Şimdi Ara

Kararsızım!!!Laptop Tavsiye Lütfen...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1-2 ay içinde bir laptop alacağım da sizlerden tavsiye bekliyorum. Alacağım Laptop en az 3 sene gitsin istiyorum ve bütçem de maksimum 2000 TL. Asus N61Vn280BD modeli gözüme çarptı ama bazı arkadaşlar laptop alacaksan vaio al diye öneride bulundular. Bu fiyat aralığında (Laptopun dayanıklılığını da göz önüne alarak) bana önerebileceğiniz marka ya da markalar var mı??? Bu fiyata Asus, HP, Toshiba ... ürünlerine mi bakmalıyım yoksa özelliklerinden biraz kısıp Sony Vaio mu almalıyım? Cidden kararsız kaldım arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum....

• Şu an alınabilecek en iyi ürün Sony Vaio EB1S1E modelidir.

i5 430m işlemci + ati hd 5650 ekran kartı + 4 gb ddr3 ram + 500 gb hdd

donanım olarak gerçekten çok iyi bir pc kendim aldım 4 gün önce kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. çok hızlı ve performansı çok iyi.

tavsiye edebileceğim model budur sana
  • CRIMINALL
    Tavsiyen için sağolasın bir de istanbulbilişim de sony fiyatları diğer mağazalara göre gerçekten uygun fakat güvenilir mi bilmiyorum... Tavsiye edebileceğin bir mağaza-firma var mı? güvenilir, servisi falan sağlam olan...
  • istanbul bilisimde fiyati gorunen urunlerin % 90 i ellerinde yok. Ayrica fiyati olanlarin da normal garantili olanlar ile arasinda pek de bir fiyat farki bulunmamakta. 2 yil kendi garantilerini veriyorlar, ve sorun yasayan bayagi bir kisi oldugunu goruyoruz forumda, ama tabi tercih senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: taxim89

CRIMINALL
    Tavsiyen için sağolasın bir de istanbulbilişim de sony fiyatları diğer mağazalara göre gerçekten uygun fakat güvenilir mi bilmiyorum... Tavsiye edebileceğin bir mağaza-firma var mı? güvenilir, servisi falan sağlam olan...

ben rakipsizfiyat.com dan peşin olarak 1760 tl ye aldım bu pc yi 4-5 gün önce.

ve aynı gün teslim ettiler siparişi öğlen verdim akşamüstü elimdeydi bilgisayar. sağolsun çok ilgili bi müşteri temsilcisi vardı.

bu firmayı tanımıyodum ama yaptığım alışverişten sonra çok güvenilir olduklarını gördüm. fiyatıda diğer yerlere göre çok uygun ve sony eurasia garantili. istanbul bilişim gibi grey garantili değil burdaki ürünler.

http://www.rakipsizfiyat.com/store.do;jsessionid=4F799ED318BC9873C7AFB34FD91F9A82?itemId=18586

şu an peşin fiyatı 1760 lira. benim tavsiye edebileceğim firma burasıdır. istanbul bilişimden alıcağına burdan almanı tavsiye ederim

• CRIMINALL
    senin bilgisayarın ekran kalitesi nasıl?biraz araştırdım ve ne kadar dogru bilmiyorum ama Sony Vaio EB1S1E modeli performans bakımından cok iyi ama ekran kalitesi bakımından cok kotu diye duydum diger sony vaio lar gibi değilmiş. Bu dogru mu bi de senden duymak istedim???
  • ben 5 gündür kullanıyorum ve ekran kalitesinide diğer modellerle kıyasladım. benim fikrime göre ekran kalitesi gayet iyi gayet net hiçbir sorun yok. zaten sony kalitesi yani sony gibi bi firma ekran kalitesinden kısmaz. bence çok iyi ekran kalitesi. donanıma zaten diyecek laf yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CRIMINALL

ben 5 gündür kullanıyorum ve ekran kalitesinide diğer modellerle kıyasladım. benim fikrime göre ekran kalitesi gayet iyi gayet net hiçbir sorun yok. zaten sony kalitesi yani sony gibi bi firma ekran kalitesinden kısmaz. bence çok iyi ekran kalitesi. donanıma zaten diyecek laf yok

Sony ekran kalitesini kısmakta da böylece daha uygun fiyatlı satılmakta.. Örneğin Sony Vaio larda X-Brite Eco yani ekonomik ekran kalitesi bir diğer adıyla tek lambalı olmaları sıradan bir LCD olduğunu kanıtlar... Bir de çift lambalı floresan LCD ler var ki onlar her açıdan en kaliteli LCD lerdir hatta RGBLED li LCD lerden bile daha kaliteli ... Daha yüksek kontrasta sahip olması...

Ekran kalitesini kıyaslamak için en azından farklı LCD teknoljilerini kendi gözlerinizle görmeniz gerekir...

• arkadaşım ben ekrana yandan bakmıyorum zaten düz bakıyorum o yüzden yandan bakınca net diilmiş falan bunlar ilgilendirmiyo beni :)

bu televizyon değil laptop sonuçta hadi tv olsa yandan bakanlarda olur tamam anlarım ama laptopu kim yandan bakarak kullanırki :) en azından ben hiç yandan bakarak kullanmıyorum he eğer yandan bakacam diyen varsa o düşünsün valla yandan bakınca görüntü kaybı yaşanması beni peki ilgilendirmiyo .)
  • quote:

arkadaşım ben ekrana yandan bakmıyorum zaten düz bakıyorum o yüzden yandan bakınca net diilmiş falan bunlar ilgilendirmiyo beni :)

bu televizyon değil laptop sonuçta hadi tv olsa yandan bakanlarda olur tamam anlarım ama laptopu kim yandan bakarak kullanırki :) en azından ben hiç yandan bakarak kullanmıyorum he eğer yandan bakacam diyen varsa o düşünsün valla yandan bakınca görüntü kaybı yaşanması beni peki ilgilendirmiyo .)

Açı kelimesini yanlış anlamışsınız... Sony ekran kalitesinden bahsediyorum kalitesiz eco x brite ekranlardan bahsettim. Sony in bu tip kalitesiz ekranlarına düz baksanız bile sıradan kalitesiz dir. ..

Sonuçta çift lamba teknolojisi yüksek kontrast yüksek renk doğruluğu sağlamakta... Birde Sony Ledli Lcdler var. ..

Yani Sony her seride her modelde sizin savunduğunuz ekran kalitesi aynı değildir.

Gerçi görüş açısı da önemlidir. Vaio Premium Display li ekranlarda yatay görüş açısı çok yüksektir yüksek kontrastlıdır gamut yani renk doğruluğu %100 dür... Yani gerçek renklere sahiptirler. ... Yansıma azaltıcı parlak ve çizilmeye dayanıklı ekran oluşuda önemlidir...

Sonuçta tavsiye olunacaksa önce kendi gözlernizle görmenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 3 Nisan 2010; 11:33:32 >

• valla dostum benim kıyasladığım birçok ekrandan daha iyiydi ve şu ana kadarda ekranda bir sorun hissetmedim. sırf ekranı biraz daha parlak yada renkler biraz daha canlı olucak diyede 500-600 lira daha fazla vericek bütçemde yoktu zaten :) bana bu kalite gayet yeterli.
  • neyse arkadaslar gercekten sagolun ama CRIMINALL dediğin gibi vaio nun o modelini düşünücem çünkü performansına oranla fiyatı gerçekten uygun üstelik de vaio....
  • Acer 5740G İşini görür. 2.000 TL Gerek yok bence..
  • arkdaşlar aslında ben sony kullanıyorum fakat son zamanlarda sony hakkında duyduklarım yüzünden tereddütte kaldım.. marka olarak kıyaslamak istemiyorum ama sony mi yoksa toshiba mı tercih ederdiniz yeni bir bilgisayar alsanız ?
  • Anesthesia`
    Acer dayanıklımıdır yani ben laptop aldım mı 4-5 sene kullanmak istiyorum???Ya da daha başka önerebileceğiniz marka var mı_?
  • taxim bana sorarsan acerdan uzak dur derim :) ama yinede seçim senin biraz daha ucuz diye kaliteden ödün verme derim ben o yüzden acera pek yaklaşmanı tavsiye etmem. kişisel fikrim bu ama seçim senin
  • quote:

valla dostum benim kıyasladığım birçok ekrandan daha iyiydi ve şu ana kadarda ekranda bir sorun hissetmedim. sırf ekranı biraz daha parlak yada renkler biraz daha canlı olucak diyede 500-600 lira daha fazla vericek bütçemde yoktu zaten :) bana bu kalite gayet yeterli.

Tamam size göre fark etmez... Ama sadece ekran kalitesi olarak ele alınırsa ortalama 150 liraya denk gelekte... Sizin bahsettiğiniz 500 600 liralık farkın içinde daha güçlü işlemci blue-ray oynatıcı hatta blue-ray yazıcısı 4 GB lık tek modül RAM ve durua göre ikinci ram modülü de 2 GB veya 4 GB lık olmasıyla toplam ram 6 veya 8 GB oluşundan ötürü bu fiyatlar artakta... Ekran kartları Sony de kullanılanların hepsi birbirinde yakın orta sınıf ekran kartlarıdır fiyatları da aynıdır...

Kısacası 500 600 liralık fark sadece ekran kaitesinden yüksek çözünürlükte olasındna gelmiyor daha hızlı ram işleci ve blue-ray özelliklerinden geliyor...

500 lirayı verip F serisini şahsen tavsiye ederim ama şu fan ve mikrofon problemi yeni geleceklerde çözülmü dür beklemek gerek...

Sonuçta gerçekleri olduğu gibi değerlendirek gerekir ve herkesin zevki ve talebleri de farklıdır. Herkes ne sizin gibi ne de beni gibi tercihlere sahip değildir...

• o zaman 500-600 liralık fark sadece ekrandan kaynaklanmıyo diyosan sony notebokların fiyatlarına bi bakmanı tavsiye ederim.

işlemcisi düşük ekran kartı yerlerde modeller bile 200 liranın üstünde olabilito. neden. ekranı biraz daha net diye.

neyse arkadaşım herkesin fikri kendine benim şahsi görüşüm ekran gayet iyi bu fiyata bundan daha iyisi olmaz sen benim fikrim bu senin fikrin o daha fazla uzatmaya gerek yok. selametle...
  • quote:

o zaman 500-600 liralık fark sadece ekrandan kaynaklanmıyo diyosan sony notebokların fiyatlarına bi bakmanı tavsiye ederim.

işlemcisi düşük ekran kartı yerlerde modeller bile 200 liranın üstünde olabilito. neden. ekranı biraz daha net diye.

neyse arkadaşım herkesin fikri kendine benim şahsi görüşüm ekran gayet iyi bu fiyata bundan daha iyisi olmaz sen benim fikrim bu senin fikrin o daha fazla uzatmaya gerek yok. selametle...

Sony markalar arasındaki farktan bahsediyoruz Casper gibi markalardan bahsetmiyoruz... Elma ile Armut kıyaslanamaz... Sony marka alınacaksa bu fiyat farklılığına değer birçok donanımsal üstünlükleri de saydım... Siz elinizdeki Sony ile pahalı ve sadece ekranı daha kaliteli diyebileceğiniz bir model hatta seri var mıdır?

Sony herhalde pazarlama hatası yapıp biri diğerinden daha pahalı ürün 500 600 liralık farkı sadece Ekrandan kaynaklandığını iddia etmeniz doğru değildi.. Objektif hiç değildir...

• Aradaki fark 400-600 Tl degil neredeyse 2 katı fiyat farkı var , biri 2000 tl digeri 3500 tl civarinda bir fiyatta,elbetteki arada donanımsal ,teknolojik üstünlükler olacak , yani zaten arada 2 katı bir bütçe farkı var, o yüzden onun yerine bunu alalım şeklindeki tavsiyeler de anlamsız kaçıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.