Şimdi Ara

Kararsız Kaldım: Skoda Fabia 1.2 TSI DSG vs. Renault Clio 1.6 BVA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
7.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: paanther

eğer illaki iki araçtan birini almak durumunda olsaydım...mutlaka fabia tercihini yapardım. 1.2 tsı motorlar hem ekonomi hem vergi avantajı hemde gelecekte tercih edilme sebebinden dolayı daha iyi duruyor.. zaten 3 sene kullanılacaksa çokta ileride 2. eli ne olur acabaaaa diye düşünmeye gerek yok...zaten 3 seneye kim öle kim kala.....ama ben olsam corsa seçeneklerinede bir göz gezdiridim...kasasıda makyajlandı...fiyat ve donanımları iyi. eeee 2. elide iyi...düşünmekte fayda var...

Aynen katılıyorum.
  • O paralara Cvt otomatik vitesli, ESp'li, 6 havayastıklı full aksesuar Nissan Micra'da var.
  • fabia

daha performans lı
    daha ekonomik
    daha kaliteli
    daha güvenli

herhalde başka bir kıyaslama yapmaya gerek yok .

sizin 2 kriteriniz arasında bir öneri

1.2 lt TSI 105Hp DSG Style - 35.500

Hızlanma (0-100) km / s (sn) 10.0
    Şehir İçi (lt / 100 km) 7.0
    Maks. Tork Nm / dd 175 NM

bu araçda olabilir .

http://www.seat.com.tr/seat/modeller/ibiza_st/techtables/donanim_style.html
  • TSI normalde kendini kanıtlamış bir motordur. Ama kendini kanıtlayan motorları 1.4 ve 1.8 olanlarıdır. 1.2 TSI motor daha yeni ve kronik sorunları olabilir de olmayabilir de.

LPG düşünüyorsanız, TSI motordan vazgeçin derim ama senede 12000 km gezecek biri için LPG de mantıklı değil.

Clio da kötü bir araç değil. Motoru hiçbir sorununun olmadığı belli olan, yani kendini kanıtlamış bir motordur.

İleriki dönemlerde, satmak istediğiniz zaman Clio'yu elinizden rahatça çıkarabilecekken, Fabia'yı o kadar rahat satamayabilirsiniz.

VW üretimi olan araçların kalitesi bellidir. Benim gözümde VW, Renault'tan daha kaliteli araçlar üreten bir markadır.

Ama gelgelelim, servisleri de daha pahalıdır.

Kısacası ben olsam Clio alırdım. Ya da bekler 1.2 TSI motorun nasıl bir şey olduğunu kesinleşene kadar beklerdim. Kararımı ondan sonra verirdim.

• Hayatında bir defa dsg kullanan birisinin bmw ve mercedes şanzımanları hariç başka hiç bir otomatik şanzımanı daha çok sevebileceğini düşünmüyorum. Bu fiyat seviyesinde bundan daha zevkli bir otomatik şanzıman ve motor ikilisi olamaz. Ancak sizin için sürüş kalitesi çok da önemli değilse amaç a'dan b'ye en konforlu şekilde gitmek ise o zaman clio'yu da başka araçları da düşünebilirsiniz. Dünyanın en pahalı yakıtının olduğu ülke için en önemli şeylerden birisi olan yakıt konusunda ise clio ile fabia arasında şehir içinde 1.5-2 lt'lik ciddi bir tüketim farkı var. Bu 3-4 yıllık kullanımda ciddi bir rakama dönüşüyor gözden kaçırmayın..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.