Şimdi Ara

Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.307
Cevap
5
Favori
81.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: un momento

en sevdigim tayfa da bu tayfa. adamlar dunyanin pisligini, hukuksuzlugunu, tacizcilerini akladilar. milyonlari caldilar. dolar olmus 10 tl, gram altin olmus 500 tl. hala cikip KUDURUN diyor lol.

ben ne kudurucam, ben avrupadayim, 1 aylik maasimla senin omrun boyunca gidemeyecegin yerlerde gelip tatil yapabiliyorum, sen kudur asil :D

Alıntıları Göster

Çalıp çırpanın kim olduğu belli. O konuda elinize su dökemeyiz 😂 Ayrıca sen benim maddi gücümü nerden biliyorsun, gelmiş burda artistlik yapıyorsun. Al Avrupa’ nı başına çal. Benim ülkem bana yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Harbiden forumda leş atan bir kitle var aktroller kadar.İnatla direnen anlamak istemeyen büyük oyunu gördüğünü sanan bir kitle var şaka gibi.Aktrollerin ve Solperenlerin farkı olmadığını kanıtlayan bir konu olmuş.Şu işten ülkenin cebine fazladan 1 milyar dolar koysa o bile yeter.

• Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU]
  • quote:

Orijinalden alıntı: LacWer

Hala vatan haini bilmem ne. Kardeşim anlama güçlüğü mü var sizde. Tuna 1 sahasında 2004 yılında bu gaz zaten bulunmuştu. Yerin 3500m altında bulunduğu için o zaman yapılacak masrafa değer bulunmadığı için hiç dokunulmadı. Bugün sanki yeni birşey bulunmuşçasına bayram ilan edilmesine ve bunun siyasi ranta dönüşmesine kızıyoruz.

Aslında Fatih Sondajı falan bulmadı sadece 16 yıl önce zaten bulunmuş bir şeyi tekrar hortlattılar. Biz aptal olabilir yabancılar aptal değil. Bakın enerji borsaları dibi gördü ama yükselmesi lazımdı. Neden yükselmedi düştü. Aa dur yoksa yine mi dıjj güçler

Ecevit bulmuş diyorlar.

• En traji komik olan,
    Kış geldiğinde artan (ve muhtmelen daha artacak olan) usd/TL ile dogalgaza ciddi zam gelecek olması.
    Ve bu zammı en iyi ihtimal (!) 2023 e kadar düzenli olarak görecek olmamız.

Varlik içinde yokluk çekiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Çalıp çırpanın kim olduğu belli. O konuda elinize su dökemeyiz 😂 Ayrıca sen benim maddi gücümü nerden biliyorsun, gelmiş burda artistlik yapıyorsun. Al Avrupa’ nı başına çal. Benim ülkem bana yeter.

Alıntıları Göster

akpnize laf edince kim oldum ben yine soyle bakayim, cehapeli mi yoksa fetocu mu? normal vatandas birakmadiniz.

size kalsa ya put perest kemalistiz yada fetocu usagi. yazik kafanizi az kumdan kaldirin, o ulkem bana yeter dedigin ulkenin global olarak 1 tane dostu yok bu hukumet sayesinde.

muhtesem on gorunuzle s400 aldiniz f35 lere dunya para akittiniz, ambarlardan cikarip kullanamiyosunuz bile lol.

yazik, et yememekten gercekleri goremeyecek hale, mantikli dusunemeyecek hale gelmissiniz.

sahi ne oldu yerli ve milli TOGG'unuza?

haa dogru ya, almanlardan motor almak icin siradasiniz, yalvarmaya devam. olsun be ne olacak, ortamlarda yerli oto der gecersin.

senin ulkeN ne halde biliyomusun? 35 sehit verdikten sonra, putinin kapisina gidip, bekletilen ve bu hale dusen bi ulke. rezilsiniz ve isin kotusu bunu goremeyecek kadar da cahil ve kor.

Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: Osiris34

2 etti ben de tam anlamadım oradaki mesajınızı

Anlamamanızda sıkıntı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

Yok canım diyemezler. Zira monşer zihniyeti zamanında tüm anlaşmaları yaptı. Karadeniz'e bölgeler belli üstelik Türkiye lehine.

Alıntıları Göster

Monşer zihniyeti nedir ya? Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] 

• quote:

Orijinalden alıntı: Barracud@

1. Hürriyet: Akçakoca’da doğalgaz bulundu (9 Eylül 2004)
    Akçakoca açıklarında doğalgaz bulundu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Akçakoca açıklarında yapılan sondaj sonucu, Karadeniz’in ilk ekonomik ve ticari doğalgaz keşfini yaptıklarını açıkladı. Yıl sonuna kadar ciddi yatırımlar yapılarak, doğalgaz karaya çıkartılacak.

2. DHA: Akçakoca’da doğalgazdan sonra petrol umudu (26 Kasım 2006)
    TPAO Üretim Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Kul, Türkiye’nin Karadeniz’de bulunan ilk doğalgaz üretim tesisinde sona doğru gelindiğini, açıklarda ve daha derinlerde petrol bulacaklarından emin olduklarını söyledi.

3. AA: Karadeniz doğal gazı devreye girdi (20 Mayıs 2007)
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Akçakoca açıklarında çıkartılan doğalgazın Türkiye’de konutlarda tüketilen doğalgazın onda birini karşılayabildiğini söyledi.

4. Sabah: Karadeniz’de petrol ağa takıldı (26 Ağustos 2007)
    Müjdeli haber önceki gün Meclis’te Cumhurbaşkanlığı 2. tur oylaması yapılırken geldi. Muharrem Sarıkaya, Enerji Bakanı Hilmi Güler’in verdiği müjdeli haberi yazdı.

5. Sabah: Sakarya’da doğalgaz bulundu (15 Mayıs 2009)
    Kaynarca ilçesinde, TPO tarafından yapılan sismik araştırmalar sonrasında bölgede doğalgaza rastlanınca sondaj çalışması başlatıldı. TPAO bir süre önce Karadeniz Akçakoca açıklarında doğalgaz bulunması üzerine Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı aynı hat boyunda araştırma yaptı.

6. AA: Yeni doğalgaz rezervi bulundu (17 Haziran 2010)
    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Batı Karadeniz açıklarında sürdürdüğü doğalgaz arama çalışmaları sırasında 1.600 metre derinlikte yeni rezerv bulunduğu bildirildi. Akçakoca sahilinin yaklaşık 14 kilometre açığında, denizin 100 metre derinliğinde yeni bir kuyu açılarak sondaj çalışması başlatıldı.

7. AA: TPAO’dan sevindiren Akçakoca açıklaması (29 Mart 2011)
    TPAO’dan Akçakoca’daki üretim platformuyla ilgili güzel haber geldi. Üretim Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Kul, Düzce’nin Akçakoca İlçesi açıklarındaki 4’üncü doğalgaz üretim platformunun devreye girmesiyle günlük 250 bin metreküp olan doğalgaz üretimlerinin 600 bin metreküpe çıktığını söyledi. (Kaynak)

8. Bakan Yıldız: Petrol bulduk ama çıkaramıyoruz (25 Ağustos 2012)
    Akçakoca açıklarındaki doğalgaz platformunda incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hakkâri civarlarında önemli miktarda petrol bulgusuna ulaştıklarını kaydetti. Yıldız, “Ancak hem özel sektör hem de TPAO petrolü terör nedeniyle aramaya başlayamadı” dedi.

9. Milliyet: Karadeniz, petrol ve doğalgazda yeni merkez (10 Mart 2013)
    Enerji savaşlarının yeni merkezi Karadeniz oluyor. Exxon-Mobil, Shell, Chevron, Total, OMV, Rosneft, Petrobras ve Repsol gibi küresel oyuncuların bölgeye akın etmesi “Karadeniz’de ciddi petrol ve doğalgaz rezervi” olduğuna dair tezleri güçlendiriyor.

10. Bakan Dönmez: Akçakoca’da bir doğalgaz keşfi oldu (29 Haziran 2020)
    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye Petrolleri’nin kendi sondajıyla Akçakoca’da bir doğalgaz keşfi oldu. Rezerv yakaladılar. Üretim de yapılıyor. Batı Karadeniz tarafında böyle bir keşfimiz ve üretimimiz var. Karadeniz’den o açıdan biraz daha ümitliyiz” dedi.

Son yıllarda Akçakoca dışındaki birçok bölgede de büyük miktarda enerji rezervi keşfedildiğine yönelik haberlerin iktidar medyasında özellikle seçimlerden önce gündeme getirildiği vurgulanıyor.

Gazeteci Deniz Zeyrek’e göre 2003’ten beri en az 30 kez petrol veya doğalgaz keşfedildiğine dair bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı.

Bununla birlikte, bir sonuca varmayan benzer haberlerin, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarından önce de Türkiye medyasında zaman zaman yer aldığını hatırlatmak gerekiyor. Örneğin 24 Ekim 1939 tarihli Yeni Mersin gazetesinde, “‘Çorum’da petrol bulundu” başlıklı haberin yer aldığı bildirilmişti.

En sonunda bulmuşlar işte :D

• kuklacini kullanıcısına yanıt

10-20 trilyon metreküp bulursan o zaman yatırım yaparsın ama 320 milyon metreküp için yatırım yaparsan lokmacı açmaya benzer fazladan 1 milyar kar edicem derken 5 milyar zarar edersin.

• eagleblack51 kullanıcısına yanıt

O zaman efsaneyi bir hatırlayalım mı?

• un momento kullanıcısına yanıt

Bu tür tartışmalara pek girmek istemiyorum ama togg un fabrikası kuruluyor

bakın birinden motor almak akü almak ya da başka parça almak acizlik değildir bunu yapan bir çok Ünlü otomobil üreticisi var önemli olan markaya sahip olmak onu üretip satabilmek

heykel yapıp dikilmesindense bu tür çalışmaların yapılması daha iyi 👍🏻

• selmand kullanıcısına yanıt

İnşallah ülkeye faydası olur.

• svs S kullanıcısına yanıt

Noldu bu arkadaş. Oturabilmeye başlamış mı? Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] 

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Yok canım Fatih’in duası jet hızı ile gelmiş Reis rüyasına gazın yerini görmüş. Her müze cami yapılınca petrol ve doğalgazın yeri reise tek tek bildirilecek ve 2023 de Amerika bize diz çökecek.

“Bitsin bu hasret GöbekliTepe Cami olsun”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LacWer -- 21 Ağustos 2020; 20:53:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Barracud@ kullanıcısına yanıt

:)

Bilemiyoruz deyip konuyu kapatalım :) Bundan sonrası +18 e girer...

• quote:

Orijinalden alıntı: kuklacini

Harbiden forumda leş atan bir kitle var aktroller kadar.İnatla direnen anlamak istemeyen büyük oyunu gördüğünü sanan bir kitle var şaka gibi.Aktrollerin ve Solperenlerin farkı olmadığını kanıtlayan bir konu olmuş.Şu işten ülkenin cebine fazladan 1 milyar dolar koysa o bile yeter.

Kötü söz sahibine aittir, Çekememezlik Beyinlerinizi cırmalıyor, Tahammül seviyeniz sıfır, herkes sizin gibi düşünmek zorunda, sen ve zihniyetin bu makus ve talihsiz düşünceler içinde eriyip gidersiniz, azıcık saygı azıcık tahammül, farklılıklar demokrasinin gereği, ama bu gereği olan kavram sizde yok

• Midnightmrt M kullanıcısına yanıt

Hemen hemen görüşünüzün çoğu noktasına katılıyorum ancak dünyadaki pekçok araba üreticisi artık beraber birleşip araba üretimine geçti. İşte en son örnek PSA grubu peugeot, opel çoğu bilindik marka birleşip üretim yapıyorlar şu anda.

Büyük oyuncular kendi içlerinde birleşirken, bizim tek başımıza bu işin içerisinden çıkmamız çok mantıklı gelmiyor. Umarım başarılı oluruz ancak ihtimal kaç deseniz %10 bile göremiyorum şu andaki koşullar altında...

• blacksea533 kullanıcısına yanıt

Hocam,bu işin maliyetlerinin olduğunu biliyorum.Lakin ortadaki miktar çok küçük bir miktar değik ekonomik olarak değerlenebilecek bir mevla.Zaten bölgede başka yatakların bulunması gibi bir ihtimalde var.Bir haftaya bunun maliyeti getirisi ortaya çıkar.Ayrıca malum adamı da az çok biliyoruz kolay kolay bu tarz açıklamalar yapmıyor.Benim laf söylediğim kesim ortada HAYIR DOĞAL GAZ ÇIKAMAZ ,ÇIKSADA ZARARINA ÇIKAR diyen solperen bir kesim var.Öncedende diyorum bu ülkenin yüzde yetmişi çomar sağ sol fark etmiyor.

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.