Hamsi tavayı hamsi denk geldikce yapıyorumda mıhlamayı köydeki gibi yapamıyorum
Mısır ekmeğini yeni aldığım ekmek makinasıyla deneyeceğim ama ateş görmeden aynı kokuyu vermez.
Sabah sıcak mısır ekmeği üzerine tereyağı öğle tereyağlı pilav üzerine bol taze yoğurt akşam karalahana çorbası yanında ekmekli yoğurt.
ustam şimdi tabi köydeki gibi yapamzsın oranın suyu başka unu başka peyniri başka.orası bambaşka.
Karnım acıktı.Hoca acele et
Saat 1 olmuş yeni toparlıyorum işkembe-i kubrayı ne yemişim afedersiniz
Trabzon da da böyle oluyorum havası mı yarıyor suyumu nedir 30dk da bir acıkıyorum hele dağda hiç oruç tutamazdım herhalde.
Yemek tarifleri ile ilgili bi konu açsanız baya rağbet görür gibime geliyor
Karadeniz de açarsak pek işe yaramaz,başka yerde açsakta Karadeniz dekini tutmaz [8D]
İsimden kazanır gibime geliyor ama işi layıkıyla yapılırsa çoğu pidecinin karadeniz pidesinden haberi yok normal pideyi yapıyor karadeniz pidesi diye dayıyorlar.
quote:
Orjinalden alıntı: unloved
İsimden kazanır gibime geliyor ama işi layıkıyla yapılırsa çoğu pidecinin karadeniz pidesinden haberi yok normal pideyi yapıyor karadeniz pidesi diye dayıyorlar.
pide değil yağlı denir ona emre
yaw hamza abi sen pideciye gittin
adama yağlı diyince sana ne vercek? peynirli mi kıymalımı elbet soracak
sende peynirli yaptıracaksan bi peynirli dersin (ki ben 2 peynirlinin hakkından geliyorum sizi bilemem) veya kıymalı dersin.Yani sonucdaa nooooluymuş abi.Pideci salonunda pide oluyomuş abi.inşallah bu konudada her zamanki gibi anlaşmış oluyoruz aaaabi.Dimi aaaabi.Efsane hamza aaaabi
Ben aç oldum mu 3 porsiyon kavurmalıyı "yuttuğumu" bilirim!
quote:
Orjinalden alıntı: esmerce
abi sende pek bi acmıssın hani her bişeyi silip süpürüyosun yaw miden genişlemiştir
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: esmerce
abi sende pek bi acmıssın hani her bişeyi silip süpürüyosun yaw miden genişlemiştir
Bu mide genişlemesi muhabbetinin ne kadar gerçek olduğunu 70 ten 92kg ye çıkınca anladım
Neyseki 80 e geri indim azıcık daha verdim mi ne göbek kalır ne gıdı
üçüncü sahifedeki resimler anılarımı depreştirdi,gerçi her sene giderim ama bu sene biraz rötarlı oldu,kısmetse bayramın ilk günü İstanbul'dan yola çıkacağım,hedef Trabzon Beşikdüzü yakıt tasarrufu gibi bir hedefim yok,Allah ne verdiyse,zaten yük de olmayacak,hem gidiş hem de fındık zamanı değil..ey gidim clio sümbüle 400+km yükü vurup az mı döndüğümüzü hatırlarım memleketten(ort. 7lt yakardım).. yakıt tasarrufunda iddiam yoktur ama sarfiyatta vardır,2003 Vw Trnsporter T4 2.5TDi ile tamı tamına 100lt mazot yakmıştım üstelik sadece (Trabzon'a) gidişte,9 kişi+ orta hal yüklü,gaz sürekli paspasla bitişik halde dönüşte ben kullanmadım,kullandırmadılar civicle ilk uzun yol deneyimim olacak,ama beni üzeceğini sanmam(en az yakan 1.6lardan olur kendileri),bu sefer tek ortak(yakıt parası) gidiyorum ve de yollar ıslak olacaktır,biraz daha usul giderim.yakıtı shellden aklı kelden(babamdan) alacağım bu sefer,şeytana uyup kickdown yapmak yok devamlı babamın işi dolayısıyla bayramın ilk günü çıkacağım ve biraz da işime geliyor ücretsiz geçişler sebebiyle otobanda 130 140 tosya yolunda ise 100 110 gibi giderim genelde,radar kotrolüne de arabada bir gözcüm olur,gördüğümüz anda hızımız barajın altında ise el kol sellektör yaparız,üstünde ise çaktırmam çok maceralarım olmuştur o yollarda anlatsam topic toplist olur bu yeni hız limitleri kaç oldu sahi? kaçtan itibaren kusurlu duruma düşerim?
14.30 da çıktım 23.30 da Ankara ya kapağı zor attım yollar çok kalabalık,otobüsler eskisi gibi değil direk üzerinize geliyorlar sanırım hepsi bir an önce yolcularını götürüp yeni yolcu kapma peşinde,yollar karanlık ve riskli!
Ankara ya gidince Samsun yolundan Şalpazarı na akarım diyordum ama gözümü korkuttu bugünkü yolculuk!
hele giresun falan oralardaki trafik cok ters bence insanlar bilincsizce yola cıkp serit ihlali yapıyorlar
quote:
hele giresun falan oralardaki trafik cok ters bence insanlar bilincsizce yola cıkp serit ihlali yapıyorlar
o taraflarda sürücüler birz bilinçsiz.. bir keresinde hiç unutmam; yeni yoldan memlekete gidiyorum giresun görele civarlarındayım,bilirsiniz yollar çif gidiş çift geliş arada banket var ara ara da cepler var ve yol boş olunca millet şerit takibi yapmayıp virajlardada her iki şeridi de kullanmak suretiyle daha az dönüş yaparak gidiyor, bir bakıma direk geçiyorlar.ben de öyle gittim bi süre,sonra serit takibi yapayım dedim,arkamdan daha doğrusu en son solumda gördüm beyaz bir şahiin "dat duut" havalı kornaya basarak geçti,ben şerit takibi yaparken o direk kolay yoldan gitmeye çalışarak hem beni hem de kendini tehlikeye attı,neredeyse bindiriyordu bana cebe girerek kurtardı.sonra uyuz oldum,gözüm karardı düştüm peşine ama nafile adam oraları kurdu olmuş,bi yol çalışması sebebiyle tüm yol gidiş geliş servis yoluna düştü ve o da aralardan sıvışıp gitti,ben de daha fazla üstelemedim..diyeceğim o ki İst.da trafik ne kadar keşmekeş ise oralarda da bir o kadar bilinçsizlik var..zaten karadeniz taraflarında bir kaza oldumu kesin ölü çıkar,ne diyelim Allah akıl fikir versin..
bu bayram kimse bi yere gitmiyor galiba
Otur evinde aşşaa nereye gidiyosun dışarda kriz var
evetttttttt aralık ayının 8 inde rize'deydim ve 25 inde döndüm..
sanıyorum 2008 yılında en son tatile gidip hayırlısı ile dönen kişi benim
darlanmayın arkadaşlar siz yazın çatır çatır gidiyordunuz bu işler sırayla
quote:
Orjinalden alıntı: yaman53
eeee hoşgeldin bakalım, istanbula.
bak msn de yazmışın " kar 15 cm oldu " diye. güzelim rizeyi bırakıp sen misin gelen istanbul a...
quote:
Orjinalden alıntı: dondurmaci
quote:
Orjinalden alıntı: yaman53
eeee hoşgeldin bakalım, istanbula.
bak msn de yazmışın " kar 15 cm oldu " diye. güzelim rizeyi bırakıp sen misin gelen istanbul a...
ankaraya gelme durumum da vardır bakalım murat abi bi askerimiz vardır orda onun yemin törenine belkim gelirim dahada belli değil ama bakalım işte.. hayırlısı hoşbulduk bu arada