Şimdi Ara

KARABASAN OLAYI.. [CİDDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
163
Cevap
4
Favori
19.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlatcagım olay 2 kere oldu. 1 i gecen gece diğeri ise gecen hafta bir gün sanırım.

karabasan denen olay başıma geldi heralde 2. defa olunca konu acıyım dedim.

Gecen hafta olan olay şöyleydi : gece yatakta uykum kaçmış bir şekilde dönüp dururken birden her tarafım karıncalandı. üstümde çoooooooooooooooooooooooook fazla bir ağırlık vardı sanki birde. Üstümde fil otursa öyle olmazdı. Hiç bir yerimi hareket ettiremiyodum. Ne agzımı acabiliyorum ne elimi oynatabiliyorum gözümü açmayıda başaramadım. (gözümü sanki biri tutmustu. Orda sinir yok gibiydi hatta kaşlarımı yukarı kaldırabiliyodum tek..) Bagırmaya calıstım ama başaramadım ne kadar sürdü bilmiyorum sonra gecti kalkıp etrafa baktım sonra uyudum.

Dün geceki olay çok daha kötüydü. Yine aynı şekilde başladı. (annemle babamın yatak odası odamın yanı) Agzımı açabildim. bagırmaya basladım ancak anlamlı sesler cıkartamıyordum. En sonunda agzımı acabildim ancak tabiri caizse engelliler gibi agzım acılmıstı yani yamuk bir şekilde acıldı(sadece yarısı). Elimi çok uzun ugraslar sonucu yüzüme götürdüm (gözlerimi acmak için ) ancak 5 parmagım varsa 4 ünü hissedemediğimi farkettim . Başksının eli gibi kaldı yüzümde ve oda yüzüme baskı yapmaya basladı. Bagırmaya devam ettim en sonunda imdat! demeyi başardım (aklıma başka birşey gelmedi ) Anlamsızcada çok bagırdıgım oldu. Hissedebildiğim kadarıyle elim hani bazı insanlar olurya ellerini kullanamazlar öne dogru eğik olur elleri o şekilde kalmıştı birde. Birden bire gecti üstümdeki olay ve normale döndüm. Kalktım etrafa baktım saat 5e geliyordu. tekrar uyumaya calıstım ama yine sogumaya basladım üstüme agırlık çökmeye baslıyordu hemen kalktım yatagımdan mutfaga gidip birşeyler yedim 6 gibide uyudum(gece lambası açık)

Bildiğim tüm duaları okudum bu süre içinde ancak bir faydası olmadı. nas elham birde ayetel kürsi (nasıl yazılıyo bilmiyorum) Dindar biri değilim ama o an başka bişey aklıma gelmedi..
    başına bu tarz şeyler gelen var mı ? Karabasan olayının sinirlerle ilgili oldugunu okumustum bu öyle bişey miydi acaba ? umarım birdaha olmaz..

Not : Yaş 19.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 24 -- 8 Aralık 2011; 19:12:02 >

• böyle bir durumda yapabilirsen ezan oku. ayetel kürsiyide yatmadan evvel 7 kere oku. mışıl mışıl uyursun :)
  • halk arasında karabasan denilen olay geçici süreli uyku felcidir.dinle kitapla alakası yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tassa -- 8 Aralık 2011; 17:44:09 >
  • yemeğini vaktinde ye yatmadan evvel su iç yat uyu
  • ekmek yada pıskevıt kırıntısı dökukler senın yataga ayık ol
  • Yan yatarsan olmaz.
  • Uyurken rüyada yaptığınız hareketleri fiziksel olarak gerçektede yapmayınız diye beyniniz sizi uyuşturup bir anlamda felç eden bi madde salgılar vücudunuza. Bazen bu maddenin etkisi uyandığınız halde geçmeyebilir ve sizde bahsettiğiniz tarzda etkiler yapabilir, hatta halüsinasyon bile görebilirsiniz. Gayet normal birşey her insana olur, ne olduğunu bilin ve olduğunda sakin bir biçimde bekleyin etrafınıza aldırış etmeyin, en geç bir kaç dakikaya zaten kurtulacaksınız etkisinden.

velevki arkadaşın tavsiyesinide dinlemeni öneririm , dua gerçekten çok önemli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Karanlık korkusu ve paranoya
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raz

Uyurken rüyada yaptığınız hareketleri fiziksel olarak gerçektede yapmayınız diye beyniniz sizi uyuşturup bir anlamda felç eden bi madde salgılar vücudunuza. Bazen bu maddenin etkisi uyandığınız halde geçmeyebilir ve sizde bahsettiğiniz tarzda etkiler yapabilir, hatta halüsinasyon bile görebilirsiniz. Gayet normal birşey her insana olur, ne olduğunu bilin ve olduğunda sakin bir biçimde bekleyin etrafınıza aldırış etmeyin, en geç bir kaç dakikaya zaten kurtulacaksınız etkisinden.

velevki arkadaşın tavsiyesinide dinlemeni öneririm , dua gerçekten çok önemli

teşekkürler

• Benim de gelmişti bir kaç sene öncesiydi sanırım annem şehir dışındaydı ben de onun yatağı büyük diye orda kalıyordum 2 kuzenim de yan odada bilgisayar oynuyorlardı.Sabah 7-8 gibi uyandım sadece gözlerimi açabildim yani sonra kalkmayı denedim kalkamadım bağırmayı denedim bağıramadım en sonunda anneee diye bir bağırdım annemin evde olmadığını unutmuştum sonra efendim dediğini duydum annemin ben de geeel diye bağırdım o da ben gelemem sen geel dedi sonra annemin burda olmadığını hatırladım yüzümden soğuk terler akmaya başladı en sonunda kıpırdayamadan epeyi bir durdum ve uykuya daldım istemsiz zaten 5-6 gibi yatmıştım.Uyanınca olayı kuzenime filan anlattım onlar da şaşırdılar birinin daha başına gelmiş karabasan diyorlardı.Zaten yatmadan önce hep ayetel kürsi okurum ama olmaması için bir kaç şeye özen göstermeye başladım ve hiç olmadı mesela sağ tarafımdan yatıyorum yani yatmayla ilgili olan sünnetlere uyuyorum diyelim.

• Kırıntı dök gelir dediler.3 gündür üst üste döktüm bekledim ne gelen var ne de bişey

uyku felci o.hemen de bazıları duaya sarıl demiş
  • Uyku felci, yeni yeni olmaya başladıysa korkutur. Ama ben alıştım artık zevk alıyorum bundan, arada bir oluyor, akışına bırakıyorum geçiyor kendi kendine. İlk olduğunda korkmuştum ben de. Şimdiye kadar en az 20-30 kere olmuştur.
  • Bana da 2 defa oldu. Güzel günlerdi.
  • sübhanallah kardeş ibretlik bir paylaşım
  • daha olmamasını nasıl saglayabilirim??
  • Benim başıma 2 kere geldi. Hatta belki inanmıcaksınız ama ilk geldiğinde gidişini görmüştüm.

Arkadaş kalıyordu o gece bizde. İşte klasik hareket edemedim ve göğsümde muhteşem bir ağırlık var. Gözümü açamıyor ve konuşamıyordum. 5 sn öyle kaldım. Sonra aniden baskı kesildi ve gözümü açıp direk dikeldim yatakda. Artık hayal mi gördüm bilmiyorum ama bildiğin o karabasanı gördüm. Arkadaşımın uyuduğu yerin yanından geçti ve kapının içinde geçerek gitti. Büyük ihtimal o sersemlikle hayal görmüşümdür ama hayal bile olsa net hatırlıyorum. O kaybolur kaybolmaz ezan okunmaya başladı.

İkincisinde, bu sefer ben, o bizde kalan arkadaşın evine kalmaya gitmiştim. Neyse gece uyandım, gözlerim yarım açık. Benim arkadaş çağırıyor içeriden. 2-3 kere seslendi ama ses çok gür geliyor adımı net söylüyor yani. Neyse biraz daha açtım gözlerimi, kafamı hareket ettirmeden odanın sağına baktım, bizim arkadaş orada uyuyor. Ama sesi içeriden geliyor. Evde de bizden başka kimse yok. Durumu farkettiğim gibi baskı başladı. Bildiğin kilitlendim Ölüyorum zannetim o derece pis bi baskı oldu. 5-6 sn sonra birden ezan okunda ve o baskı direk kalktı. Kanter içinde kalmıştım.

• yatmadan önce bir şeyler yersen olma olasılığı yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Benim başıma 2 kere geldi. Hatta belki inanmıcaksınız ama ilk geldiğinde gidişini görmüştüm.

Arkadaş kalıyordu o gece bizde. İşte klasik hareket edemedim ve göğsümde muhteşem bir ağırlık var. Gözümü açamıyor ve konuşamıyordum. 5 sn öyle kaldım. Sonra aniden baskı kesildi ve gözümü açıp direk dikeldim yatakda. Artık hayal mi gördüm bilmiyorum ama bildiğin o karabasanı gördüm. Arkadaşımın uyuduğu yerin yanından geçti ve kapının içinde geçerek gitti. Büyük ihtimal o sersemlikle hayal görmüşümdür ama hayal bile olsa net hatırlıyorum. O kaybolur kaybolmaz ezan okunmaya başladı.

İkincisinde, bu sefer ben, o bizde kalan arkadaşın evine kalmaya gitmiştim. Neyse gece uyandım, gözlerim yarım açık. Benim arkadaş çağırıyor içeriden. 2-3 kere seslendi ama ses çok gür geliyor adımı net söylüyor yani. Neyse biraz daha açtım gözlerimi, kafamı hareket ettirmeden odanın sağına baktım, bizim arkadaş orada uyuyor. Ama sesi içeriden geliyor. Evde de bizden başka kimse yok. Durumu farkettiğim gibi baskı başladı. Bildiğin kilitlendim Ölüyorum zannetim o derece pis bi baskı oldu. 5-6 sn sonra birden ezan okunda ve o baskı direk kalktı. Kanter içinde kalmıştım.

Arkadaşın Mundar Mı ?Arkadaşına Güsul Abdestini Öğret Bro

• akşam yatarken su iç fazla ağır şeyler yememeğe çalış dua et
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Benim başıma 2 kere geldi. Hatta belki inanmıcaksınız ama ilk geldiğinde gidişini görmüştüm.

Korktum lan

• Her akşam hatim indir kardeşim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.