Şimdi Ara

Karavan ve Römork İçin En Uygun Araç Sizce Hangisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
60.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Römork, özellikle de karavan çekmek için en uygun araç sizce hangisi? Hangisi derken seçenek sunamıyorum. Güçlü bir motora sahip panelvan (Örneğin 140HP'lik bir Starex) daha işlevsel olur diye düşünmekteyim ama belki de yanılıyordumdur. Fazla kullanılmayacağı için trafik sigortası ve vergisi düşük olmalı, yakıt sorun olmaz, kolay arıza yapacak bir araç olmamalı, parçası bulunmalı, çok eski olmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 19 Eylül 2012; 14:14:25 >

• pick-up alınmalı
    bildiğim kadarıyla amerikada bu işler için pick-up alınıyor.
  • Panelvan olsa arkasında yatılır, kapalı olduğu için eşyalar güvende olur diye düşünüyorum.
    Gördüğüm kadarıyla SW araba daha fazla. Tabi Türkiye'ye gelenler Avrupalı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 19 Eylül 2012; 14:45:22 >
  • Şimdi arkadaşım römork, karavan çekecem diyorsun motoru güçlü olsun diyorsun ama vergisi düşük olsun diyorsun!!!

Nasıl olacak bu iş? Senin alacağın araç en az 2500cc'lik bir pick-up veya transporter gibi yine 2500 cc + bir ticari araç olmalı. E peki bunların vergisi nasıl düşük olacak? Olmaz, olamaz...

O nedenle vergisi ve yakıt tüketimi düşük bir araç almayı çıkar aklından eğer karavan çekeceksen...

Ha eğer dersen ki benim alacağım araç;

Karavanımı römorkumu çekecek aslan gibi, beni üzmeyecek çamurda kumda karavanımı çekecek batmayacak, batsa da aslan gibi çekip çıkaracak, rampada ağlamayacak, frene bastığında cırmalamadan duracak diyorsan senin alacağın tek bir araç var :

Nissan NAVARA 2500 cc 190 ps 4*4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dombıra552 -- 19 Eylül 2012; 14:53:46 >

• Kamyonet ve panelvanların vergisi düşük. Otomobil veya SUV istemiyordum da yazabilirdim ama yaşı biraz ilerlemiş olursa vergisi azalıyor. 2500cc'lik bir otomobil ile vergi oranı iki kat, hatta daha fazla.
  • bu işin sınırı yok galiba uğraşılınca hepsiyle olabiliyor sanırım

• Kartal olabilir.
  • C sınıfı araçların bile çekme kapasiteleri 1200-1300kg oluyor yani karavan çekmek için yeterli.Ama en uygunu pick-up lar bence.
  • Araca ayırdığınız miktar nedir acaba?Çünkü işin ucu açık kalmış,Ford F450 Super Duty'e kadar yolu var.Hem kamyon vergisi alınıyor,az bir şey o da

Ortalama bir bütçeye sahipseniz Hyundai H1 her işinizi görür,şüpheniz olmasın.

• YUk cekeceginiz icin torkun yuksek olmasi onerilir. 2.5 veya 3 litre dizel bir pickup isinize yarar bu durumda.
    Yalniz ticari araclarin hiz limitleri ve sifir promil alkol ihtiyacina dikkat edin, ozellikle alkolde ehliyeti kaptirabilirsiniz (20-30 promilde bile)
  • ben toyota hilux diyorum arabanın anasını ağlat eyvallah abi der
  • Bütçe belirtmemişsiniz. Toyota Land Cruiser, Land Rover Discovery 3, Suzuki Grand Vitara, Subaru Forester, Volvo Xc90, Defender 110Td gibi araçlar yeterlidir.
  • Aleyküm selam bütçeye göre değişir bu olay,japon araçları bu işlerde bir adım önde
  • Motor gücüne bakarsak suzuki maruti (800 cc) ile bile çekilir. Karavan, çeken araçtan çok daha ağır olmadıkça rahat çekilir. Fakat yakıt çok artar. Bunun yanında frenleme, manevra vs. çok önemli olduğu için güvenilir ve oturaklı araçlar tercih edin. Karavan çekmek sanıldığı kadar zor bir şey değil. çünkü ruhsat meselesi nedeniyle ülkemizde çoğu karavan 750 kg altında olur. Yolda gördüğümüz çekme karavanların büyük çoğunluğu böyledir. Daha ağır bir karavan çekmek için ağır vasıta ehliyeti gerekir. 750 kg karavanları önden iki üç kişi yüklense bile az biraz götürebilir. Fazlası imkana bakar. Elbette daha da rahat olur. Eğer karavanı dağa bayıra arazi koşullarına çıkaracaksanız kamyonetlere yönelin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkon -- 19 Eylül 2012; 15:51:57 >
  • Arkadaşım karavan römork çekmek sorun değil esas sorun durdurmak. Frenleri kuvvetli dizel herhangi bir araç rahatlıkla çekebilir. Dengesi iyi ayarlanmış bir römorkta aracın çeki tertibatına gelen düşey yük 70 kg'yı geçmez. Yani araç sadece yatay yönde çekmeye zorlanır. Düşük devirde yüksek tork verebilen herhangi bir araçla römorku hareket ettirebilirsin. Zaten belli bir hıza çıktıktan sonra tork'a da gerek kalmıyor. Esas sorun yokuş aşağı giderken bu kütleyi durdurabilmek...Onu da frenli dingilli karavan yada römork kullanarak çözebilirsiniz...
    Yani dizel herhangi bir araç ve frenli dingilli römork ikilisi ile marka model farketmez işinizi görürsünüz
  • benim fikrim cekme karavan alçağına motokaravam alsan daha iyi değil mi kullanış yönünden daha rahat edersin
  • GC8
  • GİT al bir tane çadır uyu
  • Her şeyi koyabilirsiniz içine. Arabanızı bile.

• Ucu çok açık bir soru olmuş. 750 kg kadar olan römorkları 1600cc ile zorlanmadan çekersin ancak daha altı cc ile motoru zorlayacağı için hem yakıt tüketimi artar hem motor kendini kısa zamanda yer bitirir. 1000 1300 kg civarı ağırlık çekeceksen eğer 2000cc haydi haydi yeter fazlasına ise 2500cc şart. Kullanılacak aracın dizel olması senin için çok faydalı olur tork o ağırlıkla yeterli zamanda hızlanabilmen için önemli. Kısaca KARAVAN ÇEKEBİLECEK EN İYİ ARAÇ DÜŞÜK DEVİRDE YÜKSEK TORK VEREBİLEN ARAÇTIR yani dizel. İhtiyacına göre seç bir dizel zorlanmadan çek istediğin yere.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.