Şimdi Ara

kaporta-cila ve benzin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
13.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar tum foruma birkac sorum olacak aracı yıkadıgımda sıradan bir cila kullandım ve hosuma gitmedi birkac ustadan duyduguma gore benzin ile simek de iyi dediler zift cıkarmak için kullanmıstım birkackere denedim yıkadıktan sonra konple uyguladım cok parladı hatta bir haftadır toz yapısmıyo bu benzın ile temızlemenın ne gibi zararları olur bilen varsa yazsın boyayı soldururmu arac metalık renk yorumlarınızı beklıyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Benzin Araba Boyasına Zarar Verir mi?

Benzin, yaygın olarak araçlarda kullanılan bir yakıttır, ancak araba boyası üzerindeki etkileri konusunda bazı endişeler mevcuttur. Bu yazıda, benzinin araba boyasına zarar verip vermeyeceğini ve benzinle araba silmenin güvenli olup olmadığını inceleyeceğiz.

Benzinin Boyaya Zarar Verme Potansiyeli

Evet, benzin boyaya zarar verebilir. Benzin, boyanın yüzeyinde bulunan koruyucu kaplamaya nüfuz ederek boya tabakasını zayıflatabilir ve solmasına neden olabilir. Ayrıca, benzinin uçucu doğası, boyayı sertleştirerek daha kırılgan hale getirebilir.

Benzinle Araba Silmek

Benzinle araba silmek tavsiye edilmez. Benzinin boyaya zarar verebileceği gibi, cam ve plastik yüzeyler için de aşındırıcı olabilir. Arabanızı silmek için özel olarak tasarlanmış ürünler kullanmak her zaman daha iyidir.

Sonuç

Araba boyanızın sağlığını korumak için benzinle araba silmekten kaçınmalısınız. Benzinin boya üzerinde zararlı etkileri olabilir ve uzun vadede aracınızın görünümünü olumsuz etkileyebilir. Bunun yerine, aracınızı temizlemek için özel olarak formüle edilmiş temizlik ürünleri kullanmayı tercih edin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • parlatmak icin kullanılır bir zararı yoktur ama 20 günde bir kullan ne olur ne olmaz
  • Bende zift çıkarmak için gazyağı ile temizlemiştim. Daha sonra gazyağlı bezi su ile ıslatıp arabanın tüm kapaortasına sürdüm baya parlamıştı. Hatta ön camada sürdüm, ön cam su tutmuyordu :)
    Ama zararı varmı bilmiyorum.
  • selam ;

Benim araçta nokta nokta çimentolar var nasıl çıkarabilirm sizce varmıdır kolay bi yolu yaf?

Çimentoyu ne söker
  • cvp larınız için tesekkurler arkadaslar baska bır forumda okudum benzındekı kımyasal maddeler boyayı cıkarır gıbı bıseyler yazıyodu kafam karıstı walla uzmanamı danıssak neyse ben genede yorum beklıyorum arkadaslar
  • bana bi yıkamacı arkadasım mazot sür dedi parlar dedı benzını bılmem denedım hakkaten parladı
  • parlatmak çin kullanılır benim bildiğim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cıkması zor olan zift vb. kirleri kolaylıkla cıkartır ancak aracınızı parlatmak için uygun olmaya bilir bence

cila ilk uygulamada istediğin sonuçu vermez ben kendi aracıma her ay cizik giderici ve parlatıcı cila uyguluyorum ve her yıkamadan sonrada ıslak cila uyguluyorum hala boyası ilk günkü gibi berrak temiz ve parlak

benzin boyaya yüzeysel olarak görünmesede zarar verebilir bence

ayrıca cok yanıcı bir madde düşünün benzinle parlattın trafikte adamın biri fırlattı sigarayı alev topu olur araba burası türkiye olu olur yani

cilayı düzenli kullanımda cok güzel sonuçlar alırsın ayda bir yap 3 ay sonra aracının boyası daha parlak ve temiz görünür...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Keagon

selam ;

Benim araçta nokta nokta çimentolar var nasıl çıkarabilirm sizce varmıdır kolay bi yolu yaf?

Çimentoyu ne söker

Tiner dök
  • parlatmak için benzin ve mazot değil de gaz kullan
  • arac parlatmak için kesinlikle benzin kullanmayınız. metalik boyaya boyandıktan sonra vernik uygulanır ve kullandığınız benzin tiner vs. gibi malzemeler ilk anda aracın parlamasını sağlasada uzun vadede ki bu bahsettiğim uzun vade en fazla 3 defa daha denemeniz, boyanın üzerindeki verniği alır. hele akrilik boyalarda hiçbir suretle kullanmayınız. benzin uçunca aracınız matlaşıp boya arac karoserini korozyona karşı koruyamaz hale gelir ve akrilik boyada gözle görülür dalgalanmalar oluşur boyada. tavsiyem kaliteli pasta cila işemidir. eğer daha uygun bir alternatif arıyorsanız gazyağını üstübüye iyice yedirin sıkın ve güneşte yavaş yavaş kurumaya bırakınız. üstübünüz kuruduğunda aracı yıkayın ve çok iyi bir şekilde kurutun.. üzerinde toz vs. partikül kalmasın. sonra aracınıza bu gazyağlı bezi pasta yapar gibi ovarak yedirin. farkı görünce şaşıracaksınız.

*arac iyi yıkanmalı üzerinde toz vb bulunmamalı
    *arac karoseri iyice kurumalı (iyice sildikten sonra güneş altında bırakın)
    *gazyağlı üstübüyü fazlaca yapın çünki arac üzerindeki gözle görülmez elle hissedilemeyen pütürler ve çatlaklar çok olabilir ve üstübünüz yetersiz kalabilir.
    *arac karoserinin heryerine aynı şekilde aynı sürede aynı baskıyla bu gazyağlı üstübüyü sürünki aracınızın heryeri eşit parlaklıkta olsun.(pasta işlemi yapar gibi)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.