Şimdi Ara

KARAR VERİLDİ . CRUZE ALINACAK . AMA..? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
2.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son noktayı mı koydum ya? Öyle demek istemedim vallahi. Çok borca sıkışırsam benimkini satıp ben de almayı düşünüyorum...cidden.
  • İlanda yazdığı gibi hatası, boyası yoksa fiyatına göre çok iyi araba;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-2012-model-hatasiz-37.000-km-de-otomatik-cruze-189626752/detay

Detaylı fotoğrafları yayınlanmamış. Özellikle iç kabin, konsol ve koltukların yıpranmış olup olmadığına bakmak lazım tabi.

HB düşünürseniz bu da gayet uygun;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-2013-model-sifirdan-farksiz-sunrof-lu-otomatik-cruize-189598025/detay

Bu ilanda detaylı iç-dış fotoğrafları olduğu için araç daha albenili duruyor ama yakından bakmak lazım. Boyalı olan 2 parçanın hangileri olduğu öğrenilmeli.

Chevrolet'in çıkardığı son makyajlı Cruze kasası bu. Otomatik ve sunroof seçenekleriyle temiz ve az km yapmış bir emsalinin fiyatı 42.000-43.000 TL civarında. 50.000 TL yazan da var ama fantastik rakamlar bunlar. 35.000 TL büntçe ayırdıysanız, biraz şartları zorlayarak, biraz da pazarlık yaparak bu ayarda bir araç alırsanız yıllarca tek kuruş masraf yapmadan binersiniz.

İlan sahipleriyle ve arabalarla hiç bir alakam yok bu arada.

Ayrıca ekleme;

Baştakinin hasar durumu olduğu yazılmış, diğerlerini bilmyorum. Önemsemezseniz bunlar da makul;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-2013-trafige-cikisli-otomatik-temiz-bayan-doktor-arabasi-176290263/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-acil-satilik-2012-model-13.000-km-hasarsiz-188381060/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-2012-cruze-sport-plus___boyasiz___ciziksiz___extrali___fulll-185759600/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curva Sud -- 28 Kasım 2014; 22:32:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: go-suto

Yanlış anlamayın ama sıfırlar o kadar yükseldi ki, insanlar piyasadan çekilmiş bir markayı bile tercih ediyor. eğer ki ÖTV zammı olmasaydı bu araçların ederi 32-33ü geçmezdi... Cruze kötü mü? Değil. Yalnızca aşırı yavaş ve aşırı yakıyor.

Kullandığınız Honda(Civic olduğunu tahmin ettim, neden bilmiyorum)'nın yakıt değerlerini paylaşmanız mümkün mü?

"Aşırı" sıfatıyla nitelediğiniz Cruze'un yakıt sarfiyatıyla kıyaslamış oluruz, mesela benimkiyle.
  • Curva Sud C kullanıcısına yanıt
    Evet Civic ECO modeli fakat babayadigarı 5 ileri otomatik vites.
    2,12liralık LPGx30lt (63.60 civarı) 330-342km ş.içi yoğun olmayan trafik sakin sayılcak kullanımda. Yoğun sayılacak (İzmir) trafikte 290-300km ye düşebiliyor.
    110-130km hızla otoyolda gidersem 300-310km eğer devire dikkat edersem.
    Aracı aldığımda benzin deposunu bir kez doldurttum 3.5-4 aydır başka almadım sanırım yarısında falan.
    Bir arkadaşımın Cruze'unu kullanmıştım, inanılmaz bir şekilde bir önceki kasa Civic'le (FD6) aynı havayı taşıyor. Muhtemelen Cruze'u tasarlarken FD6'yı örnek aldılar, atmosferik motor 124bg 1.6 motor vs..

Edit: Yakıtı otomatik vites olduğu için hayli yüksek, Düz vitesleri çok daha tutumlu. Hızlanma konusunda benim araç pek başarılı sayılmaz, daha önce TDI Golf 6 kullanıyordum onun yanında nal topluyor. Anca Ecoyu kapatıp, S modunda biraz canlanıyor ,benzine alırsam bi hayli düzeliyor. Cruze biraz kilosundan dolayı ağır kalabilir ama olsun sollamalarda yığılıp kalmadığını biliyorum. 3-4yıl önce Cruze almaya karar vermiştim ama bizim berberin Apaçi çırağı alınca vazgeçtim açıkcası :) Civiclerin satma sebebi fabrika çıkışı BRC olması ve 6 yıl garanti vermeleri. 2.elini biliyorsun - 2012 modeli 4-5bin, 2013ler 3-4 bin civarı prim yaptı. ÖTV zammı farkını ve enflasyon oranını düşersen yine de fena sayılmaz. Chevrolet'nin Avrupayla beraber Türkiyeden çekilmesi üzücü ama GM hala var ve garanti süreci sonuna kadar arkasında duracaklarmış. bunun anlamı nedir bilemiyorum, kaç yıla tekabül eder? Gerçi durmasalar parçalar gene bulunur bi şekilde (Tofaşlarda olduğu gibi)
    İşin açıkcası ben borçlarımdan dolayı aracımı satıp Cruze almayı cidden düşünüyorum tamam 5-6 sene sonra Şahin-Doğan yerine geçecek ama yapabileceğim birşey yok ekonomim buna elveriyor. İşin komiği şu an aracımı satıp 2 tane düşük donanımlı 2009-2010 Cruze alabilirim ama sonra değeriyle satabilecek miyim? Ne yazık ki popüler araçların peşinden gitmek zorundayım şu ekonomide zararı göze alamam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C E B R A I L -- 29 Kasım 2014; 0:36:42 >

• ee hani cruze çok yakıyordu bende manuel 2013 cruze var ankarada ortalama 40 km hızla 8.5-9.0 litre lpg yakıyor yoğun trafikte (25 km ortalama hız) 10 litreyi buluyor , uzun yolda ise 7.5 litre lpg yakıyor, aracı sakin kullanan birisiyim ve 110 km hızı geçmem bazen otobanda 120 km'ye çıktığım olur...
    cruze asla 1.6 atmosferik araçlardan fazla yakmıyor, kullanım tarzına ve kullanılan güzergaha göre doğal olarak artışlar yaşanabiliyor... çevremde 1,6 araçlarla aynı hemen hemen hatta bazılarından daha az bile yakıyor, en azından benim aracım az yakıyor ben gayet memnunum yakıtından, işe giderken zaten 90 km hızı zor görüyorum azıcık basayım diyorum trafik el vermiyor hemde istanbul yolunu bilenler bilir gayet akıcı 4 şeritli bir yol, hiç bir ışıkta korna çalmıyorlar usul usul kalkıp gidiyorum zaten önümde araç varsa çoğu zaman bekliyorum aracın hızlanmasını, bazen atarlanıp deviri yükseltip kopup gittiğimde oluyor ama çok nadir sıkıştıran veya beni sinirlendiren birisi oldumu ilk vitesi 3 binde atıp sonra 2, 3 yapınca zaten 4 'e atmadan diğer ışıkta buluyorsun kendini..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cruze2013sport -- 29 Kasım 2014; 1:58:07 >

• cruze2013sport C kullanıcısına yanıt
    Tabi trafiğin durumu, ışıklar vs önemli...bu değerler gayet iyi gibi manuelde ama otomatikte nasıl? Konuyu açan arkadaş otomatik istemiş...
  • otomatik kullanmadığım için yorum yapamam fakat uzun yolda otomatik daha az yakar diye düşünüyorum çünkü benimki 5 ileri otomatikler 6 ileri... benim gibi aynı şartlarda otomatik kullanan arkadaşlar cevaplarsa bizde öğrenmiş oluruz...
  • Popüler araçların peşinden gitme nedeninizi sorgulamak bana düşmez. Yalnız bana göre mantıklı değil, Türkiye'de Accent Era'dan daha popüler bir araba olduğunu düşünmüyorum zira. 2. el, yedek parça, servis benzeri takıntıları olan biri için ancak Accent önerilir.

Ben şahsen verdiğim para karşılığında alacağım maksimum faydayı hedeflerim. Bu yüzden kullandığınız araçla hemen hemen aynı nitelikte olan arabamı 20.000 TL daha ucuza almak benim için mantıklı tercihtri. Civic ile Cruze arasında yakıt ve performans olarak "aşırı" bir fark olmadığını bizzat verdiğiniz rakamlarla teyid etmeniz karşısında yaptığım tercihin doğru olduğu sonucuna ulaşıyorum. Arabamı değiştireceğim zaman da şuan bindiğiniz orta sınıf, C segment araç fiyatına Volvo xc60 emsalinde bir SUV olan LTZ donanımlı Captiva almayı düşünüyorum.

Hala Chevy tercih etmem sizi şaşırtabilir, sahip olduğunuz önyargı ve hayali felaket senaryolarıyla bu sonuca varmanız doğaldır. 65.000 - 70.000 TL gibi astronomik meblağları orta sınıf, C segment bir araca verenler benim için ne kadar anlaşılmaz bir manzara oluşturuyor ise, benim tercihlerim de size yabancı gelebilir.

Hala Toyota'nın ardından dünyanın en büyük 2. motorlu taşıt üreticisi olan GM'nin Avrupa piyasasından çekilmesinin yedek parça ve servis hizmetleri konusunda hiç bir problem çıkarmayacağını bilen nadir kişilerden biri olarak minimum maliyetle maksimum kalite ve konforu elde etmeye devam edeceğim. Bunun için mutluyum, dilerim herkes de tercihlerinden ötürü aynı hissi tatmini yaşar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İnsanların Amerikan markalarını görünce bişey sanıp koşup gitmeleri sonucu başlarına geleni söyliyim: Dodge Nitro, chrysler 300, jeep compass vs hepsi çöpe döndü biliyorsunuz.
    Bu noktada bişey alırken dikkatli olmak durumundayız.
    Chevrolet biraz farklı çıktı çünkü esasında Daewoo yani G.Kore üretimi. O yüzden maliyeti ve fiyatı düşürebilmişlerdi. Garanti konusunda henüz bişey belli olmaz çünkü yasal garanti süresi boyunca tahahüt vermişlerdi ve henüz bitmedi.
    GM şu anda hacimsel küçülmeye gidiyor ve devlet desteğiyle ayakta duruyor biliyorsunuz. Adamlar nerdeyse kamulaştırma yaptı kurtarmak için...

Yakıt konusunu teyit edemedik ne yazık ki çünkü otm. vites kullanan birini bulamadık, benim kullandığım Cruze da düzdü. Ama tahminimce benimki 22-25k yakarken şu an Cruze otm.en fazla 35k yakar.
    Hız ve hızlanma konusunu da teyit edemedik. (LPG'nin markası fiyatı da önemli bu arada)

Popüler araçlara insan ekonomisi elverdiği kadar, 2.elde ne olur diye düşünerek yönelmek durumunda. Fayda sağlamak diye düşünürsen Chevrolet sıfır satılırkenki fiyatlarıyla Accentin ya da Civic'in o günkü sıfır fiyatlarını düşün ve bugünkü 2.el fiyatlarıyla karşılaştır.Prim yapma oranı açısından Civic bi adım öne çıkması gerekiyor çünkü orta üst seviyeli vatandaşın talebi bu yönde, Accenti bilmem.

Captivayla Volvoyu karşılaştırman da güzel olmuş aslında ben sana bi tavsiye vereyim ilk jenerasyon tank gibi S80 otm. 5silindirli 2.elde 20-25e dahi bulunabiliyor, güvenlik ve konfor açısından Cruze ve Captivadan kat kat daha iyi, yakıtı Cruze'la başabaş,bastın mı 250 görüyor, kolay kolay bozulmaz, özel servise götürdün mü can da yakmaz fayda budur ona bakarsan ama kimse almak istemiyor çünkü arz talep dışında kalıyor.
    Dediğim gibi chevyler Opel kanalıyla eğer yed.parça getirmeye devam ederse 5-6 sene sonranın Tofaşı olacak, hatta mevcut kullanıcı kitlesinin ona hazır altyapısı mevcut :)
    Eğer yed.parçayı getiremezse Daewooyla aynı kaderi paylaşır.

• Bu Tofaş-Şahin benzetmesi nerden çıktı bilmiyorum ama farz edelim ki doğru örnek, siz Tofaş kalibresindeki bir araca +20.000 TL ile binerek yine zararda olacaksınız. Araç fanatiği değilseniz şayet Cruze ile Civic aradında 20.000 TL'lik bir fark olmadığını gayet iyi biliyor olmalısınız.

Daha önce burda 2. el odaklı araba arayanlara söylemiştim, motorlu araçtan asla kar edilmez. Piyasası en iyi olan araç dahi döviz kuru bazında alıcısına kaybettirir. Ha, Civic ya da VW 5 kaybettirirken Opel 8, Chevrolet 10 kaybettirir belki. Ama en nihayetinde hiç biri satın alırken verilen parayı tekrar getirmez. 2 Sene önce 60.000 TL'ye alınan Passat'ın bugün 65.000 TL etmesi getiri gibi görünse de döviz bazında yine kaybettirmiştir.

Arabayı daha alırken satmayı düşünen kişi bana göre motorlu taşıt yerine gayrimenkule yönelmelidir. Hatta bilgisi ve yeteneği varsa borsada hisse senedi takip etmelidir, araba bu tip kişiler için yanlış yatırım aracıdır. Daha doğrusu araba bir yatırım aracı değildir, ihtiyaçtır. Insanlar da ihtiyaçlarını karşılarken güvenlik ve konfor talep ederler.

2. El dediğimiz mevzu 2 dakikalık bir dolu yağışında tavan kısmında oluşacak bir kaç gamze yüzünden 70.000 liralık bir arabayı 45.000 liraya satamama riskidir. Buna benzer riskler her zaman vardır ve kasko gibi önlemlerle önüne geçilemez. Kasko şirketi aracın tavanını boyar, ilk günden daha temiz şekilde kullanıcıya teslim eder ancak aracı satarken bu boyanın ne olduğunu izah edemeyen araç sahibi verdiği paranın %40'ının buhar olmasına engel olamaz.

2.El kaygısını bu yüzden hep yersiz buldum, bu kaygıyı taşıyan kişilerle arandaki farkı da şu şekilde özetledim;

Ben 5 liraya 10 kiralık fayda sağlarken, 2. el takıntısı olan insanlar 10 liraya 5 liralık araca bindi.

2. El kaygısı taşımadığımdan dolayı reel değerinin 45.000 TL'den fazla olmadığını düşündüğüm Civic aracı satarak 2 Cruze alabiliyorsanız bana göre hiç durmayın. Cruze almanız şart değil, zaten mesele Cruze da değil; Civic çapında bir aracı bu fiyata satabiliyor olmanız.

Araç arayan kullanıcıya saygısızlık etmemek için bu tartışmayı uzatmanın yersiz olacağı düşüncesindeyim. Bu başlık altındaki son mesajımdır, iyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curva Sud -- 29 Kasım 2014; 11:43:31 >

Haklısınız adam derdine derman aramak için başlık açmıştı biz de rantı tartışmaya başladık.
    Ben de otm. 2. el aradığım için ilgilenmiştim, bu arada bi hayli araştırdım forumlarında abilerle konuştum.
    Alacak arkadaşa diyebilirim ki alacaksan düz al kardeşim çünkü otomatik problemli çıkabiliyor, yakıtı düz vitesten azla gelebilir ve artık birebir muhatabın yok: http://www.****/forums.php?m=posts&q=6493
    yaldızlı yere chevrolet kulubu nokta org yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C E B R A I L -- 29 Kasım 2014; 12:05:22 >
  • boşverin hocam cruze mruze ......dandik daewoo kalıbından çıkma çakma şavrole bunlar ........ arızası ,, 2. eli ,, otomatik vites sorunları ,, yakıtı,, LPG sorunları,, rampalardaki güçsüzlüğü ,, sahipsizliği,, yedek parça sorunu,, ilerde bi doğan slx kadar yedek parçası yaygın olmayacak.... tek bir iyi yanı yok..... bi tek arka koltuklar rahat...ön koltukları dahi adamın belini kırar FITIK eder.......

araç tavsiyesi olarak .....araç budur ,,, ekonomi budur ,, az yakar çok kaçar,, otoban faresi,,, 2. eli ,,3.eli full döner..... ilerde rahar satarsınız... fiyatı da çok iyi .... cruze da ne donanım var bunda da aynısı var..... üstelik JAPON mühendisliği !!!

http://samurayetkisi.com/home.html#fiyat-listesi

KARAR VERİLDİ . CRUZE ALINACAK . AMA..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joliva -- 29 Kasım 2014; 19:02:32 >

• joliva kullanıcısına yanıt
    Ucubik Reklamdan beynin sulandı dimi? Bonzai etkisi yaratıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: go-suto

İnsanların Amerikan markalarını görünce bişey sanıp koşup gitmeleri sonucu başlarına geleni söyliyim: Dodge Nitro, chrysler 300, jeep compass vs hepsi çöpe döndü biliyorsunuz.
    Bu noktada bişey alırken dikkatli olmak durumundayız.
    Chevrolet biraz farklı çıktı çünkü esasında Daewoo yani G.Kore üretimi. O yüzden maliyeti ve fiyatı düşürebilmişlerdi. Garanti konusunda henüz bişey belli olmaz çünkü yasal garanti süresi boyunca tahahüt vermişlerdi ve henüz bitmedi.
    GM şu anda hacimsel küçülmeye gidiyor ve devlet desteğiyle ayakta duruyor biliyorsunuz. Adamlar nerdeyse kamulaştırma yaptı kurtarmak için...

Yakıt konusunu teyit edemedik ne yazık ki çünkü otm. vites kullanan birini bulamadık, benim kullandığım Cruze da düzdü. Ama tahminimce benimki 22-25k yakarken şu an Cruze otm.en fazla 35k yakar.
    Hız ve hızlanma konusunu da teyit edemedik. (LPG'nin markası fiyatı da önemli bu arada)

Popüler araçlara insan ekonomisi elverdiği kadar, 2.elde ne olur diye düşünerek yönelmek durumunda. Fayda sağlamak diye düşünürsen Chevrolet sıfır satılırkenki fiyatlarıyla Accentin ya da Civic'in o günkü sıfır fiyatlarını düşün ve bugünkü 2.el fiyatlarıyla karşılaştır.Prim yapma oranı açısından Civic bi adım öne çıkması gerekiyor çünkü orta üst seviyeli vatandaşın talebi bu yönde, Accenti bilmem.

Captivayla Volvoyu karşılaştırman da güzel olmuş aslında ben sana bi tavsiye vereyim ilk jenerasyon tank gibi S80 otm. 5silindirli 2.elde 20-25e dahi bulunabiliyor, güvenlik ve konfor açısından Cruze ve Captivadan kat kat daha iyi, yakıtı Cruze'la başabaş,bastın mı 250 görüyor, kolay kolay bozulmaz, özel servise götürdün mü can da yakmaz fayda budur ona bakarsan ama kimse almak istemiyor çünkü arz talep dışında kalıyor.
    Dediğim gibi chevyler Opel kanalıyla eğer yed.parça getirmeye devam ederse 5-6 sene sonranın Tofaşı olacak, hatta mevcut kullanıcı kitlesinin ona hazır altyapısı mevcut :)
    Eğer yed.parçayı getiremezse Daewooyla aynı kaderi paylaşır.

Ayranım yok içmeye....yahu etiniz ne budunuz ne? Gören de 500 bin tl lik araca biniyorsun sanır...sağa sola bok atacağına, Tofaş, daewoo diye dalga geçeceğinize dönüp aynaya bakın.

Bakın ve 5-10 sene sonra ona binecek paranız da olmayabilir. Halinize şükredin, sağa sola da bok atmayın.

Ben ülkemin bu araç manyaklığına hastayım...Amerika'da en çok satan sedana çöp der, Tofaş kullanan da apaçi olur...halbuki apaçi kendisi haberi yok!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalio -- 29 Kasım 2014; 19:54:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• dalio D kullanıcısına yanıt
    2010 Toyota Land Cruiser satın almıştım şöyle ki ÖTVsini yıl sonu vergiden mahsuplaşabiliyorduk. Sıfırı şu an yaklaşık hakkaten de 500civarı. Şu an evde nadiren de olsa babam kullanıyor; aracı satın alma nedenim de gayrımenkul danışmanı olarak kodaman müşterilere arazi arsa gösterebilmekti. Yani yerden yüksek olsun diye çakma arazi aracı almadık. Şu an ilçede yaşadığım için Civic kullanıyorum, esnafız biliyosun laf olur.

Allah'a hergün şükrediyorum 5 liralık arabaya 7 liralık modifiye-masraf yapmıyorum, çakma zenonla milleti kör etmiyorum, açık egsozla kimseyi rahatsız etmiyorum ya da sol şeritle 90la gitmiyorum, okul-dersane önü kızları kesmiyorum vs vs diye...

5-10 yıl sonrasını düşündüğüm için araç alıp satma planı yapıyorum idare edebilecek şekilde o yüzden Cruze'la ilgilenmiştim. Olmadı L.Cruiser'ı satar bikaç yıl rahat ederim sorun yok ;)

Tofaş Şahin-Doğan; Fiat'ın artık kullanılamaz diye rafa kaldırdığı araçlardır, Koç grubunun attığı en büyük kazıklardan biri diyebiliriz zamanında...
    Amerika'da en çok satan sedan Toyota Camry'dir, 20 yıldır en iyi seçilen ve 2. en çok satan Honda Accord'dur. Onlara çöp dediğimi hatırlamıyorum. Ama kendi ülkelerinde Japonlar Lexus, Infiniti, Acura ile çoşarken kendileri Plymouth, Saturn, Hummer, Mercury vs gibi markalarını piyasadan çektiler. Dodge - Chrysler - Jeep grubu şu an Fiat'ın eline geçti, GM devlet desteğiyle ayakta, Ford: L.Rover ve Volvoyu satıp paçayı düzeltti durumun vahimliğini siz düşünün. Dodge Nitro, Jeep Compass: light arazi aracı niyetine satılan çarpışma testinden 3 yıldızı zor alan, Chrysler 300 ise eski E kasası üzerine yapılmış ve hala yapılmakta olan bir araçtır ve bizler dar gelirli bir millet olsak dahi piyasamızda şu an değeri çöptür.

Araç manyaklığından çok bilinçli tüketici olarak düşün.

Bilip bilmeden çamur atmak esas lümpenliktir yani apaçi siz oluyorsunuz. Kaç tane kapak yaptım saydın mı bilemiyorum...

• Zaten konu elalemim forum reklamına ve abisine gelmiş, yine...

Bu ilk "Cruze konusu" içinde -ki hepsi buradan sonra çıkmış ve buranın alt yapısını taşır- birsürü kullanıcı yorumu var, potansiyel meraklı alıcı kimseye zahmet etmeden okuyup kendi bilgilenebilir.

Konular içinde herşey yazıyor. Boş yere helak olunmasın.

*Bu güne kadar kullanmadığım yada sahip olmadığım araçların ana/alt başlıklarına girip "yıllardir o aracı kullananları" bilgilendirme çabasına girmedim. İhtiyaç duymadım.

Nedir bu özveri! Anlam veremedim?..

• Ukalalık, kendini beğenmişlik, aç tavuğun kendini darı ambarında zannetme sendromu gibi konulara hiç girmeyeyim; bu tip adamlarla tartışmak hayatta zaman kaybından başka hiç bir dönüş sağlamaz. Yalnız konuşulabilir, tartışılabilir, en azından ülke ortalamasının yarısı kasar IQ sahibi olan biriyle muhatap olsaydım okul ve dershane önünde kız kesmekle Honda-Chevrolet kıyaslaması arasındaki bağı sormak isterdim.

Öyle garip bir profili var ki bazı insanların, babalarının parasından başka hayatları boyunca övünebilecekleri, gururla anlatabilecekleri ve diğer insanlara karşı üstünlük iddiasında bulunabilecekleri başka hiç bir kazanımları olmuyor. Lise çocuklarının evden aşırdıkları baba arabasıyla birbirlerine karşı iddiaya tutuşmasını andıran bu tür durumlarda kişillerin yetişme tarzı ve aldıkları eğitim öncelikli olarak ortaya çıkıyor.

Hatta bu insanlar öylesine çaresiz bir görüntü veriyorlar ki babalarının sayesinde satın aldıkları araçları dahi seçerken salt maddi değer kriterinden yola çıkıyorlar.

Medimarkt'a gidip laptop almak isterken satış danışmanının önüne sunduğu onlarca makinenin özellikleri içinden çıkamayan ve "sen bana bunların en pahalısı hangisiyse onu ver" diyen ve en kibar tabirle görgüsüzlük yapan bu insanları kendileriyle başbaşa bırakmanın her zaman daha doğru olduğunu düşünmüşümdür ben.

70.000 Liralık bir tenekeye binmesini ve bunu çok matah bir olay gibi anlatmasını eleştirmekten çok daha mühim işlerim var hayatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Curva Sud -- 29 Kasım 2014; 22:52:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: joliva

boşverin hocam cruze mruze ......dandik daewoo kalıbından çıkma çakma şavrole bunlar ........ arızası ,, 2. eli ,, otomatik vites sorunları ,, yakıtı,, LPG sorunları,, rampalardaki güçsüzlüğü ,, sahipsizliği,, yedek parça sorunu,, ilerde bi doğan slx kadar yedek parçası yaygın olmayacak.... tek bir iyi yanı yok..... bi tek arka koltuklar rahat...ön koltukları dahi adamın belini kırar FITIK eder.......

araç tavsiyesi olarak .....araç budur ,,, ekonomi budur ,, az yakar çok kaçar,, otoban faresi,,, 2. eli ,,3.eli full döner..... ilerde rahar satarsınız... fiyatı da çok iyi .... cruze da ne donanım var bunda da aynısı var..... üstelik JAPON mühendisliği !!!

http://samurayetkisi.com/home.html#fiyat-listesi

KARAR VERİLDİ . CRUZE ALINACAK . AMA..?

??????

• joliva kullanıcısına yanıt
    Fiyatı ne bilmiyorum ama bi Hyundai Accent değil. Ucuz yedek parçası, servis ağı, 2. eli gibi artılarının yanı sıra, şimdiye kadar lise önlerinde pati çekerken görülmediği için Cruze yerine Accent önermeye devam ediyorum ben.

Zaten sadece birer defa iki araca binen biri de bu kanıya varacaktır. Tabi ki bu 30-40.000 TL limitli bütçeler için bir öneri. Kişinin 70.000 TL gibi bir bütçesi varsa transparan sacı, 3. sınıf plastik iç malzemesi ve 150 km'yi geçtikten sonra insanı kelime-i şahadet getirmeye sevk ederek ahıret hayatına katkı sağlamasıyla en mantıklı seçenek açık ara Civic.

• quote:

Orijinalden alıntı: Curva Sud

Fiyatı ne bilmiyorum ama bi Hyundai Accent değil. Ucuz yedek parçası, servis ağı, 2. eli gibi artılarının yanı sıra, şimdiye kadar lise önlerinde pati çekerken görülmediği için Cruze yerine Accent önermeye devam ediyorum ben.

Zaten sadece birer defa iki araca binen biri de bu kanıya varacaktır. Tabi ki bu 30-40.000 TL limitli bütçeler için bir öneri. Kişinin 70.000 TL gibi bir bütçesi varsa transparan sacı, 3. sınıf plastik iç malzemesi ve 150 km'yi geçtikten sonra insanı kelime-i şahadet getirmeye sevk ederek ahıret hayatına katkı sağlamasıyla en mantıklı seçenek açık ara Civic.

fiyat linkini eklemiştim yukarıda ... şu http://samurayetkisi.com/home.html#fiyat-listesi

ben aslında atraj matrajdan bahsetmiyorum..... ne işim olur..... anti ATRAJCI olsam gidem forumuna 2-3 şiir okurum. buraya niye yazayım ???.... iş var güç var .... doğal olarak bizimde helal ekmek kazanmak için 6 gün gitmek zorunda olduğumuz bi işimiz var (suriyeli değiliz tabi,,, ekmek belediyeden, çorba kaymakamlıktan yaşamıyoruz)
    çoğu zaman eşşek katır karışımı çalışıp ekmek yediğimiz bu yerden aldığımız parayla bu arabaya benzin alıyoruz, kasko yaptırıyoruz, vergisini ödüyoruz,,, yıllık bakım yaptırıyoruz....

evin arka bahçesinden çıkan bi küp altınla -mirasla -piyango-at yarışı gelirleriyle bu arabayı yola vurmuyoruz ...... bu yüzden kendi yorumumla ilgili bi ?????? im alıntısı yaptım......

atraj hikaye
    ANTİ ..... yetti artık (hiç uğruna gelip saydırmak ???)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.