz kültürlerine sahip çıkarak Türkiye'ye ihanete devam etmekte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Haklı değil.Bir insanı öldürmek kolay mı?Ve kendini haklı iddia edeceksin.Deli olmak lazım bunun için.Her işin bir prosedürü var.Dağdaki PKK lıya bile ateş edemezsin o sana etmeden.Yasak bölgeye girdi diye insan vurulmaz.

askerliğini yaptın mı bilmiyorum ama mantıkla konuştuğuna göre yapmamışsın diyebilirim.

askeriyede mantık yoktur. alan sivile yasaksa yasaktır.

burayı geçtim; herhangi bir askerlik şubesine mesai saati içinde, kapıdan değil de tel örgüleri tırmanarak girersen bile vurulabilirsin.

Yaptım.Hemde çok yakın bir zamanda uzun dönem.Orası sivile yasak diye gördüğün canlıyı vur diye bir emir verildiğini sanmıyorum.TSK da bile nöbet yerlerinde önce havaya sonra ayağa en son vücuda atış yapılır.Kaldı ki korunan şey bir hayalet şehri korumaktan daha önemlidir.

• quote:

Yaptım.Hemde çok yakın bir zamanda uzun dönem.Orası sivile yasak diye gördüğün canlıyı vur diye bir emir verildiğini sanmıyorum.TSK da bile nöbet yerlerinde önce havaya sonra ayağa en son vücuda atış yapılır.Kaldı ki korunan şey bir hayalet şehri korumaktan daha önemlidir.

keşke orda sizin mantığınızdaki askerlerin (gerek un gerek bizimkiler) nöbet tuttuğuna emin olsam; ilk uçağa atlar gidip girerim oraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcknight

quote:

Orijinalden alıntı: _Pulse_

quote:

Orijinalden alıntı: GörkemAvcı1985

quote:

Orijinalden alıntı: Cartoon

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gizayinanç

Olabilir sonuçta onlara o toprakları veren Türkiye'dir. Türkiye bu işe el atmasaydı kıbrıslıları katlediceklerdi.

kıprıslı Türkleri tanıyor musun bilmiyorum.

arkadaşa sorsan onlara topraklarını Türkiye falan vermedi. Rumlar katliam bile yapmıyordu. onlar orda kardeş kardeş yaşıyorlardı biz gittik rahatlarını bozduk

resmen böyle diyenler var. bunu savunanlar artık nasıl bir zekaya ve dünya görüşüne veya daha basit söyleyeyim; duyu organlarından biri olan göze sahipler mi bilmiyorum.

Ben Kıbrıslıym zaten Magosalıyım Zaten biz Türk değiliz Kıbrıslıyız derler.We re not Greek not Turk.We re Cypriot
    Sen bunu dememizi haksız buluyor olabilirsin ben de çok yanlısı değilim ama haklı oldukları yanlar da var.Senelerdir KBHdan sonra Kıbrısa, Adana Urfadan kekeler getirdiler.İnsanlar eskiden kapıları açık uyurken şimdi Kıbrıs terör sempatizanı uyuşturucunun memleketi olan bir yer oldu.Bir de ABye giremememiz var ve Kıbrısı bir askeri üs olarak kullanmanız sömürmeniz.Bana kalırsa alın tasınızı toprağınızı terkedin Kıbrısı.

Dedene sor anlatsin sana kim kimi somuruyor.

Bak geçmişle şimdiyi karıştırma en başta.Harekattan sonra üsler ve devlet olarak çekilmesi lazımdı.

doğru sizde turk demezler kıbrıslı derler, 5 sene gazimagosada kaldım (doğu akdeniz üniversitesi) 1 tane türk insanına iyi davranan insan gördüm oda girne'de (35 yaşında market sahibi akşamlarıda bas gitar çalar kendisi) adam geçmişte neler olduğunu çok iyi biliyor fakat siz yeni nesil tam bir rum yalakasısınız bunu gördüm bunu söylerim.
    ek olarak magosada o üniversite olmasa (şehir bile denmez ya bizim köy bile daha gelişmişdir) 5 kuruş geçim kaynağınız olmaz evlerinize kiracı bulamaz marketlerinizde, cafelerinizde, restorantlarınızda sinek avlarsınız. en basit örneği sizde bir memurun aldığı maaş türkiyede 3 memur maaşına eşit, bu kimin sayesinde oluyor? rumların sayesindemi? türkiye çekilse keşke oradan işte o zaman acınacak hale gelirsiniz.

bu arada bir soru sorayim magosada hala tankerlerle deniz suyumu çekiyorsunuz evlerinize? (adamların yıkamnaya adam akıllı suları yok)
    edit: ekleme

Kardeşim söylediklerinden ötürü alnından öperim seni. Bu yazdıklarının altına bende imzamı atarım. Ben ömrü hayatımda paraya bu kadar düşkün bi millet görmedim. Sterlin göster yaptıramıyıcağın bi iş yoktur bunlara ( geneli böyle kimse kusura bakmasın ) 5 sene girnede okudum Allah var yukarıda bi parasız kaldın mı hapı yuttun git at kendini denize. Haa bide paşalarımız benzini mazotu bizden alır %50 daha ucuza kullanırlar. Çalışma prensibi desen 0 her şeye grev yapıyolar memur maaşlarıda tr ye göre 3 kat. Devlet dairesine gittin mi hapı yuttun. Sonrada gelip yok TR böyle yok niye çıkmıyo filan diyolar ya adam kafayı yer valla.

teşekkür ederim, birde alıntı yapmış ırkçılık yapıyorsun diye sormuyorki bunları böyle bölye yazdın da neden böyle yazdın?
    bana orda ırkçılığın kralını yapanlar kendileri..
    0.50 lt suya sen türk'sen sana 2 tl diyecek kadar aşağılık yaratıkların barındığı bir yer..(var kuyruk acıları o harekat olmasaydı etiyopyadan farkları kalmazdı artislerin)
    çocukları 18'ine girer hediye toyota celica O km.
    çocukları 18 yaşlarına gelene kadar devletten yardım alırlar
    1 memurlarının maaşı 3 türk memur maaşına eşit
    normalde evleri aylık bazda kiralarlar türk ve öğrenciyse senelik peşin alırlar (hemde evi bir gör bağlasan köpek durmaz)
    daha aklıma gelmeyen tonla kıyağa rağmen yemek yediği kaba tükürüp kendilerine yardım eden türk'lere acayip bir gözle bakarlar..
    gazimagosa yıkanmaya suyu yok deniz suyuyla yıkanırlar diş fırçalarlar..
    ulan tonla yardım alıyorsunuz senelerdir bir depo veya arıtma tesisi inşa edemediniz rum tarafına geçseniz rumlarmı yapacak size?
    daha çok yazarım ama konu dışı gibi bir yerde banlanmaya değmez..

• Arkadaşlar konu gerçekten çok güzeldi. Fakat en sonunda yine olayı siyasete döktünüz.
  • Donanım haber tarihinde gördüğüm ender iyi konulardan birisi tebrikler.
  • gidicek olanlar fazla meraklanmasin cunku meraklanacak bi sey yok aslinda.içi boş,binalarin kapilarinin zincirli,fotograf cekmenin yasak ve çogu tarihi yerlere girisin yasak oldugu bi şehir.yolda yilan falan gorursenizde şaşirmayin.

Edit:Tabi oranin atmosferi baska,ona sözüm yok.insanin içi urperiyo birden,yalnizlik duygusu falan.şiir yazacaktim vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malcolm.X -- 23 Şubat 2013; 19:07:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KayhanKaan

Ne umutlar sönmüş bu şehirde

+++++++++
  • adalar konusunda yeteneksiziz bir sürü adayı alabilecekken kaptırdık şimdi almaya imkan yok
  • quote:

quote:

quote:

Olabilir sonuçta onlara o toprakları veren Türkiye'dir. Türkiye bu işe el atmasaydı kıbrıslıları katlediceklerdi.

arkadaşa sorsan onlara topraklarını Türkiye falan vermedi. Rumlar katliam bile yapmıyordu. onlar orda kardeş kardeş yaşıyorlardı biz gittik rahatlarını bozduk

resmen böyle diyenler var. bunu savunanlar artık nasıl bir zekaya ve dünya görüşüne veya daha basit söyleyeyim; duyu organlarından biri olan göze sahipler mi bilmiyorum.

Ben Kıbrıslıym zaten Magosalıyım Zaten biz Türk değiliz Kıbrıslıyız derler.We re not Greek not Turk.We re Cypriot
    Sen bunu dememizi haksız buluyor olabilirsin ben de çok yanlısı değilim ama haklı oldukları yanlar da var.Senelerdir KBHdan sonra Kıbrısa, Adana Urfadan kekeler getirdiler.İnsanlar eskiden kapıları açık uyurken şimdi Kıbrıs terör sempatizanı uyuşturucunun memleketi olan bir yer oldu.Bir de ABye giremememiz var ve Kıbrısı bir askeri üs olarak kullanmanız sömürmeniz.Bana kalırsa alın tasınızı toprağınızı terkedin Kıbrısı.

Türkiye Kıbrısdan elini eteğini çekse kıbrıs biter KKTC Refah içinde yaşıyorsa bunu Türkiye'ye borçlu konuy gelirse yazık olmuş tampon bölge olmadan önceki haline bakarsak kim bilir şuan da nasıl bir yerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadTR -- 23 Şubat 2013; 19:22:55 >

• güzel paylasim
  • quote:

quote:

biz kimseyi zorla Türk yapamayız; Türk olunmaz, doğulur.

kıprıslıların yaptığı şey milliyetçilikten çok aslını inkar etme yani vatan hainliğidir.

oranın adı KKTC. TC değilsen bir zahmet tasını sen topla yallah Girit'e

kekelerden dem vurmuşsun ondan herkes şikayetçi. gel bir de istanbul'u gör. sırtımızı duvara dönerek yürüyoruz.

ab ye girememenize birşey diyemem; belki girerdiniz ve ab'ye girdiğini ancak şu şekilde görebilirdin: psikopat bir elemanın kara listesinde üzerine çizik yememiş olman lazım. aksini iddia edeceksen:http://tr.wikipedia.org/wiki/Kanl%C4%B1_Noel

buraya küvetin içinde katledilen anne ve 3 çocuğunun resmini koymak istemiyorum; dileyen google'dan "kanlı noel" diye aratıp bakabilir.

Kıbrıs'ı Türkiye'mi sömürüyormuş? çok komik bir insansın.
    İngiltere ne yapıyor orda ne işi var? UN diyecen şimdi di mi

vesselam.

Hocam asıl bu tür fotoları koyacaksın ki Türkiye halkı bir zamanlar neler yaşadığını unutmasın ve ona göre davransın

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mcknight

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bak geçmişle şimdiyi karıştırma en başta.Harekattan sonra üsler ve devlet olarak çekilmesi lazımdı.

doğru sizde turk demezler kıbrıslı derler, 5 sene gazimagosada kaldım (doğu akdeniz üniversitesi) 1 tane türk insanına iyi davranan insan gördüm oda girne'de (35 yaşında market sahibi akşamlarıda bas gitar çalar kendisi) adam geçmişte neler olduğunu çok iyi biliyor fakat siz yeni nesil tam bir rum yalakasısınız bunu gördüm bunu söylerim.
    ek olarak magosada o üniversite olmasa (şehir bile denmez ya bizim köy bile daha gelişmişdir) 5 kuruş geçim kaynağınız olmaz evlerinize kiracı bulamaz marketlerinizde, cafelerinizde, restorantlarınızda sinek avlarsınız. en basit örneği sizde bir memurun aldığı maaş türkiyede 3 memur maaşına eşit, bu kimin sayesinde oluyor? rumların sayesindemi? türkiye çekilse keşke oradan işte o zaman acınacak hale gelirsiniz.

bu arada bir soru sorayim magosada hala tankerlerle deniz suyumu çekiyorsunuz evlerinize? (adamların yıkamnaya adam akıllı suları yok)
    edit: ekleme

Kardeşim söylediklerinden ötürü alnından öperim seni. Bu yazdıklarının altına bende imzamı atarım. Ben ömrü hayatımda paraya bu kadar düşkün bi millet görmedim. Sterlin göster yaptıramıyıcağın bi iş yoktur bunlara ( geneli böyle kimse kusura bakmasın ) 5 sene girnede okudum Allah var yukarıda bi parasız kaldın mı hapı yuttun git at kendini denize. Haa bide paşalarımız benzini mazotu bizden alır %50 daha ucuza kullanırlar. Çalışma prensibi desen 0 her şeye grev yapıyolar memur maaşlarıda tr ye göre 3 kat. Devlet dairesine gittin mi hapı yuttun. Sonrada gelip yok TR böyle yok niye çıkmıyo filan diyolar ya adam kafayı yer valla.

teşekkür ederim, birde alıntı yapmış ırkçılık yapıyorsun diye sormuyorki bunları böyle bölye yazdın da neden böyle yazdın?
    bana orda ırkçılığın kralını yapanlar kendileri..
    0.50 lt suya sen türk'sen sana 2 tl diyecek kadar aşağılık yaratıkların barındığı bir yer..(var kuyruk acıları o harekat olmasaydı etiyopyadan farkları kalmazdı artislerin)
    çocukları 18'ine girer hediye toyota celica O km.
    çocukları 18 yaşlarına gelene kadar devletten yardım alırlar
    1 memurlarının maaşı 3 türk memur maaşına eşit
    normalde evleri aylık bazda kiralarlar türk ve öğrenciyse senelik peşin alırlar (hemde evi bir gör bağlasan köpek durmaz)
    daha aklıma gelmeyen tonla kıyağa rağmen yemek yediği kaba tükürüp kendilerine yardım eden türk'lere acayip bir gözle bakarlar..
    gazimagosa yıkanmaya suyu yok deniz suyuyla yıkanırlar diş fırçalarlar..
    ulan tonla yardım alıyorsunuz senelerdir bir depo veya arıtma tesisi inşa edemediniz rum tarafına geçseniz rumlarmı yapacak size?
    daha çok yazarım ama konu dışı gibi bir yerde banlanmaya değmez..

Ah be kardeşim sana suyu 2 ye satmaya kalkan o adama ha s*ktir ordan diycektin sonra askeri karakola ya da Türkiye danışmanlığına bildircektin durumu. ocağına incir ağacını dikerlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

Türk işi Çernobil desenize. Etkileyici gerçekten.

+1
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Harbiden dedelerimiz, vatandaşlarımız boşuna mı şehit oldular. Orada kanlarımız aktı ve sahiplenmemiz çok normal.

• Aklınızda bulunsun siz Türksünüz diye size kazık atmaya kalkan olursa orda kavga çıkarın polis gelene kadar kavga çıkartın bırakın polis gelsin bir halt yiyemez. Kıbrısla Türkiyenin durumu ABD'ye dünyanın durumu gibi. ABD vatandaşıysanız hiçbir ülkede sizi tutuklamaya yetkileri yok. Diplomatik kriz çıkar. Kıbrıs meseleside az çok benzer bir durum. Polis gelsin sizle onu alsın. karakolda şikayet.i olun. Benim derdim benim ülkemde görülsün derseniz size bir şey yapamazlar kendi ülkemizdede havaalanındaki polis 1-2 soru sorup işlem yapmadan salıyor zaten. sonra siz ondan şikayetçi olup ocağına incir ağacını dikebilirsiniz. uyanık davranın ezdirmeyin kendinizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

quote:

Yavaş gel , adam vurmak kolaydı öyle.

Sen gidip yasak bölgeye giriyorsun sonra vurmak kolaymı diyorsun?Sen git gir bakalım amerikadaki 51.bölgeye.Adamlar tabela koymuş ordu giren kişileri öldürme yetkisine sahiptir diye.Tampon bölgelerin en önemli özelliğidir zaten bu.Canlı hayatına son verilir o bölgede.Adam vurmak o kadar kolayki o bölgelerde.Sadece askerin insiyatifine kalmışsın yani gidelim 1 gece karakol olayı hikaye.Giren kişiler bir yerede kadar girebiliyor maraşa bir noktadan sonrasında canlı hayatı yok kimse gidemez

Hocam mesajları okurken dedim kesim biri "Adam vurmak kolay mı öyle" diye mesaj atar yanılmamışım Arkadaşın dünyadan haberi yok. Trafikte yol vermediği için adam öldüren var sen bana adam öldürmek kolay mı diyorsun.

• quote:

Aklınızda bulunsun siz Türksünüz diye size kazık atmaya kalkan olursa orda kavga çıkarın polis gelene kadar kavga çıkartın bırakın polis gelsin bir halt yiyemez. Kıbrısla Türkiyenin durumu ABD'ye dünyanın durumu gibi. ABD vatandaşıysanız hiçbir ülkede sizi tutuklamaya yetkileri yok. Diplomatik kriz çıkar. Kıbrıs meseleside az çok benzer bir durum. Polis gelsin sizle onu alsın. karakolda şikayet.i olun. Benim derdim benim ülkemde görülsün derseniz size bir şey yapamazlar kendi ülkemizdede havaalanındaki polis 1-2 soru sorup işlem yapmadan salıyor zaten. sonra siz ondan şikayetçi olup ocağına incir ağacını dikebilirsiniz. uyanık davranın ezdirmeyin kendinizi.

ABD vatandaşını kimse tutuklayamaz dedim yanlış anlaşılmasın. konsolosluğa durumunuzu söyleyin sıkıntı olmazsa sizin tutuklanmanızı engelliyolar. eğer sizde de hata varsa konsolosluk sizi alıyor zarar görmemeniz için kendi yollarıyla ülkeden çıkartıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

Bu kitabı, gizlice girdiğimizde bir kütüphaneye denk gelmiştik, oradan araklamıştım. Hala da adını öğrenemedim kitabın.

O kitapta OΥΜΩΜΕΝΑ ΣΤΑΧΥΑ mı yazıyor yoksa benmi yanlış görüyorum ? Birşey bulamadım o yazı hakkında.

Edit : Ne olduğunu buldum. ΘΥΜΩΜΕΝΑ ΣΤΑΧΥΑ yazılışı bu şekilde.

http://www.goodreads.com/book/show/10866259

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wade -- 23 Şubat 2013; 20:36:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Wade

O kitapta OΥΜΩΜΕΝΑ ΣΤΑΧΥΑ mı yazıyor yoksa benmi yanlış görüyorum ? Birşey bulamadım o yazı hakkında.

Aynen o yazıyor hocam. Rumca bilen birine daha denk gelmediğimden bende bulamadım nasıl bir kitap olduğunu... En azından kitabın adını öğrenebilseydik.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.