Merhaba, sonoff r2 veya mini gibi akıllı wifi anahtar ile kapı otomatiğini tetiklemeyi düşünüyorum. Çocuk okuldan eve gelince annem bazen duymadığı oluyor bizi ararsa uzaktan açayım istiyorum. Bu tarz bir uygulama yapanınız var mı acaba? Kısaca ne yapmak istediğimi bahsedeyim. Belki farklı bir tavsiyesi olan olur. Şu an evimde sonoff r2 wifi anahtarın bir tanesinde kart üzerindeki röleyi söktüm. Bu röleye kombinin termostat girişini bağladım. Böylece ayarladığım saatler kombinin evi ısıtmasını ya da durmasını sağlayabiliyorum. Röle dışarıda olduğundan kombiye 220v vermiyorum. Sadece termostat köprüsünü açıp kapatmış oluyorum. Yine aynı mantıkla yeni bir cihazda röleyi dışarı alıp, kapı otomatiğinin anahtarında da paralel çekerek röleye bağlamak istiyorum. Sonoff cihazların tetik modu var. Ayarladığınız süre için açık kalarak kapanıyor. Diyelim ki 0,5 saniye ayarladınız. Sonoff cihazını telefondan açtığınız zaman 0,5 açık kalarak tekrar kendini yani röleyi kapatıyor. Böylece kapı otomatiğine giden ve paralel çektiğim hattı 0,5 saniye tetiklemiş olucam. Sadece elektrik gidip gelirse bir sorun olur mu diye düşünüyorum ama elektrik sonrası açılış modunu da kapatırsam muhtemelen sorun yaşamam diye düşünüyorum. Acaba farklı bir sistem tavsiyeniz var mıdır ya da kullanmayı düşündüğüm sistemde farklı bir yol tavsiye eder misiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamSs -- 13 Eylül 2023; 14:23:40 > |
Kapı otomatiğini akıllı wifi anahtar ile açmak?
-
-
Geçen ben de diafonun içine gizleyebileceğim ESP32'li küçük bir röle modülü yapıp telefon ile kapıyı açayım diyordum. Hatta zile basımın tespiti ve konuşma kısmını falan da bağlarım daha sonra diye düşünüyordum. Ama gelen 8 kabloda enerji için ayrı bir kablo kullanılmamış. Santral 8 kablodan 4'ünü kombine şekilde kullanıp analog bir mantıkla çalışıyor. Şimdilik esp için ayrı enerji hattı çekmek istemediğimden vaz geçtim.
Bizdeki diafonda kapı otomatiği gri ve siyah kablo olarak doğrudan butona bağlanmış. Arada ekstra bir şey yok. Devre tamamlanınca kapı açılıyor. Eğer sizdeki de öyle ise röle ile tetiklenebilir. -
Kapı hakkında detay vermeyi unuttum hocam. Eski düzen otomatik kapı var. Müstakil ev. Apartman otomatiği değil yani. Duvardaki düğmesine basınca kapı açılıyor. Duvardaki anahtardan paralel çekicem bahsettiğim gibi. Göremediğim bir şey varsa fikir alayım dedim de. Kapı durduk yere açılmasın ya da duvardaki anahtar işlevini kaybetsin eğer fark edemediğim bir şey varsa. Çalışma mantığı basit aslında da ev kapısı olunca ne olur ne olmaz sorayım dedim.
-
Uzmanlık alanım yazılım. Ama elektrik elektronik mühendisleri ile ortak proje ekibinde yer aldım. Emin olmak için bir multimeter ile akım değerini kontrol edebilirsiniz. Dediğiniz gibi paralel olarak bağlamak yeterli olur diye düşünüyorum. Sonoff kendi başına herhangi bir tetikleme yapmıyorsa kapının zamansız açılması gibi bir durum olmaz. -
Tşk ederim hocam. Hafta denicem. O zamana kadar başka tavsiye gelmezse bahsettiğim gibi uygular buraya da yazarım.
-
Merak eden olursa diye yaptigimi yazayim. Gerci yukarida bahsetmistim onu uyguladim. Su an bir sorun yok ve calisiyor.
Once icindeki ufak roleyi sokup disari aldim.
Sonra rolenin 5v ayaklarinin oturdugu yere kablo lehimleyip disari uzattim.
5v kablolarini disarida rolenin gerekli ayaklarina lehimledim
Kapi otomatiginin duvardaki anahtarina giden kablolari siyirip pararlel cektim ve disari uzattim.
Otomatikten gele kablolari rolenin kalan 2 ayagina lehimledim.
Sonoff cihazina da 220v verdim. Cihazi programa ekledim. Tetikleme ayarini acip sureyi 0.5 sn sectim.
Artik telefondan actigimda 0.5 acik tutup kapatiyor. Boylece yarim saniye duvardaki anahtara basip kapiyi acmis gibi ayni islevi yaptirmis oldum. Bazen girerken anahtar aramak yerine telefondan kapiyi acabilicem. Basit bir islem. Ben yaptim oldu diye anlatmiyorum tabi yapmak isteyene zaman kazandirmis olmak icin anlattim. -
Yaptığınız işlemi fotoğrafını çekip biraz daha açıklayabilir misiniz?
Teşekkürler..
-
Merhaba hocam, mesajınızı yeni gördüm. Geç cevap için kusura bakmayın. Akşam evde gidince unutmazsam çeker atarım buraya.
Mantığı basit rölenin lehimlerini temizleyip yerinden çıkarın. Rölede 4 ayak var. 2 tanesi 220v için 2 tane 5v için. 220v yolunu takip ederseniz bulması kolay. 5v için anakarta kablo lehimleyip dışarı aldığınız röleye de lehimleyin. Kalan 2 yere de kombiden gelen termostat kablolarını lehimleyin. Bu kadar.
-
Uzun zamandır apartman kapı otomatiği için kullanıyorum. Röle klemens lerini kapı otomatiği butonuna bağlamak yeter li
TesIa MotorsyoutubeCata 4015 kuru Kontak çevrilmiş halihttps://www.youtube.com/watch?si=_83Lgvrnj0CV2E4T&v=cYcQzuo07U0&feature=youtu.be
-
Merhaba benim de araştırdığım Konu..Piyasada bu iş için özel roleler var (Kuru kontak role) saniye olayı da 0,5 gibi ama elektrik kesilip gelince bu cihazların sapıtıp devamlı kapıya kontak yaptırdığı veya böyle ihtimal olduğu bilgisi var..Elektrik gelin gidince (Merdişven otomatiğini açıp kapatıp denediniz mi?_
-
Merhaba hocam, merdiven otomatiğinden kastın lamba ise onu denemedim. Ben sadece kapıda çalıştırıyorum. Evde kapı otomatiği düğmesinden paralel çekip roleye bağladım. Sonoff rölenin tetikleme özelliğini seçtim. Tetik süresi de 0,5 saniye. Şimdiye kadar hiç sorun çıkarmadan kullandım. Sadece bir iki seferinde. Uygulamayı ilk açtığımda eve de yeni gelmiş oluyorum. Dolayısı ile wifiye bağlanıyor. O sürede biraz bekletti. Basmama rağmen kapı açılmadı. 10 sn sonra 3 sefer ard arda kapıyı açtı. Kısa süre içinde yani. Basıp da işlem yapmadığı şeyleri kendine gelince yaptı diyeyim. Harici hiçbir sorun yaşamadım. Sonoff rölelerde elektrik gidince hangi konumda çalışacağını ayarlayabiliyorsun da bunlarda gerek yok ama zaten tek seferinde tetik verip kapansın.
-
Diafone modeliniz nedir. Eski tip se tek röle ise çok kolay çözülüyor.
Audio markasının ekransız olanlarıda kolay. Bendeki Audio Lcd ekranlı olduğu için baya uğraştım.
Baya ilerlettim. Eksik olan kısımlar. Audionun görüntüsü aktaramıyorum. Birde dış kapıya yaklaşınca kapı açılması tam istediğim gibi çalışmadı hiç. Bluettooth tetikleme arıyorum pille çalışan kapıya yaklaşınca telefonuma bağlanınca kapıyı tetiklesin istiyorum. Buralarda kaldım. Ben hobi olarak uğraşıyorum. Zaman buldukça geliştiriyorum.
Serhan Sukuroglutiktok#akilliev #smarthome #googleasistant #googlehome #alexa #homeasistant #doorlock #smartlock #smartcamera #sesliasistan #akillikilit #akıllıkilit #lock #outdoor #sirri #homepod #tuya #swichbot #smartthink #smarthome #smarthometechnology #smarthomegadgets #gpstracker #voicecontrol #easylock #tuya #homeassistant #outdoor #audio #akilliev #smarthome #googleasistant #googlehome #alexa #homeasistant #sesliasistan #sirri #homepod #tuya #swichbot #smartthink #smarthome #smarthometechnology #smarthomegadgets #voicecontrol #tuya #homeassistant #internet #internetstabil #local #internethizlandirma #bilgisayar #computer #setup #internethizlandirma #akıllı #akıllısaat #akilli #akillisaat #modem #router #routerunning #asus #asusrog #tplink #gpon #fiberhttps://www.tiktok.com/@seranyayinda/video/7344038093512641797https://www.tiktok.com/@seranyayinda/video/7343958244865428742
Serhan Sukuroglutiktok#akilliev #smarthome #googleasistant #googlehome #alexa #homeasistant #doorlock #smartlock #smartcamera #sesliasistan #akillikilit #akıllıkilit #lock #outdoor #sirri #homepod #tuya #swichbot #smartthink #smarthome #smarthometechnology #smarthomegadgets #gpstracker #voicecontrol #easylock #tuya #homeassistant #outdoor #audiohttps://www.tiktok.com/@seranyayinda/video/7333957126617910533Serhan Sukuroglutiktok#hack #hacks #doorhack #doorhacks #hackers #phonehack #internet #internethack #smarthome #smarthometechnology #google #googlehome #sirri #apple #samsung #alexa #heygoogle #googleassistant #smartbutton #applehomepod #smart #amazonalexa #applehomekit #homeassistant #doorbell #wirelesshttps://www.tiktok.com/@seranyayinda/video/7333315870388735238
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 10 Mart 2024; 1:40:34 >
-
Ben de bu konu ile uğraşıyordum. Forumda da ilgili konuyu görünce danışmak istedim. Bizim dairede Audio marka görüntüsüz diyafon var. Resmini de ekledim. Diyafona gelen 8 kablo ile ilgili farklı yerlerde farklı şemalar buluyorum. Ve hatta kendim de bunları denediğimde apartman kapısının otomatiğini tetikleyen devreyi tespit ettim. Bulduğum şemalar ile benim bağlantılar pek uyuşmuyor gibi.
Kısaca şöyle bahsedeyim. Resimde kapı otomatiğinin butonunu işaretledim. Multimetre ile ölçüm yaptığımda butonun ittirdiği metal çubuk ile 6 numaralı kablo arasında 0V ve metal çubuğun değdiği nokta ile 8 numara arasında 0v çıkıyor. Zaten 8 ile 6'yı kısa devre yaptırınca kapı açılıyor. Bu kısım cepte. Benim öğrenmek istediğim nokta ise diyafona gelen + ve - kablolar. Sistemin kaç volt ile çalıştığını ölçüp ona göre 12V veya 24V gibi düşük voltajlarla çalışabilen Shelly Plus 1 alacağım. Direkt buattan 220V AC çekip de akıllı röleyi besleyebilirim ama kablo görünsün istemiyorum. O yüzden hazır sisteme gelen bir dc akım var, ondan faydalanmak istiyorum. Shelly'nin Sonoff'a göre güzel yanı da o zaten. Hem AC hem de DC beslenebiliyor. Ayrıca besleme hattı ile tetikleme hattı da birbirinden bağımsız. Sonoff gibi 220V alıp 220V göndermiyor. Bu sebeple sisteme minimal düzeyde bir tane Shelly röle taktığımda tüm işi halletmiş olacağım.
Sorum ise şu: Ben bu + ve - kabloları nasıl bulabilirim?
-
-
Bende aynı projeyi yapmak istiyorum fakat sizinde söylediğiniz gibi içerisinde hiç voltaj yok mu dışarıdan enerji almak çok kotu görüntü verecektir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X