Şimdi Ara

Kapali otoparka dadanan kediden nasil kurtulunur (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
3
Favori
15.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • O yine iyi hocam.2 sene önce üstü kumaş bir araç getirdim Türkiye'ye KKTC'den.Birisi otoparkta kedilere su ve mama bırakıyor.Kedilerde otoparkta yatıyor.Tabi kumaş aşağı doğru esneyebiliyor ve rahat kaporataya göre.Benim aracın üstüne yatıyorlar.En son tırnaklara çizip yırttılardı tentemi.Parça da yoktu.Bir tek Japonya'da bulduk oda araba parası idi.Güzelim arabanın tentesini dışarda yaptırmak zorunda kaldım.İçimde kaldı binemeden soğuyup sattıydım götürüp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim şöyle bir sıkıntım var. 30 yıldan uzun zamandır aynı apartman dairesinde yaşamaktayım. Giriş katına 3-5 sene önce bir bayan avukat taşındı. Kendisinin evi giriş katı ve dairesi binanın kapalı otopark kısmına bakıyor. ilk başlarda otoparkta aracımın lastiğinin yanında, önünde arkasında kablara konulmuş kedi mamaları görüyordum. Sonrasında bunu kendisinin yaptığını öğrendim. Şimdi bu avukat bayan, penceresinin demirlerinin önünde ki beton kısıma her gün kedi maması koymakta ve sabit şekilde 4-5 kedi yuva belledi bu alanı ve devamlı araçların üzerine çıkıp araçlara ciddi zarar verme boyutuna geldi konu. Bir daire sahibinin aracının brandası paramparça oldu, benim de aracımın tavan ve kaput kısımlarıda çok bariz cizikler oluştu. Bu bayan ile ilk başta kibarca konuşup, fotoğraflar gösterip durumu izah ettim, kedi mamasını binanın önüne koyması için rica ettim. ama nafile. Kadın kendi bildiğini okuyor, başkasının malına zarar mı geiyor, başkasının hakkını mı çiğniyor umrunda değil. Aslında isteği kendi penceresinin önünde kedi beslemek, bunu net şekilde idrak ettim. Kesinlikle de bu huyundan vazgeçmedi, geçen gün artık dayanamayıp, aracımın tavanında ki pati ve çizik izlerine bir yenileri eklendiğini görünce, camını tıklatıp ciddi hararetli bağırarak konuşmam oldu kendisiyle. Bana aynen şunu söyledi, siz buralara binalar diktiniz, benim çocuklarım aç mı kalsın, onlar benim çocuklarım. Polis çağıracağım şeklinde konuşup, beni kameraya kaydedip (hakaretim kesinlikle olmadı sadece amacınız nedir sizin vs dedim), camı kapatıp, oturduğu yerden sırıtır şekilde güldü. Şimdi böyle insan ile nasıl anlaşılır, nasıl bir komşuluktur bu? İnsan der ki, tabi kusura bakmayın, dikkat etmeye çalışayım, başka bir kenara koyayım kedi maması. ama yok, son konuşmamda ciddi şekilde anladım ki, ruhsal sıkıntı boyutunda, insan sevmeyen, insan hakkını hiçe sayacak boyutta sözde sokak hayvanlarına yardım ettiğini öne sürerek, başkalarının malına zarar veren, başkasının haklarını hiçe sayan, görmesine bilmesine rağmen başkasının malında ki zararı asla kendinde hata, yanlış aramaya bir tip. Ben evimde 2 akvaryum, ve kuş besliyorum. her yıl Ankara'dan Marmaris'e bu hayvanlarımı taşıyorum. Hayvanları baya seven biriyim, köpekten, tavşana, teras katı başka bir dairemde yıllar önce özel yuvalar yaptırıp taklacı güvercinler beslemiş biriyim. Aşırı huzursuzluk boyutuna geldi yaşadığım durum. Aile binası olduğu için orta yaş kesimi, kimse pek mahkemeye vermekle uğraşacak kişiler değil. Yazık ne diyim

• pleasure1903 kullanıcısına yanıt
    Sende köpek bağla hocam 😅 Dinsizin hakkından imansız gelir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

inanın bende böyle birşey düşünmeye başladım. köpek maması koyayım bende öyleyse onun camının kenarına! Kedileriyle gül gibi geçinirler artık. Benim derdim hayvan beslemesi değil, başkalarının malına zarar verici boyutta davranışı olup, bunu normal bir şeymiş gibi görüp, pişkince halen bu davranışına devam etmesi. peki oraya değil de şuraya koyayım kendi maması dememesi. Bana açıkca aracınızı buraya park etmeyin öyleyse bile dedi. yani hanımefendi, sözde sokak hayvanı doyuruyorum yalanına gizlenip bunu, şahsi hobi, keyif olarak yapacağı için, otopark'a aracımı koymayacakmışım. Hiçte utanmıyor verdiği zarardan, tek taraflı ben bilirim, kimse bana karışamaz huyundan! bakın fotoğraf ekliyorum aracımın halini görün. Vallahi aynı şeyi ben yapmış olsam, bir komşum kapıma gelip, uğradığı zararı, rahatsızlığı anlatsa ben utanır özür dilerim! ve zararını da karşılardım. Avukat işte sözde. bakın şu fotoğrafa.

Kapali otoparka dadanan kediden nasil kurtulunur

Pençeleri olmasa sorun olmazda. Çizikler can sıkar işte. Çamuru toprağı yıkayınca geçer hadi.

Kedileri yakalayıp pençelerini kesseniz. Aklıma başka bişey de gelmiyor ki hocam. O kadın vazgeçmez, belli feminist.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Başkalarını rahatsız edici ki burada mala zarar verme var, diğer apartman sakinlerine rahatsız vermeyecek şekilde davranması lazım. Yarın bir kaç avukat ile görüşeceğim. Biraz araştırma yaptım, kesinlikle hatalı. Sadece mahkeme kararı ile engellenirmiş bu iş. Bakalım artık ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleasure1903 -- 25 Ocak 2023; 1:31:17 >
  • Sokak kedilerini yakalayıp tırnaklarını kesemezsin baya et koparır beraberinde:)

Bir de tırnak uzar zaten. 2 hafta sonra yine aynı dert olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Zehirle desek cani oluruz hocam ne yapayım. Bi tane mannak kadın var vazgeçmez o oralara yem koymaktan. Yem koymayı kısıtlayıcı bi düzenlemede yok maalesef.

• Ayni dert bende de mevcut

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trexin T kullanıcısına yanıt
    Merhaba dava açmak bunun tek çözümü maalesef. Zabıta okuduğum kadarıyla karışmıyormuş

Hocam bizdeki problem de kapali otoparktaki sahipsiz kedi. Bunun gibi daha cok cizik vardi. Ben once yikamada oldu sandim yada birisi pislik yapiyor diye dusundum. 6 aylik araca cizik giderici yaptirmak zorunda kaldim. Sonra patileri ve yeni cizikleri fark edince jeton dustu. Kedileri cok sevsem de su an otoparka yem, su vb seyler konulmamasi icin ugrasiyorum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trexin T kullanıcısına yanıt
    Merhaba bugün bir avukat ile konuştum, huzuru bozmaktan apartmandan attırmak için bile dava açılabilir dedi ama bir sonuç çıkacağını sanmıyorum şahsen ama bu yemi oraya koymaması için dava açılır ve kazanılır. Tabi uğraşmak lazım uzun sürer dava sanırım gıcık bir durum maalesef bende çok çekiyorum bu derdi şuan

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.