eğer d sınıfı e sınıfı araç kullanıyorsan ve bu konfore ve rahatlığa alışıksan gerekli ama yok orta direksen ayağmı yerden kesen araçlar yeter dersen o zaman gereksiz olur.
orta direğin canı yok mu?
o zaman "ortadirekline" diye model çıkarsınlar hava yastığı 1 tane olsun abs olmasın
quote:
Orijinalden alıntı: Ragıp Ozan
quote:
Orijinalden alıntı: dkerem2
eğer d sınıfı e sınıfı araç kullanıyorsan ve bu konfore ve rahatlığa alışıksan gerekli ama yok orta direksen ayağmı yerden kesen araçlar yeter dersen o zaman gereksiz olur.
orta direğin canı yok mu?
o zaman "ortadirekline" diye model çıkarsınlar hava yastığı 1 tane olsun abs olmasın
hayır kesinlikle yanlış anladınız mesela adamın birininarabası yok diyelim 10 bini var araba olacak ne ara klima abs falan tutupta karartmalı dikiz aynası aramaz yada far yada yağmur sensörü ama zengin adam gidio d yada e sınıfı alır istemesede olur o özellikler
Sonradan takılabilir mi acaba bu?
quote:
Orijinalden alıntı: Ragıp Ozan
ben corolla derim.beklemedik anlarda aynası kararıyor
quote:
Orijinalden alıntı: irish
Takilir ama biraz zahmetli olur Aracin ust donanimlarinda varsa orjinal alirsiniz buyuk ihtimal kablo da cekilmistir ayna olan yere. Ust donanimlarda da yoksa baska bir ayna alip onu takmaya ugrasmaniz ic aydinlatmadan kablo cekmeniz falan gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: irish
Yine bu forumdan bir arkadaşım şu anda kendisi asker yurtdışından açık artırma sonucu getirttiği Peugeot karartmalı dikiz aynasını sonradan 206'sına takmıştı ve çok memnundu bu aynadan.
Biraz zahmetli bir iş o zaman...
10 yıldır kullandığım araçlarda karartmalı iç dikiz aynası var. Çok güzel bir özellik. Geceleri arkadan uzunları yakmış bir yaratık geldiğinde farları gözünüzü kesinlikle almıyor. Fakat bu özellik üst donanıımlı araçlarda var. Sırf bunun için extra para vermek gereksiz ama.
bu tür aynalar yıllardır var.binek otomobiller için neredeyse olmazsa olmazdır."Taner Göde"arkadaşımız izahınıda yapmış zaten.manuel ve ışık algılayıcılı olanlar var.şimdilerde dış dikiz aynalarına bile uygulanıyor. lüx araçlarda deyil sıradan araçlarda bile opsiyonel.imzamdaki aracımda var.
Focus , Connect bunlarda da var
Arkadan gelen araçların farları beni hep yan dikiz aynalarından rahatsız ediyor. Bugüne kadar 1 defa bile iç dikiz aynasından rahatsızlık duymadım. Bende bir sorun mu var acaba?
quote:
Orijinalden alıntı: connectgücü
Focus , Connect bunlarda da var
benim araç 2009 yeni kasa belki eski kasalarda yoktur yanıltmış olmayayım.
quote:
Orijinalden alıntı: vozer
Arkadan gelen araçların farları beni hep yan dikiz aynalarından rahatsız ediyor. Bugüne kadar 1 defa bile iç dikiz aynasından rahatsızlık duymadım. Bende bir sorun mu var acaba?
ondan kurtulmanın birkaç yolu var:yan aynaları renkli yapmak(kararan)-ayarları değişmek-aynalara bakmamak.genelde birinci ve sonuncu şıklar en uygulanabilir olandır.
R12 toroslarda da var ama aynayı komple iptal ediyor.Sizin bahsettiğiniz aynanın rengini yeşilleştiren,elektrik mekanizmalı sistem olduğuna eminmisiniz?Öyleyse bir tek bende yokmuş bu donanım herkeste var
turkiye gibi trafiktaki araclarin cogunun far ayarinin duzgun olmadigi, cakma xenon farlarin moda oldugu bi ülkedeyseniz bence cok gerekli bi ozellik.
Kararan ayna ve otomatik kararan ayna var sanırım. Manuel olanların altında mandal var aynanın yönünü değiştirerek sanal görüntü(yansıma) vererek karanlık görüntü veriyor. Otomatik olanlarda ise önünde iki sensör var ışık görünce kararırıyor(teknik boyutu için bkz:@Taner Göde ). Otomatik kararan ayna için elektrik tesisatı yeterli bildiğim kadarıyla çok da zahmetli değil gibi anımsıyorum. İşi ayna yapıyor zaten 200tl gibi masrafı olması lazım.
Manuel olanlarda ise ayna ayarınıza göre sanal görüntüyü aşşağıdan mı yoksa yukardan mı aldırdığınız konusu varki pek konuşulmuyor.
@opt benimkide manuel karartmalı. Nasılçalıştığını özmüş değilim. Mandalı çekince kararıyor. Bir kere kontrol etmek için mandalı çektim. Aynaya yukardan baktım. Yukarıdan bakınca normal görüntüyü görebildim.Oturunca kararmış görüntüyü görüyoum. Ayna bunu nasıl yapıyor ya
quote:
Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak
@opt benimkide manuel karartmalı. Nasılçalıştığını özmüş değilim. Mandalı çekince kararıyor. Bir kere kontrol etmek için mandalı çektim. Aynaya yukardan baktım. Yukarıdan bakınca normal görüntüyü görebildim.Oturunca kararmış görüntüyü görüyoum. Ayna bunu nasıl yapıyor ya
O mandal aynayi asagiya donduruyor zaten. O yuzden yukardan bakinca normal gormeniz dogal. Asagi dondurunce de size araclari degil aslinda yansimalarini gosteriyor. Dikkatli bakarsaniz araclarin sanki arka koltugunuzun ustunde gidiyormus gibi gorundugunu farkedersiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: berk984
quote:
Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak
O mandal aynayi asagiya donduruyor zaten. O yuzden yukardan bakinca normal gormeniz dogal. Asagi dondurunce de size araclari degil aslinda yansimalarini gosteriyor. Dikkatli bakarsaniz araclarin sanki arka koltugunuzun ustunde gidiyormus gibi gorundugunu farkedersiniz.
Bu sistem R12 torosta da var mandal hesabı,benim kastettiğim bu değildi.
içinde sıvı akan bir ayna sistemi var diyorlardı bilen var mı?
neredeyse c sınıfı bütün araçlarda var,ful donanımlarında tabi.bazı b sınıf araçlarda bile var