Şimdi Ara

'Kar Çorabı' Nedir? Karda Buzda İşe Yarar Mı? Videolu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (6 Mobil) - 5 Masaüstü6 Mobil
5 sn
47
Cevap
2
Favori
22.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gevur yapmış icat etmiş kahrını biz çekiyoruz,videoya göre takmak pratik değil sanki,ayrıca bize gelmez uğraşılmaz onunla
  • Buna hiç gerek yok lastikler için plastik kelepçeler var çokta kolay bir kaç kez kullandım işe yaradı anlık olarak kurtarma sağlıyor.
  • Bende bu sene kış lastikleri yerine Istanbul da çok fazla kar olmadığı icin -5 lerde rahatca kullanabilecegim mevsimsel lastiklerden aldim. Bu arada 4 lastige 6.080 Tl bayıldım(225/55r19)

Şimdi azda olsa zor zamanda beni yolda birakmayacak arabamda duracak ya kar corabi yada zincir bakiyorum. Hangisini onerirsiniz ve merak ettigim kar corabi normal asfalt yolda cikartmalimiyiz?
  • Gulivers1 kullanıcısına yanıt

Ben İzmir de yaşadığım dolayısı ile kış lastiği kullanmadığım için, Matteo marka kar çorabı alıp araç da bekletiyorum, çünkü acil bir durum olursa Burdur taraflarına gitme durumum olabilir diye. Bir çok testini izledim, karlı yollar da zincir kadar etkili, buzlu yollar da etkisiz anladığım kadarı ile. Bir de kar olmayan boş asfaltta kullanıldı mı, deforme oluyor. Ama zincire göre avantajı, montajı çok kolay, araca hiç bir şekilde zarar verme ihtimali yok. İstanbul da yaşıyorsunuz ve aracınız da 4 Mevsim lastik varken, kar çorabı size fazlasıyla yeter.

• Kış'ın dağa gidersem diye aldım ama il dışına çıkmadığımdan kullanmam gerekmedi. Bu ürün bir acil durum tedbiri. Kış lastiklerim Nokian Snowproof.
  • tefennili kullanıcısına yanıt

Teşekkürler cevap için. Buzlu ve sulu asfaltlarda değil tamamen karlı acil durumlarda kullanmak için o zaman bu kar corabı, doğru anladım mı? bende videolar izledim ve hepsi karlı yollardaydı ama karlı yol bitince ana yola çıkınca hemen arabayı sağa çekip corapları çıkartmak mı lazım acaba?

• rubelhizb kullanıcısına yanıt

Hocam kullandınız mı? Alalım mı?

• zifco Z kullanıcısına yanıt
    Öteden, beridenyoutube
    Mengen-Yeniçağa (küresel ısınma buralara uğramamış)
    https://www.youtube.com/watch?v=VMOGnm1sADs

Video Mengen - Yeniçağa arasında çekildi. Bu esnada araçta Matte kar çorabının orta seviye ürünü takılıydı.

Kutusundan çöp poşeti ve çok ince eldiven çıktı. Takarken zorlanmadan taktım. Ancak çıkartması biraz meşakkatli oldu. Allahtan arabada iş eldiveni vardı da daha fazla zorlaştırmadı.

Tavsiyem kutu içine 2 çift iş eldiveni, kaliteli bir falçata ve orta halli bir pense koymanız. Bir başka forumda sıvı el sabunu kullanmanın da çıkartırken oldukça faydası olduğu yazılmıştı ama ben tecrübe etmedim.

Sonuç olarak böyle bir yolda kendisini kanıtladı. Eşim ve ben biraz uğraşarak çıkartabildik. Çıkartamasaydım da bagajda bulunan alet çantası içindeki falçata ile kesecektim. Bu şartlarda beni kurtarması verdiğim paranın karşılığını aldığım anlamına geliyordu.

Ancak dediğim gibi zor da olsa çıkarttık ve kutu içinde bulunan çöp poşetine koyduk. Eve dönünce duşun içinde güzelce yıkadım ve kuruttum. Tekrar katlayarak kutusuna koydum. Sanıyorum yol durumuna göre 1 veya 2 defa daha kullanılır.

Bu defa arabaya sıvı el sabunu da koydum. Kauçuk lastikte çekelemek oldukça zor. Sabun kaydırma işini çok daha kolay hale getirebilir. 20-30 metre sonra da eriyip yola akacağı için herhangi bir güvenlik ihlali yaratacağını sanmıyorum.

Hayatımda hiç zincir takmadım. Eminim ki kar çorabından daha zordur. Ayrıca lastiğe ve yürüyen aksama vereceği zararı kestirmek güç. Yeni nesil elektrik destekli araçlarda rot balans olayı biraz karmaşık. Öyle her önüne gelenin yapacağı bir iş değil. Çünkü rot ayarını takiben açı sensörünün de sıfırlanması gerekli.

Kullanım esnasında 50 km. hızı geçmedim. Zaten videoda da göreceğin gibi pek geçilecek gibi değil. D100'e varınca yol tuzlanmış ve açık olduğu için kenara çekip hemen çorapları çıkardım. Yaptığım incelemede bir iki yerinde küçük deformeler hariç sapasağlam olduğunu gördüm. Tavsiye eder miyim. Evet ederim.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kadar detaylı bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık.

Fakat bir kaç kullanımda parçalanacaksa, plastik kelepçelerden almak daha pratik/hesaplı olmaz mı?

Bu arada zincir gerçekten zor bir ürün, en son 2006-2007 gibi kullanmıştım, karda takmak oldukça zordu ve gideceğiniz yere vardığınızda paslanmaması için zincirleri yıkama işi de zahmetli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 24 Ocak 2022; 13:51:55 >
  • wolfien W kullanıcısına yanıt

Kağıt üzerinde plastik kelepçe ekonomik olarak daha mantıklı görünüyor. Ancak videosunu eklediğim yolda sanırım 60 km. kadar kar üzerinde bu çorabı kullandım. Hiç bir plastik kelepçenin o kadar mesafe ve süre sağlam kalacağını düşünmüyorum.

Sonuç olarak bir noktada yolda kalacaktım.

Bu ürün ise deyim yerindeyse günü tam olarak kurtardı.

Alayım ben de o zaman. Hava durumu izin verir yol açılırsa Bolu-Mengen-Bartın-Ereğli-Karabük turu yapmam gerekiyor. Yoldan çekiniyorum biraz.

İnceleme için teşekkürler. Çıkartırken hangi açıdan zorlandınız? Sabun ihtiyacınıda anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 24 Ocak 2022; 14:56:9 >
  • Matte'yi 250-300 liralık bir ürün diye düşünmüştüm ama aracıma uyan boyutu 800 liradan fazla. Sadece "olur da bir gün lazım olursa" mantığı ile almak için biraz pahalı.

Space ZICO markası 250 lira civarında, bu marka hakkında bilgisi olan var mı?

Video geçen yıl yüklenmiş. Ürünü bu yıl da kullandınız mı? Bu hafta Bolu'ya gideceğim, yollar bu şekilde mi?

• Frank Lapidus kullanıcısına yanıt

siz mi satıyorsunuz ?

• Ülke genelinde kar bastırmadan önce Matte süper kar çorabını Large boy 204 TL ye aldım Hepsiburada dan. Her yerde olduğu gibi yine fırsatçılar hemen işe koyuldu ve fiyatı 2 katına çıkardı. Daha deneme fırsatım olmadı,kayak merkezine gidersem lazım olur diye almıştım.Lakin bir çok video izleyip öyle aldım,bayağı bayağı işe yarıyor gibi.
  • deserthawk D kullanıcısına yanıt

Mengen-Yeniçağa arasında bastırdımı yolu bu hale getiriyor. Üstelik duble yol ve sıcak asfalt olmasına rağmen.

Tedbirli olmakta fayda var.

• Sierre34 kullanıcısına yanıt

Şöyle anlatayım ;

Çorabı takarken lastikler kar üzerinde bir miktar gittiği için tertemizdi.

205 55 R15 için "M" beden çorap uygun. Bu ölçüde tam olarak oturuyor.

Kar üzerinde performans gösteren çorabın dokumasının en ince noktasına kadar kar ve buz sirayet etmişti.

Soğuk ortamda çorabı çekelemek kauçuk bazlı lastik üstünde kaymadığı için oldukça zor oldu. Arabada sadece 1 çift iş eldiveni olduğu için onu eşime giydirdim. Benim ellerim çıplaktı.

İkimiz beraber asılarak milim milim dışarı alıp, arabayı işin ortasında 20 cm ileri alarak kalan kısmı söktük.

Sıvı sabun kauçuk lastiğin üzerinde çorabın kayarak çıkarılması için kayganlaştırıcı görevi görecek. Lastikli kısımdan araladığımız yerden iç kısmına sabunu basarak kauçuk lastik üzerinde kayarak daha kolay çıkacağını tahmin ediyorum.

İki çift iş eldiveni de bu işi 2 kişi yaparsa daha kolay olacağından birisi benim gibi çıplak elle bu işe girişmesin diyedir.

Falçatayı ise en kötü senaryo için keserek çıkartılması gerektiğinde kullanılsın diye belirttim.

Penseye gelince. Uğraşırken bir süre sonra soğuktan parmaklarımın tutma gücü kayboldu. Eğer bir pense olsaydı bu sorunu yaşamazdım diye düşündüğüm içindir.

Edit : 205 55 R15 klavye basma hatası. Doğru ölçü M Beden için 205 55 R16 olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet Serdar K. -- 25 Ocak 2022; 11:57:13 >

• synthesizer kullanıcısına yanıt

Bu yıl hiç kullanmadım. Sanıyorum önümüzdeki bir hafta ülkenin Trakya hariç her yeri bu kış şartlarında olacak.

Kesinlikle tedariksiz yola çıkmayın ve özellikle gece yolculuğunu aklınızdan dahi geçirmeyin.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.