Şimdi Ara

Kaput altında ölen fare ve sebep olduğu koku (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
94
Cevap
1
Favori
11.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Umarım servis sorunu çözer. Servisin insanları açmaza sokması doğru bir yaklaşım değil. Dışarıda söktürmüyorsa kendisinin söküp sorunu çözmesi gerekir.
  • Bu olay abimin c180 aracında başımıza gelmişti. Cidden berbat bi durum. Arabanın motoruda büyük olduğu için neredeyse heryerini söktürmek zorunda kalmıştık. Yazın klimayı açmam camı açarım diyorsun ama bizim başımıza kışın gelmişti ve kaloriferi açmadan sabahın köründe titreye titreye mi araba sürecektik
  • Zamanla koku gdecektir ama ne zamana kadar surer bilemem.

1.Polen filtresini degistirin.
    2.Arac ici hava kanallarina temizleyici kopuklerden skın.

Youtube da uygulama videolari var.Hem kanallari temizler hem kokuyu yok eder.Uygulama yapmadan once araci calistirmayin ,polen filtresini ckartip,hava kanallarindan kopuk uygulamasini yapin.30.40 dk bekleyip.Temiz polen filtresini takip araci calistirin.

Motoru temizlik icin gazyagi oneririm basincli bi makinaya konup.Tabi lift ile kaldirip once alttan puskurterek .sonra yukardan hem etkili olur hem hos bi goruntu kazandirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACF0A91A6 -- 21 Eylül 2020; 10:27:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: webcidebu

Yarım saat kadar önce sanayiye gittik. Önce kardeşim alt tarafa baktı tamponun alt kısmındaki yumuşak plastik katmanı eliyle yoklarken bir parça çıktı sanki farenin tek ayağı gibiydi. Yani bir ayak yarım gövde ve kafası hala arabanın içerisinde Çalışan bir genç geldi alt kısmı örten büyük plastiği söktü ancak ne yaptılarsa parçanın olduğu noktaya ulaşamadılar. Epey bir muhafaza varmış o kısımda el girmiyormuş. Radyatörün altındaymış sanırım. Serviste de bunun için alt takımı söktürmemenizi öneririm dedi çocuk. Çünkü o zaman işlem görmüş olarak görünür dedi. Bilmiyorum çaresiz bir şekilde çürüyüp yok olmasını bekleyeceğim sanırım. Kuruduktan sonra yok olur mu bu leş? Bir de sinekler arılar filan geliyor kaputu açtığımızda. Başka farelerin ya da kedilerin ilgilisini çeker mi bu koku? Öyle sıkıntılı bir durum ki arabada maskeyle durmama rağmen dışarıya çıktığımda bile o kokuyu burnumda maskede hissediyorum.
    Hocam kediler secici hayvandir. Oyle lese tenezzul etmez, hatta nefret eder. Olen hayvan buyuk ihtimal fare degil sican. Yasadiginiz yer nasil bir yer? Ben de bizim burada sokaklarda cok sican olusu goruyorum. Sozde hayvan sever tek hucreli bazi insanlar evlerinde hicbir kopegin tenezzul etmeyecegi bozulmus yemegi, ekmegi disari birakiyor. Bunlar yuzunden de etraf sican oluyor.

• Farenin büyük bölümü arabadan çıkartılmış artık fazla kokusu olmayacaktır şu işlemleri yapıp bir deneyin bakalım zaten maliyetini de yazacağım.

1- klima bombası patlatın arabanın içinde - 30tl (n11 den alabilirsiniz)

2- Polen filtresini değiştirin. (arabanız yeni ama serviste değiştirmeyin sanayiye gidip (orta kalitede olsa yeterli) bir filtre alın) 20tl

Bunları yapınca arabaya sinen koku baya azalacaktır geriye kalan parça fazla olmadığından pek koku yapamayacaktır. 50tl ye denenebilir bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Eğer çözülmezse de en fazla 50tl gitmiş olur. Ayrıca çok küçük bir parçayı arıyorsunuz tamponu sökseniz bile bulmanız çok zor.

Daha önce arabanın içine giren kedinin ölmesi sonucu (kaç yer gezdiyse yerini bulamadılar) yakınımızın mb vito aracında motoru indirilmişti(servis tarafından) ama siz şanslısınız o kadar ileriye gitmeniz gerekmeyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanhh -- 21 Eylül 2020; 10:47:14 >

• özellikle karın kısımını çıkardıktan sonra kafa kısmında kokacak bi yer. önemli olan karın kısmı. onu da çıkarmışsınız. kokunun başka bi sebebi olabilir. polen filtresini ilk başta değiştirin.
  • quote:

Teşekkür ediyorum öneriniz için. Bir süre daha tahammül etmeye çalışacağım. Bulunduğu noktada doğaya karışma olanağı da yok ki. Alt koruma muhafazasını çıkartmamıza rağmen ulaşamadılar. Bakalım bir süre daha sabredip tekrar motor yıkama yaptırmayı düşünüyorum.
    doğaya karışmaması imkansız. bakteriler onu zamanla yiyecektir. koltuğa veya döşemeye dökülmüş süt berbat birşey, aylarca gitmiyor ama bu arkadaşların da dediği gibi çürüyüp gider. bakterilerin ve kurtların hızlı çalışması için dua et...
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    naftalin kanserojendir, klimadan içine çektikçe zehirler seni. fare bakterilerle falan yokolur gider, naftalin de zamanla uçar gider ama bu esnada zehirlemeye devam eder. naftalini güveleri kaçırsın diye koyarlar, fare ölüsüne ne yapmasını bekliyordun?
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    bakteriler ve kurtlar yemeklerini ıslak severler. hızlandırır gerçekten. zaten o iğrenç koku da bakterilerin ve kurtların sebep olduğu koku. eve aldığımız balığın da kokmasının sebebi bakterilerdir mesela, yoksa balık değildir asıl kokan. kısmet işte, muhtemelen yaşın kadar yıl araç sahibi oldum (27 sene oldu), hiç fare girmedi (bir kere kedi yavrusu girdi, onu da sağ sağlim çıkardık) ama böyle daha yeni arabaya girdi mi girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 21 Eylül 2020; 11:23:13 >
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Nemli bir yer olmasına gerek yok hocam, bu sıçan denen hayvan dünyanın her yerinde yaşayabiliyor. Araba neydi bu arada?
  • webcidebu W kullanıcısına yanıt
    Zamanla o da erir biter uzun sürmez.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.