Şimdi Ara

Karda Yaz Lastiği İle Araç Kullanmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
313
Cevap
4
Favori
57.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: *President*

15 yıldır Ankara da araç kullanan birisi olarak şunu söyleyeyim.

Karda yazlık lastikle yol alan sürücü kaza yapmayı veya yolda kalmayı göze almıştır. İyi bir şoför aracının durumuna göre yolu ve güzergahı seçer, mümkün olduğunca dikkatli kullanır fakat öyle bir an geliyor ki, özellikle yokuş inerken, yazlık lastiklerle direk kızak yapıyorsunuz. Şoförlük ve kontrol artık sizde olmuyor.

Ankara da öyle zamanlar olur ki kışlık lastikte yetmez, zincir takarsınız. Bu yüzden kendimizi kandırmayalım

Zincir konusuna katılıyorum ancak yazlık lastiğe ya da kışlık lastiğe zincir takmak arasında pek fark yok sanırım???

• quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

quote:

Orijinalden alıntı: set

Ömrünüzde belki bir kez kayarsınız ve kaza yaparsınız. İşte o zaman anlarsınız çünkü sonuçları ağır olur...

İşte buradan kaybediyoruz hep, bişey olmaz, idare eder vs... Başımıza ne geliyorsa bundan dolayı geliyor. Önceden önlem alma gibi bir düşüncemiz asla olmuyor. Rabbim hepimize akıl vermiş, aklımızı kullanalım, önlemimizi alalım. Sonradan vah tüh demenin anlamı yok.

Dediklerinize katılıyorum ancak böyle bir olay vakumlu lastik kullanmamız durumunda da başımıza gelebilir.

Bu ihtimal yaz lastiklerine oranla çok daha azdır ama...

Boşa neden risk alacaksınız. Arabanıza yazık değilmi? Bi yere vursanız vereceğiniz para, aracınızın değer kaybı?...

Risk almaya değmez...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *President*

15 yıldır Ankara da araç kullanan birisi olarak şunu söyleyeyim.

Karda yazlık lastikle yol alan sürücü kaza yapmayı veya yolda kalmayı göze almıştır. İyi bir şoför aracının durumuna göre yolu ve güzergahı seçer, mümkün olduğunca dikkatli kullanır fakat öyle bir an geliyor ki, özellikle yokuş inerken, yazlık lastiklerle direk kızak yapıyorsunuz. Şoförlük ve kontrol artık sizde olmuyor.

Ankara da öyle zamanlar olur ki kışlık lastikte yetmez, zincir takarsınız. Bu yüzden kendimizi kandırmayalım

Zincir konusuna katılıyorum ancak yazlık lastiğe ya da kışlık lastiğe zincir takmak arasında pek fark yok sanırım???

4 lastiğede zincir takarsan doğru, fakat FWD bir araca zincir takarsan arkadan kayar spin atarsın, RWD bir araca zincir takarsan direksiyon ve fren sende olmaz direk kayar bir yere uçarsın. Denemesi bedava

• quote:

Kar paletleri 4 adet kışlık lastikle aynı fiyat aşağı yukarı. Böyle bir şey kullanmak daha mantıklı bana göre. Hem de daha uzun ömürlü olacaktır diye düşünüyorum.
     Karda Yaz Lastiği İle Araç Kullanmak
  • quote:

quote:

Kar paletleri 4 adet kışlık lastikle aynı fiyat aşağı yukarı. Böyle bir şey kullanmak daha mantıklı bana göre. Hem de daha uzun ömürlü olacaktır diye düşünüyorum.
     Karda Yaz Lastiği İle Araç Kullanmak

Aynı fiyat olmasa bile mantıklı yanını göremiyorum. Yukarda arkadaşlar da belirtmiş. Kış lastikleri sadece kar da kullanmak için değil, 7 derecenin altinda yumuşak hamurlarından dolayı yola daha iyi tutunmak için var.

Artı bir faydası da kışın yaz lastiği kullanmayacağınız için (en az 4-5 ay) yaz lastiğinizin ömrünü uzatıyorsunuz.

Adana, Mersin, Antalya vb. şehirler için gerekli olmayabilir ama Ankarada yaşıyoruz. Kış lastiğinin burada hayati önemi var.

• quote:

Orijinalden alıntı: yaman06

Korkarım size de katılamayacağım. Ben 7 derecenin altında kullanmanız gerekli gibi söylemleri ticari buluyorum. Dişli bir yaz lastiği ıslak zeminlerde eğer benim gibi sıradan bir kullanıcıysanız sizin ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yaman06

Korkarım size de katılamayacağım. Ben 7 derecenin altında kullanmanız gerekli gibi söylemleri ticari buluyorum. Dişli bir yaz lastiği ıslak zeminlerde eğer benim gibi sıradan bir kullanıcıysanız sizin ihtiyacınızı fazlasıyla karşılayacaktır.

Lastikler ısındıkça yolu tutar, yazın sıcak asvaltında aşırı hamurlaşıp çabuk aşınmasın, sert ve soğuk kalıp yol tutuşu azalmasın diye üretilmiş bir lastik hamurunu kışın buz gibi zeminde kullanırsan yol tutmaz. Kışlık lastikler daha soğuk zeminlerde yolu tutabilsin diye daha yumuşak hamurdan üretilmiştir bu yüzden yazın kullanılan kışlık lastikler sıcaktan çabuk aşınır.

Siz katılsanız da katılmasanızda bu bir gerçek, yazın yaz lastiği kışın kış lastiği kullanılmalıdır. Dişli bir yaz lastiği yazın ıslak zeminde sizin ihtiyacınızı karşılar zaten bu amaçla üretilmiş, fakat kışın dondurucu soğuk zeminde lastik sertleşir ve yol tutuşu azalır.

• Ankarada kızak gibi kayıp kayıp birbirine çarpışan arabalar gibi vuran araçları hiç mi görmüyorsunuz. Adam yavaşça inerken frene dokunuyor ama nafile. Araç istediği gibi devam ve güm. Başınıza gelince ah vah edersiniz. İnşallah para için birinin canını da yakmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 15 Ocak 2012; 14:04:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Ankarada kızak gibi kayıp kayıp birbirine çarpışan arabalar gibi vuran araçları hiç mi görmüyorsunuz. Adam yavaşça inerken frene dokunuyor ama nafile. Araç istediği gibi devam ve güm. Başınıza gelince ah vah edersiniz. İnşallah para için birinin canını da yakmazsınız.

Hepinizin fikirlerinde katıldığım bazı yönler olsa da, ben 365 günün 3 günü kullanacağım birşeye 500-600 lira verecek kadar ne yazık ki zengin değilim arkadaşlar. +7 derecenin altında da sertleşecekmiş de kayacakmış kadar hızlı da araç kullanmadığım için benim gibi düşünen arkadaşlara kış lastiğine gerek yok diyorum.

• Kar lastiğine verecek param yok diyenlerin, sağa sola arabasını vurunca giderleri karşılayacak kadar paraları var herhalde.
  • maalesef bu zihniyet ile aynı yolları kullanıyoruz. ne kadar anlatırsan anlat, 365 günde 3 gün, gerisi boş.
  • quote:

quote:

Ankarada kızak gibi kayıp kayıp birbirine çarpışan arabalar gibi vuran araçları hiç mi görmüyorsunuz. Adam yavaşça inerken frene dokunuyor ama nafile. Araç istediği gibi devam ve güm. Başınıza gelince ah vah edersiniz. İnşallah para için birinin canını da yakmazsınız.

Hepinizin fikirlerinde katıldığım bazı yönler olsa da, ben 365 günün 3 günü kullanacağım birşeye 500-600 lira verecek kadar ne yazık ki zengin değilim arkadaşlar. +7 derecenin altında da sertleşecekmiş de kayacakmış kadar hızlı da araç kullanmadığım için benim gibi düşünen arkadaşlara kış lastiğine gerek yok diyorum.

Allah size düşüncenizin yanlış olduğunu duramayıp bir çocuğu ezerek öğretmez inşallah. Kışın kullandığınız lastik yazın duracak, yazın kullandığınız lastik kışın duracak. Yani aslında para vermiyorsunuz. Ama böyle zihniyetle tartışamam. Allah rızası için kışın trafiğe çıkmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 15 Ocak 2012; 14:35:16 >

• İstanbul'da yılda en fazla 3 gün kar olur, 3 gün için ne lastik alırım ne sök tak uğraşırım. Arabayı olduğu yerde bırakır otobüse binerim nereye gideceksem.
  • Kış lastiği kesinlikle gereklidir.Özellikle 6 derecenin altındaki sıcaklıklarda yumuşaklığını koruyarak arabanın düzgün bir şekilde yola tutunmasını sağlar.4 tane alıp takmak gerekir.Sadece önlere takılırsa bile hafif buzlu yokuşlu ortamlarda arabanın kontrolü direkt kaybolur.Kış ve soğuk ortamda en kötü kış lastiği yaz lastiğinden daha iyidir.Eğer soğuk iklimli yerlerde yaşıyorsanız lütfen kış lastiği kullanın ve yanınızda zincirde mutlaka olsun.Kış lastiği almamakla yapacağınız tasarrufu ,yapacağınız bir kazayla tasarrufunuzdan çok daha fazla para ve acı bir şekilde ödeyebilirsiniz....
  • Bu en son video umarim guzel bir yanit olmustur, yazliklarla da idare ediyoruz ne gerek var kislik almaya diyenlere.
    Karda trafige cikip da hem siz rezil olmayin hem de trafigi riske etmeyin.
  • quote:

quote:

quote:

Allah size düşüncenizin yanlış olduğunu duramayıp bir çocuğu ezerek öğretmez inşallah. Kışın kullandığınız lastik yazın duracak, yazın kullandığınız lastik kışın duracak. Yani aslında para vermiyorsunuz. Ama böyle zihniyetle tartışamam. Allah rızası için kışın trafiğe çıkmayın.

Nenehatun-Filistin cad kesişimi mi?

• dikmendeyim, kasım ayında takar nisan ayında çıkarırım 4 kışlık lastik kullanırım.

çok faydasını gördüm, kullanmayan faydasını ve kıymetini bilemez.

ben kışlık lastik kullanırken, kışlık lastik takmayıp yolun tıkayan ve benim mahsur kalmama neden olan araç sürücülerine saygılarımı sunarım!!!!!!
  • Kış lastiği alarak zarar etmiyorum. Çünkü yaz lastiklerim kışın yıpranmadığı için aynı hesaba geliyor. Şu anda dışarıda bir karış kar va ve benim kafam rahat.

Bence karlı havada yazlık lastiği olanlar taksi kullansınlar. Riske girmesinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bende345 -- 15 Ocak 2012; 14:58:30 >
  • Kış lastiğini sadece kar lastiği olarak düşünmek olaya yanlış açıdan bakmaktır arkadaşlar, 3 gün kar yağar bende aracımı kullanmam diyebilirsiniz, fakat kar olmasa yerler kuru olsa bile yaz lastiği soğuk zeminde aşırı sertleşiyor ve fren mesafesi ciddi uzuyor. Ayrıca kışın kullanılan yaz lastikleri bu sertleşmeden dolayı yazın da yol tutuş performansını kaybediyor. Ondan sonra 2 kış geçirmiş yaz lastiğine daha 20 bin oldu kardeşim lastiklerim yeni diye güveniyorsunuz.

Sonra frene bastım kaydı gitti, asvalt dandik araba durmadı gibi konuları görüyoruz burda.
  • Aranızda lastiğe 500 - 600 lira verip, üzerine de lastik başına 5 lira otel parası verip, buna ilave de her yıl sök tak parası 40 verip de kendini kötü hissedenler vardır tabii ki buna da saygı duyarım. Ben de bu paraları versem ben de burada kışlık lastiği savunan tarafdaydım şimdi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.