Şimdi Ara

Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
583
Cevap
176
Favori
63.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omer89

Arkadaşlar ben tam anlşamadım.Bu şehir kimin denetiminde şimdi.Türkiyeninmi kıbrısınmı?
    Bura niye böyle olmuş biri samimi cevap yazarsa çok sevinirim

Kıbrıs vatandaşları Rumların zulmü altında kalıp Türkiye Barış harekatı düzenledi. görkem adlı arkadaş şunu diyor. Siz geldiniz Rumlardan kurtardınız. Şimdide çekin gidin diyor. mesele özetle bu.
  • 5 sene kıbrısta ( girne ) okudum kapalı maraş hakkında bi sürü şey duydum Türkler'den KKTC vatandaşlarından pek üzerinde durmadım ilgimi çekmedi. Fazlada bi araştırma yapmadım. Ama bu konudaki resimleri yazıları okuyunca kanım dondu lan. Resimleri filan görünce muazzam bi yermiş yeminle. Araştırmayı yapan arkadaş ellerine kollarına sağlık kardeşim.
  • Bu kitabı, gizlice girdiğimizde bir kütüphaneye denk gelmiştik, oradan araklamıştım. Hala da adını öğrenemedim kitabın.

Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li
     Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li Kapalı Maraş (Varosha) KIBRIS Hayalet Şehir Bol SS'li

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MantarTheGreat -- 23 Şubat 2013; 16:37:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Yıl 2013 olmuş birde şuan ki halini düşünün, güncel resimler 5,6 yıllık..
    Google map koordinatları verebilecek varmı..

http://goo.gl/maps/q4LKN

ilk mesaja eklenmiştir
  • youtube yorumlarını okuyorumda alfa rome bayisi varmış. Çok etlikelyici yazmışlar inşallah askerliğim kıbrısa çıkarda gezme fırsatım olur
  • Türk işi Çernobil desenize. Etkileyici gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Yavaş gel , adam vurmak kolaydı öyle.

Sen gidip yasak bölgeye giriyorsun sonra vurmak kolaymı diyorsun?Sen git gir bakalım amerikadaki 51.bölgeye.Adamlar tabela koymuş ordu giren kişileri öldürme yetkisine sahiptir diye.Tampon bölgelerin en önemli özelliğidir zaten bu.Canlı hayatına son verilir o bölgede.Adam vurmak o kadar kolayki o bölgelerde.Sadece askerin insiyatifine kalmışsın yani gidelim 1 gece karakol olayı hikaye.Giren kişiler bir yerede kadar girebiliyor maraşa bir noktadan sonrasında canlı hayatı yok kimse gidemez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sedat.

Ben sizlere bişey söyleyeyim mi, Bi 10-20 yil içinde falan orayi bi şekilde Türkiyenin elinden Alirlar veya Kaybederiz...

Daha sonra elin rumu orayi bi güzel çekip çevirir bide Turizme kazandirirsa görürüm bu ülkeyi.. Dış güçler tarafindan Rumlarin kontrolune geçirilirse Hiç şaşirmam önümüzdeki 10-20 yil içinde...

Güzelim şehir Harika şehir Las Vegas gibi yer Bir eşi daha olmayan bi şehir Orda Çöp oluyor ya var mi böyle biişiy.. Bizim halk bizim devlet biraz daha siğirlik yaparsa Alttan alttan Oranin sahipligini yakin zamanda Rumlara verirler diye düşünüyorum... Valla diyorum billa diyorum fotolari falan görünce üzüldüm lan harbi içim burkuldu.. Böyle bi Güzelliğe sahip olduğumu daha önce bilmiyordum... Yazik olur böyle bi yeri kaybedersek..

Zaten olacağı o.Bildiğim kadarıyla Annan Planına göre burası rum kesimine verilecek.Kıbrıslı türkler ise annan planına can atıp evet demişti.Rumlar ise hayır demişti.Düşünün yani hem evet diyoruz hem maraşı falan veriyoruz hemde ne tavizler veriyoruz kim bilir.Zaten bizim sorunumuz hep bu olmuştur.Asker gidip ele geçirir her yeri sonra masa başına gelince teker teker geri verir oraları.Yazık gerçekten

• bildiğim kadarıyla buradaki savaş hiç bitmiyor bi türklerin elinde bi rumların en son bu bölgeyi yeşil bölge seçiyorlar giriş haala yasak hiçkimse izinsiz giremiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Pulse_

quote:

Orijinalden alıntı: GörkemAvcı1985

quote:

Orijinalden alıntı: Cartoon

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: gizayinanç

Olabilir sonuçta onlara o toprakları veren Türkiye'dir. Türkiye bu işe el atmasaydı kıbrıslıları katlediceklerdi.

kıprıslı Türkleri tanıyor musun bilmiyorum.

arkadaşa sorsan onlara topraklarını Türkiye falan vermedi. Rumlar katliam bile yapmıyordu. onlar orda kardeş kardeş yaşıyorlardı biz gittik rahatlarını bozduk

resmen böyle diyenler var. bunu savunanlar artık nasıl bir zekaya ve dünya görüşüne veya daha basit söyleyeyim; duyu organlarından biri olan göze sahipler mi bilmiyorum.

Ben Kıbrıslıym zaten Magosalıyım Zaten biz Türk değiliz Kıbrıslıyız derler.We re not Greek not Turk.We re Cypriot
    Sen bunu dememizi haksız buluyor olabilirsin ben de çok yanlısı değilim ama haklı oldukları yanlar da var.Senelerdir KBHdan sonra Kıbrısa, Adana Urfadan kekeler getirdiler.İnsanlar eskiden kapıları açık uyurken şimdi Kıbrıs terör sempatizanı uyuşturucunun memleketi olan bir yer oldu.Bir de ABye giremememiz var ve Kıbrısı bir askeri üs olarak kullanmanız sömürmeniz.Bana kalırsa alın tasınızı toprağınızı terkedin Kıbrısı.

Dedene sor anlatsin sana kim kimi somuruyor.

Bak geçmişle şimdiyi karıştırma en başta.Harekattan sonra üsler ve devlet olarak çekilmesi lazımdı.

doğru sizde turk demezler kıbrıslı derler, 5 sene gazimagosada kaldım (doğu akdeniz üniversitesi) 1 tane türk insanına iyi davranan insan gördüm oda girne'de (35 yaşında market sahibi akşamlarıda bas gitar çalar kendisi) adam geçmişte neler olduğunu çok iyi biliyor fakat siz yeni nesil tam bir rum yalakasısınız bunu gördüm bunu söylerim.
    ek olarak magosada o üniversite olmasa (şehir bile denmez ya bizim köy bile daha gelişmişdir) 5 kuruş geçim kaynağınız olmaz evlerinize kiracı bulamaz marketlerinizde, cafelerinizde, restorantlarınızda sinek avlarsınız. en basit örneği sizde bir memurun aldığı maaş türkiyede 3 memur maaşına eşit, bu kimin sayesinde oluyor? rumların sayesindemi? türkiye çekilse keşke oradan işte o zaman acınacak hale gelirsiniz.

bu arada bir soru sorayim magosada hala tankerlerle deniz suyumu çekiyorsunuz evlerinize? (adamların yıkamnaya adam akıllı suları yok)
    edit: ekleme

Kardeşim söylediklerinden ötürü alnından öperim seni. Bu yazdıklarının altına bende imzamı atarım. Ben ömrü hayatımda paraya bu kadar düşkün bi millet görmedim. Sterlin göster yaptıramıyıcağın bi iş yoktur bunlara ( geneli böyle kimse kusura bakmasın ) 5 sene girnede okudum Allah var yukarıda bi parasız kaldın mı hapı yuttun git at kendini denize. Haa bide paşalarımız benzini mazotu bizden alır %50 daha ucuza kullanırlar. Çalışma prensibi desen 0 her şeye grev yapıyolar memur maaşlarıda tr ye göre 3 kat. Devlet dairesine gittin mi hapı yuttun. Sonrada gelip yok TR böyle yok niye çıkmıyo filan diyolar ya adam kafayı yer valla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Haklı değil.Bir insanı öldürmek kolay mı?Ve kendini haklı iddia edeceksin.Deli olmak lazım bunun için.Her işin bir prosedürü var.Dağdaki PKK lıya bile ateş edemezsin o sana etmeden.Yasak bölgeye girdi diye insan vurulmaz.

askerliğini yaptın mı bilmiyorum ama mantıkla konuştuğuna göre yapmamışsın diyebilirim.

askeriyede mantık yoktur. alan sivile yasaksa yasaktır.

burayı geçtim; herhangi bir askerlik şubesine mesai saati içinde, kapıdan değil de tel örgüleri tırmanarak girersen bile vurulabilirsin.
  • Vay be. Savaş öncesi çekilen fotoğraflardan nasıl güzel ve zengin bir bölge olduğu görülüyor.

Keşke gidip görme imkanımız olsaydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Maycomb

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Olabilir sonuçta onlara o toprakları veren Türkiye'dir. Türkiye bu işe el atmasaydı kıbrıslıları katlediceklerdi.

kıprıslı Türkleri tanıyor musun bilmiyorum.

arkadaşa sorsan onlara topraklarını Türkiye falan vermedi. Rumlar katliam bile yapmıyordu. onlar orda kardeş kardeş yaşıyorlardı biz gittik rahatlarını bozduk

resmen böyle diyenler var. bunu savunanlar artık nasıl bir zekaya ve dünya görüşüne veya daha basit söyleyeyim; duyu organlarından biri olan göze sahipler mi bilmiyorum.

Ben Kıbrıslıym zaten Magosalıyım Zaten biz Türk değiliz Kıbrıslıyız derler.We re not Greek not Turk.We re Cypriot
    Sen bunu dememizi haksız buluyor olabilirsin ben de çok yanlısı değilim ama haklı oldukları yanlar da var.Senelerdir KBHdan sonra Kıbrısa, Adana Urfadan kekeler getirdiler.İnsanlar eskiden kapıları açık uyurken şimdi Kıbrıs terör sempatizanı uyuşturucunun memleketi olan bir yer oldu.Bir de ABye giremememiz var ve Kıbrısı bir askeri üs olarak kullanmanız sömürmeniz.Bana kalırsa alın tasınızı toprağınızı terkedin Kıbrısı.

çeksin gitsin dediğin ülke orada olmasa babanın kim olduğunu bilmezdin rumlar sana babalık yapardı akıllı ol velet kafanı çalıştır.

İlk önce adam akıllı konuş velet falan Tamam bizi kurtardınız Rumların elinden eyvallah.Ama bu Harekattan sonra garantör devletlerin elini ayağını Kıbrıstan çekmesi gerekiyordu.Yunanistan çekildi Kıbrıstan peki ya siz Bir kurtardınız diye orası sizin memleket oldu kekeler yolladınız askeri üsler kurdunuz.Bir zamanlar Kıbrısı sattığınız İngiltere bile s*ktir olup gitti buralardan.Peki siz çömücü devlet olarak hemen çömdünüz.Bak ilk önce şunu bir anla ben şu anda TRde yaşıyorum ve Türk olduğumu da gururla kabul ederim ama bir gerçek varsa şu anda Kıbrısın kötü gidişatının bir sebebinin de TR Türkleri olduğudur.

Kıbrıs vatandaşlarının kaçı çalışıyor? Kaçı sabahın 4ünde 5innde kalkıp fabrikaya gidip işinin başına geçiyor? Türkiye sabah 4te kalk diye zorluyormu? Türkiye hiçbir şekilde kıbrıslıları zorlamadı çalın demedi. Kendisi çalışmak isteyen Kıbrıslı çalıştı. ama Türkiye asla zorlamadı. Kıbrıslıya köle gibi davranmadı.Siz bukadar rahat hareket ederken Türkiye Ekonomik kaynağını çekerse sizce siz yarına çıkabilirmisiniz? Türkiye kurduğu askeri birliği geri çekerse Rumların sizi içten içe harcamıycağını tahmin edebiliyormusun?

AB diye bir şey varmış Kıbrıs da buraya şu anda TRnin üsleri olduğu için giremiyormuş bunları biliyor musun?

Sen AB'ye girinceye kadar Türkiye girerdi zaten. Hee eğer Türkiye olmasaydı siz Ab'ye girerdiniz tabi. Elin Fransızı İngilizi gelip fabrika kurardı sizide fabrikaya sokup ırgat gibi çalıştırırdı. Bunları düşünmüyorsun ama?

Türkiye ABye girermiş Kıbrıstan önce Böyle bir şeyi nerden çıkardın bu arada evet İngiliz Fransız gelip fabrika kurardı hoteller kurardı geliştirirdi +para yardımı da cabası peki ırgat gibi çalıştıracağını nerden çıkarttın.ABnin belli kuralları var bunların dışına çıkılamaz.Zorla mı çalıştıracak

Heh işte derin devletten anlamadığın kabak gibi ortada fazla konuşma kendimi tutamayıp konuşursam yerin dibine girersin.

Derin devletle ne alakası var konunun dalga mı geçiyorsun.Hadi anlat bakalım anlatacaklarını rezil et beni önüme 2 tane Rum katliamı sunacaksan bundan ben rezil olmam olacaksa Rumlar olur.

Yukarda yazdığın bir cevap vereyim. Türkiye kıbrısı kendi malı gibi görmüyor. Görseydi Hükümet kurmanıza izin verilmedi.Maden kendi alımız gibi gürüyoruz.Türkiyeye ait üslerin bazıları Afkanistan,Bosna,K.Irak daha sayayımmı? bu bölgelerde bizim tapulu malımız derdik.Sizle Bosnalılar arasında bir fark yok fakat onlar çalışıp didinip kendi işlerini yapıyorlar ve Trk askeri güvenliklerini sağlıyor tek durum bu.

Diyer msjınada cevap olarak:

Ohooo sen iyice bocalıyorsun. Derin devlet derken aklına ilk gelen silah mermi adam öldürme. Sen Derin devleti Kurtlar Vadisi sanmışınki silah mermi muhabbetine çekiyorsun. Psikolojik harekatları kim yapıyor? ENOSİS ve EOKA nın planlarını kim bozdu? yada günümüze gelelim geç geçmişi. Yıl 2013 Ve halen İsrailin akdenizi hakimiyet altına almasının önüne geçmeye çalışan kim? (Bu izlenimde Kıbrısı ele geçirmek var) Bence sen bir az kitap oku dergi karıştır. araştırma yap gazetelere bak Kim ne yapmaya çalışıyor onları araştır.

Bizim çalışmamamızın bir sebebi varsa o da sizsiniz.Sana beleş para bassalar çalışır mısın?Hükümet kurmak derken zaten Harekattan önce de KKTC vardı.Bu arada evet kendi malınız gibi görüyorsunuz sadece bizi değil tüm Türk devletlerini Kazakistan Tacikistan falan fiLan işte.Derin devleti Kurtlar Vadisi sanmadım izlemem zaten..Eğer devam etmek istiyorsan özele gel konuyu kirletmeyelim.

Babam Kıbrıs Gazisi emekli astsubay. Bu yazdıklarını görse yüzüne tükürürdü, alayınızın ne mal olduğunu biliyoruz zaten ama sen kendi ağzınla anlatmışsın sağol. Antalyadan su taşınacak galiba Kıbrıs'a, o içtiğimiz sular haram zehir zıkkım olsun Kıbrıs halkına. Siz denizden arıtılmış tuzlu su içmeye layıksınız.

benim şehrimin suyunu gidip bu adam içecek ne diyeyim

• senede 890 milyon lira hazineden para veriyoruz.karşılıksız! hiç gerek yok bence.gelsin bize çekin gidin desin diye hibe edilmiyor o paralar
  • güzel konu emeği geçenlerin eline sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaybolmayan kumanda

senede 890 milyon lira hazineden para veriyoruz.karşılıksız! hiç gerek yok bence.gelsin bize çekin gidin desin diye hibe edilmiyor o paralar

Türkiye'nin suçu. hazıra dağ dayanmaz. adamları tembelliğe alıştırdık. gerekli yatırım yapılmadı. İstanbul dışında yatırım yok gibi birşey zaten. İstanbul'un da içine ettiler Türkiye'nin en güzel şehri betonarme oldu.

sanayi diğer illerde olacaktı. insanlar iş yok diye bir yere doluşmayacaktı. İstanbul'a tatile geleceklerdi mis gibi.

bunu düşünemeyen dönemin beyinsiz tüm politikacılarını allah kahretsin. 10 yaşında çocuk düşünür lan bunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 23 Şubat 2013; 17:42:00 >

• Takipteyim, dışarıdan gelince detaylı okuyacağım.

Paylaşım ve emeğin için çok teşekkürler dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaybolmayan kumanda

senede 890 milyon lira hazineden para veriyoruz.karşılıksız! hiç gerek yok bence.gelsin bize çekin gidin desin diye hibe edilmiyor o paralar

az para değil 300.bin nüfusu var dünyanın parası akıyor o para izmir adana antalya ankara bursa gibi şehirlere yatırılsa neler neler olurdu
  • bildiğin hayalet şehir.
  • Bulunsun.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.