Şimdi Ara

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNİ KAZANANLAR İÇİN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aslında bu yazıyı tercih döneminden önce yazmam gerekiyordu . Ancak şimdi aklıma gelebildi , o yüzden sizlerden özür dilerim.

Karadeniz Teknik Üniversitesini kazanmış yada ek tercihten yazacak olanlar ve sonra ki yıllarda bilgilenmek isteyen kardeşlerim için yazıyorum.

Öncelikle şehirden başlayalım ;
    Trabzon'a gelmeden önce bol bol koşu-yürüyüş yapın , zira Trabzon'un dağı tepesi kondisyonu gerektirir . Hava alanı hariç düz alan çok nadir göreceksiniz . Meydan bile eğimlidir .
    Şehir her ne kadar günümüz mimarisi ile katledilmeye başlansada , hala taş yolları vs güzellikleri mevcut . Havası çok iyidir , burada çevreyi kirleten fabrika vs göremezsiniz. Ama insanına gelince malesef aynı şeyi söyleyemem . Trabzon'lu olan arkadaşlar alınmasın, genelleme yapıp hepsini kötülemek istemem ama gerçekten büyük çoğunluğu aynı.
    18-25 yaş arası gençlerin çoğu , başıboş , kendini beğenmiş ve dışarıdan gelenlere üstünlük kurmaya çalışan kişilikler . Bu şehire geliyorsanız , sabah markete günaydın diyerek girdiğinizde hiç sallanmamak zorunuza gitmesin. Çünkü malesef burada insanlar teşekkür etmeyi , günaydın demeyi , yardımlaşmayı ve hoşgörüyü bilmiyor , en azından bir çoğu öyle .
    En basitinden bir örnek verirsem , bu yaptığım eleştirinin KTÜ'nün 55 bin kişilik grubunda paylaşılıp , şu ... Gününü gösterelim diye tonlarca küfürle paylaşılması ve binlerce kişiden destek bulması mümkün.
    Fenerbahçe forması ile gezeni vururlar .
    Galatasaray forması ile gezeni döverler.
    Beşiktaş forması ile gezeni uyarırlar.

Kampüs hayatına gelince ;
    Bence kampüs harika . Ben çok seviyorum , gecenin hangi saati dışarı çıkarsanız çıkın sürekli birileri olur . Her türlü ulaşım imkanı mevcut . Havaalanı ayaklarınız altında . Eğer sizde benim gibi TITIA'da okuyacaksınız (IIBF) derste iken havaalanından kalkan uçakları filan seyredebilir , deniz manzarasına dalıp Nebiye Yamak'ın , "bağa bak sakallı , dersi dinliyorsan dinle , dinlemiyorsan çık git , durmadan denize bakıp benida özendurma " demesi ile irkilirsiniz . Bu arada TİTİA iibf ne denir KTÜ de . TITIA ayrıcalıktır unutmayın . Gelince anlarsınız.
    Neyse okula geldiğinizde eğer solcu iseniz size kollektifler yanaşır . Benim tavsiyem Atatürkçü olan arkadaşların yanılgıya düşüp kollektifler katılmaması . Çünkü bu grubun %50 si karı kız için orada bulunurken , büyük bir kısmında üniversitede kendine bir yer bulamamış PKK lı lar oluşturuyor .

Aynı şekilde gelecek olan milliyetçi arkadaşlar ise , ülkücüler veya öğrenci derneği gibi yapılara bulaşmasın. Bunlar hiçbir faliyetleri olmayan , bahsettiğim hoşgörüsüz insanların toplandığı , içlerinde gerici insanları da barındıran topluluklardır .
    Siz KTÜ de hiçbir siyasi çalışma içinde bulunmayın en iyisi .
    Öğrenci klüpleri olarak , TITIA da işletme ekonomi var . Türkiye'nin en aktif 4. Klübü imiş . Bende üyesiyim ama açıkcası vasat.
    Kampüs etrafı apartlar , cafeler filan . Ama alkollü mekan bulmak zor . Gidecekler için meydanda Barikat'ı tavsiye ederim.

Eğitim olarak KTÜ gerçekten iyi arkadaşlar . Kim ne derse desin sallamayın . Ciddi anlamda eğitimi ele alırsak Türkiye'de Askeri Okullar(kapatıldı) ve sayısı 2 yi geçmeyecek üniversiteler dışında gerçek bir eğitimden söz etmek imkansız . Ama mevcutlar içinde KTÜ gayet iyidir . Diğer Anadolu üniversiteleri ile bir tutmayın. Hocaların bazısı şeker gibi , bazısı ise Azrail gibi. Bunların orta halliside var . Derslerinize asistan vs girmez . Benim dersime en aşşağı Doç. Girdi bu güne kadar . Faydasını görürsünüz . Ama burada kısılıp kalmayın, kendinizi geliştirin . Yabancı dil mutlaka yapın. Yurtta kalırsanız Yabancı uyruklu arkadaşlardan bu konuda yardım alabilirsiniz . Sonra Trabzon'a alışıp efendiliğinizi ve kibarlığınızı elden bırakmayın. Kültür üzerine yoğunlaşacak olursanız KTÜ kütüphanesi ihtiyacınızı karşılar , onun dışında başka kültürel aktiviteleride takip edersiniz .

Ha birde gelmeden önce aklınızda bulunsun , Trabzon halkı milliyetçi filan değil , sadece öyle görünmeyi seviyor.

Sanırım Trabzon halkına fazla yüklendim. Kırıcı bir söz sarf ettiysem affola , ama bunlar benim görüp yaşadıklarım malesef .

Sorusu olan varsa yine yazabilir.
    Hepinize iyi günler .

Not: Arkadaşlık etmek için acele etmeyin , ne kadar az arkadaş , o kadar huzur ve refah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam %100 ingilizce de hazırlık zorunlu mu

• quote:

Orijinalden alıntı: soulflyyy

Hocam %100 ingilizce de hazırlık zorunlu mu

Bildiğim kadarı ile bizim okulda hazırlık ya var ya yok . Bende yok , ama arkadaşım Uluslararası ilişkilerde onda zorunlu , bilgisayar müh. Zorunlu. Diye biliyorum .

• hocam bölüme kaçıncı girdiğimi nasıl öğrenicem özellikle bu üniversitede öğrenci numarasının son 2 hanesi bölüme giriş sıranı gösteriyor mu bu arada benim bölüm 3 basamaklı kontenjana sahip ama son 3 hane 024 falan değil 624 yazıyor anlamadım yani lütfen yardımcı olun
  • Verdandi Urd Skuld V kullanıcısına yanıt
    Hocam Okul içinde bulunan Kyk hakkında ne düşünüyorsunuz :D
  • KTÜ de 4.yılım söylediklerinin bazılarına katılmakla birlikte bazılarına katılmıyorum .Bende arkadaşlara kendimce bir iki birşey yazayım . KTÜ mühendisliklerinden inşaat harita jeoloji jeofizik makine ve kısmen elektrik elektronik Türkiye standartlarında iyi eğitim veren bölümler . Diğer bölümler ise orta halli. Sağlık hakkında bilgim yok bu arada . Şehire ve insanlarına gelince içlerinde pkk lı barındırmazlar ve halkı gerçekten milliyetçidir . Bende bir trabzonluyum . Şehir insanları tam fanatik herşeye. Ülkesine şehrine takımına ve herkes aynıpartiye oy atar aynı takımı tutar. İnsan çeşitliliği az ve herkes birbirlwerine benzer. Şehir halkı okuyan öğrenci için seçilecek şehir aşamasında gereksiz bir detay sen eğitimine ve okula bak yeterli.Şehirde büyük gelişim evresinde . Kanuni bulvarı, akyazı,gülcemal sahil dolgu projesi , raylı sistem , güney çevre yolu, sehir hastanesi , botanik park , 2. devlet üniversitesi ( trabzon üniversitesi) , trabzonspor üniversitesi , yeni şehirler arası otobüs terminali onlarca otel projesi , Şehir meydanını genişletme projesi , Müze ve kültür yapılarının yapılması, pelitlide çömlekçide ve çeşitli semtlerdeki kentsel dönüşümler, Şehri güneye doğru genişletme ve akçabat ortahisar yomra birleştirilmesi, değirmen dere sanayi merkezinin temizlenip orada bulunan sahil şeridinin kazanılması v.s suanda devam eden veya başlanacak olan değerli projelerden bazıları . Kampüsü ciddi anlamda harika . Tabi merkez kampüsü.

• 24. Sırada girmişsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olumlu Adam

Hocam Okul içinde bulunan Kyk hakkında ne düşünüyorsunuz :D

Çok iç açıcı değil 😁
    Ama okul içinde olması büyük avantaj.

• Hocam Yazılım mh. kazandım fakat KTÜ'den ziyade Of Teknoloji Üniversitesi kazanmışım gibi bir durum var.Merkezden uzakta kampüslerden uzakta olacağım.Aşıkkutlu yurdu ve Of Teknoloji hakkında bilgi paylaşabilecek var ise seve seve dinlerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PavillionZ

Hocam Yazılım mh. kazandım fakat KTÜ'den ziyade Of Teknoloji Üniversitesi kazanmışım gibi bir durum var.Merkezden uzakta kampüslerden uzakta olacağım.Aşıkkutlu yurdu ve Of Teknoloji hakkında bilgi paylaşabilecek var ise seve seve dinlerim.

Kampüs dışısın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.