Şimdi Ara

Karartmalı iç dikiz aynası ne işe yarar ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
45.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Karartmalı iç dikiz aynası,bana göre bir otomobilde olmazsa olmaz,mutlaka olması gereken donanımlardan birtanesidir.Arkadan gelen özellikle günümüzde hızla çoğalan çakma xenonların göz almasıyla kısa süreli görmede sıkıntı yaşanıyor be ciddi manada kaza tehlikesi oluşuyor.
  • Yeni bir başlık açmak istemedim, konu ile ilgili benzeri birşeyi sormak istiyorum. Aynaları karartmalı bir otomobil kullanıyorum. Camlarım fabrikasyon halde karartmalı değil. Ziebart'tan film uygulaması yaptıracağım fakat bu uygulama aynalarımı etkilermi merak ediyorum. Ordaki yetkililerin bu konuya nasıl yaklaşacaklarını az çok tahmin ettiğimden kullananlara sormak istiyorum.

Yani özetle "Camlarıma orta düzeyde siyah film çektirdiğim zaman,ayna kararması devredışı mı kalır ?"
  • Far ayari bozuk, uzunlari ve sis farini yakan tipler icin iyi olur. Benim gibi dikiz aynasini nadir kullanan bir kisiyseniz pek gerekli degil.
  • Daha az küfür ediyorsun aracında varsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: crashmania

Yeni bir başlık açmak istemedim, konu ile ilgili benzeri birşeyi sormak istiyorum. Aynaları karartmalı bir otomobil kullanıyorum. Camlarım fabrikasyon halde karartmalı değil. Ziebart'tan film uygulaması yaptıracağım fakat bu uygulama aynalarımı etkilermi merak ediyorum. Ordaki yetkililerin bu konuya nasıl yaklaşacaklarını az çok tahmin ettiğimden kullananlara sormak istiyorum.

Yani özetle "Camlarıma orta düzeyde siyah film çektirdiğim zaman,ayna kararması devredışı mı kalır ?"

Mantıken konuşmak gerekirse devre dışı kalması gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü karartmalı aynanın çalışma prensibi sensörün fazla ışığı algılayıp aynayı düz cam haline gelecek şekilde karartmasıdır.Filmde çekseniz fazla ışık algıladığında görevini yerine getirecektir.Yani bu işin dış camlarla değil sensöre gelen ışık miktarı ile bir alakası var.

• Aslinda cok guzel bir sey. Benim corollada var. Manueline gore guzel olan noktasi isigin siddetine gore karartmasi, ama manuelde hemen simsiyah
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

artık yeni arabaların hepsinde var çok önemli bişey değil sadece geceleri arkadan gelen ışıkları emiyor ve gözünü almasını engelliyor gerçi benim işime yarıyor ama çokta önemli olmadığını düşünüyorum.

Nasıl önemli değil. Arkadan adam uzunları yakmış geliyor. Hadi gör önünü bakalım. Yapma dostum.

Aslında bunu ön cam versiyonunun da olması gerekiyor. Çünkü karşıdan adam uzunları yakıyor gözünü alıyor önünü göremiyorsun.

F1 cakar gerekenı anlatıyo ona 3 tane var anca yarıyo

• Çok işe yarar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ken_618

quote:

Orijinalden alıntı: crashmania

Yeni bir başlık açmak istemedim, konu ile ilgili benzeri birşeyi sormak istiyorum. Aynaları karartmalı bir otomobil kullanıyorum. Camlarım fabrikasyon halde karartmalı değil. Ziebart'tan film uygulaması yaptıracağım fakat bu uygulama aynalarımı etkilermi merak ediyorum. Ordaki yetkililerin bu konuya nasıl yaklaşacaklarını az çok tahmin ettiğimden kullananlara sormak istiyorum.

Mantıken konuşmak gerekirse devre dışı kalması gibi bir durum söz konusu olamaz çünkü karartmalı aynanın çalışma prensibi sensörün fazla ışığı algılayıp aynayı düz cam haline gelecek şekilde karartmasıdır.Filmde çekseniz fazla ışık algıladığında görevini yerine getirecektir.Yani bu işin dış camlarla değil sensöre gelen ışık miktarı ile bir alakası var.

Ya aslında devre dışından kastım teknolojisinin saçmalama ihtimaliydi. Mesela cam filmi gece olduğunda farları 4 te 1 yada 2 oranında azalttı diyelim. Varolan aynam şuan filmsiz halde nerdeyse 3 numara film takılmış gibi karartıyor. Şuan kafamda 2 numara film yaptırmak var,zifiri karanlığı da sevmiyorum. İşte 2 numara yaptırdım diyelim ve malum türkiyedeki bi ton farklı far ayarının olayına gelip direk aynadaki sensör kararttı aynayı. Bu durumda iç dikiz aynası da eskisi gibi karartırsa arka cam duvardan farksız olur diye düşünüyorum. Araçtaki aynaları kullanma oranımda eşit, kısacası iç dikiz aynasız araç kullanmam biraz saçma.

Hiçmi aramızda bu durumu yaşayan kimse yok. Trafikte bi ton araç var filmi,hepsinin aynasının analog olduğunu sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Kendinden Kararmalı İç Dikiz aynasında aynanın altında bir arkadan gelen araçların farlarından çıkan ışık hüzmelerine karşı hassasiyet arz eden bir fotosel var (fotoelektrik hücre). Bu fotosele ışık fotonları düştüğünde yapısı itibariyle iletken haline geliyor ve aynanın arkasında bulunan yansıtıcı alüminyum film tabakasının iletkenliğini azaltıyor ve aynanın yansıtma gücünü düşürüyor, bu nedenle de ayna yavaşça düz cam haline geliyor (yeşillenmeye başlıyor) ve siz hiçbirşey yapmadan arkadaki aracın uzun/kısa/selektör/sis farlarından rahatsız olmuyorsunuz...

... veya aynanın altındaki kolu kendinize çekiyorsunuz.

Allah razı olsun üstadım o kadar güzel ve açıklayıcı yazmışsınızki teşekkürler bilginizi paylaştığınız için :)

• Yoksa golfte bu ozellikte mi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorduğum sordan 1-2 ay sonra yaptırmıştım filmi. Kafamdaki sorular tamamen asılsız çıktı. Geceleri karartmalı dikiz aynası + 1 numara cam filmi ile sıkıntısız kullanabiliyorum aracı.
  • vectra blerde var

yanlız bu teknoloji manüelde olsa şahinde dahi var
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.