Çok kibarsınız eksik kalmayın, siz kendi yazdığınızı anladıysanız, sorun yok, biz anlamasak da olur... Kalibre ve zeka da sadece ve sadece sizde başka kimsede ondan da yok, yeter ki siz de bizim gibi mutlu olun < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neozine -- 21 Ağustos 2020; 18:58:8 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Karadeniz'de Bulunan Doğalgaz Rezervi [ANA KONU] (48. sayfa)
-
-
Bor hepsinden önemli durumda ama işleyemediğimiz için bir önem arz etmiyor. Kaldı ki son yıllarda bor muhabbeti o kadar uzatıldı ki insanlar sıkıldı ve görmezden gelmeye başladı. Ne acıdır ki ülkenin her yeri yer altı yer üstü madeni kaynıyor ama belli nedenlerden yedirmiyorlar. Yıllardır Bolluk içinde yokluk çekiyoruz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu doğalgaz bir halt olsaydı bugün borsada enerji şirketleri önce yükselip sonra taban olmazdı. Anlattıkları kadar büyük birşey çıkmadı. Yani piyasanın beklentilerini karşılamadı.
Çıksaydı hisse senedi sahibi olarak bende birşeyler kazanırdım. Zarar ettik.
-
2 günlük müjde bekledik beklentileri karşılamadı. Onunla da zaten 3-5 yandaş firma zengin olur millet yine babayı alır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dikiştutmazsabriSanki bu sektorde yillarda calisip deneyip etmiş gibi 7 yildan assagi olmaz gibi bir bilgiye kesin olarak nasil ulastin. Sizin gibi mulaliflerin hosuna gitmiyor diye hicbirsey yapmasin hukumet ozaman gercekten bu icimizdeki dusmanllar disardaki dusmalardan daha fesatlar.
Alıntıları GösterBizler sorgulayan arastiran danisan bilginin dogruluguna erismeye calisan insanlariz. Biraz arastirma kabiliyetiniz olsa benim sonuçlarıma cok rahat ulaşırsınız. Ben teknik bir bilgi vermedim oldukca yuzeysel herkesin erişebilecegi bilgiler verdim.
Sizler gibi sorgulamayan biat eden insan olma ozelliklerinin bircogunu yitirmis kisiler az otede oynasin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
fatura gelince ne sövecekler ama
-
alın daha da eskiye gidelim. yıl bilmem kaç
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: kerimcemkısa sürede meyvelerini yeriz inş ne işimiz var orda burda diyenlere kapak olur akp nin bu tuttuğunu koparan yönünü seviyorum...
Libyada ne arıyoruz, akdeniz bizim değil, suriye de ne yapıyoruz felan falan. Arkadaş 7 düveli dize getirmiş bir milletin torunlarının bu kadar pısırık olmasını aklım almıyor. Hiç yoksa 40 Milyar dolarlık bir rezerv arkasında gelse oh mis.
Edit: Bulgaristan da yarın öbürgün orası bizimdir derse şaşırmam. Alıştılar artık heryere orası bizimdi demeye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 21 Ağustos 2020; 19:16:56 > -
Ben bu gaz ne zaman çıkacak sorusundan çok, gaz halkımiza dağıtılmaya başlandığında gazın % kaçı vergi olarak bize girecek, kac yıl yandaş firma kaymağını yiyecek, kullanılmayan gaz için hazineden ne kadar ücret ödenecek, rusyanın sattığı gazdan kac kuruş daha ucuz olacak, bunları merak ediyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İnanan varmı ?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
quote:
Orijinalden alıntı: selmandLibyada ne arıyoruz, akdeniz bizim değil, suriye de ne yapıyoruz felan falan. Arkadaş 7 düveli dize getirmiş bir milletin torunlarının bu kadar pısırık olmasını aklım almıyor. Hiç yoksa 40 Milyar dolarlık bir rezerv arkasında gelse oh mis.
Edit: Bulgaristan da yarın öbürgün orası bizimdir derse şaşırmam. Alıştılar artık heryere orası bizimdi demeye.
Alıntıları GösterYok canım diyemezler. Zira monşer zihniyeti zamanında tüm anlaşmaları yaptı. Karadeniz'e bölgeler belli üstelik Türkiye lehine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 21 Ağustos 2020; 19:37:47 >
-
Siz çok nezaketlisiniz zaten sağolun, ne dediği anlaşılamayan kişi konumunda aklınızca alay ettiğinizi sanıyorsunuz
quote:
Orijinalden alıntı: neozineBu arkadaşın yazdığını anlayan var mı?
Heralde gaz hortumundan bahsediyor.
-
Şu ekonomide şu ülke şartlarında dışa bağımlı olduğumuz tasmanın dibimize kadar geçtiği dönemde çok iyi iş.Muhalifiz diye abartmanın anlamı yok..Tebrik ederiz sevindik..
Ama !
Çıkarması,korunması,dağıtılması ve satılması gibi pek çok detay var.Ve en önemlisi halkına ucuza vermen.Bu konuda bu iktidar hiç mi hiç güven vermiyor !muhalif kesimin bu endişesi bu zaten.Zira yeşil toplar için bunlar önemli değil.Onlar 2023 de bor bekliyorlardı zaten uçacak kaçacağız bekliyorlardı ..Şimdi üstüne 2023 yılında 10 lira doğalgaz faturası gelecek dünyaya doğalgaz satacağız diye beklerler yani bir şey değil.Rüyalarından ne zaman uyanırlarsa uyansınlar geç olacak.
Şimdi yapılması gereken çok basit.Dış ülkeler ile bu konuda papaz olmamak .Bu koruma çıkarma ve dağıtma işlerini işi bilene vermek .Ama bu olmayacak tabi maalesef.Ülkede işi bilen kalmadı artık.İşi bilene verecek kişiler hiç mi hiç kalmadı.Getirriler yandaş firma yandaş şirket.Getirirler Katar şirketlerini .Adamlar çıkartır sen 3 alırsın adamlar 300 kazanır ! Sonra 2023 yılında ise vatandaşına indirim yapacağına %30 zamları köklersin seçim sonrası ! Garibim yeşil toplar ise halen bekler ucuza ısınmayı bor çıkarmayı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 21 Ağustos 2020; 19:30:4 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kardeşim bu rezerv her sene 3 kere bulunuyor ve cikmayacakkk çıksa bile sen cikarmayacaksin birilerine peşkeş çekilecek insanları kandirmaktan bikmadilar ama bu millet bunu hak ediyor herkes hak ettiğini yaşar
Bunlar zannettiler Çarşamba sinyal veririz cumada piyasa kapanmaya yakın açıklarız piyasalar biraz kendine gelir
Çünkü dolar altın hersue uçuşa geçti baya kötüydü
Ama Tayyip açıkladı ve döviz yine uçuşa geçti
Kardeşim olmuyoooorr istediğiniz kadar çırpınin tvlerde algılarinizi yapinnnnn erken seçim veya 2023 farketmiyor gideceksiniz hadi bye bye
2 etti ben de tam anlamadım oradaki mesajınızı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Osiris34 -- 21 Ağustos 2020; 19:36:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
1. Hürriyet: Akçakoca’da doğalgaz bulundu (9 Eylül 2004)
Akçakoca açıklarında doğalgaz bulundu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Akçakoca açıklarında yapılan sondaj sonucu, Karadeniz’in ilk ekonomik ve ticari doğalgaz keşfini yaptıklarını açıkladı. Yıl sonuna kadar ciddi yatırımlar yapılarak, doğalgaz karaya çıkartılacak.
2. DHA: Akçakoca’da doğalgazdan sonra petrol umudu (26 Kasım 2006)
TPAO Üretim Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Kul, Türkiye’nin Karadeniz’de bulunan ilk doğalgaz üretim tesisinde sona doğru gelindiğini, açıklarda ve daha derinlerde petrol bulacaklarından emin olduklarını söyledi.
3. AA: Karadeniz doğal gazı devreye girdi (20 Mayıs 2007)
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Akçakoca açıklarında çıkartılan doğalgazın Türkiye’de konutlarda tüketilen doğalgazın onda birini karşılayabildiğini söyledi.
4. Sabah: Karadeniz’de petrol ağa takıldı (26 Ağustos 2007)
Müjdeli haber önceki gün Meclis’te Cumhurbaşkanlığı 2. tur oylaması yapılırken geldi. Muharrem Sarıkaya, Enerji Bakanı Hilmi Güler’in verdiği müjdeli haberi yazdı.
5. Sabah: Sakarya’da doğalgaz bulundu (15 Mayıs 2009)
Kaynarca ilçesinde, TPO tarafından yapılan sismik araştırmalar sonrasında bölgede doğalgaza rastlanınca sondaj çalışması başlatıldı. TPAO bir süre önce Karadeniz Akçakoca açıklarında doğalgaz bulunması üzerine Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı aynı hat boyunda araştırma yaptı.
6. AA: Yeni doğalgaz rezervi bulundu (17 Haziran 2010)
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Batı Karadeniz açıklarında sürdürdüğü doğalgaz arama çalışmaları sırasında 1.600 metre derinlikte yeni rezerv bulunduğu bildirildi. Akçakoca sahilinin yaklaşık 14 kilometre açığında, denizin 100 metre derinliğinde yeni bir kuyu açılarak sondaj çalışması başlatıldı.
7. AA: TPAO’dan sevindiren Akçakoca açıklaması (29 Mart 2011)
TPAO’dan Akçakoca’daki üretim platformuyla ilgili güzel haber geldi. Üretim Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Kul, Düzce’nin Akçakoca İlçesi açıklarındaki 4’üncü doğalgaz üretim platformunun devreye girmesiyle günlük 250 bin metreküp olan doğalgaz üretimlerinin 600 bin metreküpe çıktığını söyledi. (Kaynak)
8. Bakan Yıldız: Petrol bulduk ama çıkaramıyoruz (25 Ağustos 2012)
Akçakoca açıklarındaki doğalgaz platformunda incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hakkâri civarlarında önemli miktarda petrol bulgusuna ulaştıklarını kaydetti. Yıldız, “Ancak hem özel sektör hem de TPAO petrolü terör nedeniyle aramaya başlayamadı” dedi.
9. Milliyet: Karadeniz, petrol ve doğalgazda yeni merkez (10 Mart 2013)
Enerji savaşlarının yeni merkezi Karadeniz oluyor. Exxon-Mobil, Shell, Chevron, Total, OMV, Rosneft, Petrobras ve Repsol gibi küresel oyuncuların bölgeye akın etmesi “Karadeniz’de ciddi petrol ve doğalgaz rezervi” olduğuna dair tezleri güçlendiriyor.
10. Bakan Dönmez: Akçakoca’da bir doğalgaz keşfi oldu (29 Haziran 2020)
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye Petrolleri’nin kendi sondajıyla Akçakoca’da bir doğalgaz keşfi oldu. Rezerv yakaladılar. Üretim de yapılıyor. Batı Karadeniz tarafında böyle bir keşfimiz ve üretimimiz var. Karadeniz’den o açıdan biraz daha ümitliyiz” dedi.
Son yıllarda Akçakoca dışındaki birçok bölgede de büyük miktarda enerji rezervi keşfedildiğine yönelik haberlerin iktidar medyasında özellikle seçimlerden önce gündeme getirildiği vurgulanıyor.
Gazeteci Deniz Zeyrek’e göre 2003’ten beri en az 30 kez petrol veya doğalgaz keşfedildiğine dair bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı.
Bununla birlikte, bir sonuca varmayan benzer haberlerin, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarından önce de Türkiye medyasında zaman zaman yer aldığını hatırlatmak gerekiyor. Örneğin 24 Ekim 1939 tarihli Yeni Mersin gazetesinde, “‘Çorum’da petrol bulundu” başlıklı haberin yer aldığı bildirilmişti.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X