Şimdi Ara

KARABASAN OLAYI.. [CİDDİ] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
4
Favori
19.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    işte bu tür durumlarda ateistlerin yaşadığı en büyük dram bu oluyor :)

yine de Nas suresi okuduğunuza göre daha sizin içinizde kalan bir şeyler var demektir :)

bu arada konuya girmişken bende bir şeyler yazayım ;

evet bu tür karabasan denilen durumu herkes yaşar ve dua okumaktan başka da yapabileceğimiz bir şey yok

inançlılar yine çok iyi durumdalar ,baksana inançsızlar dua bile edemediklerinden durumları vahim :))
  • G.I. Joe 2 filminde adamları uyku felcine hapsetmislerdi. Yani bu karabasan olayı henüz çözülmemiş bir olay olduğu için filmlere de konu oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dua edince geçen hiçbirşey görmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blade Waltz kullanıcısına yanıt
    ben çok gördüm

belki sen samimi değilsin ondan olmasın
  • Bilimsel açıklaması var bunların ulan herkes ne cahil ya uyku felci daha geçmemişken uyanma olayına karabasan deniyo az oku öğren

• Yorgun aç ya da kötü bi kondisyonla uyuduğunda oluyor, biraz da psikolojik durumunla alakalı. Ben onlarca defa yaşadım bazıları gerçekten korkutucuydu. Geçmiş olsun kafaya takma yoksa sıkıntı olabilir. Yorgun aç geç ya da zamansız uyuma.

• Okumadım

• Okumayın karabasan

• gecen sene kar yagdiginda deseydin bikac ayakizi bulmustum gider doverdim herifi ne derdi var ogrenirdkm qnq zor simdi

• Peki neden sadece sırt üstü yatınca oluyor bu olay?:) Banada 2 kere olmuştu;)

• sirt ustu yatma
    uyku felci bu.
    karabasan v.s hikaye

• karabasan olayi uyku felci degildir.uyku felcinde uykudan uhandiginizda 2 veya 5 dakika arasindaki sure zarfinda beyin sivisinin etkisi gecene kadar felc kalmaktir.oysaki ateist arkadaslarin dalga gectigi bu durumu dusunursek cogunlukla uykuda olmayan kisilerin dunya uzerinde yasadiklari durumlarda bumunmaktadir.genelde kipirdiyamamaktan ziyade bilinvi yerinde olan ve uykuyla alakasi olmayan insanlarin siyah parduslu siyah sapkali yuzu secilemeyen uzun noylu bir yaratik gormeleridir.bunu din v.s demiyor dunya uzerindeki yasamis insanlarin genel gordugu seydir koylu mehmet emi.ne belgesel izler ne de dunyayi dolasmistir. alman hans anlattiklarini koylu mehmet.amcala karsilastirma.imkanina sahip degildir cinli elemanin.gordugunu odda ettigi yaratikta aynidir ongiliz christinin.kide v.s v.s ateistler bunuda bi arastirin dua sadece bu yaratigin yani ifrit adi verilen seytani uzak tutmaya yarar oysaki uyku felcinde sadece sizin ruhani korkunuzu giderir ifritler ise dua okunan yada genelde sabah ezanina kadar kalirlar alemimizde herneyse dua ve ezan ifritleri kacirir bu yuxden ezan okunmadan gittigini gorursunuz. siz allaha ve yaratiklarina inan.miyorsaniz alman.hans gibi ezan duyamiyacaginizdan bu olayi tekrarlaa bilirsiniz. bilimdel olatak uyku gelcine.donelim evet oyle birsey vardir ayrica bir arkadasin.dedigi gibi uykunuzdaki hateketleri gercekte yapmamaniz icin degil bilinvinizin kapanip acilmasi sonivu delirmemeniz icin.beynin.salgilafigi sivi olayi ile felc olmanizdir. karabasan ile.karistilir ve bu yanlistir. karabasan genelde heni dogmus bebekli kadinlara gelir bakiniz genelde ozurlu insanlar hep ayni tiptedirler almani.ingilizi turku italyani cerkezi rusu bude bir aradtirma konusj olsun sizlere sonuc uyku felci karabasan.ifrit ve daum sendromu

• ayrica kudura bakmayin tel kucuk parmaklar cok buyik tam yazilmiyor

• Gerçek adı uyku felcidir ama halk arasında karabasan olarak bilinir. Bana da iki kere oldu. Ama çok uzun ve korkunç gecenin 3 ünde anlatmak istemiyorum şimdi uyku felcinin nedenlerine gelirsek yanlış uyku pozisyonu (sırt üstü yatmak), stres, gün içinde uyumak, uyku saatlerindeki düzensizlikler, aç yatmak örnek gösterilebilir.

• google hanim yazdigimi iyi okursaniz ikisonon farkli seyler olarak anlattigimi anlarsiniz

• Uyku felci falan yalan karabasan dediğin şey cindir.

Ayetel kursi okuyacaksın. Doğrusunu öğren ezberle heldiklerinde okumaya başlarsan en fazla 3. Yu okursun kaçarlar senden hemde çok kızgın bi şekilde. Uykunda seni bağlamaya çalışırlar ondan sonra panşk atak oldum depresif oldum diye diye uyuşturucu dilenirsin doktorlardan

• Benim ilk okul din hocama göre dinle hiç bir alakası yoktu. Arkadaşın dediği gibi uyku felci beyinden salgılanan sıvı.

edit:
    Konu hortmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi su_şişesi -- 7 Mart 2015; 11:50:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 24

Anlatcagım olay 2 kere oldu. 1 i gecen gece diğeri ise gecen hafta bir gün sanırım.

karabasan denen olay başıma geldi heralde 2. defa olunca konu acıyım dedim.

Gecen hafta olan olay şöyleydi : gece yatakta uykum kaçmış bir şekilde dönüp dururken birden her tarafım karıncalandı. üstümde çoooooooooooooooooooooooook fazla bir ağırlık vardı sanki birde. Üstümde fil otursa öyle olmazdı. Hiç bir yerimi hareket ettiremiyodum. Ne agzımı acabiliyorum ne elimi oynatabiliyorum gözümü açmayıda başaramadım. (gözümü sanki biri tutmustu. Orda sinir yok gibiydi hatta kaşlarımı yukarı kaldırabiliyodum tek..) Bagırmaya calıstım ama başaramadım ne kadar sürdü bilmiyorum sonra gecti kalkıp etrafa baktım sonra uyudum.

Dün geceki olay çok daha kötüydü. Yine aynı şekilde başladı. (annemle babamın yatak odası odamın yanı) Agzımı açabildim. bagırmaya basladım ancak anlamlı sesler cıkartamıyordum. En sonunda agzımı acabildim ancak tabiri caizse engelliler gibi agzım acılmıstı yani yamuk bir şekilde acıldı(sadece yarısı). Elimi çok uzun ugraslar sonucu yüzüme götürdüm (gözlerimi acmak için ) ancak 5 parmagım varsa 4 ünü hissedemediğimi farkettim . Başksının eli gibi kaldı yüzümde ve oda yüzüme baskı yapmaya basladı. Bagırmaya devam ettim en sonunda imdat! demeyi başardım (aklıma başka birşey gelmedi ) Anlamsızcada çok bagırdıgım oldu. Hissedebildiğim kadarıyle elim hani bazı insanlar olurya ellerini kullanamazlar öne dogru eğik olur elleri o şekilde kalmıştı birde. Birden bire gecti üstümdeki olay ve normale döndüm. Kalktım etrafa baktım saat 5e geliyordu. tekrar uyumaya calıstım ama yine sogumaya basladım üstüme agırlık çökmeye baslıyordu hemen kalktım yatagımdan mutfaga gidip birşeyler yedim 6 gibide uyudum(gece lambası açık)

Bildiğim tüm duaları okudum bu süre içinde ancak bir faydası olmadı. nas elham birde ayetel kürsi (nasıl yazılıyo bilmiyorum) Dindar biri değilim ama o an başka bişey aklıma gelmedi..
    başına bu tarz şeyler gelen var mı ? Karabasan olayının sinirlerle ilgili oldugunu okumustum bu öyle bişey miydi acaba ? umarım birdaha olmaz..

Not : Yaş 19.

bana sürekli oluyor artık alışdım biraz bekle geçer o derece alıştım artık bağırmaya bile çalışmıyorum bitse de kalksam diyorum

• Karabasan diye bir şey yok o halk uydurması bir şeydir geçici olarak uyku felci olarak nitelendirilir. ve uyku felci olduğu da kanıtlanmıştır. cin diye bir şey de yok nasıl böyle aptalca şeylere inanıyorsunuz anlamıyorum.
  • Araya zebaniyi sokmus helal olsun

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.