Şimdi Ara

KARABASAN OLAYI.. [CİDDİ] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
4
Favori
19.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim çocukluğumdan beri yaşadığım bir olay, hatta daha dün başıma geldi,, sövmenizi tavsiye etmem. sövünce daha çok oluyor.. sadece yattıgınız yerde ekmek kırıntısı olsa değil, yatağınızın altında ölmüş bi böcek bile geliyo. euzubesmele çekin gider
  • Ergenlerin korkularından türemiş bir şeydir. Bana bir kere geldi hayatım boyunca onda evde tektim kendi kendimi korkutum beynimi hazırlamıştım. Yaknız kaldığınızda olabilir. Korkak tavuklar sizi.
  • Korkmayın lae bu kadar
     KARABASAN OLAYI.. [CİDDİ]
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolumeOn

quote:

Orijinalden alıntı: sadecefatih

bi kez banada olmuştu, nefesim kesilmişti uykuda birden ama hareket falan edebiliyordum fakat resmen boğazıma birisi çöktü çırpınıyorum yatakta. Besmele çekip dua falan etmiştim geçmişti ama gerçekten nefesim kesilmişti sebebi belkide başka bişe bilmiyorum

aslında uyku felcidir.Sen zamanını dua ederek geçirmişin o ayrı.Etmesende geçerdi .

Uyku felcinde nefes problemi yaşanıyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Korkmayın lae bu kadar
     KARABASAN OLAYI.. [CİDDİ]

• quote:

quote:

quote:

bi kez banada olmuştu, nefesim kesilmişti uykuda birden ama hareket falan edebiliyordum fakat resmen boğazıma birisi çöktü çırpınıyorum yatakta. Besmele çekip dua falan etmiştim geçmişti ama gerçekten nefesim kesilmişti sebebi belkide başka bişe bilmiyorum

aslında uyku felcidir.Sen zamanını dua ederek geçirmişin o ayrı.Etmesende geçerdi .

ben yasadigimda nefesim kesilmisti fakat cok surmeden kendimi sarsarak ayiltabildim. bogulmaya kadar gider miydi bilmiyorum. stresten oluyor daha cok sanirim.

• Girmez olaydım şu konuya Yatmaya korkuyorum
  • Ben de baya tecrübelilerdenim bu konuda. 24 yaşındayım. Daha yeni rahatladım ayda 1 falan denk geliyorum. 13-14 yaşından beri mücadele içindeyim karabasanla. Arkadaşlar bahsetmiş zaten sırt üstü yatmakta olay. Gerçi ben aşmıştım baya sağa sola dönükken de oluyodu. Onun için kurtulmanın yollarını aradım hep. En son seviyedeyim artık. O felç anında dahi sırt üstü yatıyosam sağa sola anında dönüp anında kurtulabiliyorum. Nasıl diye sormayın 10 sene siz de uğraşsanız siz de çözerdiniz olayı.

• otu b.ku dine bağlamaya bayılıyor bizim millet, zaten peygamber soyundan geliyorum benden ev alan cennetlik diyen adamın evlerinin kapış kapış satılmasından belli, bilimsel nedenleri ne olup olmadığı bin kere açıklanmış birşey, bana da sürekli olur aha yine oldu derim gözümü kaparım bir süre sonra geçer gider, boşuna manalar yüklemeye çalışmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: La Commune

Kırıntı dök gelir dediler.3 gündür üst üste döktüm bekledim ne gelen var ne de bişey

uyku felci o.hemen de bazıları duaya sarıl demiş

sen olsan ne yapardin o anda. bilimsel mi dusunurdun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coco.Jambo -- 9 Aralık 2011; 1:58:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faithléss

quote:

Orijinalden alıntı: TrologDoktor

Dua din laylaylom dalgami geciyorsunuz anlamadimki. Hadi tamam sizin beyniniz yikanmis ama baska insanlara karisamazsiniz.

/>

Supersin!!!
  • Sağa doğru yan yat. Böylece kalbine baskı yapmamış olursun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LOCOO

quote:

Orijinalden alıntı: Teslaman

Benim başıma 2 kere geldi. Hatta belki inanmıcaksınız ama ilk geldiğinde gidişini görmüştüm.

Arkadaş kalıyordu o gece bizde. İşte klasik hareket edemedim ve göğsümde muhteşem bir ağırlık var. Gözümü açamıyor ve konuşamıyordum. 5 sn öyle kaldım. Sonra aniden baskı kesildi ve gözümü açıp direk dikeldim yatakda. Artık hayal mi gördüm bilmiyorum ama bildiğin o karabasanı gördüm. Arkadaşımın uyuduğu yerin yanından geçti ve kapının içinde geçerek gitti. Büyük ihtimal o sersemlikle hayal görmüşümdür ama hayal bile olsa net hatırlıyorum. O kaybolur kaybolmaz ezan okunmaya başladı.

İkincisinde, bu sefer ben, o bizde kalan arkadaşın evine kalmaya gitmiştim. Neyse gece uyandım, gözlerim yarım açık. Benim arkadaş çağırıyor içeriden. 2-3 kere seslendi ama ses çok gür geliyor adımı net söylüyor yani. Neyse biraz daha açtım gözlerimi, kafamı hareket ettirmeden odanın sağına baktım, bizim arkadaş orada uyuyor. Ama sesi içeriden geliyor. Evde de bizden başka kimse yok. Durumu farkettiğim gibi baskı başladı. Bildiğin kilitlendim Ölüyorum zannetim o derece pis bi baskı oldu. 5-6 sn sonra birden ezan okunda ve o baskı direk kalktı. Kanter içinde kalmıştım.

adam iyi senaristmis...

• kardes bende sana olayin sebebi olabilecek kuvvetleri ihtimalleri soylicem. eger bunlar varsa kendisini veya etkisini azaltmaya calis. benim yas 25 senin yaslarda bana da cok oluyodu sonra inan alistiktan sonra bu isin b.ku cikti diyon oyle bi muhabbet bu. benim bulabildigim en buyuk sebep beyne oksijen gitmemesi.

sigara iciyorsan,yada icilen yerde cok duruyorsan, pes cafe gibi vs.. sigara kan dolasimini yavaslattigi icin beyne oksijen gitmesini engelliyor. sende reyno ve burger diye tanimlanan damar arter vs hastaligi veya baslangici varsa , oncelikle sigara icmemen icilen yerde durmaman yada uyumaman lazim. soguktanda koruman lazim ellerini kizariyor veya morumsu renk aliyorsa sogukta. bu onemli isaret sende boyle bi durum olup olmadigini anlaman icin.

diger bi faktor , yasinla orantili olarak, bu yaslarda oss sinavi veya diger sosyal cevrelerden okul mahlalle is gibi uzerine cok baski varsa bunlarin sendeki stress duzeyini yuksek tutmasindan olabilir.

ilk yapilacak sey yatilan odayi havadar tutmak. sigara icilen yerde durma iciyosan birak. psikolojik olarak rahatlat kendini. sorunu coz. parapsikolojik durumlara fazla takma kafayi. yatarkende dua et tabi. dua etmek iyidir .. hatta namaz kilsan 5 vakit tam super olur yani ama once fiziki sartlari bi yerine getir sen dedigim gibi...

• uyku felci,beyin için oldukça rahatlatıcı birşeymiş bizim felsefe-sosyoloji hocasının dediğine göre.Kasları gevşettiriyormuş falan filan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azawarai

quote:

quote:

quote:

ben yasadigimda nefesim kesilmisti fakat cok surmeden kendimi sarsarak ayiltabildim. bogulmaya kadar gider miydi bilmiyorum. stresten oluyor daha cok sanirim.

bende onu düşünüyorum nefes gitti ama boğulacak kadar olurmuydu acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: velevki

böyle bir durumda yapabilirsen ezan oku. ayetel kürsiyide yatmadan evvel 7 kere oku. mışıl mışıl uyursun :)

Ne alaka lan? Kanser olunca n'apacağız? 1 Kulfallah 2 elham mı? Tıbbi bir sorun yaşamış arkadaş. Uyku felci geçirmiş.

• Bana her aksam gelir severim keratayı.Dünde geldi bi çayımı içti gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmerto

Dua ile alakası yok, bu tamamen bilimsel bir olaydır, forumda defalarca konuşuldu, lütfen cahilliği bırakın biraz araştırın ya, çok mu zor???

asıl sen cahilligi bırak! bir cahilin verebilecegi cevabı vermişsin zaten.
  • Banada lise dönemlerinde sık sık oluyordu. Hatta karabasani geçtim. Uyurgezerlikte çok oluyordu. Başımdan geçenlerden Bir tanesini anlatayım. O gece annemlerde evde yoktu. Evde Tektim. Içimde bir sıkıntı vardı. uykum gelmiyordu. Film falan izledim. Nette takıldım. Saat 2buçuk civarı yatağıma uyumaya gittim. Yastığa başını koyar koymaz uyuyan biri değilim. Bir süre sonra uykuya daldım. Derken bir ses işittim. Adımı söylüyordu. Kalk salonda seni bekliyorum gel yanıma falan diyordu. Hemen korkuyla uyandım. Sağıma soluma baktım. Birşey yok. Rüya gördüm diyip. Tam yatağa girerken yine o ses.(fiziksel olarak uyanığım ama beynim hala uyku modunda) kalbimin hızla çarptığını hissediyordum. Sonra rüya olduğuna karar verip salona gitmeye karar verdim. Salonda kimsenin olmadığnı görünce rahatlarım diye düşünüyordum. Cesaretimi topladım salona gittim. Hakikatende hiçkimse yoktu... Büyük bir rahatlamayla yatağıma geri döndüm. Dönmez olaydım. Yatağımda kefenlenmiş fakat yüzü açık ve bana dönük. Allahım o anı bir daha yaşatmasın. "Ödüm bokuma karıştı." bağırıp kaçarken kafamıda duvara vurdum. Sabaha kadar o korkuyla okumadığım dua kalmamıştı. Yaşananların hepsinin hayal olduğunu bildiğim halde yatağıma gidememiştim. Şimdi çok şükür zihnim böyle oyunlar oynanıyor benimle. Buna benzer çok ibretlik olaylar yaşadım :)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.