Şimdi Ara

Kaplama diş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öndeki dişler gidik. Şahsen bana kalsa kır dök dolguyla işi halletmeye çalışırım ama bugün gittiğim 2 doktor kaplamada karar kıldı. Kaplama sanki en son çare gibi geliyor. Çevrenizde zirkonyum kaplama yapan ve memnun kalan var mı? Yapan varsa kaç sene önce yapmış o da çok önemli. Ona göre dişlerim için karar vereceğim çok araştırdım ama hep kaplamayı yapıp ilk günleri anlatan videoları ve yazıları gördüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3sene oldu belli süre zarfında değiştirilmesi gerekiyor herhangi sıkıntı yasamadım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam 3 sene iyi bi sene ama şöyle 6-7 yi deviren olaydı iyi olurdu. Bazıları ölümüne dolgucu olmuş—>kaplamadan şikayetçi kesim. Bazıların ki apse tutmuş bazıların ki diş kırmış vs.

• Kanal tedavisi görmemiş diş kaplama yapılırsa bi 10 yıl felan gider ancak kanal tedavisi görmüş diş içeriden beslenemeyeceği için çürümeye başlayacak ve kaplama olsa dahi içeriden kırılacak ve doktor implant yolunu açacak. Kanal tedavisi yok ise kaplattır zirkonyum ile. Porselen gülümsediğin zaman ben buradayım diye diğer dişlerin arasından sırıtır ve porselende iç kısımda metal parça vardır buda apse gibi sorunlara yol açar. Zirkonyum ise metal dir ancak doğal diş gibi durur ve daha sağlamdır ancak bir o kadar da pahalıdır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • belizard B kullanıcısına yanıt

Arka dişe kanal tedavisi uygulandı sonra çiğneme basıncı vs. zirkonyum ile kapladılar 1 kere çıktı sonra yine yapıştırdı. Şimdilik iyi 2 sene oldu. Hocam anlattığınıza göre bunun ilerisi implant mıdır? Tekrardan içi doldurulamıyor mu? Sonra yine kaplama falan.

hocam öndeki dişlerim kanal tedavisi görmedi. Ama dişi tıraşlamak kaplattırmak ilerisini düşününce 10 yıl sonra o dişin başına ne gelir onu da merak ediyorum. Dişçi 7-10 sene sonra tekrar kaplamayı değiştiriyoruz diyor. Ön dişler estetik açıdan çok önemli biriyle konuşunca azı diş gözükmüyor ama ön dişler göz önünde. Mesela yine çürür mü ön diş çekilmek durumunda kalır mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İmplant diş taktırdım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.