Şimdi Ara

Karabük Üniversitesi'nde yerli güneş paneli temizleme robotu geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karabük Üniversitesi'nde yerli güneş paneli temizleme robotu geliştirildi
    Güneş panellerinin verimliliğini güneşin şiddeti kadar panelin temizliği de etkiliyor. Toz toplayan panellerde verimlilik ciddi oranda düşüyor. Panelin sürekli temizliği gerekiyor. Personel şehirden uzakta yapısı ve personel maliyeti nedeniyle panel temizliği için teknolojiden yararlanılmaya çalışılıyor. Karabük Üniversitesi akademisyenleri yerli güneş paneli temizleme robotu geliştirildi.

Ayrıca Bkz.Tarım arazilerine yerleştirilen güneş panelleri, ürün ve panel verimini arttırıyor

Yüzde 95 yerlilik oranına sahip

Daha önce yenilenebilir enerjiye yönelik çeşitli çalışmalarıyla bilinen Karabük Üniversitesi çatısındaki güneş panellerini temizlemesi amacıyla yüzde 95 yerlilik oranına sahip yerli temizleme robotu tasarladı ve üretimini yaptı. Elektronik devresi, mekanik tasarımı, kontrol yazılımı ve imalatı akademisyenlerce gerçekleştirilen temizleme robotu saatte yaklaşık 170 kWp temizleme kapasitesine sunuyor. Robot, tek ya da çift fırçayla kullanılabiliyor.

Projeyi Karabük Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Selim Öncü ve Doç. Dr. Mustafa Karagöz ile öğretim görevlisi Burak Çiftçi geliştirdi. Üniversite çatısını temizlemek için yılda bir temizleme hizmeti alınıyordu. Şimdi robot robotu sayesinde sık sık temizlik yapılarak güneş panellerinden daha fazla verim elde edilecek.

Karabük Üniversitesi'nde yerli güneş paneli temizleme robotu geliştirildi

Doç. Dr. Mustafa Karagöz, temizleme robotunun farklı tip panellerde başarıyla çalıştığını belirterek şunları kaydetti:

"Saatte yaklaşık 170 kWp temizleme kapasitesine sahip olan robotumuz, tek ya da çift fırçayla temizleme seçenekleri ile kullanılabilmektedir. Farklı tip panellerde yapılan temizleme çalışmalarında robotun 15 dereceye kadar kayma yapmadan ıslak zeminde, cam yüzeyde temizliği gerçekleştirdiğini gördük. Yaptığımız testlerde, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi çatısında bulunan kirli panellerin temizlenmesiyle üretim performansı artırılmıştır."

Kaynak:https://kbumedya.karabuk.edu.tr/karabuk-universitesinde-yerli-uretim-gunes-paneli-temizleme-robotu-gelistirildi

• Panellerin üzerinde biriken toz toprak için güzel düşünülmüş.

• KWp ne birimi? Mantıken saate bu kadar alan temizliyor, bu kadar enerji harcıyor demesi gerekmiyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tek projesi tek göz odasında elinde kahvesi dandik bilgisayarında sunum kasanlar yerine, büyük küçük fark etmez gerçek dünya uygulamasına kafa yoranlar el üstündedir.

• bi an robot savaşları programı aklıma geldi :)

• Karabük Üniversitesi'nin nesiyle meşhur olduğunu hatırladım bu haberi görünce.

• Lise projeleri Allah aşkına ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Malum konu hakkında espri yapan olursa beni uyandırın, D.

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Dervişin fikri neyse zikride odur atasözü geldi aklıma nedense!

• Nevfel kullanıcısına yanıt

Varsa kızını bu üniversiteye gönder bence. Oradaki ortamı sever bence. Güzel bir üniversiteye benziyor.

Benim fikrim ve zikirimle olayın ne alakası var? Allah'ın da kulun da bildiği durum var ortada.

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Gayet güzel üniversite. Tabii sizin gibi celladına aşık olmuş amerika avrupa hayranı olanlara beğendiremezsin!

Kızım yok, inşallah olursa da üniversite okutmam. Ta ki -inşallah- gelişmiş ülkelerdeki gibi kız erkek ayrı üniversiteler (evet abd, ingiltere, avrupa hatta avustralya da bile 100'lerce böyle okul üniversite var ama sen ne bileceksin!) açıldığında düşünebilirim. Sizin gibilerin olduğu yerlere zaten değil kız erkek evlat bile yollanmaz!!!

Demekki kızın olursa nasıl biri olacagını öngörüyorsun, okutmam diyorsun. Benden çıksa çıksa bu çıkar diyorsun. Haklısın. Düşüncene katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 17 Ekim 2024; 15:19:26 >
  • Pablo Vader kullanıcısına yanıt

Sosyal medyada ne halt okusunız gerçek sanıp kendinizden geçiyorsunuz. Gözünüzle mi gördünüz??? Yok dıdının dıdısı fitne gazetesinin haberi!!!

Evet kız erkek karışık eğitim devam ettiği sürece hiçbir üniversite de bu pislikler bitmez. Ateşle barutu yan yana koyup bekliyoruz ki hiçbirşey olmasın!

• Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Anlayış şekliniz ve cevap verme tarzınız gösteriyorki sizin durumunuz psikolojinin alanına giriyor!!! Devletimizin ücretsiz tedavi hizmetleri var faydalanabilirsiniz!

•  Bu projenin, diğer üniversiteler ve yenilikçi enerji çözümleri geliştiren firmalar için ilham verici olmasını umuyorum.

quote:

gelişmiş ülkelerdeki gibi kız erkek ayrı üniversiteler

Komik espriymiş.
    Boşuna bloklamamışım demekki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 17 Ekim 2024; 15:52:11 >
  • Karabük Üniversitesi

yazısını görünce tedirgin oluyorum...

Ateşmiş barutmuş pislikmiş bunlar siyasal islamcı zırvalığıdır.

Kadın erkek ilişkileri kişiye özeldir, kim kiminle sevişiyor bizi ilgilendirmez. Buna pislik diyenin örümcek kafasına da yorum yapmaya değmez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.