Şimdi Ara

Kapanma sorunu hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

öncelikle sorunum bilgisayarım arada bir kapanıyo işlemciyi ekran kartını tam yükte çalıştırıp denedim herhangi bir sorun çıkmadı.

son olarak ısıları gözlemledim kasamda boş slot yok fan dolu yüksek ısı göremedim.. son kapanışında ekrandaki görüntü dondu ve 5+1 den cızırtı benzeri bi ses geldi reset attım bios ekranında kalıyor ilerlemiyor daha fazla kompresör tutup tozunu aldım ram leri tek tek denedim slotlarını değiştirdim termal macunu kontrol ettim herhangi bi sıkıntı yok neden dolayı yapabilir bunu bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

( Not: Son denediğimde açıldı fakat windows yükleme ekranına geçtiği esnada mavi ekran verdi ve usb klavye mouse da çalışmıyor )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skinny-Black -- 15 Nisan 2015; 16:03:15 >

• yokmu yardımcı olabilecek kimse?
  • Kardes öncelikle bi dereceleri kontrol etmeni oneririm speedfan ile belki guc kaynagi yetersiz olabilir birde ejran kartini cikartip normal baslatirmisin ekran karti olmadan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Berkayfener10 kullanıcısına yanıt
    dereceleri kontrol ettim onda bi sıkıntı yok güç kaynağım xilance 7w yetmemesi gibi bi ihtimal yok
  • Peki ekran kartini cikartip denedinmi daha once basima gelmisti tum donanimlari degistirmistim ama fayda etmemisti en son ekran kartini denedigimdd duzelmisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    anakartta onboard ekr kartı var bide onunla deniyim
    ekran kartındanda değil galiba

şuanki sorun windows 7 açılış ekranında animasyona girmek üzereyken mavi ekran veriyor ve resetliyor sürekli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardes o zaman aklima gelen son ihtimal hard disk

harddiskte sorun olsa başlangıç ekranına hiç girmemesi gerekir harddiski hiç görmezdi

biosda harddisk gözüküo sence başka neden olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skinny-Black

harddiskte sorun olsa başlangıç ekranına hiç girmemesi gerekir harddiski hiç görmezdi

biosda harddisk gözüküo sence başka neden olabilir?

Dediğiniz mantıksız biraz. Harddiskte sorun da olsa açar ama hata ile. Biosda gözükmesinin önemi yok hdd darbe almış olabilir yada içindeki cd kafa atmış olabilir. başka hdd ile dene

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasinda dedigi gibi hard disk arizali olsa bile gorur eger imkanin varsa baska hard disk tak

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkayfener10

Arkadasinda dedigi gibi hard disk arizali olsa bile gorur eger imkanin varsa baska hard disk tak
    Gelen mavi ekranda aynen şunlar yazıyo

a problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

The bios in this system is not fully ACPI comliant, please contact your system vendor for an updated bios.

STOP : ( 0x0000a5 devamındada bol sıfırlı rakamlar var

ne alama geliyor yazanlar ACPI nedir
  • Kardes bilgisayari acarken guvenli modda veya komut islemiyle acabiliyormusun ?

hayır hiç bi şekilde yükleme ekranını aşamıyorum windowstamı sorun acaba
  • Oda yuksek ihtimal şahsen benim dusuncem hard disk bir format atmayi deneyebilirsin veya baska bir harddisk takarak

• quote:

Orijinalden alıntı: Skinny-Black

hayır hiç bi şekilde yükleme ekranını aşamıyorum windowstamı sorun acaba
    ACPI hemen yardım edeyim

ACPI sata portu ile alakalı olmalı çünkü hdd yerine ssd taktığımda bana baya çektirdi hep achi hakkında hata verdi düzelttim tabi.

Olası ihtimalle bios da sorun var update et
  • bersan1 B kullanıcısına yanıt
    ozaman bilene yaptırmak lazım riskli iş çünkü sata raid driveri ilede alakalı olabilirmi acaba?
  • Ramlerin.birinde sorun vardır bence bende de hi level 1600 mhz ram vardı hosgeldiniz yazisinda reset atiyordu sifir ramdi bu bide baska saglam olduguna emin oldugun bi ramle denemeni öneririm

• Skinny-Black S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim sorunum çözüldü

Belki aynı yaşayan olur bios u en son versiyona güncellediğinizde sorun çözülüyor.
  • Bişey değil bios update yapın demiştim ...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.