Şimdi Ara

Kaplan aslandan güçlüyken neden aslanın bu kadar reklamı yapılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
14.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ormanın kralı aslan derler mesela.Bu işin aslı erkek aslanların yattığı yerden yemek yemesidir.Dişi aslanlar avlanır erkek aslanlar yer.Genellikle böyle olur.Erkek aslanlar çok az avlanır.Bu yüzden erkek aslanlara ormanların kralı lakabı takılmıştır.Fakat ne ilginç ki aslanların yaşadığı yerde orman yoktur,savan vardır.

Yani aslanların kral olma hikayesi yukarıda anlattığım meseleden dolayı.Yoksa bazı kaplan türleri çok daha güçlüdür aslanlardan.

National Geographic'de aslanlara neden ormanın kralı dendiği aynen de böyle anlatılmıştır.Benim uydurmam değil yani.
    Katy Perry roar şarkı sözleri

Kaplan gibiyim, ateş, ateş içinde dans eden
    Çünkü ben bir şampiyonum ve kükreyişimi duyacaksın
    Daha yüksek, aslandan daha yüksek
    Çünkü ben bir şampiyonum ve kükreyişimi duyacaksın

Ya da şuna ne demeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 1 Ocak 2018; 4:58:28 >

• Aslan kaplan üzerinden sidik yarışı mı yapıcaz burda bi de yalancı muamelesi yapıyosun? Fi tarihinde izlediğim video sana nerden bulayım da linkini atayım? gora diye ara google da aslanın ağzının kaplandan büyük olduğu da yorumlarda yazıyodu. 12 yaşında veletler gibi aslan mı yener kaplan mı yener muhabbetine mi girecez İstersen babalarımızı kapıştıralım

Bu videoda aslan kaplanı öldürmüş.. Sanırım aslan çok daha dayanıklı bir hayvan.. Fazla darbeyi almasına rağmen ayakta kalmış
    Yapay Zekanın Yanıtı

Aslan mı Güçlü, Kaplan mı? Ormanın Gerçek Kralı

Giriş

"Aslan mı güçlü kaplan mı" sorusu yüzyıllardır süregelen bir tartışma konusu olmuştur. İki büyük kedi de güç, çeviklik ve avlanma becerileriyle ünlüdür. Ancak hangisinin daha üstün olduğu konusunda net bir fikir birliği yoktur.

Fiziksel Özellikler

Aslanlar tipik olarak kaplanlardan daha ağırdır ve daha güçlü bir ısırık kuvvetine sahiptir. Bununla birlikte, kaplanlar aslanlardan daha uzun ve daha atletiktir. Ayrıca daha güçlü ön bacaklara ve daha büyük pençelere sahiptirler.

Avlanma Stratejileri

Aslanlar genellikle guruplar halinde avlanır ve zebralar, antiloplar ve yaban öküzleri gibi büyük hayvanları hedef alırlar. Kaplanlar ise genellikle yalnız avlanır ve geyikler, domuzlar ve maymunlar gibi daha küçük hayvanlarla beslenirler.

Bölgesel Davranış

Aslanlar, diğer aslan guruplarıyla çatışmalara girerek bölgelerini savunan bölgesel hayvanlardır. Kaplanlar ise daha geniş bölgelerde dolaşır ve genellikle diğer kaplanlarla çatışmalardan kaçınırlar.

Ormanın Kralı

"Ormanın kralı" unvanı genellikle aslana verilir. Bunun birkaç nedeni vardır:

• Tarihsel Kültür: Aslanlar, yüzyıllardır güç ve asaletin sembolü olarak görülmüştür.
    • Sosyal Yapı: Aslanlar guruplar halinde yaşarlar ve gurup içinde belirgin bir hiyerarşi vardır.
    • Medyadaki Temsil: Aslanlar genellikle filmlerde, belgesellerde ve diğer medya türlerinde güçlü ve cesur hayvanlar olarak tasvir edilirler.

Ancak, bazıları kaplanın fiziksel üstünlüğü ve yalnız avlanma yetenekleri nedeniyle "ormanın gerçek kralı" olması gerektiğini savunmaktadır.

Sonuç

Sonuç olarak, aslan ve kaplan her ikisi de olağanüstü hayvanlardır ve hangisinin daha güçlü olduğu sorusunun kesin bir cevabı yoktur. Fiziksel özelliklerden avlanma stratejilerine ve bölgesel davranışlara kadar çeşitli faktörler her iki türün de benzersiz avantajları ve dezavantajları olduğunu göstermektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir kaplanın yetişkin erkek aslanı öldürme potansiyeli yok çünkü ağız genişliği boynunu kavramaya yetmiyor. Erkek aslan ise kaplanı boğabiliyor bunun için ağzı yeterince büyük. Yani kaplanın totalde tek yapabileceği erkek aslanı kendinden uzak tutabilmek. Eğer erkek aslan sürü lideri ve yeterince kızgınsa asla kaçmaz sonuç olarak kaplan ya kaçar ya ölür. Aslanın kaplanı öldürdüğü veya kaçırdığı 3-4 video izledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guitar-X

Bir kaplanın yetişkin erkek aslanı öldürme potansiyeli yok çünkü ağız genişliği boynunu kavramaya yetmiyor. Erkek aslan ise kaplanı boğabiliyor bunun için ağzı yeterince büyük. Yani kaplanın totalde tek yapabileceği erkek aslanı kendinden uzak tutabilmek. Eğer erkek aslan sürü lideri ve yeterince kızgınsa asla kaçmaz sonuç olarak kaplan ya kaçar ya ölür. Aslanın kaplanı öldürdüğü veya kaçırdığı 3-4 video izledim.

bengal ve sibirya kaplanları afrika aslanlarından daha büyüktür hem kilo olarak hem de ağız olarak.İzlediğin videoları at bakalım.Sakın çin de kapıştırılan dişi kaplan-erkek aslan videosunu atma da siyah beyaz olan

Ayrıyetten kaplanlar tek tabancadır,avlanmayı daha iyi bilirler daha iyi avcıdırlar timsah,ayı avlayabilirler.Refleksleri daha iyidir.Afrika aslanlarının sırtlanları dövmesine benzemez bu.

Bu sadece beyaz kaplan.Bengal kaplanının bi alt türü.Sibirya kaplanı ise çok daha büyük.Erkek aslan sibirya kaplanını gördüğü anda kavga etmekten vazgeçer kaçmaya başlar.Hayvanlar hakkında bi bilgin yok sanırım.Sana şöyle söyleyeyim bir erkek aslan 250 kilo civarıdır,sibirya kaplanı ise 450 kilo.Bu resimde gördüğün ise bengal kaplanı,aslanın kaçmasına sebep olacak bir kaplan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asil Türk Kanı

quote:

Bir kaplanın yetişkin erkek aslanı öldürme potansiyeli yok çünkü ağız genişliği boynunu kavramaya yetmiyor. Erkek aslan ise kaplanı boğabiliyor bunun için ağzı yeterince büyük. Yani kaplanın totalde tek yapabileceği erkek aslanı kendinden uzak tutabilmek. Eğer erkek aslan sürü lideri ve yeterince kızgınsa asla kaçmaz sonuç olarak kaplan ya kaçar ya ölür. Aslanın kaplanı öldürdüğü veya kaçırdığı 3-4 video izledim.

bengal ve sibirya kaplanları afrika aslanlarından daha büyüktür hem kilo olarak hem de ağız olarak.İzlediğin videoları at bakalım.Sakın çin de kapıştırılan dişi kaplan-erkek aslan videosunu atma da siyah beyaz olan

Ayrıyetten kaplanlar tek tabancadır,avlanmayı daha iyi bilirler daha iyi avcıdırlar timsah,ayı avlayabilirler.Refleksleri daha iyidir.Afrika aslanlarının sırtlanları dövmesine benzemez bu.

Bu sadece beyaz kaplan.Bengal kaplanının bi alt türü.Sibirya kaplanı ise çok daha büyük.Erkek aslan sibirya kaplanını gördüğü anda kavga etmekten vazgeçer kaçmaya başlar.Hayvanlar hakkında bi bilgin yok sanırım.Sana şöyle söyleyeyim bir erkek aslan 250 kilo civarıdır,sibirya kaplanı ise 450 kilo.Bu resimde gördüğün ise bengal kaplanı,aslanın kaçmasına sebep olacak bir kaplan.

Beden büyüklüğünden bahsetmiyorum ağız açıklığından bahsediyorum erkek aslanların kafası kaplanlarınkinden büyük link atamam malum sitelerde var videolar.

• Kangal Kaplan alır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Beden büyüklüğünden bahsetmiyorum ağız açıklığından bahsediyorum erkek aslanların kafası kaplanlarınkinden büyük link atamam malum sitelerde var videolar.

Ne fark eder?Aslanın kaplanın boynuna diş geçirebileceğini mi düşünüyorsun?Kaplan buna izin verir mi sence?

Pençesi daha büyük olan kaplan
    Dişleri daha keskin olan kaplan
    Dişleri daha büyük olan kaplan
    Hacimce büyük olan kaplan

Ama ağzını daha geniş açıyor diye aslan alıyormuş öyle mi?Atsana videoları buraya.Kimse ban atmaz merak etme bu videolar için.Videoları bekliyorum

Özelden at olmadı,inanayım sana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asil Türk Kanı -- 1 Ocak 2018; 5:27:32 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne fark eder?Aslanın kaplanın boynuna diş geçirebileceğini mi düşünüyorsun?Kaplan buna izin verir mi sence?

Pençesi daha büyük olan kaplan
    Dişleri daha keskin olan kaplan
    Dişleri daha büyük olan kaplan
    Hacimce büyük olan kaplan

Ama ağzını daha geniş açıyor diye aslan alıyormuş öyle mi?Atsana videoları buraya.Kimse ban atmaz merak etme bu videolar için.Videoları bekliyorum

Özelden at olmadı,inanayım sana.

Aslan kaplan üzerinden sidik yarışı mı yapıcaz burda bi de yalancı muamelesi yapıyosun? Fi tarihinde izlediğim video sana nerden bulayım da linkini atayım? gora diye ara google da aslanın ağzının kaplandan büyük olduğu da yorumlarda yazıyodu. 12 yaşında veletler gibi aslan mı yener kaplan mı yener muhabbetine mi girecez İstersen babalarımızı kapıştıralım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Büyüklük tek başına ölçü değil. İşin içinde bir sürü faktör var. Pitbull kendinden büyük bir sürü köpek cinsini ya kovalar ya öldürür. Ayrıca bir bakarsın daha küçük aslan bir kaplanı öldürür ya da daha küçük kaplan aslanı hiç belli olmaz o işler.
  • Guitar-X kullanıcısına yanıt
    birader boz ayının ağzı kaplandan da küçüktür,aslandan da fakat ikisini de yenebilir.Ağız büyüklüğüne ne takıldın sen bu kadar?

Bi istisna var sibirya kaplanı boz ayıyla kapışabiliyor.Aslan hangi hayvanlarla kapışıyor?
  • quote:

birader boz ayının ağzı kaplandan da küçüktür,aslandan da fakat ikisini de yenebilir.Ağız büyüklüğüne ne takıldın sen bu kadar?

Bi istisna var sibirya kaplanı boz ayıyla kapışabiliyor.Aslan hangi hayvanlarla kapışıyor?

Peki aslanınki mi büyük kaplanınki mi?
  • quote:

quote:

quote:

Peki aslanınki mi büyük kaplanınki mi?

benimki daha büyük.

Şaka bi yana bu ağız büyüklüğü falan saçmalık.Misal hipopotam ağzını 2 metre açabiliyor fakat ağzını 50 cm açan timsahlara yem olabiliyor.Ağzını ne kadar açtığının ne önemi var anasini satim s.kso yarışmasında mı bu hayvanlar?Sen dişlere bakacaksın ilk.

Aç bir kaplan dişi ile aslan dişini kıyasla.Ondan sonra gel bana.

Eşeğinki daha büyük bilemedin. Sonuç olarak kapıştırmadan bilemeyiz don lastiği gibi uzatmanın manası yok yani. Benim izlediğim videolarda aslan kazanıyodu kaplanın kazandığı video görmedim.

• Aslan daha havalı görünüyor da ondan.

• Bu iş cüsse değil yürek işi kardeş :)

• Bence bunun sebebi kaplanın işini hallettikten sonra ortada çok gözükmemesi. Bunun bir sebebi de ormandaki yoğun bitki örtüsü olabilir. Sonuçta aslanlara bu lakabı veren insanlar, aslanın yaşadığı alandaki hakimiyetini rahatça gözlemleyebilirken, öte yandan kaplanı gözlemlemek çok daha zor ve zahmetli.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu videoda aslan kaplanı öldürmüş.. Sanırım aslan çok daha dayanıklı bir hayvan.. Fazla darbeyi almasına rağmen ayakta kalmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgemre -- 1 Ocak 2018; 10:30:28 >
  • aslan asil bir hayvanda ondan ayrica eski tarihlerde aslan sadece savanlarda degil dunyanin bir cok yerinde yasamistir. Bu kadar asil bir hayvanida insanlar avlama geregi (!) duymus ve yasadiklari ortamlar giderek daralmis. Aslanin yattigi yerden yemesi ise adaptasyon sorunu olabilir. eski tarihlerde isler daha farkli yuruyor olabilir.

• Sivas kangalı alır

• quote:

Orijinalden alıntı: bladeGny

Çok çevik hayvan. Filin tepesine kadar zıplayıp adamı yaraladı.

• Kaplan aslandan güçlüyken neden aslanın bu kadar reklamı yapılıyor?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.