Şimdi Ara

Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
583
Cevap
176
Favori
63.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: R.Rondo9

quote:

Orijinalden alıntı: Wade

O kitapta OΥΜΩΜΕΝΑ ΣΤΑΧΥΑ mı yazıyor yoksa benmi yanlış görüyorum ? Birşey bulamadım o yazı hakkında.

Aynen o yazıyor hocam. Rumca bilen birine daha denk gelmediğimden bende bulamadım nasıl bir kitap olduğunu... En azından kitabın adını öğrenebilseydik.

http://www.goodreads.com/book/show/10866259 Kitabı buldum.

ΘΥΜΩΜΕΝΑ ΣΤΑΧΥΑ doğru yazılışı bu şekildeymiş.

Edit : Kitap yunanca

Diğer resimde ΤΕΛΟΣ yazıyor buda kitabın son yazısı olsa gerek çünkü anlamı son demek. İçeriğini çok merak ettim araştırmaya devam ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wade -- 23 Şubat 2013; 20:42:58 >

• quote:

quote:

O kitapta OΥΜΩΜΕΝΑ ΣΤΑΧΥΑ mı yazıyor yoksa benmi yanlış görüyorum ? Birşey bulamadım o yazı hakkında.

Aynen o yazıyor hocam. Rumca bilen birine daha denk gelmediğimden bende bulamadım nasıl bir kitap olduğunu... En azından kitabın adını öğrenebilseydik.

Google çeviriden denedinmi?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://www.goodreads.com/book/show/10866259 Kitabı buldum.

ΘΥΜΩΜΕΝΑ ΣΤΑΧΥΑ doğru yazılışı bu şekildeymiş.

quote:

Orijinalden alıntı: gizayinanç

Google çeviriden denedinmi?

Aynen kitap buymuş. Ama ingilizce çevirisi yok sanırım. Bulamadım. Kızgın kulaklar olarak çeviriyor, google...

Yazarın latincesi : Menelaos Lountemis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 23 Şubat 2013; 20:44:59 >

• güzel konu eline sağlık
  • Takip.Boş vaktim olunca okuyacağım, ilgi çekici bir konu.
  • Harika konu.
    Ama konu her zamanki gibi yine saptırılmış biraz.

Kıbrıslı arkadaşları da bilip bilmeden, tarihini geçmişini araştırmadan, okumadan sallamamalarını tavsiye ederim.

Hiçbirşey yapamıyorsan,

Turgut Özalman'ın "Şu Çılgın Türkler Kıbrıs" kitabını al oku. Parasını da ben vereyim gerekirse siz yeter ki okuyun da gerçekleri azıcık olsun öğrenin.

Gerçekler her zaman kitaplarda yazar. Rum, yunan veya ingiliz arkadaşlarınızdan gerçekleri öğrenemezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada biraz baktım da akşamları çekilen bir fotoğraf yok sanırım? Sokak lambalarının olmamasından mı kaynaklanıyordur acaba? Tüm resimler gündüz çekilmiş.
  • 5. sınıfta kıbrısta okurken okulla buraya gelmiştik anılarım debreşti
  • quote:

Orijinalden alıntı: NH_RAN

Bu arada biraz baktım da akşamları çekilen bir fotoğraf yok sanırım? Sokak lambalarının olmamasından mı kaynaklanıyordur acaba? Tüm resimler gündüz çekilmiş.

Gunduz bile girilemeyen yerde gece fotografi imkansiz..

Askerin vur emri kktc sinirinda ve maras sinirinda farklidir.Ozellikle un askerleri uyari falan yapmaz bilginiz olsun..

Kibris esnafi asker ve universite ogrencilerinden para kazanir.Bu yuzden hersey fahis fiyattadir..Hatta su benzinden pahalidir.

• quote:

Bu kitabı, gizlice girdiğimizde bir kütüphaneye denk gelmiştik, oradan araklamıştım. Hala da adını öğrenemedim kitabın.

Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li
     Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li

http://www.goodreads.com/book/show/10866259
    http://openlibrary.org/works/OL12939279W/Thymomena_Stahya
    http://www.books-in-greek.gr/booksingreek/product_en.asp?pf_id=8683&pr_type=outer
     Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li

Θυμωμένα στάχυα
    dedesi savaşta ölen bir çocuğun gözünden savaş anlatılıyor anladığım kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Valiente -- 23 Şubat 2013; 21:38:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

quote:

Bu arada biraz baktım da akşamları çekilen bir fotoğraf yok sanırım? Sokak lambalarının olmamasından mı kaynaklanıyordur acaba? Tüm resimler gündüz çekilmiş.

Askerin vur emri kktc sinirinda ve maras sinirinda farklidir.Ozellikle un askerleri uyari falan yapmaz bilginiz olsun..

Kibris esnafi asker ve universite ogrencilerinden para kazanir.Bu yuzden hersey fahis fiyattadir..Hatta su benzinden pahalidir.

Hocam dogru diyorsunuz fakat, mesela 2007de resimler cekilmis. Evlerin, isyerlerinin görüntülerini yayinlamislar. acilmayan yiyecekler. hala duran elbiseler vs. Yani bunlari izin alarak rahat bir sekilde cekmisler. bence baska bir sebebi de olabilir gece fotograflarinin cekilmemesi mesela sehirde lamba, elektrik vs. yoktur. aradan koskoca 39 yil gecmis bu şehir hakkinda fazla bilgi yok internet ortaminda maalesef. Bir çok kişi de benim gibi sonradan resimlerden görerek öğrendi tüm bu olan olaylari.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheNorth

quote:

Hocam dogru diyorsunuz fakat, mesela 2007de resimler cekilmis. Evlerin, isyerlerinin görüntülerini yayinlamislar. acilmayan yiyecekler. hala duran elbiseler vs. Yani bunlari izin alarak rahat bir sekilde cekmisler. bence baska bir sebebi de olabilir gece fotograflarinin cekilmemesi mesela sehirde lamba, elektrik vs. yoktur. aradan koskoca 39 yil gecmis bu şehir hakkinda fazla bilgi yok internet ortaminda maalesef. Bir çok kişi de benim gibi sonradan resimlerden görerek öğrendi tüm bu olan olaylari.

insanın olmadığı sokakların aydınlatılmasını beklemek saçma olur. bence zifiri karanlıktır sokaklar; ana arterler (askerlerin geçiş güzergahı) ışıklandırılmış olabilir.

her sokağı aydınlatıp israf yapmazlar diye düşünüyorum.

o karanlıkta fotoğraf çekilmez zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 23 Şubat 2013; 21:44:09 >

• Ben Kıbrıs rum sınırında yaptm askerliği ama böyle bi böyle olduğunu burda öğrendim. Tam olarak ne tarafta kalıyor acaba burası
  • Arkadaşlar bana birisi kanlı noel olayını anlatabilir mi? bulamadım araştırmama rağmen
  • 5 sene kıbrısta okudum Lefke'de.Lefke Avrupa Üniversitesi.Kıbrıslılar kadar kıymet bilmeyen nankör bir ırk yoktur.Onlarca örnek verebilirim size.Kesinlikle zaten Kıbrıs Türküyüz demesinler Türklüğün namına leke sürmesinler.Ha geçmişi az çok gören bilen tanıyan oranın yaşlıları var onlara saygım sonsuz ancak oradaki yeni nesile aktaramamışlar ya da o yeni nesil almak istememiş tarihlerini saçma sapan bir yeni nesil yetişir olmuş Adadan gidin Atatürk büslerinizi de alın giderken diyen nankör bir millet !!!!

Hayatımın en güzel 5 yılını orda çürüttüm lan neyse bu ayrı bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXUBERT -- 23 Şubat 2013; 22:06:31 >
  • Paylasim guzel.

• 'Cinsel ilişki zevkli mi?' konusundan sonra ilaç gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: And After All

Arkadaşlar bana birisi kanlı noel olayını anlatabilir mi? bulamadım araştırmama rağmen

24 aralık 1963 gecesi kıbrıs'ta eoka tarafından gerçekleştirilen katliamın kıbrıs tarihindeki sembolik yer ve önemini göstermek amacıyla adlandırılan noeldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bysecox -- 23 Şubat 2013; 22:05:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: And After All

Arkadaşlar bana birisi kanlı noel olayını anlatabilir mi? bulamadım araştırmama rağmen

Hocam yanlış hatırlamıyorsam, bir gece tüm türk evlerine girip katliam yapılmış. Hatta şu anda müze olarak kullanılan bir evde, anne, 3 çocuğunu korumak için küvete saklıyor. Önce anneyi bulup öldürüyorlar, daha sonra da 3 çocuğu doğruyorlar. Şu anda o ev, müze olarak işlev görüyor. Oldukça sıkıntılı dönemlermiş...

quote:

http://www.goodreads.com/book/show/10866259
    http://openlibrary.org/works/OL12939279W/Thymomena_Stahya
    http://www.books-in-greek.gr/booksingreek/product_en.asp?pf_id=8683&pr_type=outer
    [simage]https://www.plus4u.gr/images/108/BIG/108017533.jpg[/iage]
    Θυμωμένα στάχυα
    dedesi savaşta ölen bir çocuğun gözünden savaş anlatılıyor anladığım kadarıyla

Hocam çok teşekkür ettim. Sonunda, kitabın latince ismini de öğrenmiş olduk.

quote:

Şu anda bulunan askeri bölgeye geçmek için de, belli bir yoldan gidiliyor ve o yolda terkedilmiş durumda. Sadece UN binası var yol üzerinde. Fotoğraflar o şekilde çekilmiş olabilir ya da askeriye tur düzenliyor, gezi amaçlı, sadece askeri personelin katılabildiği... O şekilde de çekilmiş olmalı... Ama geceleri çok tehlikeli bir bölge, ışıklandırmalar bahsettiğim yol dışında kullanılmadığından, UN ve bizim askerimiz yüzünden kim vurduya gidilebilir. Gündüzleri araçla durup meyve toplardık, pek de sıkıntı yaratmazlardı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 23 Şubat 2013; 22:13:27 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.