ikiside farklı mantıkla temizlik yapıyor. fiyatları 1.500 YTL civarında. sizce temzilik ve sağlığımız acısından hangisini tercih etmeliyiz? teşekkürler.
merhaba,
bu ürünü kullanan arkadaşlarımız izlenimlerini, + ve - lerini yazarlarsa, karcher veya libelle alacak arkadaşlara çok iyi bir klavuz olacaktır. çünkü rainbow, delphin veya ihlas gibi temizlik robotları çok pahalı olduğundan, libelle ve karcher la ilgili izlenimleriniz bizim için çok önemli olacaktır. katılımlarınızı bekliyorum.
teşekkürler.
Ben karcher'i baya bi süre arastırdım tam alacaktım fakat seytan dürttü makina sulu olduğu için biraz çekişi düşük ve kullanımı zahmetli ama müthiş bi özelliği var verdiği buharı nemli olan kısmı makinaya çekiyor.Filtreleri de ucuz yine de ben zahmetsiz ve kuru çekişi olan mieleden yana kullandım tercihimi su an mieleden çok memnunum temizle uğrasmadan kaldır.
quote:
Orjinalden alıntı: bilo1900
Ben karcher'i baya bi süre arastırdım tam alacaktım fakat seytan dürttü makina sulu olduğu için biraz çekişi düşük ve kullanımı zahmetli ama müthiş bi özelliği var verdiği buharı nemli olan kısmı makinaya çekiyor.Filtreleri de ucuz yine de ben zahmetsiz ve kuru çekişi olan mieleden yana kullandım tercihimi su an mieleden çok memnunum temizle uğrasmadan kaldır.
Karcher'de servis problemleri var arkadaşlar. Üstelik sulu süpürgelerin temizlikleri çıok zahmetli. Hepa filtreli kuru sistem süpürgeleri tercih edin derim.
Arkadaşlar,
yorumlar için çok teşekkürler. olay kafamda şekillenmeye başladı. bu arada karcherın fiyatını öğrendim. 1.750,00 peşin, 1.900,00 taksitli. eve çağıracaktım. ellerinde demo için bile süpürge kalmamış. demekki iyi satıyorlar...
quote:
Orjinalden alıntı: mayalin
Arkadaşlar,
yorumlar için çok teşekkürler. olay kafamda şekillenmeye başladı. bu arada karcherın fiyatını öğrendim. 1.750,00 peşin, 1.900,00 taksitli. eve çağıracaktım. ellerinde demo için bile süpürge kalmamış. demekki iyi satıyorlar...
Karcher mantık olarak iyi buharlı temizlik yapıyor, ben kullandım ama, başı arızadan kurtulmadı. Bana mı denk geldi bilmiyorum. Şu anda makina 3 aydan fazladır arızalı para iadesi istedim kabul ettiler. Ancak bu sefer de bayiyi ve altbayiyi ikna edemediler. Bu da firmanın gücünü gösteriyor. Süpürge yok, para yok 3 aydır bekliyorum. Servis ve ürün kullanımı konusunda da deneyimlerimi yazabilirim isterseniz.
servis ve ürün kullanımı konusunda tüm deneyimlerinizi, + ve - lerini, bizimle paylaşabilirseniz çok sevinirim. teşşekkürler.
servis ve ürün kullanımı konusunda tüm deneyimlerinizi, + ve - lerini, bizimle paylaşabilirseniz çok sevinirim. teşşekkürler.
Merhaba, önce servis deneyimi ile başlayayım. Cihazı demo için getirdiklerinde, getirdikleri cihazın buhar tetiği tekliyordu. Herhalde murphy bu olsa gerek dedim. Kötü bir şey düşünmedim. Ancak buhar haznesi kapağı arızalanınca aynı şey benim başıma da geldi. Yani demoya bile gelen cihaz da sorun vardı. Satıcı firma cihaz arıza yapınca gelip evden alıyoruz, hatta uzun sürecek bir arıza ise sizi süpürgesiz bırakmayız yedek süpürge veririz dediler. Ancak 2. arızada beni servise yönlendirdiler. Servise söylediğimde ise bizim öyle bir anlaşmamız yok siz getireceksiniz dediler ve merkez servis numarası verdiler. Orasını arayınca tamam biz ilgileneceğiz dediler. Firma cihazı almaya gelmek için arayı uzatmaya başladı. Yani basit bir parça değişikliği bile olsa her defasında uzun süren bir bekleme süreci yaşadık. yedek süpürge falan da hak getire. Bu arada evde süpürgesiz ve ütüsüz kaldığımızdan tanıdıklardan ödünç süpürge ve ütü aldık. Tabi o insanların gözündeki durumumuzu tahmin edersiniz. Bu süreler her seferinde gittikçe uzadı. Cihazım 4 sefer arıza yaptı. 4. arızadan sonra para iadesi istedim, kabul ettiler ancak bu seferde satın aldığımız alt bayiyi ikna edemediler. 3 aydan beri çözümsüz olarak bekliyorum. Bu da firmanın gücünü gösteriyor bence.
Ürün mantık olarak güzel. Yani buharlı ve hijyen temizlik. Deterjan kullanımı yok. Ancak ürünün bana göre bazı hatalı yanları var. 1- Süpürme başlığı bir tane, bunun üzerine zemine göre değişen çubuklar var onları takıyorsunuz. Yani sert zemin çubuklarıyla, halı süpüremiyorsunuz mesela. E bir odanın içinde her ikiside bulunuyor. 2 de birde bu başlıkları değiştirmek zahmetli ve pis. Pis ve ıslak çubukları değiştirirken etrafa kirli sular damlayabiliyor. Ayrıca sıcak olduğu için dikkatli olmak gerekiyor. Aynı zamanda her 2 çubukla'da tek yönlü süpürge yapılabiliyor ve süpürge yapmak gerçekten çok yorucu. 2- Tekerlekleri halı üstüne çıkamıyor devrilme riski taşıyor. 3- Boruların içi çabuk şekilde pislikle tıkanıyor ve daralıyor. Bu da çekişine etki ediyor. Boru içi temizliği için bir fırça koymuşlar. Ancak ıslak temizleyebildiğiniz için kirli su ve tüyler etrafa sıçrıyor, etrafı temizlemek daha uzun sürüyor. 4- Tutamağın ucundaki plastik boru sanırım sıcak buharın da etkisiyle genleşti ve buradaki boru sıkışıp kalıyor, diğer aparatlar takılamaz hale geldi. 5- Elektrik kablosu söyledikleri kadar uzun değildi ve çok sert bir kablo. 8 aylık kullanımda ki çoğu zamanı serviste geçti kablo spiral bir hale geldi ve sert olduğu için açılamıyor. 5- Su haznesinin temizlenmesi zor, içinde mutlaka su kalıyor. Bu da kötü koku yapıyor. Biz başka bir arıza için servise verdiğimizde bu koku olayını da söyledik. geri döndükleri cevap, siz buna mazot emdirmişsiniz oldu. Tabi alakası yok. 6- Silikon hortumu ilk aldığımızda buruşuk gibiydi. 1 ay sonra yırtıldı. Buhar haznesinin kapağı bozuldu, buradan taşan su yerlere aktı ve makinanın dizaynı sebebiyle elktrik aksamına kaçtı ve sigorta attırıyordu. En sonunda cam temizleme denemesi yapayım derken koku çıktı ve makina tamamen yandı. 7- Dizaynı sebebiyle üst kapağın kapanması çok hassas. Eşim bir seferinde tam kapatamamış sanırım. Köpüklü, pis sular yerlere aktı. Hepa filtreye geldi. 8- Sulu sistem süpürgelerin bütün dezavantajlarını taşıyor.
Yani kısaca kullanımı zor, dikkat isteyen, terletici, yorucu bir alet. Süpürge mi yapacaksınız, aleti mi, kendinizi mi kontrol edeceksiniz. Bence bu aletin daha çok geliştirilmeye ihtiyacı var. Ben bunları karchere yazdım. Dikkate alacaklarını belirten cevap geldi. Dediğim gibi mantık güzel. Karar sizin. Yani her şeye rağmen önyargılı değilim. Belki bana denk geldi, ama servis deneyimim hiç iç açıcı değil.
trial simdi yazını okuyunca acayip rahatlamış hissettim kendimi az kaldı evde herkesi ikna edip zorla sv1902 alıcaktım.Bi alsaydım demediklerini bırakmazlardı.Miele aldım kurtuldum..Çok memnunuz..
quote:
trial simdi yazını okuyunca acayip rahatlamış hissettim kendimi az kaldı evde herkesi ikna edip zorla sv1902 alıcaktım.Bi alsaydım demediklerini bırakmazlardı.Miele aldım kurtuldum..Çok memnunuz..
Hayırlısı olsun. Aslında 2 tane sulu sistem süpürge kullanmış biri olarak iyi bir kuru sistem süpürgeyi her zaman tercih ederim. Güle güle kullanın.
Hayırlısı olsun. Aslında 2 tane sulu sistem süpürge kullanmış biri olarak iyi bir kuru sistem süpürgeyi her zaman tercih ederim. Güle güle kullanın.
Size de geçmiş olsun umarım yerine problemsiz bir makina almışsınızdır.
evet bende çok teşekkür ederim. deneyimleriniz bizi karar verme aşamasında epey rahatlattı. bende artık samsung almayı düşünüyorum. ama daha araştırma aşamasındayım.
quote:
Hayırlı olsun..
Arkadaşlar ben tüm markaları tek tek arayıp her tatıl günüm olan cumartesi evime alo yaptım gel tanıt göster dedim bazılarını kovmak zorunda kaldım kadın israr ediyor israra hic dayanamam ben neyse sizinde bildiğiniz ne var ne yok tüm makineleri 2 ay boyunca gördüm bıktım artık astım var beynim bitmek üzere idi son sanş bir daha girdim internete bu son dedim cıldırmaya az kaldı karcheri buldum gel sende tanıtım yap dedim ismail diye bir kilolu arkadaş geldi artık zaten tanıtım uzmanı olmuştum ismail de bunu anladı AKLIMDA NE SORU VARSA SORDUM halıyı yatagı buharla hem sildik hem süpürdük adam da süper tanıtım yeteneği var iştende anlıyo hiç yorulmadan sordum 15 yılını vermiş bu işe bir buharın önemini anlattı deterjan yok neyse bu karcher sv 1902 de hem sulu süpürge ve buharlı bu makineyi aldım 4 ay oldu şimdi astım azaldı rahatladım bir derdim olsa ismail gel diyorum ertesi günü bende uğraşamam gece gündüz calışıyorum zaten ismail demir bu işin son nokta ismi olmuş makinesii 2 işlevli buharlı süpürge acayıp bir şey servisi süper çok memnunum süpürgenın anasını ağlattım her gece temizlik yaptım komşularda evden kovacaktı hiç bir sorun yaşamadım benim yaşadığım bunlar astımım iyi durumda sizde görün bence
fakir prestige dun en iyisi. Hem sulu hem kuru.Hepa filtreli.
quote:
Orjinalden alıntı: hastayımhasta
trial arkadaş nereden almış makineyi bilmek istiyorum ben istanbul da beylikdüzün de oturuyorum avukatım , burada satan ve karcher i ögreten kişinin önemi fazla galiba ismail bana turbo dövüşü hediye etti çok kolay halıda ilerliyor ,,bence trial şansızmış yada kullanımını iyi anlatmamışlar karcher sv 1902 iyi makine,,, İsmail Demir öğretti borular ve hortum kirlenir se depo su yokken hortum ve boru takılı zaviyette 1 litre su çektiriyorum tüm kir su haznesine doluyor bir de buhar deterjan artıklarını temizlerken su haznesi köpürüyor köpük önleyici kullandım şu an zaten detarjan olmadığı için sıfır köpük oluyor yiğidi öldür hakkını ver 2 işlevli makine ben bulamadım karcher den başka buharlı süpürge başarılı ben çok memnunum 1 avukat arkadaşıma aldırtım yinede siz in kararınız toz torbası mikrop yuvası boşaltırken maske takıyordum allah kimsenin başına vermesin bu astımı geceleri şimdi rahat uyuyorum ...
size öncelikle acil şifalar diliyorum. ne zamandır süpürge arayışı içindeyiz. bir türlü karar veremedik. ailede astım ya da başka bir problem yok çok şükür. ancak eşim için önemli olan hijyen. eşim en dandik süpürgenin bile tozu zaten emdiğini ama derin temizlik yapamadığını düşünüyor. siz öyle güzel anlatmışsınız ki karcher ide düşünmeye başladık. merak ettiğimiz konu kuru süpürme yapabiliyor mu, günlük kullanımı nasıl, emiş gücü vs. daha detaylı bilgi verebilir misiniz lütfen. teşekkürler.
sevgili arkadaşlar bende boş boş süpürge ararken bu yorumları okudum herkez yaşadıklarını anlatmış ben diğer makineleribiliyordum burada farklı olan karcher i gördüm benim almaya hiç niyetimde yoktu ilkten .buharlı temizlik daha mantıklı geldi karcher sanayiden zaten tanıyorum biz tekne için basınclı yıkamasını almıştık bende kışın bıraz başlıyor kaşıntı öksürme yutkunurken zorlanma yada her temizlikten sonra hastalanırdım temizlik yapar evden kaçardım toz kokuyor sonra çünkü temizlik yapıyorum can acık temiz hava alayım diye ,,buharın mikrop öldürücü özelliği çok fazla mesela hastanelerin ameliyet odalarında sıcak buharla temizlerler .. tv de reklamı yapılıyor ama onların doğru düzğün markası yok ne malı belli değil uzak doğu olduğu kesin ..karher i çağırdım bir kız bir bayan gelsin yok ben yüz kiloyum ismail de 100 kilo gülmekten öldüm aynı yukardaki tarif eden arkadaş süper tarif etmiş ..beraber dolaştık evde bir orası bir burası benim almaya hiç niyetim yok dedim deneyeceğim kullanan 10 kişinin telini aldım hepsini aradım herkez memnun birinin dediğinden çok etkilendim ailede astım ve allerji varmiş ''''her kışın 3-4 defa doktora giderdik bu kışın hiç gitmedik dedi''' o zamam için rahatladı buharlı süpürgeyi çok sevdim yani evde değişik bir ortam oluştu kimyasalsız temizlik süper ben bekarım kendi temizliğimi kendim yapıyorum rahatlatıcı bir makine sıfır deterjan çiçeklerimi bile buharla temizliyorum uzaktan ama başka ne alına bilirki daha ne yapsın makine taşların araları pırıl pırıl verdiğim her kuruşa helal olsun bir sorun olursa yazarım deniz ben özel yat kaptanıyım üsküdar
Merhaba,
Ben 2008 yılında yukarıda karcher ile olan kötü deneyimimi yazmıştım. Cihazın mantık olarak güzel olduğunu biliyorum. Bende buna aldanarak almıştım zaten. Ancak süpürgesi klasik bir sulu sistem süpürge. Ekstrası buharı. Ama bugün 200 TL'ye bu tarz buhar püskürten makina zaten alabilirsiniz. Ben dikkat edilirse cihazın hatalı yanlarını ve kötü servis yaklaşımını yazdım. Bu cihaz kendi kablosunun üstünden atlayamıyor. Kablosunu toplamıyor. Aldığınız en basit cihaz bile bunu yapıyor. E o kadar para verip bu kadar kötü özelliği alınca insan haliyle bozuluyor. Sağlık konusuna bir şey diyemem. Önce sağlık gelir. Fayda bulduysanız cihazın temizlik ve diğer sorunlarına katlanılır. Ancak bence bu cihaz 1750, 1900 değil, maksimum 750 TL olmalı. Çünkü bu özelliklerle bu parayı haketmiyor bence.
Herkese mutlu günler,
karcher sv 1902 özlellikleri bakımından iyi bir makine aynı işlevi yapan buhar verip vakumlayan tek makine bence insanlar evlerinde tanıtımı gördükleri zaman kesinlikle alırlar
karcher kullanan arkadaşlara bazı sorularım var.
evde bu ürünü kullanacak kişi bayan. ancak cihazın ağırlığı 10,5 kilo. trial arkadaşın kablosunun üzerinden atlayamıyor şikayetide bu sebepten dolayı herhalde. cihaz çok ağır. hortumuda oldukça kısa. en azından uzun değil. evin içinde eşya olduğunu varsayarsak, bu ağır aleti ev içinde temizlik yaparken nasıl sürüklüyorsunuz. benim aklıma bu takıldı. 10,5 kilo aleti sürekli eşyaların arasından çekiştirmek zor olmuyormu? sizce bir bayan bu işi rahatça yaparmı? yoksa kas sahibimi olur?
ayrıca neden sv1802 modelini değilde sv1902 modelini tercih ettiniz?
www.karcher.com.tr
Buharlı Temizleyici ve Basınçlı Yıkama Makineleri | Karcher Türkiye
aralarındaki tek fark 1902 de yedek tank var. ama bu fark cihaza ilave 1,6 kg ek yük getiriyor. sv1802 modeli 8,9 kilo. hem fiyatıda çok ucuzdur. ayrıca suyu temizlik sırasında biterse cihazın soğumasını beklemiyorsunuz, aç kapağını doldur.