Şimdi Ara

Kapasitör şarj devresi lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üniversitede tasarım projesi olarak railgun yapacağım.http://www.youtube.com/watch?v=YH08iDj2yic bu videoda ki projeyi yapmayı düşünüyorum. Her şey tamam ama 2200uF ,400V'luk 3 tane kapasitörü şarj etmek için gerekli olan devre lazım. Videoda 9V pil ile rahatça şarj edilebiliyor. Bu devreyi satan alabileceğim yaptırabileceğim bir yer varmı. Ya da kendim yapmaya kalksam hangi parçalar gerekiyor devre şeması paylaşabilecek olan arkadaşımız varsa işime çok yarayacak.

• med_cezir91 kullanıcısına yanıt
    Boost converter yapman lazım. Bir smps yapacaksın. 9 voltu 300 350 volt seviyelerine çekecek. O şekilde kondansatorler şarj olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Ekim 2014; 21:46:13 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Kralsın yaa takipteyim dostum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok sağolun ama o kadar elektronik bilgim yok. Bazı yerlerde gördüm bu çek at fotoğraf makinelerindeki flash devresini kullanıyorlarmış sanırım. Onun ile bu 2200uF-400V 3 tane kondansatörü doldurabilirmiyim.
    Voltajı uygunsa kullanabilirsin. Flaşlarda aynı mantıkla çalışır. Pilden gelen düşük voltajı yükseltip kondansatörde depolar, deklanşöre basınca bu enerjiyi ani şekilde xenon tüpüne boşaltır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 20 Ekim 2014; 21:54:51 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Hocam o ilk verdiğim linkteki videonun açıklaması var burdahttp://www.doityourselfgadgets.com/2013/10/homemade-railgun.html
    Projeyi yapan adam yorumlarda çekat kamera flashı kullandığını söylemiş.

Hocam voltajının uygun olduğunu nasıl anlayabilirim. Mesela benim kondansatörler 400V'luk. Devrenin bu değerden fazla ya da az vermesi sıkıntı olurmu. Bu aralık ne kadar olabilir. Kusura bakmayın konuya hiç hakim değilim projeyi yapmam lazım. Eğer uygun isehttp://urun.gittigidiyor.com/fotograf-kamera/kodak-27pozluk-flasli-cekat-fotograf-makinesi-129586548?mpch=ads&ggap_s=cimri&ggap_m=ocs&ggap_n=cimri&scxid=14489-163508-2357-0#product-information bu makineden alıcam devreyi.

bu makinelerde ortalama 140 voltluk kondansatörler oluyor size daha yüksek voltaj lazım smps devrelerine yönelin.
  • http://www.doityourselfgadgets.com/2013/10/homemade-railgun.html burada işe yaradağını söylüyorlar hocam ama benim hiç bir fikrim yok bu konuda . Kolay geldiği için böyle olmasını istiyordum.
    Peki dediğiniz şekilde smps devresi yapmak için hangi elemanlar lazımdır. Devre şeması verebilirmisiniz.

Yada bir kaç tane bu flash devresini seri bağlasam işe yaramazmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi med_cezir91 -- 20 Ekim 2014; 23:30:22 >
  • Bana biri yukarıdaki mesajın eksilenme sebebini anlatsın lütfen nedir derdiniz diyecektim ki. Videoyu izlemeye kalkınca railgun olduğunu anladım bende coilgun sanmıştım. Neyse eksileyin istediğiniz kadar moralim bozuldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu anlamadım kim niye eksilemiş ama evet benim yapmaya çalıştığım proje railgun. Coilgun ile alakalı da onlarca video var. Fiziksel sistemlerinde bir zorluk yok sadece şarj konusunda takıldım. Coilgun da aynı sistemi kullanıyor şarj konusunda.
    Voltaj düşük olursa tam kapasite şarj edemez. O yüzden voltaj önemli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım flash devresi ile şarj etmeyi denicem kondansatörler büyük doldurduğu kadarı yeterli olabilir olmazsa bir elektrikciye gidip gerekli devreyi yapmasını isteyeceğim. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.