Şimdi Ara

karaktersiz 740N

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung 740N LCDde gri arkaplan üzerine siyah yazıları okuyamıyorum. Harflerin sol tarafında ince beyaz bir şerit oluşuyor. Googleearth, Firefox, kısmen de IE'de oluyor bu problem. Monitörü standart çözünürlüğünde kullanıyorum ve cleartype kapalı. Ne yapabilirim? Başka 740N lerde oluyor mu bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tertpo -- 11 Ekim 2006; 19:21:53 >

• 740N kullanan yok mu?
  • bak bundan alacaktım öle dedğin için almayacağım demek öyle he!!!şimdi sonynin kini alacam!!
  • Çözünürlüğü 1024x768 yapınca o düzeliyor bu defa genel netliği bozuluyor. Hesabını soracağım ne diyecekler bakalım.
  • contrast ayarlarıyla oynadın mı* zira yüksek çözünürlüklerde renk tutturmak zor olabiliyor lcdler içn
  • kontrastı düşürüp parlaklığı artırınca düzeldi sanki ama genel kalite düşüyor tabii. Neyse lazım olunca ayarları değiştiririm geri götürmeyeceğim sağol.
    Demek ki neymiş LCDlerin bir de bu eksisi varmış
  • bende de var 740 n daha yeni aldım. Bu sorun bende yok gayet kaliteli renkler ve kaliteli gözü yormayan yazılara sahp bir monitör.. Tek eksi yanı tam ekran siyahlıkta üstten ve alttan biraz parlama yapması. Ama bu olay kesinlikle rahatsızlık vermiyor. Gözü kapalı alınabilecek bir monitör, herkese tavsiye ederim..
  • bir de aklıma geldi font smoothing kullandın mı? ben 98 kullanıyorum, xpde nerede ayarı bilmiyorum ama yazı tiplerinin daha iy gözükmesi için bir ayar vardı, onu bir araştır öyle düzelebilir
  • Bu tam siyah ekranda parlama olaı benim sony monitörde de var ve bu bir arıza aslında sevrvise götürünce paneli değiştrip hallediyolar ama bende görütmedim servise uzun süre beklerim diye sonuçta dediğin gibi çok rahatsız etmiyor ve nası olsa 3 yıl garantisi var monitörün :)
    quote:

Orjinalden alıntı: ilker1041

bende de var 740 n daha yeni aldım. Bu sorun bende yok gayet kaliteli renkler ve kaliteli gözü yormayan yazılara sahp bir monitör.. Tek eksi yanı tam ekran siyahlıkta üstten ve alttan biraz parlama yapması. Ama bu olay kesinlikle rahatsızlık vermiyor. Gözü kapalı alınabilecek bir monitör, herkese tavsiye ederim..
  • sorun resimlerde filan da oluyor. font smoothingten değildir.

quote:

bende de var 740 n daha yeni aldım. Bu sorun bende yok gayet kaliteli renkler ve kaliteli gözü yormayan yazılara sahp bir monitör.. Tek eksi yanı tam ekran siyahlıkta üstten ve alttan biraz parlama yapması. Ama bu olay kesinlikle rahatsızlık vermiyor. Gözü kapalı alınabilecek bir monitör, herkese tavsiye ederim..

şu resime 1280x1024te kontrastla parlaklığı yükseltip bakar mısın yazılarda sorun var mı? parlama olayı bende olmuyor götürünce değiştirirler muhtemelen.
    http://upload.wikimedia.org/wikibooks/en/5/51/Blender3D_User_Preferences_window.png

• quote:

Orjinalden alıntı: tertpo

sorun resimlerde filan da oluyor. font smoothingten değildir.

quote:

şu resime 1280x1024te kontrastla parlaklığı yükseltip bakar mısın yazılarda sorun var mı? parlama olayı bende olmuyor götürünce değiştirirler muhtemelen.
    http://upload.wikimedia.org/wikibooks/en/5/51/Blender3D_User_Preferences_window.png

kardeş bendede 740n var dediğin resme parlaklık ve kontrastı en son değere getirip değişik magicbright larda baktım ama gayet rahat okunuyordu herhangi bir sorun yoktu çok rahatsızlık verici bişeyse garantiye yolla monitoru bence

• sağol panturk
    orijinalde böyle olmadığını bilmek güzel. çok acil değil. bir ara gidip değiştireyim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.