Şimdi Ara

karar veremiyorum clio hb night & day alınırmı veya OPEL CORSA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
11.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sevgili arkadaşlar imza olan ford fista marka aracım 2010 yılının temmuz ayında 32500 tl ye aldım bizim düzcenin yolları çok kötü fista da hassas bir araba malum bizim arabanın 500 km de sol amortisör değişti sonra 3 kere garantiden direksiyon kolonu değişti sonra 57.000 km de baskı balata değişti ve salı günü benim güzel arabam beni istanbulda ortada bıraktı motordan tıkır tıkır ses gelmeye başladı bende hemen yetkili servis gürbaşlara çektim arabayı istanbuldan düzceye otobüsle dönmek zorunda kaldım benim fiestam o tempoya dayanamadı ve sorun motordaymış 15 - 20 gün sürermiş bende arabadan soğudum satmak istiyorum ayrıca birtanede symbol var 170 bin km de maşallah daha hiç bir sorun çıkartmadı bende bu yüzden clio hb almak istiyorum benim istediğim şartları taşıyan başka bir araba bulamadım alternatif olsa değerlendiricem ama yok

clio hb için 39000 tl isteniyor en full ü night & day modeli 1.5 dci 90 hp e5 motor fordun yakıtındanda memnun değildim bu seçenek beni yakıt açısındanda rahatlatır diyorum ne dersiniz

siz ne dersiniz ben başka bir seçenek bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sdrturhan -- 23 Nisan 2012; 13:01:06 >

• Selam ben sana clio grand tour modelini tavsiye ederim.
  • 1.5 dci 90 hp sizin fiestanıza göre daha performanslı bir motor. ama clio bu sene yenileniyor. sıfır aldığınız araç 6 ay geçmeden eski kasa olacak. clio alma niyetiniz varsa biraz daha bekleyin. fiesta ile devam edin. ayrıca yeni peugeot 208 de geliyor. şu anda satılan 207den daha uygun fiyata gelecek.
  • evet o konuda bilgim var fakat amaca yönelik düşünüyorum zevk amaçlı değil hem aldığımda o kasayı daha pahalıya almış olacağım

işte benim istediğim araç şöyle canı burnunda olmayacak ford fiesta ile ben bu sorunu yaşıyorum asfalttan aşağıya inemiyorum clio ile böyle sorun olmaz diye aklımdan geçiriyorum.
  • dedikleriniz doğru ve güzel arabalar fakat bana canı tok bir araba lazım ihtiyaca yönelik yani

belki birazdaha ticari düşünebiliriz diyelim

fiesta bana biraz nazik geldi

opeli zaten kafamdan sildim buradaki servis yüzünden

vw ye gelince üst segmentte kalıyor

geriye birtek megane kalıyor oda bomboş
  • clio kesinlikle o paraları hak etmiyor. o fiyatlara bende arkadaşlar gibi c segmenti öneririm. olmadı fabialara bakın derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wind06

clio kesinlikle o paraları hak etmiyor. o fiyatlara bende arkadaşlar gibi c segmenti öneririm. olmadı fabialara bakın derim.

hocam o parayı o hak etmiyor bu hak etmiyor ne hak ediyor peki... piyasaya göz atarsanız aaynı segmentteki arabalar aşagı yukarı bu fiyatara gidiyor...
    c segmenti dizel nerde varmış bu fiyata.. konfor acısından benzinliyi önermisseniz diyecek lafım yok..

arkadasa yorum yapmak gerekirse yeni kasası sizi rahatsız etmezse ,90bglik dizel ömür boyu ikilemeden götürür.
    75lik alırsanız 90bglikten tamamen farklı yapıya sahip. 75 bglik uzun yolda fiesta gibi olur.
    90bglik banamısın demez...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • night and day donanım dolu versiyon ama lastikler ince yanaklı o yüzden bozuk yolda sıkıntı olabilir. clio yapı olarak daha uygun bozuk yollara. ayrıca fiesta'ya göre iç mekanı daha konforlu ve rahat. on göğüs de deri kaplama olması lazım. ben kampanya'dan alamamıştım senebaşında 1-2 günle kaçırmıştım. benzinli 1.2 20. ozel seri versiyondu. bagaj ihtiyacı varsa grantour versiyonu tavsiye ederim.
  • linealar var 95 bg taş gibi araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

clio kesinlikle o paraları hak etmiyor. o fiyatlara bende arkadaşlar gibi c segmenti öneririm. olmadı fabialara bakın derim.

hocam o parayı o hak etmiyor bu hak etmiyor ne hak ediyor peki... piyasaya göz atarsanız aaynı segmentteki arabalar aşagı yukarı bu fiyatara gidiyor...
    c segmenti dizel nerde varmış bu fiyata.. konfor acısından benzinliyi önermisseniz diyecek lafım yok..

arkadasa yorum yapmak gerekirse yeni kasası sizi rahatsız etmezse ,90bglik dizel ömür boyu ikilemeden götürür.
    75lik alırsanız 90bglikten tamamen farklı yapıya sahip. 75 bglik uzun yolda fiesta gibi olur.

http://forum.donanimhaber.com/m_59300467/mpage_1/key_/tm.htm

• 2ay daha beklemekte fayda var her nekadar clio sınıfının en iyi aracı diye iddaa etsemde degisen kasası yuzunden 5 para vermem.

ikinci el alacaksanız tavsiye ederim. İstanbulda araç bulursanızda yardımcı olurum . Az çok sesinden gidişinden şasesinden anlarım araba alınır mı alınmazmı.
  • quote:

quote:

clio'ya sırf reno diye, servisi yaygın diye o kadar para verilmez. sağlamlık olarak da fiestedan hiç de bi fazlası yoktur o aracın. fiesta'nın döküldüğü yerde hayli hayli clio'da dökülür. bu nedenle c sınıfı benzinli bir araç lpg çözümü ile birlikte daha mantıklı olur. ya da astra sedan dizel gibi bir seçenek var. servisi reno'dan pahalı değil opelllerin.
    ille de b sınıfı deniyorsa fabia'nın sw'u clio'nunkinden her türlü iyidir.
    ayrıca yeni aveo, jazz, yeni fiesta, accent blue, polo b sınıfında clio'dan daha iyi tercihler.

arkadaş vw üst sınıf demiş ama reno'nun da servis ve yedek parçasının hiç de diğer markalardan arta kalır yanı yok. şu an bu konuda en uygun fiat. eskiden hyundai çok iyiydi ama artık onunda servis ve yedek parça fiyatları diğer markalarla hemen hemen aynı.

• quote:

quote:

quote:

clio'ya sırf reno diye, servisi yaygın diye o kadar para verilmez. sağlamlık olarak da fiestedan hiç de bi fazlası yoktur o aracın. fiesta'nın döküldüğü yerde hayli hayli clio'da dökülür. bu nedenle c sınıfı benzinli bir araç lpg çözümü ile birlikte daha mantıklı olur. ya da astra sedan dizel gibi bir seçenek var. servisi reno'dan pahalı değil opelllerin.
    ayrıca yeni aveo, jazz, yeni fiesta, accent blue, polo b sınıfında clio'dan daha iyi tercihler.

arkadaş vw üst sınıf demiş ama reno'nun da servis ve yedek parçasının hiç de diğer markalardan arta kalır yanı yok. şu an bu konuda en uygun fiat. eskiden hyundai çok iyiydi ama artık onunda servis ve yedek parça fiyatları diğer markalarla hemen hemen aynı.

hocam renaultun ilk bakımı 230tl. yag,yagfilitresi,hava filitresi ve diger bakılması gereken parcaların kontrolü...
    vw nin 350tl
    opelin 450tl servis ücretleri var. hondanında asagı kalır yani yok.. ford ve fiatı bilemicem...

eger kampanyazsız 230tlden asagı servis bakımı yapan marka varsa buyrun söyleyin...
    renaultun mayıs ayında %20,% 30 luk kampanyası oluyor. %20 baz alırsak 180tl civarına geliyor

aracların kalite bakımından kıyaslarsan diyecek bir sözüm yok. ama bakım masrafı pahalı deme...
    chevrolet,hyundai gibi türkiyede pazarında yeri yok..

polo alıncaksa arka koltukları,bagajı unutcaksın..
    jazz sınıfın en iyilerinden fakat tutulmadı. accent blue desen c segmentindeki arabalarla fiyatı aynı.

renaultu savunmuyorum fakat renaultun önüne gece bilecek tek birsey var oda kalite yönünden...
    sunu söylemeliyim ki kesinlikle kalitesizliğini kullanıcsına belli ettirmiyor. renaultun atası sayıla bilcek arabalar toros brodway dag taş demeden her yeri tırmanıyor..

• symbol kullanan arkadaş yorum yapıyor ancak bilmediği bişey ... symbol ile clio 3 iki alakasız araç Hiç bir benzerlikleri yok. Kalite olarak dağlar var diyebilirim. Hatta symbol ile clio 3 e

binenler bu araçlar aynı fabrikadamı üretiliyor diye soruyorlar...

öte yandan diğer biir arkadaş fabia demiş. Zaten fabia ile clio 3 ü kıyaslayan adamı kaale dahi almam. Hatta yokmuş gibi davranırım.

aracım 100bin km de iken 5 kuruş masrafsız tuv muayeneden tek seferde kusursuz geçiyorsa ... renault un ne kadar saglam ve sorunsuz bir araç yaptıgını gösterir.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hocam renaultun ilk bakımı 230tl. yag,yagfilitresi,hava filitresi ve diger bakılması gereken parcaların kontrolü...
    vw nin 350tl
    opelin 450tl servis ücretleri var. hondanında asagı kalır yani yok.. ford ve fiatı bilemicem...

eger kampanyazsız 230tlden asagı servis bakımı yapan marka varsa buyrun söyleyin...
    renaultun mayıs ayında %20,% 30 luk kampanyası oluyor. %20 baz alırsak 180tl civarına geliyor

aracların kalite bakımından kıyaslarsan diyecek bir sözüm yok. ama bakım masrafı pahalı deme...
    chevrolet,hyundai gibi türkiyede pazarında yeri yok..

polo alıncaksa arka koltukları,bagajı unutcaksın..
    jazz sınıfın en iyilerinden fakat tutulmadı. accent blue desen c segmentindeki arabalarla fiyatı aynı.

renaultu savunmuyorum fakat renaultun önüne gece bilecek tek birsey var oda kalite yönünden...
    sunu söylemeliyim ki kesinlikle kalitesizliğini kullanıcsına belli ettirmiyor. renaultun atası sayıla bilcek arabalar toros brodway dag taş demeden her yeri tırmanıyor..

dostum 3,5 sene megane II dizel kullandım. türkiye'ye gelen ilk parti meganeII sahiplerinden birisiyim. renoyu iyi bilirim. konfor olarak çok iyidir araç ama maalesef servisi ve yedek parçası pahalı. o indirimler hep hikaye, önce fiyat artıyor sonra indirim, ayrıca illa ki serviste başka bir şeyler de çıkıyor. servisler arasında da inanılmaz kalite farkı var. bazı servisleri sanayiden beter.
    en son servis - fiyat karşılaştırması yaptığımda, fluence, jetta ile aynıydı, sadece 20 binde bir bakımı vardı, tek artısı buydu.
    yani senin vw 350 tl dediğin c sınıfı için geçerli, reno'da da fluence veya megane III'ün ilk bakım fiyatları aynıdır.

dediğim gibi bakımda şu an en uygun fiat. renonun artısı sadece 20 bin kmde bakım istemesi.

20 bin tlnin altında araç isteyenlere ben megane I ve II'yi kesinlikle öneririm ama 40 bin tl clio'ya verilmez. verene geçmiş olsun derim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 21 Nisan 2012; 22:56:27 >

• Alınır ama kasa degistirecek sanırım. Kasanın önemi yoksa alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

symbol kullanan arkadaş yorum yapıyor ancak bilmediği bişey ... symbol ile clio 3 iki alakasız araç Hiç bir benzerlikleri yok. Kalite olarak dağlar var diyebilirim. Hatta symbol ile clio 3 e

öte yandan diğer biir arkadaş fabia demiş. Zaten fabia ile clio 3 ü kıyaslayan adamı kaale dahi almam. Hatta yokmuş gibi davranırım.

aracım 100bin km de iken 5 kuruş masrafsız tuv muayeneden tek seferde kusursuz geçiyorsa ... renault un ne kadar saglam ve sorunsuz bir araç yaptıgını gösterir.

dostum şirket yüzünden o kadar çok araç kullanıyorum ki hayal edemezsin. clio III'de çok kullandım evet symbol'den iyi ama kesinlikle vasat bir b sınıfı. megane II'ye binince bile başka bir dünyada hissediyorsun kendini.
    fabia'ya gelince, her ne kadar bende servisi ve ikinci eli yüzünden çok tutmasamda, fabia'nın sw versiyonu olan scout, b sınıfında çok iyi bir alternatif. şu linkten incelenebilir:

http://www.skoda.com.tr/new/fabia-scout.asp

ama dediğim gibi benim tercihim 40 bin tlyi b sınıfına gömmektense c sınıfı benzin+lpg ile yola devam etmek olurdu.

• quote:

quote:

symbol kullanan arkadaş yorum yapıyor ancak bilmediği bişey ... symbol ile clio 3 iki alakasız araç Hiç bir benzerlikleri yok. Kalite olarak dağlar var diyebilirim. Hatta symbol ile clio 3 e

dostum şirket yüzünden o kadar çok araç kullanıyorum ki hayal edemezsin. clio III'de çok kullandım evet symbol'den iyi ama kesinlikle vasat bir b sınıfı. megane II'ye binince bile başka bir dünyada hissediyorsun kendini.
    fabia'ya gelince, her ne kadar bende servisi ve ikinci eli yüzünden çok tutmasamda, fabia'nın sw versiyonu olan scout, b sınıfında çok iyi bir alternatif. şu linkten incelenebilir:

http://www.skoda.com.tr/new/fabia-scout.asp

ama dediğim gibi benim tercihim 40 bin tlyi b sınıfına gömmektense c sınıfı benzin+lpg ile yola devam etmek olurdu.

dogrudur bende b sınıfında arkadaslarımın zaman zaman arabasını kullanıyorum. Yeni fiesta polo corsa 147 i20 fabia ...

Konuyu okumadan yorum yapman enterasan ben bi kere zaten cok para oldugunu ve ikinci el almasını onerdim. C sınıfı bir arac o paralara zaten alması imkansız tabi ikinci el alabilir.

Öte yandan fabianın giriş versiyonunun dahi işçiliği symbol kadar berbat iken düz clio 3 üde geçtim. Night and day yazmıs arkadas ki işçilik clio 3 lerde standarttır yani gerçekten iyi

ancak bu modelde konsol döşemeler fiesta titanium paket sınıfındadır. Yani biraz bilgin olup cevap yazsan bence daha iyi olacak. Demekki okadar şirket aracı kullanmışsın ama night

and day donanımını bilmiyorsun bukadar basit.

öte yandan açtıgın ilanda skoda fabianın dizeli yok... fiyat listesindede goremedim

kusura bakma ama 37000 skoda ya veren adam ben diyecek çok laf bulurum. Bide 85hp miş yuh.

• quote:

20 bin tlnin altında araç isteyenlere ben megane I ve II'yi kesinlikle öneririm ama 40 bin tl clio'ya verilmez. verene geçmiş olsun derim ben.

hocam eger böyle birsey olsaydı atlamadan size aktarırdım fakat ben aracın bakımını renault mais ankara sube müdürlüğünde yaptırırım.
    aracımın bakımını yaptırdıgımda her zman sorarım bu sene bunlar degişti seneye neler degişcek. ve fiyatını ögrenirim. sonra bakım zmanına 5,6 ay kala telefonla arar sorarım bunlar şunlar degişecek nekadar diye. sonra bakım zamanına yakın tekrar ararım. kapanyaya girmeden. yine aynı fiyatı söylediler.
    renaultun kampanya zmanı mayısın 2. 3.haftasında basladıgından o günlere denk gelecek sekilde alıyorum daha önceden söylenen fiyat üzerinden indirim yapıyorlar..

tabikide ben şube müdürlüğünde yaptırdıgımdan orası resmi bir kurum oldugundan fiyatlarda oynama yapmıyorlar. fakat maise baglı servisleri arayıp fiyat sordugumda 5, asagı 10 yukarı hemen hemen aynı söylüyorlar söylemiyorlar degil..

servste extra birsey degişirse bilemem fakat benim size söylediğim gibi yag,yagfilitresi hava filitresi degişiyor ve fiyatı 230tl.
    diger markalarda silecek suyu koyuyor 5 tl faturaya yansıtırken renault yansıtmıyor.

sizin söylediklerinizle benim söylediğim hiç uyumusyor sizde renaulttu iyi biliyorsunuz bende. bende diger markaları arastırıyorum sıfır araba alcagımdan servis bakımı nedir diyerekten. bana söylenenleri size aktardım..

bir arkadaşa symbolden iyi felan demişssiniz. tabikide kesinlikle katılıyorum clio hb olsun, diger markaların hb kasaları olsun symbolden kat kat üstünler... zaten aracı kullanmaya gerek yok icerisine oturdugunuz anda fark bayag bi hissediliyor...

symbolü savunacak degilim ama atlanılan hususu belirtmek isterim... hb kasa b segmenti ile sedan kasa b segmentlerinin arasında daglar kadar fark var. ikisi aynı platformu paylasa bilir fakat kesinlikle yan yana gelecek durumları yok.
    symbol renaultun göz bebegi fakat sag kolu yerine arka cebi sectiklerinden renault önemsemiyor...

hyundai b segmenti sedan kasada atak yaptıgından dolayı ,renault hyundai örnek alarak zorunlu olarak symbolü bu seneki üretimini durdur ve yerine farklı bir isimle farklı kalite,donanım ve motorla cıkcak 2013 yılında.

renault symbollede devam edebilirdi fakat bir kere symbolün adı çıkmış ne yapsa ne etse insanların düşüncelerini kolay kolay degiştiremez.
    bu yüzde farklı bir strateji uygulaarak karsımıza bambaska birseyle cıkcak. amma iyi birsey cıkar amma kötü birsey cıkar bilemem..

• quote:

hocam benim agzımdan bu zamana kadar hb kasa ile sedan kasayı kesinlikle karsılastırmadım. formu bastan asagı benim yorumlarımı okursanız ne agzımdan symbolle lafı cıktı nede başka birsey...

tuv ile renaultu kıyas yapıpta renaultun saglamlıgını ölcemezsiniz, şaka gibisiniz...

artık renault kullanıcıları arka camlarına tüvtürkten geçti saglamdır kaza yapıla bilir yazsınlar : )
    bence bu yrumdan sonra sizi kimse tınlamayacaktır...

kafanızda kurgu yapıp sanki insalar yazıp cizmiş gibi konusuyorsunuz...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.