Şimdi Ara

Kararsız Kaldım: Skoda Fabia 1.2 TSI DSG vs. Renault Clio 1.6 BVA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
7.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • skoda son yıllarda çok gelişim gösterdi. artık şu "2. elde gitmez" anlayışını bırakmak lazım. yoksa bu reno vw fln bi 100 yıl daha giydirecek bize
  • fabia
  • clio lpg ve fabia benzinli kıyaslaması:

clio lpg li 100 km de 9+2 11 lt yakarsa:
    1,1 lt (1 kmde lt bazlı ortalama lpg yakıt tüketimi)*2 tl (1 lt lpg fiyatı)=22 krş

fabia
    0,6 lt (1 kmde lt bazlı ort. benzin tüketimi)*3,7 tl (1 lt benzin fiyatı)=22 krş

(ikisi de benzinli kullanıldığında clio için 10bin km de 1.000 tl ekstra benzin masrafınız oluyor)

ayrıca lpg montaj ve malzeme bedeli 2.000 tl ve ilave bakım maliyetlerini de düşünürseniz
    lpg li bile olsa clio kesinlikle fabia dan ekonomik ve performanslı bir araç değil.

ikinci el konusu

2 sene sonra insanların aynı fiyat seviyesinde ne tür bir 2. el araç almak isteyeceğini düşünün.

*VAG son zamanlarda en yeni teknolojilerini her segment aracına ve markasına uyguluyor.
    Sonuçta siz Skoda görünümlü VW alıyorsunuz ve 2. elde alman muamelesi görecek bir araç satacaksınız.

*Bahsettiğiniz Clio ise günümüzün ortalama teknolojisini kullanan tipik bir Fransız arabası ve 2 sene tüplü
    kullanılacak...

*Kaldıki, 50.000 km de iki aracı sattığınızı düşünün, o ana dek her halükarda clio için ekstradan ortalama 2.500 tl masraf yapacaksınız.
    (lpg montaj ve 10bin lpg bakımları)

*Silindir hacminin sağladığı vergi avantajı nedeniyle 2 sene içerisinde 500 tl az vergi ödeyeceksiniz.

*Diğer deyişle fabia yı cliodan 3.000 tl ucuza satma opsiyonunuz olur

(Bu da araç bedelinin %8.5 i eder. )

mantık fabia diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunshines35 -- 10 Ekim 2010; 16:38:43 >

• clıo nun bahsi gecen modelinin içi gercekten üst seviye bir araca biniyormussunuz izlenimi veriyor ...ikisininde tipini beyenmiyorum skoda dahada bir tipsiz ama.
    clionun hiç kronik sorunu yok zaten . satarken trink diye satabilecegini herkez biliyor zaten.

sonucta ikisinide alama o paraya baska araba alırım ikinci el
  • clio alırdım ben..o segmentin en iyilerinden biri..şanzımandan dolayı performanslı gozukmuyor motor sadece
  • bu seçim aslında sizin konfor, kalite, genişlik (clio) ile ekonomi ,serilik(fabia) arasındaki tercihinize bağlı.
  • Arkadaşlar fabia almayı düşünürken biri bana bravo'yu tavsiye etti. Şehir içi 8lt yakıyor, 100km'ye 9.6 sn'de varıyor... Sonuçta C sınıfı bir araç, 1.4 turbo 120 beygir dualogic... Her yerde araştırdım dualogic'te de 9.6 sn düz viteste 9.6 sn yazıyor wikipedia vs... nasıl olur anlayamadım... dualogic 1-2sn yavaşlatmaz mı arabayı?.. Eğer yavaşlatmıyorsa ve 9.6 sn dualogic için de geçerliyse onu alabilirim. Fiyat da 34500 e pazarlıkla alınabiliyormuş.. liste fiyatı 35,894..

http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/bravo_tekniktablo.aspx

http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/bravo_fiyat.aspx

Bu arabayı kullanan var mı???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metbey -- 10 Ekim 2010; 18:16:24 >

• reno dan otomatik araç alınmaz. Bakınız laguna 1 serisi otomatik şanzıman sorunları.

Etrafımda renosu olupta şanzıman tamir ettirmeyen yoktur. Ben dahil 4 kişi. Bana maliyeti 4000 liracık.
  • Hangi modeldi araçlarınız ve hangi model yıllarına ait?
  • Yakıt tüketimi, vergisi, DSG şanzımanı, motoru, kalitesi ESP-ASR-Hill holder gibi özelliklerle fabia daha çekici bir araç haline geliyor.Donanımını beğenmedinizmi işte size opsiyonel donanımı ve fiyatları seç beğen al

Parça Kodu FABIA AMBIENTE A.T.S. (TL)
    PHZ Elektrikli arka camlar (Dinamik Paket için standart donanım) 450
    PJ1 15" Antares tipi alaşım jantlar (Dinamik Paket için standart donanım) 1.350
    PK7 Mercekli ön farlar (Dinamik Paket için standart donanım) 180
    PW1 Ön sis farları (Dinamik Paket için standart donanım) 540
    PDB İç gözlem sensörlü alarm sistemi 570
    PE2 Yan havayastıkları 620
    PE3 Perde ve yan havayastıkları 1.320
    PFC ESP + ASR (1,2 TSI DSG'de standart) 1.000
    PHB Klimatronik klima 690
    PKE 3. Arka kafalık 80
    PJ3 Atria tipi 16" alaşım jantlar 1.750
    PJ6 Elba tipi 16" alaşım jantlar 1.750
    PJ8 Comet tipi 16" alaşım jantlar 1.750
    PJ3 Atria tipi 16" alaşım jantlar (Dinamik Paket için fiyat farkı) 390
    PJ6 Elba tipi 16" alaşım jantlar (Dinamik Paket için fiyat farkı) 390
    PJ8 Comet tipi 16" alaşım jantlar (Dinamik Paket için fiyat farkı) 390
    PW0 Isıtmalı ön koltuklar 510
    PWA Köşe dönüş özellikli ön sis farları 780
    PWA Köşe dönüş özellikli ön sis farları (Dinamik Paket için fiyat farkı) 240
    7X1 Arka park sensörü 680
    8T2 Hız sabitleyici 320
    PH6 Koyu renk arka camlar 170

Not: 16" Alaşım Jantlar 15" boyutunda stepne ile temin edilmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: automania

Hangi modeldi araçlarınız ve hangi model yıllarına ait?

laguna 1 lerin hepsinde sorun oldu.97-2002 yılları arasında. Laguna 2 ler ile ilgili internette yine otomatik şanzımandan sorun yaşayanlar var. Şimdi ki sıfır modellerde de aynı 4 ileri şanzıman var belki daha sağlamdır.

Ama reno servisleri (diğer markalarda da bu var) şanzıman konusunda sıfır bilgiye sahipler. 60 bin km veya 5 yılda bir yapılması gereken yağ değişimini hiç biri yapmıyor. Ancak bozulduğunda komple yenisini iteleme peşindeler. Eğer otomatik şanzımana mecbur değilseniz ben tavsiye etmiyorum.

Otomatik kullanmayı çok seviyordum ama bu servislerinden tamircilerin üç kağıtçılıklarından dolayı satıp düz vites aldım. karar sizin. honda lar genelde daha sorunsuz oto şanzıman olayında.

• Opsiyon listesi için teşekkürler. Ancak Fabia'nın donanımını adıgeçen Clio ile eşitleme kalktığınızda Fabia'nın fiyat 37.000 liraya çıkıyor
  • @tuncay:

Ben de Renault'nun 4 ileri otomatik kullanmayı vazgeçmemesini, eski sorunları çözerek bu güne kadar gelen bilgi birikimine bağlıyorum. Dolayısıyla, karşımıza 2011 itibariyle kronik sorunu olmayan bir şanzıman çıkıyor (en azından öyle umut ediyorum). 3-4 sene içinde aracı zaten değiştireceğim için de karşılaşılacak bir problem garanti kapsamında olacak. Fabia hem 2 yıl garantili (ek ödemeyle uzatmazsanız), hem de DSG'nin garanti sonrası çıkan arızalarda bir araba parası masraf çıkarttığını duydum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: automania

Opsiyon listesi için teşekkürler. Ancak Fabia'nın donanımını adıgeçen Clio ile eşitleme kalktığınızda Fabia'nın fiyat 37.000 liraya çıkıyor

Ancak fabiada ESP-ASR-Hill Holder ve DSG şanzıman gibi ekstralara sahip oluyorsunuz.Bence bunuda düşünün derim.Ancak işiniz zor Allah yardımcınız olsun Clionun 20.yıl özel seriside gayet şık duruyor.
  • 3-4 yıla değiştireceksem ben clio yu seçerim. sonuçta lpg uygulanmayacaksa bile ilerde satarken tsi dezavantajlı oluyor. 2. elde millet lpg uyumlu olmayan bir araba almak istemeyebilir

Ayrıca clio için ne kadar fiyat aldınız?
  • Bayinin biri daha pazarlık yapmadan Ekim ayı kampanyasıyla 32.500 dedi. Üstelik bu ayın sonuna kadar da 9600'e kadar 12 ay %0 faizle kredi veriyorlar.
  • Tercihinize saygı duyarım ama o kadar verdikten sonra çok temiz bir ikinci el araç alınabilir. hani derler ya sıfır gibi. İşte sıfır gibi astra,megane, leon yani c sınıfı araçlar alınabilir. clio fabia corsa tarzı araçların üst limiti 25-27 bin arası olmalı.
  • Teşekkür ederim tuncay. Takdir edersiniz ki otomatik araçlar hassas araçlar dolayısıyla imkanı zorlayarak 0 km. almakta fayda var. Bunun en büyük nedeni, sizin de daha evvel belirttiğiniz otomatik vites tamir ücretlerinin fiyatları ve 0 araç aldığınız takdirde tamirin belirli bir süre boyunca garanti kapsamında olması. Gönül ister ki çok yakınen tanıdığınız birinden son derece temiz ve sorunsuz bir araç bulasınız ancak bu da herzaman mümkün olmuyor. B sınıfı araçlar da bahsettiğiniz gibi keşke 25-30.000 arası olsa. Şu an itibariyle iyi bir B sınıf araç için 35.000, C sınıfı için de 45.000 lirayı maalesef gözden çıkarmak gerekiyor.
  • dostum en kötü ihtimal hanıma veririsin..bence bu sınıfta otomatik araçlar içinde en mantıklısı..bende alacam..bayilerde bulamıyoruz..artık kapora bile almıyolar düşünün..şu an avrupada bu model tavan yapmış durumda..artık geçin renoyu fiatı...wv grubu araçlar içinde en feminem araçlardan biri..özellikle bayanların ilgisini çok çekecektir..ben şu an çevremde 2 tane gördüm..çok memmunler..iyiki diyolar..feminem meminem alacağım kardeşim..1.2 tsi dsg..32 ye..daha ne olsun be...
  • eğer illaki iki araçtan birini almak durumunda olsaydım...mutlaka fabia tercihini yapardım. 1.2 tsı motorlar hem ekonomi hem vergi avantajı hemde gelecekte tercih edilme sebebinden dolayı daha iyi duruyor.. zaten 3 sene kullanılacaksa çokta ileride 2. eli ne olur acabaaaa diye düşünmeye gerek yok...zaten 3 seneye kim öle kim kala.....ama ben olsam corsa seçeneklerinede bir göz gezdiridim...kasasıda makyajlandı...fiyat ve donanımları iyi. eeee 2. elide iyi...düşünmekte fayda var...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.