Şimdi Ara

Karda Yaz Lastiği İle Araç Kullanmak (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
313
Cevap
4
Favori
57.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aksam yokus olan yerlerde yaz lastigi olan tipler yuzunden stres dolu dakikalar yasadim. Kis ladtigi alarak ne kadar dogru yaptigimi onlarin arasindan makas atarak kacarken anladim. İyiki de almisim. Normalde sakin giden ben araclarin kaymasindan dolayi akrobasi yapmak durumunda kaldim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: spectaküler

İstanbul'da kar bastırdı. Kış lastiği olmayanlar hafif eğimli bir rampayı bile çıkamıyor. Kimisi de yanlarından uçak gibi geçiyor. Çok eğlenceli. Az sonra ben de Nokian'larımla eğlenceye katılacağım...

Ben aynen dedigin gibi yokohama Lastiklerim ile heyecan! Dolu anlar yasadim :)
  • arkadaşlar bende 2sene egede kullandım ok rahattı diğer lastiklerle bir farkı yok....
  • colibaly arkadaşım bende Ankara Batıkentdeyim yaşadığın olayı biliyorum ama bugün yerler kurudu gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi
    ...

Kış lastiği takmayan araçlarla takan araçların farkı bu videoda çok bariz belli oluyor.

3.50 deki aurise bakın hey yavrum heyyyy vazır vazır tırmanıyor, diğer yandan güyya suv olacak araç 6 kişi tarafından itiliyor

Auris olsa yine iyi. O ki şehrin en küçük araçlarından YARİS SUV muv dinlemiyor :D

• kışın yaz lastiği kullanmak resmen ölüme davetiye çıkarmak demek

çok tehlikeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: SxXXxN

quote:

Orijinalden alıntı: alikum

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi
    ...

Kış lastiği takmayan araçlarla takan araçların farkı bu videoda çok bariz belli oluyor.

3.50 deki aurise bakın hey yavrum heyyyy vazır vazır tırmanıyor, diğer yandan güyya suv olacak araç 6 kişi tarafından itiliyor

Auris olsa yine iyi. O ki şehrin en küçük araçlarından YARİS SUV muv dinlemiyor :D

Vayyy demek yaris ha, hepten rezil oldu bizim suv

• Valla aracımda yaz lastiği olduğu halde yokuşta patinaj yapan birçok aracı sollayıp geçtim..
    İnsanlar ya araba kullanmayı bilmiyor, ya da lastik indirmek gibi yanlış şeyler yapıyorlar..

Aracınızda hangi tip lastik olursa olsun karlı günlerde hava basıncını birkaç psi fazla yapın.. Yere basan yüzey küçüldükçe lastiğin karı yarıp asfalta ulaşması o kadar kolay olur..

Ayrıca lütfen şu arkadan çekişli araçlarınızla yola çıkarken iki kere düşünün.. Arkaya oturtacak eş, dost, kanka falan yoksa bi zahmet zincir takın..
  • Önlemini alan Kargasekmez'e de tırmanır. Ancak büyük şehirdeki araç yoğunluğu göze alındığında alınacak en büyük önlem aracı bir otoparkta bırakmaktır. Bugün sabah İstanbul'da hava kuruydu. Hatta dışını yıkattım. Akşam işler karıştı. Bu durumda imkânı olmayan arabasını nerede bırakabileceğinin, toplu taşımayı metrobüs dışında (kesin aksıyor) nasıl kullanabileceğinin hesabını yapmalı.

Bir de videolarda gördüğüm hâlâ çok gazlayanlar var. Çok gazlayınca arabanın lastikler tutmuyorsa tutmasının mümkün olmadığını herkesin bilmesi lazım.

Bir de baş parmak kuralı vardır. Karda en kötüsü durduktan sonra kalkmaya çalışmak. Rampada durmamak gerek. Gerekirse dansçıların şovlarının bitmesini bekleyip yol açıldıktan sonra yola devam etmek en uygunudur.
  • Geçen Kastamonuya gittim yaz lastiği ile birdaha gitmem o bölgede 9 ay kar lastiği kullanılıyordur sanırım
  • selam
    arkadaşlar anlatmış ben anlatmayayım kış lastiği ne demek??
    dar gelirliliğin alemi yok al 4 tane kış lastiği çık yola
    ince toz da yeni başlayan yağmurlu yolda aynı buz gibidir yazlık lastiklerle kayarsın fren yapamazsın kış şartlarını saymıyorum bile ona buna para harcayan yüz milyarlık araçlar kullanan 2-3 binliralık telefon kullanan ne bileyim zengin insan yani kış lastiğinin hesabını yapmasın tabi imkan meselesi olmayan da bi zahmet otobüse binsin 4 tane kış lastğim var ama kışın mecbur kalmazsam otobüse binerim hep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgut reis -- 16 Ocak 2012; 23:37:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnnysn

bizlerde nedense kar lastiği kullanmamıza rağmen, yaz lastiğiyle trafiğe çıkanlar yüzünden yollarda perişan oluyoruz.
    3 gün için kar lastiği gerek değilse, 3 gün kullanmayıverin arabanızı, bu daha mantıklı olur.

ankara'da çankaya gibi yüksek semtlerde bırakın karı, azcık yağmur yağsa yaz lastikli araçların yolda kalıp trafiği felç ettiği yerler var.

1 ve 2. satır gayet mantıklı ama 3. satırda fazla abartmışsınız, yaz-kış olayı başka, kabak/eski lastik olayı başka

quote:

Orijinalden alıntı: b_sevki

performans olarak kış lastiğine hayran kaldığım kış 2010'in kışı idi,20cm kar üzerinde 45-60derecelık yokuşlarda sanki zincir varmışcasına hareket kabiliyeti vermişti bizim dobloya,

ancak şirket gecensene aracları dacia 7 kişiliklere döndürdü maliyet hesabı,aynı kar ve yokuşa dacia ıle kış lastikleri takılı ıkende çıkamamıstık.

arac onemlı ama ben genede takarım,cunku doblo ıle yaz lastıklerı ıle de hareket edememıstık.kısları takınca arac çoşmustu.

Bana 20 derecelik yokuş gösterin, o yola sizin adınızı verdirteyim Range Rover Sport'un yaklaşma açısı 34 derece be bu kadar da sallamayalım

http://resim.donanimhaber.com/m_56315313/mpage_1/tm.htm konuya biraz bakın da yol eğimi kaç derece olurmuş görün lütfen

45 derecelik yokuş olsa (ki olamaz) bir de 20 cm kar olsa sizin araç bırakın hareket etmeyi düz bile duramaz geri geri iner

• quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Katılmıyorum.
    Bilinçli kullanıcı sadece kendini düşünmez.Kış lastiği ( kar lastiği değil ) Avrupa'da bu sene zorunluluk haline getirilmiştir yasalarla.Türkiye'de bu sekilde olmalıdır.
    Eskisehirde yasıyorum bende durum Ankara'dan pek farklı değil yani
    Zamanında bizde sizin gibi düşünüyorduk ne gerek var cok kış olursa kullanmayiveririz yada taksiyle gideriz dıyorduk bı gece ansızın kardesim rahatsızlandı cok para verip aldığımız ama paraya verip lastik alamadığımız arabamızı yerinden kaldıramadık.Taksileri aradık ya nöbetçi yoktu yada olanlarda müşteride idilerdi.Ben o gece çektiğimiz rezaleti hayatım boyunca unutmam.şimdi haftada belki bir kere bindiğim belki de binmedigim arabamda bile kar lastiğim takılı vaziyette garajda.
    Velhasil birbirimizi gerek yok nasıl olsa kar az yağar bı iki gün sonra gecer gider diye yureklendirecegimiz yere petlas olsun nokian olsun pahalı olmasına gerek yok kar lastiğimiz olsun.

kar lastiği mi takılı, kış lastiği mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: cnnysn

bizlerde nedense kar lastiği kullanmamıza rağmen, yaz lastiğiyle trafiğe çıkanlar yüzünden yollarda perişan oluyoruz.
    3 gün için kar lastiği gerek değilse, 3 gün kullanmayıverin arabanızı, bu daha mantıklı olur.

ankara'da çankaya gibi yüksek semtlerde bırakın karı, azcık yağmur yağsa yaz lastikli araçların yolda kalıp trafiği felç ettiği yerler var.

1 ve 2. satır gayet mantıklı ama 3. satırda fazla abartmışsınız, yaz-kış olayı başka, kabak/eski lastik olayı başka

mesele yaz kış olayı değil zaten, yazlık lastikle (ama kabaktır ama değildir) yağmurda bile yolun tıkandığına, araçlardan inip kavgalar edildiğine defalarca şahit oldum, abartı yok.
    heleki bu adamlar aynı lastiklerle kardada geziyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnnysn -- 17 Ocak 2012; 1:22:12 >

• Afyonda da 8aya yakın kış lastigi kullanılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: imagoodman

Katılmıyorum.
    Bilinçli kullanıcı sadece kendini düşünmez.Kış lastiği ( kar lastiği değil ) Avrupa'da bu sene zorunluluk haline getirilmiştir yasalarla.Türkiye'de bu sekilde olmalıdır.
    Eskisehirde yasıyorum bende durum Ankara'dan pek farklı değil yani
    Zamanında bizde sizin gibi düşünüyorduk ne gerek var cok kış olursa kullanmayiveririz yada taksiyle gideriz dıyorduk bı gece ansızın kardesim rahatsızlandı cok para verip aldığımız ama paraya verip lastik alamadığımız arabamızı yerinden kaldıramadık.Taksileri aradık ya nöbetçi yoktu yada olanlarda müşteride idilerdi.Ben o gece çektiğimiz rezaleti hayatım boyunca unutmam.şimdi haftada belki bir kere bindiğim belki de binmedigim arabamda bile kar lastiğim takılı vaziyette garajda.
    Velhasil birbirimizi gerek yok nasıl olsa kar az yağar bı iki gün sonra gecer gider diye yureklendirecegimiz yere petlas olsun nokian olsun pahalı olmasına gerek yok kar lastiğimiz olsun.

kar lastiği mi takılı, kış lastiği mi?

Dikkatin için kutluyorum :) hemen editliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mstt.2010

Geçen Kastamonuya gittim yaz lastiği ile birdaha gitmem o bölgede 9 ay kar lastiği kullanılıyordur sanırım

9 ay olmasa bile; ben Kasım ayında takıp Mart sonu çıkarıyorum.O da 5 ay yapıyor.

• bende şirket aracı var ama bir türlü şirketi kış lastiğine ikna edemiyorum. zincir var, zincir takın diyorlar. zinciri takmak ölüm, çıkartmak ölüm. zincirli araçla asfaltta gitmek ölüm. oysa kış lastiği olsa çoğu yerde bizi kurtarır, sadece yılda iki defa sök tak yapılacak. firma bundan ve yaz lastiklerini depolamadan kaçınıyor. bu kadar basit düşünüyorlar.
    eşime yeni araç aldık ama kış lastiği almayı düşünüyorum. çünkü istanbul'da bile olsak soğuklarda en kötü kış lastiği yepyeni yaz lastiğinden iyidir. hatta bugün tali yoldan önüne çıkan bir sürücü yüzünden kazık fren yapmak zorunda kalmış, allahtan yolda kar ve buz yokmuş. yoksa geçmiş olsun! ama biraz geç kaldım kış lastiği alma hususunda, şu an kardan dolayı fiyatlar artmıştır. belki bu kışı böyle geçirip kasım gibi 4 tane kış lastiği kesinlikle alacağım. hatta fiyatlarının şişirilmemiş olduğunu bilsem şimdi bile hemen alabilirim. iyi lastik firmalarının ikinci markalarını düşünüyorum ve rahatlıkla iş görür 4 ay. bu vesile ile önerebileceğiniz bir marka var mı? f/p oranı iyi olan varsa test sonuçları olan güzel bir kış lastiği önerisği bekliyorum

• Nihayetinde şuurlu, sorumluluk sahibi ve yetenekli bir şoförün iyi bir araba ile kışlık lastiğe ihtiyacı yoktur. Bagajında zincir veya kar çorabı taşısa yeterlidir. Ancak kurallar çoğunluk için konur. Çoğunluk böyle şuurlu ve yetenekli olacak diye bir kaide yok. Kendini çok iyi şoför zanneden rezil ve sorumsuz şoförler ordusu şehirlerimiz. Gelecekte bir gün zorunluluk olursa şaşırmam. Karşı da çıkmam. Aksine çok rahat ederim.

Dün heryer buzdu şehirde, vızır vızır gezdim. Ara sokaklarda yokuş indim çıktım... Bunları ZR lastikli 1750 kiloluk bir arabayla yapıyorum.

quote:

selam
    arkadaşlar anlatmış ben anlatmayayım kış lastiği ne demek??
    dar gelirliliğin alemi yok al 4 tane kış lastiği çık yola
    ince toz da yeni başlayan yağmurlu yolda aynı buz gibidir yazlık lastiklerle kayarsın fren yapamazsın kış şartlarını saymıyorum bile ona buna para harcayan yüz milyarlık araçlar kullanan 2-3 binliralık telefon kullanan ne bileyim zengin insan yani kış lastiğinin hesabını yapmasın tabi imkan meselesi olmayan da bi zahmet otobüse binsin 4 tane kış lastğim var ama kışın mecbur kalmazsam otobüse binerim hep

Yağmurda kışlık lastik çok daha kötüdür. Yeni başladığı an yolların kaygan olması durumunda daha iyidir ayrı konu. Ama gene konu aynı. Bunların hepsi şuurla alakalıdır. Yolun kaygan olduğunu biliyorsanız, arabanız için güvenli hız sınırları içinde seyredersiniz... Bunda bu kadar zor ne var? 215 tabanlı 4 çeker arabayı 100-120km ile seyrederken çift şerit yolda viraj vs de olsa yağmurda kaydıramazsınız. Veya 225 tabanlı A3 ile yağmurda ağır virajlar dönün... Bakalım kayacak mı?

Gene aynı şeyi diyorum. Araba ve şoför çok önemli. Kışlık lastik de şart değil. Yeter ki ne yapıp ne yapamayacağınızı çok iyi bilin. Refleks kullanmayın. Duruma uygun kullanın. Kar tutmuşsa zincir takın. Bir mantık hatası yapıyor olsak herhalde 4 kişilik bir ailede 15 senede bir kişi bile olsa bir kaza yapardı kışın. Kışı geçtim, kaza yapardı... 3 arabadan 2'si kaza yapmadan satılıyor evde... Saab'ın 11 yıllık, Frontera'nın 8 yıllık kazasızlık indirimi vardı satıldıklarında... Demek ki bir hata yapmıyoruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: wind06

bende şirket aracı var ama bir türlü şirketi kış lastiğine ikna edemiyorum. zincir var, zincir takın diyorlar. zinciri takmak ölüm, çıkartmak ölüm. zincirli araçla asfaltta gitmek ölüm. oysa kış lastiği olsa çoğu yerde bizi kurtarır, sadece yılda iki defa sök tak yapılacak. firma bundan ve yaz lastiklerini depolamadan kaçınıyor. bu kadar basit düşünüyorlar.
    eşime yeni araç aldık ama kış lastiği almayı düşünüyorum. çünkü istanbul'da bile olsak soğuklarda en kötü kış lastiği yepyeni yaz lastiğinden iyidir. hatta bugün tali yoldan önüne çıkan bir sürücü yüzünden kazık fren yapmak zorunda kalmış, allahtan yolda kar ve buz yokmuş. yoksa geçmiş olsun! ama biraz geç kaldım kış lastiği alma hususunda, şu an kardan dolayı fiyatlar artmıştır. belki bu kışı böyle geçirip kasım gibi 4 tane kış lastiği kesinlikle alacağım. hatta fiyatlarının şişirilmemiş olduğunu bilsem şimdi bile hemen alabilirim. iyi lastik firmalarının ikinci markalarını düşünüyorum ve rahatlıkla iş görür 4 ay. bu vesile ile önerebileceğiniz bir marka var mı? f/p oranı iyi olan varsa test sonuçları olan güzel bir kış lastiği önerisği bekliyorum

Kış lastiği kesinlikle alın. Bütçenize dokunmayacaksa kesinlikle tavsiye ederim. Ancak Kıs lastiği var diye kaymaz demeyin, hareketlerinizi gene kontrollü yapmanız gerekir. Buzda her lastik kayar... İyi lastik seçimi konusunda eminim kullanan arkadaşlar tavsiye vereceklerdir.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.