symbol kullanan arkadaş yorum yapıyor ancak bilmediği bişey ... symbol ile clio 3 iki alakasız araç Hiç bir benzerlikleri yok. Kalite olarak dağlar var diyebilirim. Hatta symbol ile clio 3 e
binenler bu araçlar aynı fabrikadamı üretiliyor diye soruyorlar...
öte yandan diğer biir arkadaş fabia demiş. Zaten fabia ile clio 3 ü kıyaslayan adamı kaale dahi almam. Hatta yokmuş gibi davranırım.
aracım 100bin km de iken 5 kuruş masrafsız tuv muayeneden tek seferde kusursuz geçiyorsa ... renault un ne kadar saglam ve sorunsuz bir araç yaptıgını gösterir.
hocam benim agzımdan bu zamana kadar hb kasa ile sedan kasayı kesinlikle karsılastırmadım. formu bastan asagı benim yorumlarımı okursanız ne agzımdan symbolle lafı cıktı nede başka birsey...
tuv ile renaultu kıyas yapıpta renaultun saglamlıgını ölcemezsiniz, şaka gibisiniz...
artık renault kullanıcıları arka camlarına tüvtürkten geçti saglamdır kaza yapıla bilir yazsınlar : ) bence bu yrumdan sonra sizi kimse tınlamayacaktır...
kafanızda kurgu yapıp sanki insalar yazıp cizmiş gibi konusuyorsunuz...
Clio 3 ncap ten ilk 5 yıldız alan b segmenti araçtır. Her konuştuğunda konuşman daha gereksiz hal olıyor. Daha da batıyorsun.
Tuvden ilk muayenesinde kusursuz geçen , 100bin km rutin bakımları haricinde hiçbir parçası dahi değişmemiş araç neredeyse yok denecek kadar azdır.
Bilmeden konuşanını gördümde bilmeden iddaa edeni ilk defa görüyorum. Seni allaha havale ediyorum uğraşamıyacagım.
quote:
Orijinalden alıntı: sissil
quote:
Orijinalden alıntı: wind06
quote:
symbol kullanan arkadaş yorum yapıyor ancak bilmediği bişey ... symbol ile clio 3 iki alakasız araç Hiç bir benzerlikleri yok. Kalite olarak dağlar var diyebilirim. Hatta symbol ile clio 3 e
binenler bu araçlar aynı fabrikadamı üretiliyor diye soruyorlar...
öte yandan diğer biir arkadaş fabia demiş. Zaten fabia ile clio 3 ü kıyaslayan adamı kaale dahi almam. Hatta yokmuş gibi davranırım.
aracım 100bin km de iken 5 kuruş masrafsız tuv muayeneden tek seferde kusursuz geçiyorsa ... renault un ne kadar saglam ve sorunsuz bir araç yaptıgını gösterir.
dostum şirket yüzünden o kadar çok araç kullanıyorum ki hayal edemezsin. clio III'de çok kullandım evet symbol'den iyi ama kesinlikle vasat bir b sınıfı. megane II'ye binince bile başka bir dünyada hissediyorsun kendini. fabia'ya gelince, her ne kadar bende servisi ve ikinci eli yüzünden çok tutmasamda, fabia'nın sw versiyonu olan scout, b sınıfında çok iyi bir alternatif. şu linkten incelenebilir:
ama dediğim gibi benim tercihim 40 bin tlyi b sınıfına gömmektense c sınıfı benzin+lpg ile yola devam etmek olurdu.
dogrudur bende b sınıfında arkadaslarımın zaman zaman arabasını kullanıyorum. Yeni fiesta polo corsa 147 i20 fabia ...
Konuyu okumadan yorum yapman enterasan ben bi kere zaten cok para oldugunu ve ikinci el almasını onerdim. C sınıfı bir arac o paralara zaten alması imkansız tabi ikinci el alabilir.
Öte yandan fabianın giriş versiyonunun dahi işçiliği symbol kadar berbat iken düz clio 3 üde geçtim. Night and day yazmıs arkadas ki işçilik clio 3 lerde standarttır yani gerçekten iyi
ancak bu modelde konsol döşemeler fiesta titanium paket sınıfındadır. Yani biraz bilgin olup cevap yazsan bence daha iyi olacak. Demekki okadar şirket aracı kullanmışsın ama night
and day donanımını bilmiyorsun bukadar basit.
öte yandan açtıgın ilanda skoda fabianın dizeli yok... fiyat listesindede goremedim
kusura bakma ama 37000 skoda ya veren adam ben diyecek çok laf bulurum. Bide 85hp miş yuh.
kusura bakmayın her mesajı okuyamıyorum, o kadar vaktim yok. sadece ana mesajı ve benden alıntı yapanları okuyabiliyorum. neyse işçilik konusunda reno için şu kadarını söyleyeyim megane II hb ile sedanı arasında, megane III ile fluence'si arasında bile dağlar kadar fark olan bir markadan bahsediyoruz. o yüzden symbol'ü baz alarak clio III'ü bu kadar övmeyin lütfen. bu kadar araç kullanmamın yanı sıra daha yeni eşime sıfır bir araç aldık. clio n&d'de alternatifler arasındaydı ama daha bayide görür görmez vazgeçtik. clio 3 kesinlikle vasat bir araç. bakın kötü demiyorum, vasat ortada yani ama fabia, jazz, yeni aveo, polo, accent blue b sınıfında vasatın üstündeler. ben marka bazlıda kesinlikle bakmıyorum. eşime astra classic dizel aldık, opel'i hiç sevmediğim halde çünkü f/p olarak o an ki en iyi araçtı. o yüzden ısrarla c sınıfı benzin+lpg'li bir araç öneriyorum. dizel olarak ise c sınıfında tipine takılmazsanız astra sedan iyi bir seçenek bence.
ben 40 bintlyi eşim kullanacağı halde, şehir içinde park avantajı sağlayacağı halde, b ısınıf bir araca vermedim. verseydim de clio, ilk 5'te bile olmazdı. bunlar benim tecrübelerimden süzülmüş fikirler. kimse aynı düşünmek zorunda değil. bende kimse gibi düşünmek zorunda değilim.
hiçbir şekilde marka, reno takıntım yok. türkiye yatırımlarından dolayı reno'ya sempatim vardır hatta ama gayet gerçekci olarak baktığımda düşüncelerim bu şekilde oluşuyor.
quote:
Bilmeden konuşanını gördümde bilmeden iddaa edeni ilk defa görüyorum. Seni allaha havale ediyorum uğraşamıyacagım.
teşekkürler Allaha havale ettiğiniz için ben sizi psikiyatri doktorlarına havale ediyorum. hayalden uydurup gerçekmiş gibi yazıyorsunuz...
bensizinle uğraşmasına uğrasırım fakat sağlıksız biriyle uğraşmak hiç işime gelmez. ilk önce saglıgnız önemli benim için. en kısa zamanda iyileşirsiniz... geçmiş olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: leon_312
quote:
Orijinalden alıntı: wind06
20 bin tlnin altında araç isteyenlere ben megane I ve II'yi kesinlikle öneririm ama 40 bin tl clio'ya verilmez. verene geçmiş olsun derim ben.
hocam eger böyle birsey olsaydı atlamadan size aktarırdım fakat ben aracın bakımını renault mais ankara sube müdürlüğünde yaptırırım. aracımın bakımını yaptırdıgımda her zman sorarım bu sene bunlar degişti seneye neler degişcek. ve fiyatını ögrenirim. sonra bakım zmanına 5,6 ay kala telefonla arar sorarım bunlar şunlar degişecek nekadar diye. sonra bakım zamanına yakın tekrar ararım. kapanyaya girmeden. yine aynı fiyatı söylediler. renaultun kampanya zmanı mayısın 2. 3.haftasında basladıgından o günlere denk gelecek sekilde alıyorum daha önceden söylenen fiyat üzerinden indirim yapıyorlar..
tabikide ben şube müdürlüğünde yaptırdıgımdan orası resmi bir kurum oldugundan fiyatlarda oynama yapmıyorlar. fakat maise baglı servisleri arayıp fiyat sordugumda 5, asagı 10 yukarı hemen hemen aynı söylüyorlar söylemiyorlar degil..
servste extra birsey degişirse bilemem fakat benim size söylediğim gibi yag,yagfilitresi hava filitresi degişiyor ve fiyatı 230tl. diger markalarda silecek suyu koyuyor 5 tl faturaya yansıtırken renault yansıtmıyor.
sizin söylediklerinizle benim söylediğim hiç uyumusyor sizde renaulttu iyi biliyorsunuz bende. bende diger markaları arastırıyorum sıfır araba alcagımdan servis bakımı nedir diyerekten. bana söylenenleri size aktardım..
bir arkadaşa symbolden iyi felan demişssiniz. tabikide kesinlikle katılıyorum clio hb olsun, diger markaların hb kasaları olsun symbolden kat kat üstünler... zaten aracı kullanmaya gerek yok icerisine oturdugunuz anda fark bayag bi hissediliyor...
symbolü savunacak degilim ama atlanılan hususu belirtmek isterim... hb kasa b segmenti ile sedan kasa b segmentlerinin arasında daglar kadar fark var. ikisi aynı platformu paylasa bilir fakat kesinlikle yan yana gelecek durumları yok. symbol renaultun göz bebegi fakat sag kolu yerine arka cebi sectiklerinden renault önemsemiyor...
hyundai b segmenti sedan kasada atak yaptıgından dolayı ,renault hyundai örnek alarak zorunlu olarak symbolü bu seneki üretimini durdur ve yerine farklı bir isimle farklı kalite,donanım ve motorla cıkcak 2013 yılında.
renault symbollede devam edebilirdi fakat bir kere symbolün adı çıkmış ne yapsa ne etse insanların düşüncelerini kolay kolay degiştiremez. bu yüzde farklı bir strateji uygulaarak karsımıza bambaska birseyle cıkcak. amma iyi birsey cıkar amma kötü birsey cıkar bilemem..
ya dostum 3,5 sene gittim o servislere. ne diyeyim ki başka. servislerden çektiklerimi ve aracın bazı aksaklıklarını yazayım istersen: - kötü mazot yüzünden kelebeğinin temizlenmesi gerek araca baskı-balata bitmiş dediler, yetkili serviste. - 210 tl olan fix bakımdan 400 tl ile zar zor çıktım. - aracın aküsü 2. yıl dolmadan bitti. - yeni ağır bakımdan çıkmış, triger seti değilmiş aracın, v kayışı koptu ( o zaman aracı bir arkadaşıma satmıştım, tüm detayı hatırlamıyorum ama sadece kayış kopmuş, motora zarar vermemiş). - bir defa sağ cam düştü. - radyosu arızalandı. - fren balatası ıslanınca acayip bir ses yapıyordu ve çözüm bulamadılar, kronik dediler, garantiye girmedi. - cam suyu parası almıyorlar demişsin ama en ufacık bir işleme bile hayvan gibi para ödedim ben.
renoların servisi hiçte uygun değildir. yedek parçası da aynı şekilde. ha ben megane II'imden memnun değil miydim, gayet memnundum çünkü çok konforlu idi. yerli üretimler gibi yalıtım sorunu da yoktu. memlekete gittiğimde işkence çekmediğim nadir araçlardan biridir. tek kötü yanı, konfor için, yol tutuşundan çok ödün vermesiydi.
Yaklaşık 5 ay önce bende niyetlenmiştim.Ama iki çocuklu birisi olarak hemen vazgeçtim.Ben 1.2 benzinli N&D modeline bakmıştım.Aracın bagajı ve özellikle arka kısmı çok dar.O yüzden eledim.2011 modelini 31500 e kadar düşmüştü bayii.31000 e biterdi.Ama dediğim gibi eledim.Yeni aveo 1.2 sedan aldım 1 ay önce.Memnunum şükür.28000 e aldım...Hakkınızda hayırlısı olsun...
Yukarıda da yazdım yeni aveo sahibiyim ama fabiayı tek geçerim...
Al derim. 2 hafta önce iş arkadaşım 2012 model Clio Grand Tour 1.2 benzinli Night Day donanım aldı. Arabayı ikinci el aldı 2000 km. de ve beyaz. Araba donanım olarak dolu ve şık. Ön konsol ve koltuklar deri. Donanım olarak resmen Renault bu arabada çalıp çırpmamış. Ve arkadaşım memnun kaldı arabadan. Sadece 1.2 motor biraz ürkütüyor onu o kadar. Onun dışında şık ve dolu bir araba. Yakıtı da 7.1'e düşürdü. İlk aldığında 8.4 lerde geziyordu. Gerçi sen dizel istiyorsun.
listeme opel corsayı ekledim
bu iki araçtan önde hangisi dökülür
yakıt ekomosi açısından yürüyen olarak hangisi beni rahat ettirir benim amacım sorunsuzluk
daha önce opel vectramız vardı 2004 model baya bi çekmiştikte aynı sorunları yaşamaktan korkuyorum.
multijet punto olabilirmi acaba ne dersiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme