Şimdi Ara

Kaput altında ölen fare ve sebep olduğu koku (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
11.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Leş kokusu kumaşa siner. Yıkamadan da çıkmaz maalesef. Hanıma sorun o daha iyi açıklayabilir benden. Kurban bayramında et pişirdikten sonra perdelerin kokması gibi. Düzgün bir yıkama ve araç içinde ozon+koku bombası patlatılması farz olmuş.

Ayrıca detaylı yıkama istasyonları benzer sorunlar ile çok karşılaşıyor. O hayvanın nerede ölmüş olabileceğini, oranın nasıl temizlenmesi gerektiğini bilirler.

Nihayetinde araç yeni olduğu için fiyat 500 olmaz da 350 olur. Bir görüşme de fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jademugla kullanıcısına yanıt
    Bayan olduğum halde bilmiyorum bu hususu. Çok üzüldüm şu an gerçekten. Sıfır kokusu üzerinde hep diye sevinirken fare leşi kokusu mu kalacak, kokacak bundan sonra 😔 Öyle bir noktada ki hiçbir şekilde ulaşamıyoruz. Alt takımın ayrı ayrı sökülüp ulaşılabileceği bir nokta. Serviste bunun için söktürmeyin aracın alt takımını dedi bize yardımcı olan genç. O parçayı çıkaramadıktan sonra söylediğiniz işlemi yaptırsam da yüzde yüz çözüm olmayacak belli ki. Koltuklarda hep koltuk örtüsü vardı bugün onları da çıkardım makineye atılması için. Şu anda koltuklar örtüsüz. Koku da koltuğa daha çok nüfuz ediyor ve siniyor olabilir mi durduğu yerde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum. Araca binmek istemiyorum resmen. İki gündür hem gördüğüm manzaradan hem de kötü kokudan dolayı yemek bile yiyemiyorum, tiksinme kaynaklı iştah kaybı yaşadım ilk defa. 😀 Umarım kokunun yok olması çok uzun sürmez.

• Arkadaslar bende de boyle bir sikinti var. Klima acmadigim zaman hersey kapali iken berbat bir koku geliyor hava kanallarından. Klima acinca koku gidiyor. Wurth quick fresh aldım uyguladim nafile kotu koku ve parfum kokusu birleşti. Ne yapmam gerekiyor. Fare olmedi bu arada aracımda:) konu sahibine gecmis olsun diliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: road35

Arkadaslar bende de boyle bir sikinti var. Klima acmadigim zaman hersey kapali iken berbat bir koku geliyor hava kanallarından. Klima acinca koku gidiyor. Wurth quick fresh aldım uyguladim nafile kotu koku ve parfum kokusu birleşti. Ne yapmam gerekiyor. Fare olmedi bu arada aracımda:) konu sahibine gecmis olsun diliyorum.
    Her arabada olur o. Küf tutuyor kanallar. Klima açıkken 1dk camları açın.

Polen filtresinin değişmesi şart konu sahibi arkadaş. Kokusu sinmiştir ona. Var olan kokunun sebebi o bile olabilir.

• road35 R kullanıcısına yanıt
    Öncelikle teşekkür ediyor ve geçmiş olsun diyorum. Bence sizinki çok daha hafif bir sorun benimkinin yanında. Umarım sizi çok uğraştırmayacak bir durumdur. Allah kimsenin başına vermesin bu koku öyle böyle bir koku değil gerçekten.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Farenin bir bölümünü çıkarmıştık. Kafası ve ön ayaklarının haricindeki vücut bölümü dün çıkarıldı. Ancak kafa ve ön ayaklar hala motor kısmında ve alt korumalık plastiği çıkarmalarına rağmen ulaşamadılar parçaya. Alt takım sökülürse ancak ulaşılabilirmiş onu da önermedi sanayideki çalışan. Servise götürsem ekstra ne yaptırabilirim acaba? İlk başta çıkardığımız beden bölümü radyatörün üst kısmındaymış, kalan bölüm ise alt tarafında. Filtreler değiştirildiğinde yine klimanın çalıştırılması durumunda oradaki leşin kokusu gelmez mi?

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Klima acikken sikinti yok hocam ama klima acmak istemezsem koku 2 saatte araba sursem 2 saat boyunca geliyor. Hadi simdi yazin açıyoruz klima kisa dogru ne yapacağım bilmiyorum.

• road35 R kullanıcısına yanıt
    Klimayı kapatmadan önce 1-2 dk sadece havalandırmayı çalıştırmayı veya cam açmanızı öneririm. Ben bu zamana kadar küf veya kötü kokuya rastlamadım. Eğer bu dediklerimi yapıyorsanız başka bir sorun olabilir.

• webcidebu W kullanıcısına yanıt
    alt koruma muhafazası çıkmış halde araç alt yıkama yaptırın belki temizlenir

• Malesef 1 ay kadar koku devam edecek, arkadaşımın başına gelmişti. Tinerle temizleme bile fayda etmemişti. Yine de detailing firmaları ile bir görüşün, genelde motor altına müdahale etmiyorlar ama şansınızı deneyin. Su ile yıkayarak kurtulamayacağınızı garabti ederim, kimyasal kullanımı şart.

• EnderGelişenOsasunaAtağı kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum öneriniz için. Bir süre daha tahammül etmeye çalışacağım. Bulunduğu noktada doğaya karışma olanağı da yok ki. Alt koruma muhafazasını çıkartmamıza rağmen ulaşamadılar. Bakalım bir süre daha sabredip tekrar motor yıkama yaptırmayı düşünüyorum.

• Orhan1034 O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum öneriniz için. Peki arkadaşınızın aracında 1 ay sonra herhangi bir koku kalmış mıydı? Bulunduğum yerde profesyonel bir detailing firması olduğunu sanmıyorum. Yine de araştırırım. Bir ya da iki ay tahammül ettikten sonra önce ikinci kez motor yıkama yaptırıp daha sonra da filtreleri değiştirtmeyi düşünüyorum. Umarım işe yarar.

• Naftaln gazı ciğerlerine dolacak,kansorejen.

• webcidebu W kullanıcısına yanıt
    O sıra Umman'daydık, çevrede herhangi bir detailing firması yoktu. Turkiye'de bu konular da imkanlar çok daha fazla. 1 ay sonra koku kalmamıştı, 1 ayda oranın sıcakğında koku yapabilecek herhangi bir hücre bile kalmaz :)

• Sıcak su eritirse, şırınga serum ucu ile o bölgeye su gönder. Naftalin erdirsin toz olsun. Sonra basınçlı hava gönder ,tepki versin çıksın., Ffiltreleri değiştir sonra

• Alt takımı söktürüp sorunu çözmenizde fayda var. Neden işlem görmüş gibi değerlendirilecekmiş anlamadım. Sağlık herşeyden önemli. Yaptırdığınız işlemle ilgili fatura alırsınız neden alt takımı söktürdüğünüze dair elinizde belge olur, gerekli olursa servise ibraz edersiniz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.