Şimdi Ara

Kararsızım Yardım Edin?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Genel itibariyle foruma şöyle bir göz attım genelde benim gibi soruları ilk defa alacak acemiler soruyor. Bilen arkadaşlar banada yardımcı olursa sevinirim.

MT-125
    YZF-R125
    HONDA CBR125
    Pulsar 200 RS

Bu dört motor arasında kararsızım. İlk defa motorsikletim olacak ve ilk defa kullanacağım. Yani öğrenme sürecini alacağım motorla yapacam.

Küçük bir yerde yaşıyorum. Şehirler arası yol yapmıyorum. Belki senede 1 defa diyeyim size. Esasında scooter tarzı sucu motorlarıda bulunduğum yerde işimi görür ama ben biraz görsel olarak güzel olsun istediğimden 125cc lik yukarıdakilerden birini almak istiyorum.

Benim için parçasının ucuz, kolay bulunabilir olması ve hemen satılabilir olması çok önemlidir. Özellikle bu konuda tecrübeli olanlar yönlendirirse sevinirim.

Bu dört modeli seçmemdeki neden diğer motorlara göre daha alçak olmaları. Boyum 1.70 ve alçak motorları seviyorum. Oturuncada daha kontrollü bir his veriyor bana. O yüzden bu dört motoru seçtim.

İlerde değiştirirmiyim bilmem ama açıkçası 1000cc bir motoru bedava verseler bile bir ucundan diğer ucu yürüyerek 15 dakika olan bir yerde çokta binmek istemem. Motor için ayırdığım maksimum bütçede 10.000 liradır. İkinci el almayı düşünüyorum.

• Ulaşım sorunun yok.
    Para sorunun yok.
    Hız tutkun yok.
    Bahsettiğin modellerin şikayet durumlarını, yedek parça fiyatlarını, en yakın servisleri, ikinci el fiyatlarını ve bunun gibi "çok önemli" dediğin hususları İnternetten kolaylıkla araştırıp öğrenme imkanın var.
    Sadece laf olsun diye, cebindeki 10.000 lira seni rahatsız ettiği için, zevkini tatmin etmek için motor alacaksın (eleştirdiğimi zannetme).

E be kardeşim, zevkin tavsiyesi olur mu? Başkalarının zevkini mi tavsiye alacaksın (bak şimdi eleştiriyorum).
  • yaptigin yorumdan hic birsey anlamadim. ayni dili konusupta anlasamayan tek milletiz.

ulasim sorunum yok demedim ki. nereden cikti bu. kucuk bir yerde yasadigimdan bahsediyorum. butun sokaklar asfalt hic alt yapi sorunu yok demedim ki. ana yollar disinda her yer topraktir. bu tarz motorlar bu yollarda kullanilabilir mi ben bunu sormak istemistim. sahibinden com da gordum bazi ilanlarda hic toprak yolda kullanilmadi yaziyor. bu sanirim onemli bir ayrinti?

yazdigim motorlarin sifiri 13-15 bin arasinda yamahalar. ben ise en fazla 10 bin demisim. bu motorlarin ikinci eli nasil alirken nelere dikkat etmek lazim esas onu merak etmistim. senin ordan anladigin maddi sorunumun olmadigi.

hiz tutkum yok. ulasim icin alcam. zaten bmw 3.20 im var suan. hiz tutkum olsa arabamin modelini yukseltirim. illa herkes hiz icin binmiyor bunlara.

eger herseyi internetten arastirarak bulacaksak forum neden var? cebimdeki paranin beni rahatsiz ettigini yazmissin da sen biraz haddini asmissin. yas itibariyle gencsin sanirim. tanimadigin insanlar hakkinda yazarken biraz daha dikkat et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• XYLGN X kullanıcısına yanıt
    Sorduğun şey "bu dört modelden hangisini tercih etmeliyim?" Ben sadece bunu anladım. Toprak yolda kullanılabilir mi diye yeni sormuşsun. Bunların hiçbiri gelmez öyle bozuk yollara. Racing tipi motosiklet alıp toprak yola koşarsan anasını bellersin açıkçası. Çok önemli bir ayrıntı. Sadece asfalt yol ve 2. eli parçası sıkıntısız olsun dersen bu durumda Honda CBR125 bir tık önde bence.
    İlaveten negatif yorumlara bu kadar sinirlenip peşin yargılara varma. Forumda herkes dilediği gibi fikrini söyleyebilir buna da hazırlıklı ol. Ayrıca Entarhan'ı tanımıyorum ama senden daha genç olmadığına bahse varım. Beni de eleştireceksen söyleyeyim yaşım 45.

Not: "Kararsızım yardım edin", "Acil yardım" "Ne alayım" gibi başlık olmamalı forumda. Böyle başlıklara dayanamayıp ben de negatif yorum yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 26 Ekim 2016; 16:56:27 >
  • XYLGN X kullanıcısına yanıt
    Tanımadığım insanları yazdıkları sayesinde tanıyorum.

Yürüyerek her yere 15 dakikada ulaşılan küçük bir yerde yaşamak, ulaşım sorunu olmamak anlamına gelir. Bu laf senden çıktı.

Yürümeyi engelleyecek veya zorlaştıracak kadar kötü yollara sahip bir yerde motor nasıl kullanılır, anlamak zor, bu da senden (şimdi) çıktı. Bana çemkiriyorsun ama yollarının hangi "tarz" olduğunu hâlâ söylemiyorsun. Senin anlatmadığın şeyleri ben nereden bileceğim?

Benim bu forumda gördüğüm, 10.000 liralık bir motor, forum üyeleri ortalamasının üstünde bir motordur. Yazdığın modellerin fiyatını bilmem bile. Herkesin üç bin beş bin yedi bin diye motor aradığı, herkesin ulaşım sorununu çözmek (veya çok azı senin gibi zevk tatmin etmek için motor kullanmaya heveslendiği) bir ortamda, iki karışlık bir yerde (şimdi anlaşılıyor ki orası bir köy veya bir mezra) "ulaşım" için 10.000 liralık motor almaktan bahsedenlerin bence maddi sorunu yoktur. Sana garip gelse de, ben cevaplarımı herkes gibi kendi algılamalarımla veririm, sorulmayan sorulara da cevap veremem.

Her şeyi forumda hiç tanımadığın insanlara sorarken senin dikkatli olman gerekirken, sen bana dil uzatıyorsun, bu da senin anlayışın. Saygı duymasam dahi katlanabilirim. Ama her şeyi forumdan öğreneceksen internete ne gerek var diye soracağım, yine yanlış anlayıp felsefe yapmaya çalışacaksın, onun için hiç sormayayım, daha iyi.

Son olarak, mizah anlayışının olmayışını (tam da bugünün gençliği) göz önüne alınca, ben herhalde senin baban (belki de deden) yaşındayım gibi geliyor bana. Haddimi belirlemeye kalktığın için bence asıl sen haddini aşmışsın ama birbirini bu kadar "tanımayan" iki kişinin birbirini haddini aşmakla itham etmesi ayıptır, o yüzden bunu sana söylemeyeceğim.

Sonuç olarak ise, sen yoluna, ben yoluma!

• konu sacma sapan bi hal aldi biri yasim 45 dio oteki ayri telden calio moderator arkadas silebilir. yazilanlarin hicbirinin konunun ozuyle alakasi bile. konu silinsin lutfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısa ve net mt 125
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.