Şimdi Ara

Kar a Batan aracımı çıkarmaya çalışırken Triger kayışı sıyırdı.4.650 tl masraf(Exper kabul etti) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
4.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kayıp kara saplandıysan kaskoyu çağırırsın gelir çekerler, kendi verdiğiniz zararlar kapsam dışındadır...

mesela araçla kaza yaptınız, servise çektireceksiniz, ancak görünürde bişey yok, araç yürüyor... yolda giderken yaşanan arızalar, mesela lastiğin çamurluğa sürtmesiyle oluşan ısıdan çıkabilecek yangın...vs kapsam dışındadır, çekci çağırıp öyle çektirmeniz gerekir
  • Kaskomu Sivas Fiat Servisi otosabır da yaptırdım. anlayışlı biriydi arayıp ona baski yapayım diyorsunuz yani hocam. neyse yarın muhakkak deneyeyim bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acy78

Ya arkadaşlar kasko aracın bakımını filan sormaz, atıyorum fren balatasını değiştirmedim ve bundan dolayı frenim tutmadı kaza yaptım arac duramayıp ondekı araca çarptım, kasko neden fren balatanızı değiştirdiniz ödeme yapmayız mı der? belki yolda gitsemde kayış kopacaktı ama karda kaymadan dolayı zorlama ile oldu olay, kasko neden değiştirmedin diye birşey sormaz, sormadıda. ne zaman değişmesi lazım veya araç kaç km de vs vs sormadı hiç. araçta ise kar lastiği vardı.

işte mesele zaten burada siz kaza yapmamışsınız ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

kayıp kara saplandıysan kaskoyu çağırırsın gelir çekerler, kendi verdiğiniz zararlar kapsam dışındadır...

mesela araçla kaza yaptınız, servise çektireceksiniz, ancak görünürde bişey yok, araç yürüyor... yolda giderken yaşanan arızalar, mesela lastiğin çamurluğa sürtmesiyle oluşan ısıdan çıkabilecek yangın...vs kapsam dışındadır, çekci çağırıp öyle çektirmeniz gerekir

ya hocam allahını seversen hangi kaskolu arac sahibi kara saplandığında ufaktan kendi çabasıyla çıkmaya çalışmıyor da direk hemen kaskodan çekici isteyip 2-3 saat bekliyor. (çekici bana haber verdiğimden 4 saat sonra geldi mesela)
  • quote:

quote:

Ya arkadaşlar kasko aracın bakımını filan sormaz, atıyorum fren balatasını değiştirmedim ve bundan dolayı frenim tutmadı kaza yaptım arac duramayıp ondekı araca çarptım, kasko neden fren balatanızı değiştirdiniz ödeme yapmayız mı der? belki yolda gitsemde kayış kopacaktı ama karda kaymadan dolayı zorlama ile oldu olay, kasko neden değiştirmedin diye birşey sormaz, sormadıda. ne zaman değişmesi lazım veya araç kaç km de vs vs sormadı hiç. araçta ise kar lastiği vardı.

Bak hocam bilmiyorsun heralde, bu bir doğal afet grubuna girer. kar da kaymayıp saplanmasam zorlama yapmayacaktım ve olay meydana gelmeyecek ti, (ki ilk exper de bunu böyle kabul edip onay verdi sonraki ..... kabul etmedi. Yolda giderken kaymak bir kaza olmuyor mu? kaydığım zamanda kendi çabanla çıkmaya çalışıyorsa ve olay vuku buluyor. kartel koruması taktırmamış arabalarında karteli kırılıp aracta büyük motor hasarları açtığında kasko karşılamıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acy78 -- 16 Şubat 2012; 23:38:43 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

Konu karmasik degil eksper secme hakkiniz var. Policenizi iyice okuyun. Sonra da masrafi kabul eden eksperi talep edin onun yaptigi ekspertizi sigorta sirketi kabul etmek zorunda.

Bakın işte bunu bilmiyordum hocam, peki bu arada Diyarbakır erzurum la aynı km de buraya oradan da exper isteyebilirmiyim?

İlk eksper onay verdi demistiniz nasil verdi gelip incelemedi mi foto cekmedi mi? İncelediyse servis o ekspertiz raporunu hasar dosyasinda kullanarak onay alacak bu kadar basit. Aslinda servisler bunu cok iyi bilir cogu zaman sigorta sirketinin atadigi eksperi beklemezler baska bir hasar icin gelen eksper olursa islemi o yapar ya da daha yakindaki samimi olduklari eksperi cagirirlar. Musteriye bu konuyu kimse soylemez ancak musterinin sigorta sirketinin sectigi eksperi kabul etmeme ve eksper secme hakki vardir bunlar policede direk yazmaz atifta bulunulan kasko genel sartlarinda yazar.

• quote:

Kaskomu Sivas Fiat Servisi otosabır da yaptırdım. anlayışlı biriydi arayıp ona baski yapayım diyorsunuz yani hocam. neyse yarın muhakkak deneyeyim bunu.

Edit: Bir şey yazdım ama sonra hatırladım ki benim gittiğim yer oto sabır değildi. bende yazıyı sildim, yanlış olmasın diye. Ne diyeyim sana kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 15 Şubat 2012; 23:41:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabatak58

quote:

Kaskomu Sivas Fiat Servisi otosabır da yaptırdım. anlayışlı biriydi arayıp ona baski yapayım diyorsunuz yani hocam. neyse yarın muhakkak deneyeyim bunu.

Edit: Bir şey yazdım ama sonra hatırladım ki benim gittiğim yer oto sabır değildi. bende yazıyı sildim, yanlış olmasın diye. Ne diyeyim sana kolay gelsin

Yarın bir arayayımda deneyeyim bakalım ben.
  • quote:

quote:

quote:

Bak hocam bilmiyorsun heralde, bu bir doğal afet grubuna girer. kar da kaymayıp saplanmasam zorlama yapmayacaktım ve olay meydana gelmeyecek ti, (ki ilk exper de bunu böyle kabul edip onay verdi sonraki ..... kabul etmedi. Yolda giderken kaymak bir kaza olmuyor mu? kaydığım zamanda kendi çabanla çıkmaya çalışıyorsa ve olay vuku buluyor. kartel koruması taktırmamış arabalarında karteli kırılıp aracta büyük motor hasarları açtığında kasko karşılamıyor mu?

bakın diyorum ki, aracınızla ufak bir kaza yaptınız, gözle görünür bişey yok, siz aracın yürüyebileceğine kanaat getirip sürerek servise çektirmek istediniz, bu sırada gözle görülmeyen bir aksaklıktan dolayı oluşacak tüm masraflar size aittir... kasko her zaman der ki kaza varsa çekici çağır, kaç saatte geldiği sizin kaskonuzun kalitesini gösterir bir daha ki sefere kardeşim ben kaza yaptım bir çekiciyi 4 saatte gönderdiniz diyerek tepkinizi koyar başka firmaya geçersiniz

kaç kişi kardan çıkmak için aracınızı zorlayıp trigerini koparttırıp 4000-5000 liralık masraf açıyor?

kayıp kara saplanmanız doğal afet,

sizin oradan kendi çabalarınızla aracı zorlayarak çıkarmaya çalışmanız zaten sebep olan olgu, kaza sırasında olsa başka bir hasar kasko öder, kazadan sonra olduğundan ödemez, ödememeli belki iyi niyetten öderler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 15 Şubat 2012; 23:48:14 >

• Axa sigorta genel şartları;

A.5. Teminat Dışında Kalan Zararlar
    ...
    5.7. Yağsızlık, susuzluk, donma, bozukluk, eskime, çürüme, paslanma ve bakımsızlık nedeniyle meydana gelen zararlar,
    5.8. Sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça ve böyle bir olayla sonuçlanmadıkça taşıtın mekanik, elektrik ve elektronik donanımda meydana gelen her türlü arızalar, kırılmalar ile lastiklerde meydana gelen zararlar,
    ...
    http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/kara-tasitlari-kasko-sigortasi-genel-sartlari

Tazminatın Azaltılması veya Kaldırılması Sonucunu Doğuran Haller
    Sigortalıya başlıca şu nedenlerle rücu edilir:
    a) Sigortalının kasdi bir hareketi veya ağır kusuru yüzünden sebebiyet verilen zarar ve ziyanlara ilişkin talepler,

http://www.tsrsb.org.tr/sayfa/motorlu-kara-tasitlari-ihtiyari-mali-sorumluluk-sigortasi-genel-sartlari

buna kimse bakmaz ama yine de poliçenizi iyi okuyun derim. onun üzerinden baskı kurarsınız

şunu çok iyi biliyorum hem çevremde hem de sık sık forumda yazılıyor, kazadan sonra aracınızı çekici ile çektirmezseniz, yolda giderken kazadan dolayı oluşacak eksikliklerden arızalardan meydana gelecek tüm hasarlar sigorta kapsamı dışındadır

http://www.sigortam.net/genel-ve-ozel-sartlar/groupama-sigorta-kasko-genel-ve-ozel-sartlar

umarım tüm zararınızı kasko öder, sonuçta hiçbirimiz sigorta şirketlerinden zengin değiliz, geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 16 Şubat 2012; 0:17:57 >

• araç kardan çıkmıyorsa demektir ki tekerler boşa dönüyor,

tekerler boşa dönerken motor nasıl zorlanmış oluyor anlamadım, trigerin kompasıyla olan ilişkisini hiç anlamadım, triger yüksek devirlerde zorlanır, kara saplanmış araç mümkün olduğunca düşük devirle kaldırılır...

bence ilk önce poliçenizi özellikle bu doğal afet ile ilgili olan kısımları iyice bir okuyun, sonrasında da diğer eksperin değerlendirme yapmasını istediğinizi önce acentaya sonra sigortanın merkezine bildirin.
  • Evet Arkadaşlar exper dün gelmiş ve hasarlı tüm parçaların fotosunu çekip gitmiş daha sonra arayıp parçaların siparişini ver demiş servise, kendide maliyet çıkarmış (4.665 tl demiş. servisle aynı rakam yani). İnşallah tekrardan bir aksaklık çıkmaz allahım ya.
  • quote:

Evet Arkadaşlar exper dün gelmiş ve hasarlı tüm parçaların fotosunu çekip gitmiş daha sonra arayıp parçaların siparişini ver demiş servise, kendide maliyet çıkarmış (4.665 tl demiş. servisle aynı rakam yani). İnşallah tekrardan bir aksaklık çıkmaz allahım ya.

hadi gözün aydın diyelim o zaman inşallah daha bir problem çıkmaz
  • quote:

Evet Arkadaşlar exper dün gelmiş ve hasarlı tüm parçaların fotosunu çekip gitmiş daha sonra arayıp parçaların siparişini ver demiş servise, kendide maliyet çıkarmış (4.665 tl demiş. servisle aynı rakam yani). İnşallah tekrardan bir aksaklık çıkmaz allahım ya.

Gözünüz aydın tekrar elazığdaki exper'mi geldi ?
  • Kasko konusunda bu kada dertli kişi olduğunu bilmiyordum.Ben neredeyse bütün ufak tefek hasarlarımda özellikle BEYAN ile rahatlıkla hiçbir ücret ödemeden yaptırabiliyorum.
    Lastiğimden çelik jantıma kadar değişimini hakkımsa isterim.
    Ancak bu olay ile ilgili açıkçası kaskonun ödeme yapacağını düşünmüyorum umarım tam tersi bir durum olur ve öderler ama dediğim gibi bence bu özel bir durum olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

quote:

Gözünüz aydın tekrar elazığdaki exper'mi geldi ?

Hayır Dosyayay bakan Erz daki ex.
  • Kullanıcı hatasına takıldım ben.

Yolda bir hata yaptım ve direksiyon kontrolünü kaybedip duvara çarptım diyelim. Benim hatam var. Şimdi kasko ödemeyecek mi masrafı? İnsan hata yapmazsa kaza olmaz zaten.
  • Hiç zannetmiyordum ama süper sonuçlanmış, eksper onayladı ve parçaları okeylediyse olay bitmiştir...
    Bu konu benimde yanlış bildiğim bir tezi çürüttü hep aklımda olacak artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Hiç zannetmiyordum ama süper sonuçlanmış, eksper onayladı ve parçaları okeylediyse olay bitmiştir...
    Bu konu benimde yanlış bildiğim bir tezi çürüttü hep aklımda olacak artık

Valla şimdilik öyle oldu.
    Kasko Neyi nerede ne zaman, kaç km de değiştirdiğine bakmaz. (yani en azından Büyük ve kaliteli kasko firmaları.)
  • sıkıntılı bir durummuş..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.