crt monitörlerin bazılarında bir süre sonra görüntü iyice kararıyor. renk ayarları ekran kartı ayarlarından ya da monitördeki düğmelerden düzeltilemez hale geliyor.
neyse; 5-10 yıl önce bir pc tamircisinde açık bir crt monitör kasası gördüm adam monitörün arkasında mon. tüpünün hemen arkasında tüpün daire şeklinde en arkasına bağlı 3 adet metal parçayı dairede çevirerek renkleri ayarlıyordu.
bunlar 3 ana rengin ayar parçaları olabilir. bunlarla ilgilenen oldumu hiç aranızda?
ben tv yapılırken görmüştüm biri netlik biri renk biride sağa sola kaydırma zımbırtısıydı tornavidayla sağa sola çevirip ayarlıyordu ama monitörün içini görmek daha kısmet olmadı
evet o bir mıknatıs bildiğimiz mıknatıs ben elektirikçilik yaptığım zamanlar yan taradımızda elektronikçi vardı o elektirkl, bi mıknatıslanman cihazı ile gezdiriyordu reklreri ayarlıyordu çok fazla bilgim yok ama onun bir mıknatısı olduğunu biliyorum..
ya acaba oynasak onla biraz nasıl olur?
renler çok soldu/bozuldu yıllnamış makinada. ayrıca ciddi kararma var.
tüp bitmişse o ayarların hiç bir faydası olmaz yani kaliteyi degiştirmez sdece biraz daha aydınlık ve renkli olur ama inan yaptıgına deymez bir hal alır hiç bulaşma
quote:
Orjinalden alıntı: seventyseven
tüp bitmişse o ayarların hiç bir faydası olmaz yani kaliteyi degiştirmez sdece biraz daha aydınlık ve renkli olur ama inan yaptıgına deymez bir hal alır hiç bulaşma
yaa monitörün renklerini görsen yaptığına değer derdin.
oyun/film mümkün değil görünmüyor. acayip karanlıkve renkler gerçeği yansıtmıyor.
ama düz masaüstünde kullanılabiliyor monitör. çok renk yok masaüstünde ya.
merak ettiğim o parçaları öyle kafamıza göre hafif hafif çevirsek problem çıkarmı? tamirci monitör açıkken (ekranda görüntü varken ) yapıyordu o ayarı çevirince aydınlanıyo kararıyordu ekran.