Şimdi Ara

kararsızım hangisini almalıyım? ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2-3 aydır piyasayı takip ediyorum 2ay sonrada dolar kuru+indirim fırsatlarına göre bir notebook alacağım
    Bilgisayarın kaldıracağı yük;
    Oyun+mühendislik programları+60dk'lık tüketimi 1gb tı geçen 30-40 sekmelik tarayıcı kullanımı+günlük 5-15saat performans
    2500-3600tl bütçemle
    Elekte kalanlar
    MSI GE70 2OE-266XTR SSD Notebook,3600tl
    MSI NB GX70 3BE-081TR Notebook, 3600tl
    Lenovo IdeaPad Y510p 59 407130 Notebook 8GB (Çift Ekran Kartlı GT 755) 2800tl

Isınma sorunu üçündede var yani 3 yıldan fazla kullanmak için en başından güçlü Soğutucu kullanımı şart
    Diğerlerine göre
    Gx70 işlemcisi için zayıf diyenler olmuş kimide iyi diyor. AMD'den anlamam hep intel kullandım
    Lenovo IdeaPad Y510p de optik okuyucu yok hdd hibrid olsada 5400rpm lakin aradaki 900tl'ye harici optik sürücü ve ssd harddisk alınabilir
    Msi ge70 ise şuan pcdepoda yok ram Y510p ile aynı gx70 ten az...

Telefondan yazdığım için çizgilerini net çizemedim, Monster'a daha bakmadım birazda çekiniyorum.
    SERVİS desteğini düşünürsek bir DELL kadar olamazlar ama sanki Lenovo daha önde olurmuş gibime geliyor sonuçta duruma göre notebook beni 2 yıl full sonraki 2 yıl % 50 performansla götürmeli.
    Birde ürün sigortası&kaskosu düşünüyorum nasıl olur maliyeti ne olur?
    Uzun yazdığımın farkındayım lakin az para değil öneri ve fikirlerinizi bekliyorum, Teşekkürler ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barış komco -- 24 Şubat 2014; 0:53:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne yalan söyleyeyim mühendislik programlarını okuyuncaya kadar gx70 aklımdaydı ancak her ne kadar mantle işlemciyi bir nebze rahatlatacak olsa da render işlemlerinde gx70 in a10 işlemcisinin intelin i7 si yanında zayıf kaldığını hepimiz biliyoruz bu yüzden gx70 i elemelisiniz. Lenovo 510p de optik sürücü var yanılmıyorsam, sadece ikinci gpu yu takacaksan çıkartmak zorundasın. Ekran kartı bakımından ge70 y510p yi geride bıraktığından onuda elemeli.
    Diyeceğim o ki eleğinize göre seçiminiz GE70, benim tavsiyem ise monster'in bu ürünü olacaktır :
    http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6049&urn=437850&lang=tr-TR#.Uwuq8eN_ubd.

• quote:

Orijinalden alıntı: Scienly

Ne yalan söyleyeyim mühendislik programlarını okuyuncaya kadar gx70 aklımdaydı ancak her ne kadar mantle işlemciyi bir nebze rahatlatacak olsa da render işlemlerinde gx70 in a10 işlemcisinin intelin i7 si yanında zayıf kaldığını hepimiz biliyoruz bu yüzden gx70 i elemelisiniz. Lenovo 510p de optik sürücü var yanılmıyorsam, sadece ikinci gpu yu takacaksan çıkartmak zorundasın. Ekran kartı bakımından ge70 y510p yi geride bıraktığından onuda elemeli.
    Diyeceğim o ki eleğinize göre seçiminiz GE70, benim tavsiyem ise monster'in bu ürünü olacaktır :
    http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6049&urn=437850&lang=tr-TR#.Uwuq8eN_ubd.

Lenovo IdeaPad Y510p da gt755,
    Msi ge70 de gtx765 var güç olarak
    gt755 > gtx765 değil mi??

• barış komco B kullanıcısına yanıt
    Değerlendirmelere göre gtx765 bi tık daha önde. http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-765M-vs-GeForce-GT-755M
    Kullananlar daha iyi bilgi verecektir elbet ama bence seçiminizi monsterdan yana kullanmalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barış komco

2-3 aydır piyasayı takip ediyorum 2ay sonrada dolar kuru+indirim fırsatlarına göre bir notebook alacağım
    Bilgisayarın kaldıracağı yük;
    Oyun+mühendislik programları+60dk'lık tüketimi 1gb tı geçen 30-40 sekmelik tarayıcı kullanımı+günlük 5-15saat performans
    2500-3600tl bütçemle
    Elekte kalanlar
    MSI GE70 2OE-266XTR SSD Notebook,3600tl
    MSI NB GX70 3BE-081TR Notebook, 3600tl
    Lenovo IdeaPad Y510p 59 407130 Notebook 8GB (Çift Ekran Kartlı GT 755) 2800tl

Isınma sorunu üçündede var yani 3 yıldan fazla kullanmak için en başından güçlü Soğutucu kullanımı şart
    Diğerlerine göre
    Gx70 işlemcisi için zayıf diyenler olmuş kimide iyi diyor. AMD'den anlamam hep intel kullandım
    Lenovo IdeaPad Y510p de optik okuyucu yok hdd hibrid olsada 5400rpm lakin aradaki 900tl'ye harici optik sürücü ve ssd harddisk alınabilir
    Msi ge70 ise şuan pcdepoda yok ram Y510p ile aynı gx70 ten az...

Telefondan yazdığım için çizgilerini net çizemedim, Monster'a daha bakmadım birazda çekiniyorum.
    SERVİS desteğini düşünürsek bir DELL kadar olamazlar ama sanki Lenovo daha önde olurmuş gibime geliyor sonuçta duruma göre notebook beni 2 yıl full sonraki 2 yıl % 50 performansla götürmeli.
    Birde ürün sigortası&kaskosu düşünüyorum nasıl olur maliyeti ne olur?
    Uzun yazdığımın farkındayım lakin az para değil öneri ve fikirlerinizi bekliyorum, Teşekkürler ;)

merhaba Barış.Ben de senin gibi yaklaşık 2 aydır laptop araştırıyorum,üst düzey programlar kullanmak ,arada bir oyun oynamak için(özellikle film için).lenovo y510p yi çok araştırdım kur düştüğünde-artık düşmese de-1 ay içinde asus n550 alacağım pırıl pırıl bilgisayar.lenovo y510p sayfasını hala aktif olarak takip ediyorum %100 sli kart sorunu var 3000 tl lik pcler sürekli yanıyor.lenovo garanti bittikten sonra başa çok dert açar gibi bakalım 1 ayda fikrim değişir mi

• barış komco B kullanıcısına yanıt
    okyanuscelikol kullanıcısına yanıt
    Bütçenize göre 2 cihazıda seçebilirsiniz Linkini verdiğim 2 cihazda sizin düşündüğünüz cihazlardan iyidir Gx70 arkadaşında dediği gibi mühendislik uygulamalarında hiçte tat vermeyecektir.Ge70 ısınma sorunu var , Lenovo y510p deki ısınma sorunu Ge70'dende fazla Size önerdiğim 2 cihazdada MSİ GT60-70 kasalı cihazlardır sogutma sistemleri ve ekran kartının değiştirilebilir olması cihazları cazip kılmaktadır.Monsterin teknik servisi şüphesiz türkiyedeki en hızlı servislerden birtanesidir.Bana burda Monster fanlıgı yapma diyenler olacaktır ama gerçekten mükemmel teknik servis hizmetleri var

Sonuç olarak

Gx70= Ekran kartı iyi , soğutma iyi , işlemci kötü
    Ge70= Ekran kartı orta,soğutma orta, işlemci iyi
    Y510p=Ekran kartı 770m>755sli>765m , soğutma 1.kart için orta 2.kart için kötü,işlemci iyi

Monster=Ekran kartı iyi,soğutma,iyi,işlemci iyi [fakat bu söylediklerim size önerdiğim cihazlar için geçerlidir ]

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6049&urn=437850&lang=tr-TR#.Uwu9nPl_uc2

http://www.monsternotebook.com.tr/urun_detay.aspx?kat=6047&urn=460455&lang=tr-TR#.Uwu93Pl_uc0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcdd4242 -- 25 Şubat 2014; 0:07:10 >

• Lenovo alın derim ;)

fiyat performans gayet iyi. 256 gb ssd takarsınız + bir tane harici dvd tamamdır. benimde kafamda şu an bu var ama biraz araştırmalıyım diye düşünüyorum. (y510 gt750m sli var , ssd mevzusunu düşünüyorum)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangisini önerirsiniz?
    9 ay önce açıldı
    Hangisini almalıyım?
    4 hafta önce açıldı
    Hangisini tercih etmeliyim
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lenovo nun kasası sli yi kaldırmıyor.Ha dersinki o paraya daha fazla fps verecek sistem varmı yok.Ama arkadaş zannedersem 3600 lira bandına çıkabiliyor o yüzden y510p alıp ısınmasıyla ugrasması cok sacma olur.
  • quote:

Orjinalinden alıntı: tcdd4242

Bütçenize göre 2 cihazıda seçebilirsiniz Linkini verdiğim 2 cihazda sizin düşündüğünüz cihazlardan iyidir Gx70 arkadaşında dediği gibi mühendislik uygulamalarında hiçte tat vermeyecektir.Ge70 ısınma sorunu var , Lenovo y510p deki ısınma sorunu Ge70'dende fazla Size önerdiğim 2 cihazdada MSİ GT60-70 kasalı cihazlardır sogutma sistemleri ve ekran kartının değiştirilebilir olması cihazları cazip kılmaktadır.Monsterin teknik servisi şüphesiz türkiyedeki en hızlı servislerden birtanesidir.Bana burda Monster fanlıgı yapma diyenler olacaktır ama gerçekten mükemmel teknik servis hizmetleri var

Sonuç olarak

Y510p=Ekran kartı 770m>755sli>765m , soğutma 1.kart için orta 2.kart için kötü,işlemci iyi

Monster=Ekran kartı iyi,soğutma,iyi,işlemci iyi [fakat bu söylediklerim size önerdiğim cihazlar için geçerlidir ]

http://www.monsternoteb...lang=tr-TR#.Uwu9nPl_uc2

http://www.monsternoteb...lang=tr-TR#.Uwu93Pl_uc0 Bütçenize göre 2 cihazıda seçebilirsiniz Linkini verdiğim 2 cihazda sizin düşündüğünüz cihazlardan iyidir Gx70 arkadaşında dediği gibi mühendislik uygulamalarında hiçte tat vermeyecektir.Ge70 ısınma sorunu var , Lenovo y510p deki ısınma sorunu Ge70'dende fazla Size önerdiğim 2 cihazdada MSİ GT60-70 kasalı cihazlardır sogutma sistemleri ve ekran kartının değiştirilebilir olması cihazları cazip kılmaktadır.Monsterin teknik servisi şüphesiz türkiyedeki en hızlı servislerden birtanesidir.Bana burda Monster fanlıgı yapma diyenler olacaktır ama gerçekten mükemmel teknik servis hizmetleri var

Sonuç olarak

http://www.monsternoteb...lang=tr-TR#.Uwu9nPl_uc2

http://www.monsternoteb...lang=tr-TR#.Uwu93Pl_uc0

quote:

Orjinalinden alıntı: tcdd4242

Lenovo nun kasası sli yi kaldırmıyor.Ha dersinki o paraya daha fazla fps verecek sistem varmı yok.Ama arkadaş zannedersem 3600 lira bandına çıkabiliyor o yüzden y510p alıp ısınmasıyla ugrasması cok sacma olur.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: tcdd4242

Lenovo nun kasası sli yi kaldırmıyor.Ha dersinki o paraya daha fazla fps verecek sistem varmı yok.Ama arkadaş zannedersem 3600 lira bandına çıkabiliyor o yüzden y510p alıp ısınmasıyla ugrasması cok sacma olur.

o bilgisayarların hepsi ısınacak hocam zaten

ama aradaki farkla + soğutucu +256gb ssd + güzel bir klavye mouse set alınabilir (y510 önerirken bunları göz önünde bulundurmak lazım zaten her daim)

Ki sözün kısası benzer ürünler benzer kalite durumları mevcut, ssd , ram vb. farklar en önemlisi kasayı beğenmek seçici olabilir,
    msi bende düşünmüştüm ama bazı modelleri çok renkli ve bana hitap etmemişti.
  • meter90 M kullanıcısına yanıt
    Benim önerdiğim Monster cihazların harici soğutucuya ihtiyaçları yok ve uzun vadede y510p den daha uzun dayanacaktır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Benim önerdiğim Monster cihazların harici soğutucuya ihtiyaçları yok ve uzun vadede y510p den daha uzun dayanacaktır

fiyatları ortada hocam zaten 1000 ve 1300 tl fark var lakin 16 gbram gtx770m mevcut

Monster' a iyi diyende mevcut kötü diyende lakin pc' ye 4bin vereceksem tercihimi ufak bir firmadan yana kullanmazdım

Ürünler kağıt üzerinde gayet iyi bu arada.
    Ben zaten herkese diyorum Msi gt60-70(gtx770m) amazondan alabiliyorsanız al ama alamıyorsan bunları al diye

• quote:

Ben zaten herkese diyorum Msi gt60-70(gtx770m) amazondan alabiliyorsanız al ama alamıyorsan bunları al diye

Demek istediğim size değil hocam

aralık 2013' te baktım monsterlara sonra lenovo y510 sli aldım

Monster gayet iyi ama iyi ve kötü yorum baya var yani.
    Msi pek test etme şansım olmadı ama onların kullanıcıları da ısınmadan fazlasıyla şikayetçi y510'un tek cezbedici tarafı fiyatının düşük olması zaten +2. gpu.

Zaten Asus Ge Series' e bakınca fiyatlar ortada Gigabyte ' ta iyi kötü gelmiş Türkiye' ye birkaç yerde modelleri var onlarında fiyatları ortada.
    Dell alienware zaten özelliklerine göre faiş fiyatı var.

Tamamen tercihe ve bütçeye kalmış bir iş , işin özeti.

Bu arada msi' dan anlıyorsanız şu ürünü yorumlarmısınız hocam
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/msi-gx70-3be-081tr-notebook-fiyati,101868.html

İşlemcisi sıkıntı çıkarır uzun vadede soğutma sistemi çok başarılıdır

• quote:

Değerlendirmelere göre gtx765 bi tık daha önde. http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GTX-765M-vs-GeForce-GT-755M
    Kullananlar daha iyi bilgi verecektir elbet ama bence seçiminizi monsterdan yana kullanmalısınız.

gt750m sli bile gtx765m 'ten güçlü gözüküyor hocam notebookchecke göre bu arada.
    http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-755M.102020.0.html

gtx755m sli da gtx770m ' in üzerinde.

• 1000-1500 tl arasında bütçem var.bu notebookları buldum ancak bütçemin sınırında kalıyorlar.çok fazla oyun oynamıyorum,internet,office,film için kullanıyorum.sorun çıkartmayacak servis falan uğraştırmayacak önerebileceğiniz başka notebooklar var mı?

http://www.hizlial.com/asus-x550lc-xo095h-i5-4200u-16ghz-4gb-1tb-2gb-gt720m-156-windows-8-notebook/10338058?dsply=demiroren&utm_source=demiroren&utm_medium=bnr&utm_term=display&utm_content=Asusx_550LC&utm_campaign=display_asus_notebook

http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd600844&categoryId=98&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar.marka&gclid=CIHsuJyp6LwCFTMPtAodJGUAjg

• quote:

Değerlendirmelere göre gtx765 bi tık daha önde.http://gpuboss.com/gpus...765M-vs-GeForce-GT-755M

quote:

Orjinalinden alıntı: meter90

gt750m sli bile gtx765m 'ten güçlü gözüküyor hocam notebookchecke göre bu arada.
    http://www.notebookchec...e-GT-755M.102020.0.html

gtx755m sli da gtx770m ' in üzerinde.

Hocam değişken bu değerlendirmeler hep, yukardakı yazımdada söylemiştim kullananlar daha iyi bilgi verecektir diye Bu arada arkadaş naptı kararını verdimi acaba merak ettim şimdi

• quote:

Orijinalden alıntı: meter90

quote:

ama aradaki farkla + soğutucu +256gb ssd + güzel bir klavye mouse set alınabilir (y510 önerirken bunları göz önünde bulundurmak lazım zaten her daim)

Ki sözün kısası benzer ürünler benzer kalite durumları mevcut, ssd , ram vb. farklar en önemlisi kasayı beğenmek seçici olabilir,

Klavyesi güzel, klavye almanıza gerek yok :) Bende y510p 750m sli var çok memnunum..
    Bu arada 755m SLI > Gtx 770 değil mi ? Ben mi yanlış biliyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Prolaciek

quote:

Orijinalden alıntı: meter90

quote:

Klavyesi güzel, klavye almanıza gerek yok :) Bende y510p 750m sli var çok memnunum..
    Bu arada 755m SLI > Gtx 770 değil mi ? Ben mi yanlış biliyorum ?

Klavyesi guzel ama
    Pc isindigi icin sart
    Bunlarin klavyelerinde kronik soyulma sorunu var
    Amacimiz pc yi uzun sure sifir gibi kullanmak ise bu makine ozen istiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.