Normalde vermemen gerekir, ama adam telefonda çifkeflik yapmamış,haklısın kapora yanar demiş.Sizde bu konuyu açıcak kadar vicdanınıza düşkünsünüz herhalde. Hayatınız boyunca versemiydim acaba? ile yaşamaktansa verin kurtulun ..
Eğer karşı taraf iyi niyetli düzgün bir insana benziyorsa parasının hepsini verirdim ben olsam. Ticari anlamda zararın yoksa ver gitsin.
bence geri verin. 12 bin liralık araç için yüksek bir kapora vermiş. o bütçedeki insan için çok para. ben olsam geri verirdim.
quote:
Orijinalden alıntı: berk984
Kaporayi geri vermemek sizin en dogal hakkiniz. Belki o kapora vermese simdi baskasina satmistiniz bile arabayi. Fakat ben olsam rahatsiz olurdum geri verirdim herhalde.
altina imzami atarim, kanunen belki hakkiniz ama...ama, yukardada bir hak var, eninde sonunda o para elinden bir türlü cikar..zaten vicdanim rahat degil diyorsun, o halde geri ver Rahat et --
@KARISI ISTEMEMIS
zaten kari lafi dinleyen ile is yapilmaz
yarısını verebilirsin.. 12 bin liralık araç için o kadar kapora fazla zaten gerekçe olarakta piyasada kapora bedeli 100-150 lira oluyor 300 lira fazla olduğu için yarısını iade ediyorum dersin. adamı görmek istemiyorsanda hesabına havale geçersin.. böylece senin içinde rahat olur..
Bencede geri verin gitsin.
kapora vazgeçildiğinde yanan para demektir bence geri verme belki o kpora aracı başka birine satma şansını kaybettirdi belli mi olur
kapora geri verilmez, kapora söz'dür, söz ağızdan çıkar.
ancak meblağ yüksek olduğu için 100 tl alıp gerisini verebilirsiniz gibi...
ben alıcının tavrına göre bu şekilde yaparım veya tavrı hoş olmazsa hiç vermem hepsini alırım ceza olsun...
aynı olay benımde basıma gelmıstı adam aradıgınde vermem dedım daha sonra vıcdanım elvermedı aradım adamı arac satıldıgında gel kaporanı al dıye aracım 1 ay ıcınde satıldı vede kaporasını aldı
quote:
Orijinalden alıntı: biyofat
aynı olay benımde basıma gelmıstı adam aradıgınde vermem dedım daha sonra vıcdanım elvermedı aradım adamı arac satıldıgında gel kaporanı al dıye aracım 1 ay ıcınde satıldı vede kaporasını aldı
+
örnek bir davranis Bravo
Eğer adam sizi beklettiği için zararınız doğduysa vermeyebilirsiniz. Ama her hangi bir zarara uğramadıysanız vermeniz uygun olur.
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
Bence iade edin gitsin...
Ama anlamadığım kısım alıcı vazgeçince adamla niye atışıyorsunuz ki?
ya adam arayıp vazgeçtim dedi. Bende, beni pazardan ettin, zamanımı çaldın dedim.Oda, ne zamanını çalmışım, ettiysem ne olmuş gibi seyler soyledı. Kardesim dedim arabayı hazırladım içinde ki özel eşyalarımı çıkarttım dedim. Yıne aynı şekilde geri koyarsın ne olacak sanki felan dedi. Oyle soyleyınce iyice şalterler attı bende işte kaporanı alamassın vs dedim
quote:
Orijinalden alıntı: acs_00
quote:
Orijinalden alıntı: bal974
Bence iade edin gitsin...
Ama anlamadığım kısım alıcı vazgeçince adamla niye atışıyorsunuz ki?
ya adam arayıp vazgeçtim dedi. Bende, beni pazardan ettin, zamanımı çaldın dedim.Oda, ne zamanını çalmışım, ettiysem ne olmuş gibi seyler soyledı. Kardesim dedim arabayı hazırladım içinde ki özel eşyalarımı çıkarttım dedim. Yıne aynı şekilde geri koyarsın ne olacak sanki felan dedi. Oyle soyleyınce iyice şalterler attı bende işte kaporanı alamassın vs dedim
Adam haketmis o zaman. Vermesseniz bile yerden goge kadar haklisiniz bence. Adam ozur dileyecegine bir de akil vermis ya.
Adam almaz almaz
kapora vermek demek nıyetım var ben sıze donene dek satmayın demektır
Yanı SÖZ kesmek gıbı
Kapora yanar derler hep ama ben tıcarı ahlaka sıgdıramıyorum..
adam arkandan ..... bak yattı 300 liramın uzerıne dıye söyleniyordur
ki haklıda. Almak zorunda degıl caydıysa sızde vermenız lazım kaporayı
Ne diye adamın 300 lirası sızde ki ? Verin gitsin. Açık konusmak gerekırse hakkınız olmayan bir para..
belli ki adam da eşinden dolayı istemediği bir durum içinde kalmış verin gitsin razılığı olmayan 3 kuruş paraya tenezzül etmeye değmez o para zaten hayretmez
quote:
Orijinalden alıntı: ATTRACTION
Adam almaz almaz
Yanı SÖZ kesmek gıbı
Ne diye adamın 300 lirası sızde ki ? Verin gitsin. Açık konusmak gerekırse hakkınız olmayan bir para..
herkes oyle düşünüyorsa vereceğim artık
valla gelir kaporayı alır bi tesekkur bile etmeden basar gider sonrada ben ne yaptım der kalırsın cok geldi basıma sakın verme kardes
quote:
Orijinalden alıntı: ysyselimy
valla gelir kaporayı alır bi tesekkur bile etmeden basar gider sonrada ben ne yaptım der kalırsın cok geldi basıma sakın verme kardes
Telefon konusmasindaki tavrina bakilirsa tesekkuru birak. Hakkimdi gec verdin bile diyebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: acs_00
quote:
Orijinalden alıntı: ATTRACTION
Adam almaz almaz
Yanı SÖZ kesmek gıbı
herkes oyle düşünüyorsa vereceğim artık
ver kardes,tamam adam kaba ve saygisis olabilir ( bu da zaten senin kafani karistiran olay ), ama KUL hakki diye bir sey var.VER git Hoca degilim ama bunu bir Imtihan olarak gör...