mrb karasal yayına he geçtik ha geçicez derken senelerdir konuşuluyor.. sizce ne zaman tam olarak oturur sistem.. tv kartım var trt-1 karasal yayında süper çekio receiver alsammı diye düşünüyorum da ...
dijital karasal yayın genelleşmesi 2010 dan sonra olur herhalde
bende merak ediyorum hala giremedik konuşup duruypr 4 sene oldu hala yayın yok.
Karasal Yayıncılık hangi kanallar gelcek bende bunu merak ediyorum
şu an azda olsa var istanbulda diger illerde yok bildigim kadar . ama 2016 ya kadar diger karasal analog yayın kalmıyacak...
ya ark.lar yeni öğrendim.. digital tv kartıyla uydu alıcısı olmadan çanaka bağlayarak tv izlenebiliyormuşş
bi denicem bakalım eğer olursa çok süper olacak
skystar 2 yi tavsiye ederim.
Karasal yayın işi baya bi ağırdan alınıyor mualesef..
Karasal sayısal yayın için anten a.ş. diye bir şirket kurulmuştu. Danıştay mart 2008'de bir takım yürütmeleri durdurdu. Sanırım olay hala mahkeme sürecinde.
quote:
Orjinalden alıntı: massey1
Karasal sayısal yayın için anten a.ş. diye bir şirket kurulmuştu. Danıştay mart 2008'de bir takım yürütmeleri durdurdu. Sanırım olay hala mahkeme sürecinde.
Ondan ağırdan alınıyor demek
istanbullular yine şanslı kocaeline ne zaman gelir acaba
sende istanbula uzak sayılmazsın aranızda fazla mesafe yok. çok yakın zaman olmıyacagı kesin..
karasal yayın çubuk antenle seyredilebilinen kanalları kapsayacak.Yani karasal yayının esas amacı doğuda yayınlar çekmediği için halkın uyduya yönelmesi ve sonucunda istenmeyen malum propoganda kanallarına maruz kalmasını önlemek.
yoksa zaten kalite olsun,içerik olsun herşey uyduda fazlasıyla mevcut.Bunu Rtük başkanı bu şekilde anlatıyor.
DVB-T yayında zaten frekanslar kısıtlı.30-40 kanaldan başka kanalın olabiliceğini düşünmüyorum.En önemli yararı mobil cihazlar için mükemmel kalitede yayının gelmesi olacak.
Dizüstü bilgisayarlarda ilk etapta usb bellek boyutundaki tv kartları ile çok rahat ve kaliteli görüntü alınıyorken,ilerleyen zamanlarda Türkiye pazarına yönelik dahili DVB-T dijital tv kartlı dizüstü bilgisayarların üretileceğini düşünüyorum.
merhaba arkadaşlar ;
Ben ankara da oran sitesindeyim .. trt1-trt2 ve yine trt ye ait 3 radyo kanalı suan karasal yayın yapıyor..arada bi kesilsede günün büyük bir bölümü yayın var. Yaklaşık 6 aydır da seyrediyorum ve daha önce bir çok topicte de hem resim ekledim , hemde yayının şuan türkiyedeki en kaliteli SD yayın oldugunu söyledim ( digitürk kullnıcısıyım ).Televizyonumdakı DVB-T özelligi sayesinde hiçbir alıcıya gerek kalmadan ( anten - receiver ) yayını seyredebiliyorum .
Saygılar ..
İstanbul'da hangi semtlerde karasal yayın var?.Benim notebook'da DVB-T kart var,ancak digital karasal yayın için antenim yok,nerden bulurum?
istanbulda oturupta karasal yayını izleyen var mi ? hangi kanallar var bilgi verirlerse çok iyi olur
quote:
Orjinalden alıntı: McCarty
istanbulda oturupta karasal yayını izleyen var mi ? hangi kanallar var bilgi verirlerse çok iyi olur
Varsa Trt ler vardır..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme