Şimdi Ara

KAPORA VERDI GERI VERMELIMIYIM LUTFEN YARDIM EDIN (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
1
Favori
58.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sen geri verirsen, öteki geri verirse, beriki verirse zırt pırt vazgeçip kaporasını geri isteyen yüzsüzler çoğalır..
    Ben hic araba satmadım ama başka konularda da önce malı ilandan indirip sonra mırın kırın eden tutarsız insanlarla cok karşılaştım..

Veren vazgecerse kapora yanar aga.. Bitti..
  • quote:

Orijinalden alıntı: acs_00

tum yorumlar için tskkler parayı iade edeceğim karar verildi.

şahsi kanaatim doğrusunu yapmışsınız.
    aracı kullanma, günlerce oyalama vs. gibi artniyetli hareketler olmadıkdan sonra ben de her durumda iade ederdim sanırım.
  • cillop gibi bir aracı.. üstelik bir de değerinden 1000 tl ucuza satıyorsanız..

adam aldığında hiç bir masrafı yoksa...

sizin söylediğinizden daha farklı bir çarpığı çurpuğu yoksa..

adam sizden alınca bir hafta içinde kar ederek başkasına satabilecek durumdaysa..

kaporayı geri vermeyin...

yoksa...

yukarıdakilerden biri bile doğru değilse... geri verin gitsin...
  • Ticaret çocuk oyunu değildir. Zaten Kaporanın amacı ben herşeyi düşündüm taşındım bu malı satın alacağım al buda bir miktar para artık bu malın zilliyedi her ne kadar halen sende olsada araç artık benimdir demektir. Kaporayı aldığın zaman sende aracını başkasına satamazsın oda almak durumundadır. Yukarıdaki arakdaşların dediği gibi sen o adamla anlaşmasan belki başka birine daha güzel bir fiyata satacaktın.

Kapora hangi durumlarda geri verilir. Arabada senin söylemediğin bir pürüz çıkar. Adamda bunu son anda farkeder daha notere gitmeden. O zaman vazgeçerse sende kaporayı vermek durumdasın. Çünkü Adamı yanıltmış durumda olursun. Ama durum böyle değil.

O kapora Annenin ak sütü kadar helal sakın geri vereyim deme. O Arkadaşta Ticaret yapmayı öğrensin öyle kafasına göre insanları oynatamaz. İyi arabayı ben alıyom başkasına satma sonra geldeki Eşim beğenmiyor. Sen karının nasıl bir tip arabadan hoşlandığını bilmiyon mu kardeşim bu nasıl bahanedir.

Tekrarlıyorum. Kaporayı geri verme.

• kapora vermenin amacı nedir?
    "--ben bu arabayı kesin alacağım.
    al sana şimdilik bu kadrarda para,
    başka kimse ile anlaşma yapma, arabayı satma, ben paranın kalanını getireceğim" demektir.
    araba benim gözümde satılmıştır
    bu sözden elde olmayan sebeblerden ötürü dönülebilir,
    o verdiği kapora o mağdur olan tarafa bir nevi tazminattır.
    işi bozmuş olmanın verdiği tazminat.
    belki o süre zarfnda bi sürü cazip teklifi geri çevirmiştir,
    belki de hiç bi kaybı olmamıştır.
    kaporayı alan kişi,
    hemen akabinde aracına satacağı fiyatın 100 katı bir teklif bile gelse satmamalıdır.
    satmak doğru değildir.
    sen söz vermişsin, bi de üstüne paranın bi nevi ilk parçasını almışsın.
    satamazsın o saatden sonra, satılmamalıdır.
    (zaten insanlar o kadar dürüst olmalı ki, sözler yeterli olmalı,
    biz o kadr dürüst olmadığımızdan paramızı koyuyoruz ortaya inandırıcı olmak yada ikna edebilmek için)
    velhasıl, kapora iade edildikten sonra kapora vermenin ne anlamı varki?
    kapora kapora olmaktan çıkıyor.
    satıcının kaporayı iade etmemesi bence normal,
    zaten alıcı düşüncesiz ve kaba imiş.
    alıcı alttan alıp özür dilese idi, satıcınında mağduriyeti olmaması sebebi ile belki iadesi düşünülebilirdi.

• Kapurayi aldiktan sonra tesekkur bile etmeden cekip gitmesin sonra oyle bi tipmi? Sonradan demiyesin lan adama iyilik yaptik bi saol bile demedi odun keske vermeseydim demeyesin?
  • ben geri vermenizi isterdim. aklınızda ve vicdanınızda takılı kalmaz.
  • peki bir de şöyle bakalım..

adam size kapora verdi .. aracınızı almak istiyor..

fakat bu arada siz satmaktan vazgeçtiniz.. ya da araçla hafif bir kaza yaptınız...

bu arada adam da uygun başka araçlar bulmuştu ama sizinle anlaştığını düşünerek diğer araçlardan vazgeçmişti..

bu durumda adama verdiği kaporayı geri verir ve bir o kadar da fazla tutarı siz ona öder misiniz??

yoksa al bu kaporan marş marş mı dersiniz????
  • Aslında ona ders olması açısından vermen taraftarı değilim ama ver gitsin için rahat etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SarIyer1-2

quote:

Orijinalden alıntı: berk984

Kaporayi geri vermemek sizin en dogal hakkiniz. Belki o kapora vermese simdi baskasina satmistiniz bile arabayi.
    Fakat ben olsam rahatsiz olurdum geri verirdim herhalde.

altina imzami atarim, kanunen belki hakkiniz ama...ama, yukardada bir hak var, eninde
    sonunda o para elinden bir türlü cikar..zaten vicdanim rahat degil diyorsun, o halde geri ver Rahat et
    --

@KARISI ISTEMEMIS

zaten kari lafi dinleyen ile is yapilmaz

Aman hocam tecrubeyle sabit siz siz olun esinizin onaylamadigi arabayi esinize almayin. Bundan gucenmeyin, erinmeyin. bir dost :)

• quote:

Orijinalden alıntı: acs_00

Mrb.

Bugun araba mı sattım. Daha dogrusu satamadım. Olay şöyle oldu.
    Benim mesleğim gereği çok zamanım olmuyor.Sadece pazar gunleri işte.3-4 haftadır da pazarlarımı da bu işe ayırıyorum.Arabamı bugun elden çıkarıp daha önceden karar verdiğim bir arabayı alacaktım.Artık ne olursa olsun bugun en iyi veren adama satacaktım.En son bi galerici aracılığıla bi adamla anlaştık.Galerici arabaya bindi surdu bir sorunu yok temiz vs dedi.Bende kusurlarını eksiklerini adamlara söylemiştim zaten.Neyse fiyatı konuştuk anlaştık yarın sabah bulusup notere geçecektik.Adam bana 300 tl kapora bıraktı.Yarın sabah görüşürüz dedik ayrıldık.Neyse aradan 5-6 saat geçti adam aradı ve ben almaktan vazgeçtim eşim o tarz bisey istemiyor dedi.Bende haliyle o an sinirlendim adamla biraz atışıp telefonu kapattım. Daha sonra tekrar aradı ve kaporayı geri verip vermeyeceğimi sordu.Bende kapora geri verilmez dedim konuyu kapattım.. ]Ama şimdi vicdanım rahat değil.Geri ver diyen de oldu verme diyen de oldu. Sizce ne yapmalıyım? lutfen yardım edin.

Normalde vermesenizde haklısınız ama hiç değmez !

• Kapora verilmez benim bildiğim bu madem eşi beğenmicek tam bi karar yok kapora verilmicekti.
  • Adam zamanını çaldıysam nolmuş falan demiş, ben olsam acayip dellenirdim, iyi kavga çıkmamış yani basit şeyler işte insanı katil eder...

Vermeyeceksin parasını haketmiş, al o parayı, bir garibana falan ver bence... O paranın üstüne biraz ekle et kes kurbanda fakirlere dağıt en güzeli bu. Ama adama verme terbiyesiz çünkü.

Vereceksen de ara, sen kalıbının adamı değilmişsin, galeriye paranı bırakıyorum git al ne halin varsa gör beni de bir daha arama de...
    Neticede adamın yüzünden 1 hafta aracını satamadın.
  • 12 bin liralık araç alacakmış adam 300 lira da kapora vermiş demek ki aracı sahiden alacaktı başka bir amacı olsa kapora vermeye yanaşmazdı ya da kaporayı verirken vageçersem geri alırım şöyle böyle derdi pazarlık yapardı vs.

belki o para onun için önemli, öyle olmasa gider bayiden sıfır araç alır uğraşmaz bile on - onbeş liralık arabanın derdiyle tasasıyla satıcısıyla vs.

hemen geri verin parayı, 300 tl için değer mi ...

belki o para adam için önemli belki birkaç haftalık kazancı ...

dünya küçük yarın bir yerde karşılaşırsın hatta işin düşer, öyle olmasa bile yüzüne bakamazsın küçük düşersin, değer mi ?

terbiyesizlik etse bile büyüklük bende kalsın der hakkın olmayan parayı geri verirsin, kapora yanarmış vs. bunları hep saçma bulurum.

kapora söz gibi birşey, hatta bence söz hepsinden önemlidir kapora filan geçin bunları, ötesi berisi yok geri verin gitsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 27 Eylül 2010; 18:57:23 >

• Adam kaba saba birisi olabilir, bu olay adamla değil, seninle ilgili. Fazla tüccar zihniyeti iyi değildir, benden söylemesi.
  • Arkadaşlar adam vicdanım rahat değil diyor siz içinden biraz kesin verin diyorsunuz. İçinden 1 lirada kesse aynı 300 lirayı hiç vermese aynı.
    Birçoğumuz 2.el araba aldık dişimizden tırnağımızdan arttırarak para biriktirdik. Mutlaka ince eleyip sık dokumak gerekir gelmiştir akıllarına bişey vazgeçmişlerdir, tabi böyle olacak diye sözdende dönmemek gerek ama iyi niyetli olmak gerekiyor işte bazen.

Ben böyle bir durumda hiç tereddütde kalmadan geri iade eederim parayı. Havadan gelen cebinize giren o parayı çoluğumuza çocuğumuza, ailemize yedirmeye kimsenin gönlünün el vereceğini sanmıyorum burada.

Emin olunki vermezseniz bile o yıllarca sizin içinizde kalacak ve arada bir aklınıza gelip pişmanlık duyacaksınız..

Son mesajını 14-15 saat önce yazmışsın umarım şimdiye vermişsindir adamın parasını.
  • Genellikle kapora geri verilmez derler ama bu artık al-sat yapanlar için söylenmiş birşeydir mesela.
    Ben arabamı alırken adama teklif ettim kapora vermeyi, adam ölüm var kalım var gerek yok diyerek reddetti.
    Bu iki tarafın anlaşmasına bağlı. Fakat adam dediğiniz gibi ters konuştuysa kaporayı gözden çıkarmış demektir.
    Kapora sözdür, madem vazgeçecekti neden o kadar yüksek bir meblağa verdi 12000TL lik bir araba için. Bana güvenin kesin alıcam demiş resmen size.
    Bence çok ucuza bir araç denk getirmiştirki o 300TL yi önemsemeyerek almaktan vazgeçmiştir.

Ben olsam verirdim ama kesinlikle tamamını değil. 200TL den bir lira fazla vermem. Sebebide paranın tatlı gelmesi değil, adama ders olsun diye...
  • Hepinize tesekkurler sayenızde amcam kaporasını gerı aldı, aracı cıdden yengem ıstemedıgı ıcın almamıstı, buyuk bır aıle facıası da cozulmus oldu boylece...
  • 300 lira kimseyi zengin etmez. belliki adam alacağında eminmiş ki 300 lira kapora vermiş. Ben olsam gerir verridim tabi karşıdaki insan düzgün konuşup durumu anlattıysa. ver gitsin 200 geri verecem demek bence 300 ü hiç vermemekden daha ayıp.
  • Orijinalden alıntı: seizure

300 lira az para değil. Adamın yerine birde siz kendinizi koyun. Yazık günah verin gitsin. Vebali varsa da sizden çıkmış olur.
    [/quote
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.